Miroljub Petrović VS Radiša Antić

Мирослав Антић је врста преваранта који храни свој болесни его и то ради врло вешто.

Мирољуб Петровић је надри лекар и психички оболео човек. Како другачије могу назвати човека који се отворени залаже за каменовање људи'?

Za Antica prvi put cuo na temi i da ga je Miroljub plagijao. Za plagijate ima i neki klip na yt-u. O Miroljubvoom nadrilekarstvu necu da pricam, to je gore od prodavanje magle. To je uvreda za maglu. Prica mu je suplja i trula kad je poceo da prica protiv lekara i medicine uopste. Da su nasi babe i dede imali bolju medicinu i da se sve leci travama i cajevima i danas posle 50 godina leci na isti nacin. Plus njegovim magicnim tinkturama kao da su ljudi Asteriks i Obleiks ili Strumfovi. U sve sto je pricao do tada bilo je kao da slusam babu od 80 godina koja nije videla dalje od svog sela u svim stavovima, ali svim. NIsam mogao da verujem da takvi ljudi postoje i danas i da su mladi.

Evo:

Poslednja izmena:
Postavljač teme prvo pita...

Ко вам је бољи предавач. Мирољуб Петровић или Радиша Антић

Мирољуб Петровић

Радиша Антић

A tokom vremena dolazi do evolucije mišljenja koje prerasta: "ko je bolji predavač" u "koji je gori predavač"...

Мирослав Антић је врста преваранта који храни свој болесни его и то ради врло вешто.

Мирољуб Петровић је надри лекар и психички оболео човек. Како другачије могу назвати човека који се отворени залаже за каменовање људи'?

Vidi se evolucija na delu.

Samo krecionisti to zovu degradacija!

Poslednja izmena:
Svaki vernik koji veruje da je Biblija Božja reč ne može a da ne bude kreacionista, zato što piše...

Gen 1:1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
...
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,

Poslednja izmena:
A kako je kod Vas došlo do degradacije mišljenja od "ko je bolji predavač" u "koji je gori predavač"?

У време када сам пратио ову господу био сам хришћански верник, а пошто то више нисам, свест ми налаже даговорим другачије и да видм ко су заиста они.

Мада ја не тврдим да они лоши предавачи него преваранти. Иначе су одлични предавачи.

У време када сам пратио ову господу био сам хришћански верник, а пошто то више нисам, свест ми налаже даговорим другачије и да видм ко су заиста они.

Da li možete da nam opišete Vaše tadašnje hrišćanstvo?

Da li ste imali ikakvo iskustvo sa hrišćanskim Bogom - Isusom Hristom?

Мада ја не тврдим да они лоши предавачи него преваранти. Иначе су одлични предавачи.

Odlični predavači!

Hvala na besplatnoj reklami od nekoga ko je gledao oba predavača.

Poslednja izmena:
Da li možete da nam opišete Vaše tadašnje hrišćanstvo?

Da li ste imali ikakvo iskustvo sa hrišćanskim Bogom - Isusom Hristom?

Odlični predavači!!!

Hvala na besplatnoj reklami od nekoga koji je gledao oba predavača.

Ништа веровао сам молио сам се, све док нисам прочитао Библију и видео ове грозоте:

"Ako se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije.
A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža."
1Korinćanima 11

"Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. Ipak, zbog bludnosti, neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža."
1Timotej 7

"Ako se dvojica potuku, pa žena jednoga pođe da izbavi svoga muža iz šaka onoga koji ga tuče i pruži ona svoju ruku i onoga uhvati za sram*, odsijeci joj ruku i neka je ne sažaljuje oko tvoje."
Ponovljeni zakon 25, 11

"A svećenik odgovori Davidu: "Nemam pri ruci običnoga kruha nego samo svetoga kruha; ali samo ako su se tvoji momci uzdržali od žena." David odgovori svećeniku ovako: "Sasvim pouzdano! Žene su nam bile uskraćene, kao uvijek kad izlazimo na vojni pohod, i tijela su u momaka čista."
1Samuel 21, 4-5

"Ako koji ČOVJEK
UZME ženu
i UĐE k njoj,
ali je potom zamrzi,
pripiše joj ružnoće i ozloglasi je govoreći: 'Oženih se njome, ali kad joj priđoh, ne nađoh u nje znakova djevičanstva' - neka tada djevojčin otac i majka uzmu dokaz djevojčina djevičanstva te ga iznesu pred gradske starješine na vrata."

Шта кажете ви на ово? Да пише у вашој Библији. Има још грозота.

Znači niste imali nikakvo iskustvo sa Isusom Hristom!

Šta ste zapravo verovali kao hrišćanin?

