Miroljub Petrović VS Radiša Antić

26. Delo reforme

...

Danas, kao i u prošla vremena, objavljivanje istine koja ukorava greh i zablude svoga vremena, naići će na protivljenje. »Jer svaki koji zlo čini mrzi na videlo i ne ide k videlu da ne pokaraju dela njegovih, jer su zla.« (Jovan 3,20) Kada uvide da uz pomoć Biblije ne mogu da dokažu svoja gledišta, mnogi odlučuju da ih zadrže po svaku cenu i, ispunjeni rđavim duhom, napadaju karakter i pobude onih koji ustanu da brane nepopularne istine. To je način postupanja koji je sotona sledio u svim vremenima. Iliju su proglasili za čoveka koji unosi nemir u Izrailj; Jeremiju da je izdajnik; Pavla da je opoganio Hram. Od tih vremena pa sve do današnjeg dana, oni koji su želeli da ostanu verni istini bili su žigosani kao buntovnici, jeretici ili raskolnici. Mnogi ljudi koji imaju previše slabu veru da bi mogli prihvatiti sigurnu proročku Reč, prihvatiće s bezuslovnim poverenjem optužbe protiv onih koji se usuđuju da osude njihove sadašnje grehe. Ovakav duh sve više i više će jačati. Biblija jasno govori da se približava vreme kada će se državni zakoni u tolikoj meri sukobljavati s Božjim zakonom da će svaki koji bude želeo da drži sve Božje zapovesti, morati kao neki zločinac da podnese sramotu i kaznu.

Uzimajući u obzir sve ovo, kakva je dužnost vesnika istine? Da li treba da zaključi da ne treba da objavljuje istinu, jer se često, kao jedini ishod, događa da ljudi počnu da izbegavaju ili odbacuju njene zahteve? Ne! On nema ništa više razloga da im uskrati svedočanstvo Božje Reči samo zato što ono izaziva protivljenje, nego što su ga imali raniji reformatori. Priznanja vere koja su objavili sveti Božji ljudi i mučenici bila su zabeležena za dobro budućih naraštaja. Ti živi primeri svetosti i nepokolebljivog poštenja doprli su do nas da bi nadahnuli hrabrošću one koji su sada pozvani da ustanu kao svedoci za Boga. Oni su primili blagodat i istinu, ne samo za sebe, već da bi poznavanje Boga preko njih moglo da obasja Zemlju. Da li je Bog dao svetlost svojim slugama i u ovom naraštaju? Ako je tako, onda moraju doprineti da ono obasja svet!

Bog je u davna vremena rekao jednome čoveku koji je govorio u Njegovo ime: »Ali, dom Izrailjev neće te poslušati, jer neće mene da poslušaju!« Međutim, ipak je dodao: »Nego im kaži reči moje, poslušali ili ne poslušali!« (Jezekilj 3,7; 2,7) Božjem sluzi toga vremena upućena je zapovest: »Podigni glas svoj kao truba i objavi narodu mojemu bezakonja njegova i domu Jakovljevu grehe njegove!« (Isaija 58,1)

Svaki čovek koji je, koliko god mu prilike to dozvoljavaju, primio svetlost istine, dobio je i deo iste svečane i strašne odgovornosti, kao i prorok Jezekilj, kome je bila upućena sledeća Gospodnja Reč: »I tebe, sine čovečji, tebe postavih stražarem domu Izrailjevu; slušaj, dakle, reč iz mojih usta i opominji ih od mene. Kada rečem bezbožniku: bezbožniče, poginućeš, a ti ne progovoriš i ne opomeneš bezbožnika da se prođe puta svojega; taj će bezbožnik poginuti za svoje bezakonje, ali ću krv njegovu iskati iz tvoje ruke. Ako li ti opomeneš bezbožnika da se vrati sa svoga puta, a on se ne vrati sa svoga puta, on će poginuti za svoje bezakonje, a ti ćeš sačuvati dušu svoju.« (Jezekilj, 33,7-9)

Velika prepreka i prihvatanju i objavljivanju istine je činjenica da ono obuhvata i neugodnosti i poniženja. To je jedini dokaz protiv istine koji njeni zastupnici nikada nisu uspeli da odbace. Međutim, to nije uspelo da zaustavi prave Hristove sledbenike. Oni nisu čekali da istina postane omiljena. Osvedočeni u svoju dužnost, oni su dobrovoljno prihvatali krst, i misle zajedno s apostolom Pavlom da nam »naša laka sadašnja briga donosi večnu i od svega pretežniju slavu« i sa još jednim starijim Božjim slugom »da je sramota Hristova veće bogatstvo od svega blaga misirskoga« (2. Korinćanima 4,17; Jevrejima 11,26).

Oni koji u verskim pitanjima postupaju po svetovnoj mudrosti, a ne po pravim načelima, bez obzira na svoje verovanje, sluge su ovoga sveta. Treba da izaberemo ono što je pravo, zato što je pravo, a posledice prepustimo Bogu. Za velike reforme svet treba da zahvali ljudima od načela, vere i hrabrosti. Delo reforme i u naše vreme, vodiće ovakvi ljudi.

