Мирослав Лазански: Ништа, или бар нешто?

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Svaka mu je ko u Njegoša!

Pročitajte ovo obavezno: http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Nista-ili-bar-nesto.sr.html
Deo najbitnijeg teksta:

Господо, Белорусија је земља чији политички врх не може да путује по ЕУ, али та иста Белорусија има годишњу економску размену са Немачком од две милијарде евра, са Великом Британијом од 1,5 милијарди евра, са Пољском скоро две милијарде евра, просечна плата у Белорусији јесте око 500 евра, имају незнатно више становника од Србије, али војску дупло јачу од наше. А нису започели преговоре с ЕУ нити имају помоћ од ММФ-а. У реду, имају помоћ од Русије преко посебних цена за нафту и гас. Је л’ то неко нама бранио да се са Русима договоримо, ајде да хипотетички размишљам, да им изнајмимо ваздухопловну базу на Пониквама или у Сјеници? Није нормалан, какав русофил, рећи ће неки. А видите, Албанци су Американцима дали Бондстил. И Американци су њихови савезници, подржавају их у свему. Мораш нешто да даш да би имао савезника. Опет ће неки, Руси немају интереса на Балкану, па тако ни за нас. Где то пише? У магазинима на енглеском језику који излазе у Москви уз помоћ Сороша.

Ако ћемо Американцима да препустимо тапију над Косовом, да би нам били драги савезници, хајде то да и отворено кажемо народу. А што се тиче инвестиција, нема тих чиновника из ЕУ који ће спречити приватника са Запада да уложи свој капитал у Србију ако му се гарантује правна сигурност и профит. Давање кредита, или помоћи, наравно, друга је прича која има и своје потпитање: до када ћемо живети на такав начин, када ће бити судњи дан „д” пуцања такве економије? И шта у том случају? Да сви колективно скочимо са Бранковог моста? Или ко нас је довео до Бранковог моста? Или, нека иде док иде?

boze moj koja je on budala. ako se neko protivi mom zakljucku, neka mi pokaze jedan tekst gde je on dao neku procenu pre nekog dogadjaja. lako je biti general posle bitke. rekoh ja vise puta, dok imate ovakve eksperte, da ne zaboravim i drecuna, lepo cete prolaziti

- - - - - - - - - -

boze moj koja je on budala. ako se neko protivi mom zakljucku, neka mi pokaze jedan tekst gde je on dao neku procenu pre nekog dogadjaja. lako je biti general posle bitke. rekoh ja vise puta, dok imate ovakve eksperte, da ne zaboravim i drecuna, lepo cete prolaziti

- - - - - - - - - -

Obrazloži?

- - - - - - - - - -

Te plate u Belorusiji su varljiva stavka zbog raznih devalvacija ,pa tako istoj godini po njihovim podacima u januaru imaju platu 180 dolara ,u junu 530 (obično pred neke izbore) ,a onda u novembru bude opet ispod 200.

A cene?
Nezaposlenost?
Inflacija?

Bravo Lazanski !

Svaka ti je rec na mestu , sve istina i samo istina !

Repka za postavljca teme !

- - - - - - - - - -

Te plate u Belorusiji su varljiva stavka zbog raznih devalvacija ,pa tako istoj godini po njihovim podacima u januaru imaju platu 180 dolara ,u junu 530 (obično pred neke izbore) ,a onda u novembru bude opet ispod 200.

Jedini netacan podatak u tekstu je onaj da je beloruska vojska duplo jaca od nase - jaca je 100 000 puta !

Је л’ то неко нама бранио да се са Русима договоримо, ајде да хипотетички размишљам, да им изнајмимо ваздухопловну базу на Пониквама или у Сјеници? Није нормалан, какав русофил, рећи ће неки. А видите, Албанци су Американцима дали Бондстил. И Американци су њихови савезници, подржавају их у свему. Мораш нешто да даш да би имао савезника. Опет ће неки, Руси немају интереса на Балкану, па тако ни за нас. Где то пише? У магазинима на енглеском језику који излазе у Москви уз помоћ Сороша.

Prvo da se objasni da vojna neutranost znaci "ne Nato" jednako kao i "ne Rusi". Mislim, ako barem mi sami postujemo svoju vojnu neutralnost. Prema tome, ako iskljucimo vojnu intervenciju... da uradimo ono sto se mora bez nje.

A Ruse zaista nije briga, jer da jeste onda bi se neko od njih pojavio na svim ovim dogovorima - kao sto se Amerikanci pojavljuju, a da nisu nista... barem zvanicno.

A Rusima smo zanimljivi samo za dve stvari: kao kupci energenata (mada ne tako veliki) i kao istaknuta tacka, tampon zona koja treba da postrada pre maticne teritorije.

nato evropa 600 480.jpg

Svetlo plavim sam oznacio okupirane teritorije (BiH, KiM, Makedonija) i buduce clanove (CG, 2014.)