Нисам.

Веровао сам да је Христ љубав и спаситељ. После видим да је Исус није постојао чак ни као историјска личност, а камоли као Божји син. И није био умиљат и диван као што сам веровао. Није волео не јевреје и називао нас је свињама и псима.

"Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. Ipak, zbog bludnosti, neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža."
1Timotej 7

To ne piše u poslanici Timotiju nego u poslanici Korinćanima. (slučajno ste zamenili naslov)

Šta smatrate da je problem u tim savetima apostola Pavla?

1Co 7:1 A za ono što mi pisaste: dobro je čoveku da se ne dohvata do žene:
1Co 7:2 Ali zbog kurvarstva svaki da ima svoju ženu, i svaka žena da ima svog muža;
1Co 7:3 Muž da čini ženi dužnu ljubav, tako i žena mužu.
1Co 7:4 Žena nije gospodar od svog tela, nego muž; tako i muž nije gospodar od svog tela, nego žena.
1Co 7:5 Ne zabranjujte se jedno od drugog, već ako u dogovoru za vreme, da se postite i molite Bogu; i opet da se sastanete, da vas sotona ne iskuša vašim neuzdržanjem.
1Co 7:6 Ali ovo govorim po svetu a ne po zapovesti;
1Co 7:7 Jer hoću da svi ljudi budu kao i ja; ali svaki ima svoj dar od Boga: ovaj dakle ovako, a onaj onako.
1Co 7:8 A neoženjenim i udovicama velim: dobro im je ako ostanu kao i ja što sam.
1Co 7:9 Ako li se ne uzdrže, neka se žene i udaju; jer je bolje ženiti se negoli upaljivati se.
1Co 7:10 A oženjenim zapovedam, ne ja nego Gospod, da se žena od muža ne razdvaja
1Co 7:11 (Ako se se pak i razdvoji, da se više ne udaje, ili da se pomiri sa svojim mužem); i muž da ne pušta ženu.
1Co 7:12 A ostalima govorim ja a ne Gospod: ako koji brat ima ženu nekrštenu i ona se privoli živeti s njim, da je ne ostavlja.
1Co 7:13 I žena ako ima muža nekrštenog i on se privoli živeti s njom, da ga ne ostavlja.
1Co 7:14 Jer se posveti muž nekršten ženom krštenom, i posveti se žena nekrštena od muža krštenog; jer inače deca vaša bila bi nečista, a sad su sveta.
1Co 7:15 Ako li se nekršteni razdvaja, neka se razdvoji; jer se brat ili sestra u takvom događaju ne zarobi; jer nas na mir dozva Gospod Bog.
1Co 7:16 Jer šta znaš, ženo, da ako muža spaseš? Ili šta znaš, mužu, da ako ženu spaseš?
1Co 7:17 Samo kao što je Bog razdelio svakome, i kao što je svakog pozvao Gospod onako neka živi. I tako zapovedam po svim crkvama.
1Co 7:18 Je li ko pozvat obrezan, neka se ne gradi neobrezan; ako li je ko pozvat neobrezan, neka se ne obrezuje.
1Co 7:19 Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih.
1Co 7:20 Svaki neka ostane u onom zvanju u kome je pozvan.
1Co 7:21 Jesi li pozvan rob, ne brini se; nego ako i možeš svoj biti, još radije budi.
1Co 7:22 Jer koji je pozvan u Gospodu rob, slobodnjak je Gospodnji, tako i koji je pozvan slobodnjak, rob je Hristov.
1Co 7:23 Kupljeni ste skupo, ne budite robovi ljudima.
1Co 7:24 Svaki, braćo, u čemu je ko pozvan u onom neka ostane pred Gospodom.
1Co 7:25 A za devojke nemam zapovesti Gospodnje, nego dajem savet, kao koji sam pomilovan od Gospoda, da budem veran.
1Co 7:26 Mislim dakle ovo da će biti dobro za sadašnju nevolju da je čoveku dobro tako biti.
1Co 7:27 Jesi li se privezao za ženu, ne traži da se razrešiš; jesi li se odrešio od žene, ne traži žene.
1Co 7:28 A ako li se i oženiš, nisi sagrešio; i devojka ako se uda, nije sagrešila: ali će imati takvi nevolje telesne; a ja vas žalim.
1Co 7:29 A ovo govorim, braćo, jer je ostalo vreme prekraćeno, da će i oni koji imaju žene biti kao oni koji nemaju;
1Co 7:30 I koji plaču kao koji ne plaču; i koji se raduju kao koji se ne raduju; i koji kupuju kao koji nemaju;
1Co 7:31 I koji ovaj svet upotrebljavaju kao da ga ne upotrebljavaju: jer prolazi obličje ovog sveta.
1Co 7:32 A ja hoću da ste vi bezbrižni. Ko je neoženjen brine se za Gospodnje, kako će ugoditi Gospodu;
1Co 7:33 A koji je oženjen brine se za svetsko, kako će ugoditi ženi. Drugo je žena, a drugo je devojka.
1Co 7:34 Koja je neudata brine se za Gospodnje, kako će ugoditi Gospodu, da bude sveta i telom i duhom; a koja je udata brine se za svetsko, kako će ugoditi mužu.
1Co 7:35 A ovo govorim na korist vama samim, ne da vam nametnem zamku na vrat, nego za lepu i pristojnu službu Gospodu bez smetnje.
1Co 7:36 Ako li pak ko misli da je sramota za njegovu devojku kad ostane usedelica, i ne može drugačije biti, neka čini šta hoće, ne greši ako se uda.
1Co 7:37 A koji stoji tvrdo u srcu, i nema nevolje, a ima vlast nad svojom voljom, i ovo je rasudio u srcu svom da zadrži devojku, dobro čini.
1Co 7:38 Tako i onaj koji udaje svoju devojku dobro čini; ali koji ne udaje bolje čini.
1Co 7:39 Žena je privezana zakonom dokle joj god živi muž; a ako joj umre muž, slobodna je za koga hoće da se uda, samo u Gospodu.
1Co 7:40 Ali je blaženija ako ostane tako po mom savetu; jer mislim da i ja imam Duha Božijeg.

Znači niste imali nikakvo iskustvo sa Isusom Hristom!

Znači niste iskusili oproštenje i mir od Boga?

A da li ste prethodno bili upoznati sa osnovnim istinama Biblije? I da li ste dobrovoljno odlučili da ćete poštovati sve što je Bog rekao?

1Pe 3:21 Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista.

Веровао сам да је Христ љубав и спаситељ. После видим да је Исус није постојао чак ни као историјска личност, а камоли као Божји син.

To ste POSLE videli. Nakon što ste odbacili Isusa Hrista?

И није био умиљат и диван као што сам веровао. Није волео не јевреје и називао нас је свињама и псима.

To ste zaključili kada ste čitali jevanđelja???

Mislite na stih...

Mat 15:21 I izišavši odande Isus otide u krajeve tirske i sidonske.
Mat 15:22 I gle, žena Hananejka izađe iz onih krajeva, i povika k Njemu govoreći: Pomiluj me Gospode sine Davidov! Moju kćer vrlo muči đavo.
Mat 15:23 A On joj ne odgovori ni reči. I pristupivši učenici Njegovi moljahu Ga govoreći: Otpusti je, kako viče za nama.
Mat 15:24 A On odgovarajući reče: Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.
Mat 15:25 A ona pristupivši pokloni Mu se govoreći: Gospode pomozi mi!
Mat 15:26 A On odgovarajući reče: Nije dobro uzeti od dece hleb i baciti psima.
Mat 15:27 A ona reče: Da, Gospode, ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovih gospodara.
Mat 15:28 Tada odgovori Isus, i reče joj: O ženo! Velika je vera tvoja; neka ti bude kako hoćeš. I ozdravi kći njena od onog časa.

Da li Vam je možda palo na pamet da je Isus pružao pouku svojim učenicima? Oni su imali predrasude prema drugim narodima zbog pogrešnog učenja jevrejskih učitelja. Isus je ovim primerom uklonio ove predrasude. On je pomogao ženi iz drugog naroda.

Žena hananejka nije bila gorda i bila je spremna da se ponizi pred Onim za koga je znala da je sigurno može pomoći. I Isus nije odbio njene molbe.

To što ste Vi zaključili jeste čist bukvalizam. Totalno ignorisanje svega što stoji u kontekstu.

A što se tiče da je ljude nazivao svinjama, mislite na ovaj stih...

Mat 7:6 Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svog pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas.

Nije to vređanje ljudi, već upozorenje da se čuvamo onih koji mrze Boga i mrze sve što je sveto. Takvi ljudi postoje.

"Ako se dvojica potuku, pa žena jednoga pođe da izbavi svoga muža iz šaka onoga koji ga tuče i pruži ona svoju ruku i onoga uhvati za sram*, odsijeci joj ruku i neka je ne sažaljuje oko tvoje."
Ponovljeni zakon 25, 11

Daničić
Deu 25:11 Ako bi se svadili ljudi, jedan s drugim, pa bi došla žena jednog da otme muža svog iz ruke drugog koji ga bije, i pruživši ruku svoju uhvatila bi ga za mošnice.
Deu 25:12 Odseci joj ruku; neka ne žali oko tvoje.