Wrong Turn

Obrazloži?
zasto ja da dokazujem da sam "nevin", valjda ti treba da dokazes da sam kriv sto sam rekao navedeno. navedi jednu njegovu analizu vezanu za ove prostore, da se ona pokazala delimicno tacnom

- - - - - - - - - -

Wrong Turn

Obrazloži?
zasto ja da dokazujem da sam "nevin", valjda ti treba da dokazes da sam kriv sto sam rekao navedeno. navedi jednu njegovu analizu vezanu za ove prostore, da se ona pokazala delimicno tacnom

Ako sam ja dobro razumeo naši su hteli da priznaju nezavisno i suvereno Kosovo u okviru koga bi nekoliko srpskih opština imalo status entiteta poput R.Srpske ?
I ja ne vidim šta u tome ima loše po albance pa da oni to ne prihvataju ? Šta ih zabole za severnu K.Mitrovicu ako će dobiti suverenu državu ?
I zašto EU nebi pristala na to i tako se ratosiljala ebenih primitivnih balkanaca i njihovih vekovnih sukoba ?
Očigledno je da nekome nije stalo do toga da se dođe do bilo kakvog mirnog i trajnog rešenja, a taj neko su ameri koji bi, potisivanjem bilo kakvog dogovora između Srba i šiptara, ostali bez argumenta za svoje postojanje na KiM. A odatle kontrolišu jugoistok Evrope i nadgledaju izgradnju Južnog toka. I zgrću stotine miliona evra od droge koja im stiže iz okupiranog Avganistana.

Naravno, ja nisam za to da potpišemo predaju ni kvadratnog milimetra naše države.
I nije mi jasno kako bi nam bilo bolje u EU ako su tamo u problemima jedna Grčka, Španija ili Italija?

Prvo da se objasni da vojna neutranost znaci "ne Nato" jednako kao i "ne Rusi". Mislim, ako barem mi sami postujemo svoju vojnu neutralnost. Prema tome, ako iskljucimo vojnu intervenciju... da uradimo ono sto se mora bez nje.

A Ruse zaista nije briga, jer da jeste onda bi se neko od njih pojavio na svim ovim dogovorima - kao sto se Amerikanci pojavljuju, a da nisu nista... barem zvanicno.

A Rusima smo zanimljivi samo za dve stvari: kao kupci energenata (mada ne tako veliki) i kao istaknuta tacka, tampon zona koja treba da postrada pre maticne teritorije.

Pogledajte prilog 280010

Svetlo plavim sam oznacio okupirane teritorije (BiH, KiM, Makedonija) i buduce clanove (CG, 2014.)

Austrija je u EU.
Čuj kupci energenata. :roll:

Interesantni smo celom svetu zbog pozicije, ova zemlja mnogo vredi i zato se tako otimaju oko nje, jer je most istoka i zapada, bogata retkim rudama i pametnim ljudima.

- - - - - - - - - -

Prvi je napisao da su Rusi došli da procene stanje naših kečeva što je i bilo tačno, uz to je napisao da je Arapima ponuđeno da razmisle o projektu N/A, ako se pitaš zašto će njima NA, odgovor je da im treba tehnologija i znanje da ne bi zavisili od SAD i EU.

Nisu Albanci dali Amerima bazu nego su Ameri to sami uzeli. Iz te pogresne postavke je kasnije izvukao i pogresne zakljucke, uz vec uobicajeno poredjenje zemalja potpuno razlicitog geostrateskog polozaja, al to valjda i nije toliko bitno.

A siptari se bune i svako malo napadaju tu nepozeljnu bazu , jel da ? .... ajd odatle , bre .. :manikir:

Pogledajte prilog 280010

diskutabilno...
srbija je vapila za pomoc rusije SAMO KAD JE BILA PRED UNISTENJEM...cim bi rusija pritekla u pomoc i srbija se oslobodila---srbija je okretala ledja rusiji...
pitanje svih pitanja-ZASTO BI RUSIJA OPET POMAGALA SRBIJI AKO NE BI IMALA SIGURNE GARANCIJE SRBIJE DA CE SE PONASATI PREMA RUSIJI KAO PRAVI SAVEZNIK..???

Pogledajte prilog 280010

Откад ТИ НАТО сматраш окупаторима? :think:

Поправљаш се, поздрављам. :) Још само и ЕУ да схватиш тако...

Pa i meni moze da bude plata 500 evra, kada drzava svakih pola godine vestacki pojaca domacu valutu. Ono, jednog meeca 500 evra, za pola godine 100 evra, a onda preko noci ponovo 500:lol: Mislim, Argentina se barem ne glupira tako, nego lepo lazu narod kolika je inflacija.

Back