Ovo je građanski zakon!

Zakon koji je propisivao razne kazne za razne prekršaje.

Ako žena hoće da nekome uništi budućnost, naređeno je to što ste čuli.

"A svećenik odgovori Davidu: "Nemam pri ruci običnoga kruha nego samo svetoga kruha; ali samo ako su se tvoji momci uzdržali od žena." David odgovori svećeniku ovako: "Sasvim pouzdano! Žene su nam bile uskraćene, kao uvijek kad izlazimo na vojni pohod, i tijela su u momaka čista."
1Samuel 21, 4-5

Jos 3:5 I Isus reče narodu: Osveštajte se, jer će sutra učiniti Gospod čudesa među vama.

Jos 7:13 Ustani, osveštaj narod, i reci: Osveštajte se za sutra; jer ovako veli Gospod Bog Izrailjev: Prokletstvo je usred tebe, Izrailju; nećeš moći stajati pred neprijateljima svojim dokle ne uklonite prokletstvo između sebe.

Exo 19:14 I Mojsije siđe s gore k narodu; i osvešta narod, i opraše haljine svoje.
Exo 19:15 I reče narodu: Budite gotovi za treći dan, i ne ležite sa ženama.
Exo 19:16 A treći dan kad bi ujutru, gromovi zagrmeše i munje zasevaše, i posta gust oblak na gori, i zatrubi truba veoma jako, da zadrhta sav narod koji beše u logoru.
Exo 19:17 Tada Mojsije izvede narod iz logora pred Boga, i stadoše ispod gore.
Exo 19:18 A gora se sinajska sva dimiše, jer siđe na nju Gospod u ognju; i dim se iz nje podizaše kao dim iz peći, i sva se gora tresla veoma.
Exo 19:19 I truba sve jače trubljaše, i Mojsije govoraše a Bog mu odgovaraše glasom.
Exo 19:20 I Gospod sišavši na goru sinajsku, na vrh gore, pozva Mojsija na vrh gore; i izađe Mojsije.
Exo 19:21 A Gospod reče Mojsiju: Siđi, opomeni narod da ne prestupe međe da vide Gospoda, da ne bi izginuli od mene.
Exo 19:22 I sami sveštenici, koji pristupaju ka Gospodu, neka se osveštaju, da ih ne bi pobio Gospod.
Exo 19:23 A Mojsije reče Gospodu: Neće moći narod izaći na goru sinajsku, jer si nas Ti opomenuo rekavši: Načini među gori i osveštaj je.

Da li se može razumeti iz ovih stihova da je Bog svet? I da kada mu pristupamo moramo i mi biti sveti?

Ниједан женски лик није приказана као позитивна личност.

POZITIVNI ŽENSKI LIKOVI?

Bibliolatri vole navoditi neke biblijske žene, koje su, tobože, primjeri ravnopravnosti žena i muškaraca:
Hanna - služavka; htjela je biti trudna.
Ruta - rodila slavnog sina Solomona (dobar stroj za rađanje sinova).
Miriam - nije ništa prorokovala, samo je udarila u svoj bubanj i pjevala; a bog Jahve ju zarazio neizlječivom i sramotnom leprom radi opravdane kritike Mojsija.
Sara - je pokorno zvala muža Abrahama svojim gospodarem iako ju je davao neznancima, i nagovorila ga je da protjera drugu ženu sa sinom u pustinju, jer je željela da sve naslijedi njezin sin.
Debora - bijaše sutkinja, ali nije se ničime isticala. Nije bila nikakav vojskovođa, samo je jednom vojskovođi dala savjet.
Estera - njezina uloga je nalikovala junakinji kakve sapunice, radije nego vođe svog naroda.
Naomi - nije prodavala samo nekretnine, već i Rutu.
Marija, Lazarova sestra - svojom kosom briše Isusove noge polivene pre-dragocjenom svetom mašću.
Marija - je tek poslušna utroba za rođenje sina Isusa
I to je to.

Sljedeći ženski likovi nisu tako "bezazleni":
Saloma - zbog neuzvraćene ljubavi, zatražila je i dobila odsječenu glavu Ivana Krstitelja na pladnju.
Delila - prijevarno izručila supruga Samsona neprijateljima u ropstvo, sljepoću i smrt.
Nepoznata žena - je ubila klinom kroz glavu generala u bijegu, ali nije odlučila o ishodu bitke kao npr. Samson sa svojom čeljusti od magarca.
Eva - je unijela grijeh radi kojega svi umiremo/prokleti smo od rođenja, pa nam je muškarac Isus morao otvoriti vrata u Raj (samo ako ga priznamo).

Back