Ovako je rekao Gospod: »Poslušajte me koji znate pravdu, narode, kojemu je u srcu zakon moj! Ne bojte se ruženja ljudskoga, i od huljenja njihova ne plašite se! Jer će ih moljac izjesti kao haljinu, i kao vunu izješće ih crv; a pravda moja ostaje doveka, i spasenje moje od kolena na koleno.« (Isaija 51,7.8)

http://velikaborba.com/knjiga/#tab-1362485862309-8-27

Zanima me zasto i kako je prevarant.
Argumentovano.
Zar nije menjao svoju veru vec 3 puta? Zar ne krade teoloske ideje sa raznih strana i sam sklepa neku celinu? Sta je on uposte, protesto-advento-mesijanski pravoslavac? Ni sam vise ne zna sta prica. Zasto laze da je doktorirao kad nije? Zasto laze da je zavrsio medicinske studije u americi kad je zavrsio neki levi adventisticki nutricionisticki kurs? Sta je uradio adventistickim crkvama u Americi? Sta ti jos treba?
Rekla kazala komentari su odlika kvarenja, primitivizma i zatucalosti.
Ironicno, tvoja religija se zasniva bas upravo na tome.

Poslednja izmena:
Mar 9:40 ko, naime, nije protiv nas, za nas je.

Isus Hrist

Који није са мном, против мене је
Mat. 12.30

Који није са мном, против мене је
Luka 11.23

2:1 za mene. :lol:

Savremeni srpski prevod
Luk 22:31 "Simone, Simone, evo Satana je zatražio da vas prorešeta kao pšenicu.
Luk 22:32 Ali, ja sam se molio za tebe, da se tvoja vera ne ugasi. A ti, kad se obratiš, učvrsti svoju braću."

MKJV
Luk 22:31 And the Lord said, Simon, Simon, behold, Satan has desired you, that he may sift you as wheat.
Luk 22:32 But I have prayed for you, that your faith fail not. And when you are converted, strengthen your brothers.

Savremeni srpski prevod
Luk 22:31 "Simone, Simone, evo Satana je zatražio da vas prorešeta kao pšenicu.
Luk 22:32 Ali, ja sam se molio za tebe, da se tvoja vera ne ugasi. A ti, kad se obratiš, učvrsti svoju braću."

MKJV
Luk 22:31 And the Lord said, Simon, Simon, behold, Satan has desired you, that he may sift you as wheat.
Luk 22:32 But I have prayed for you, that your faith fail not. And when you are converted, strengthen your brothers.

Оригинални превод би био САТАНА ВАС ЖЕЛИ, ДА ВАС МОЖЕ СЕЈАТИ КАО ПШЕНИЦУ.

Miroljub Petrovic iz dveri : Sa Adamom i Evom su ziveli i dinosaurusi, u svojoj barci Noe je imao i po dva para dinosaurusa....
. Miroljub Petrović, preti da će "sravniti sa zemljom" brane u Holandiji ukoliko na slobodu ne budu pušteni Mladić, Karadžić i Šešelj.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/31...bodu-ne-budu-pusteni-Seselj-Mladic-i-Karadzic

Miroljub Petrović se javno odrekao bilo kakve veze sa Dverima i rekao je da je odan članstvu u SRS!

Ne može se prihvatiti 99% istine a odbaciti 1% istine i tako učiti ljude. Jer je to namerno sakrivanje istine da bi se ljudi odvukli od istine.

Adventisti imaju istinu. I odvlačiti ljude od Božjeg naroda i govoriti za njih da su otpad jeste izdaja istine iz Svetoga pisma.

Ko god tako radi sam je sebe osudio.

Ja sam kriv pred svima vama, što ovo nisam video na vreme. Strašno mi je žao. Oprostite mi dragi ljudi.

Poslednja izmena:
Miroljub je najjači lik na religijskom polju u Srbiji, lik je sklepao neku adventističko-jevrejsko-srpsko-crnogorsku priču, i od toga živi i uzima pare, a niti mu deca žive tako (podgojena su i imaju moralno sumnjive drugare), niti mu se žena pridržava strogih jevrejskih pravila, niti je on sam tako zatucan koliko tvrdi, a o saradnicima da ne pričamo, dele se na tri vrste. Prva vrsta, ujedno najbrojnija, su bivši saradnici, koji su ga dobro upoznali i napustili kad su shvatili kakav je, a neki su i u zatvoru završili zbog njegovih zavrzlama. Druga grupa su stalni saradnici koji se ne pridržavaju ničega što on propoveda, ali razvijaju biznis zajedno. Treći su saradnici koji rade fizikaliju za njega i pridržavaju se tih njegovih učenja, tih je najmanje. Sad je napravio neki plac u Leksovcu, doveo neke mučenike da kopaju i sade, on ih snima kamerom i uživa.

Ne može se prihvatiti 99% istine a odbaciti 1% istine i tako učiti ljude. Jer je to namerno sakrivanje istine da bi se ljudi odvukli od istine.

Adventisti imaju istinu. I odvlačiti ljude od Božjeg naroda i govoriti za njih da su otpad jeste izdaja istine iz Svetoga pisma.

Ko god tako radi sam je sebe osudio.

Ja sam kriv pred svima vama, što ovo nisam video na vreme. Strašno mi je žao. Oprostite mi dragi ljudi.

Koju adventisti imaju istinu:?:
300 hiljada ljudi svake godine napusti adventizam,a to je istina.
Adventisti se drze jevrejskih pravila:desetak, ciste zivotinje i Shabat, i to je istina.
Da li je istina da je Vajtova izjavila 1890 godine i to zvanicno da nema trojstva:?:
Jeste,a adventisti manipulisu svojim vernicima, dokazujuci da postoji trojstvo.
Da li je istina da postoji LGBT populacija u adventizmu i da je ucitelj subotnje skole transrodni :?: Isina je.
Da li je istina da postoje masonska obelezja u adventizmu:?:Isina je.
Da li je Vajtova izjavila da je videla adventiste jedine kao Boziji narod :?: istina je, ali to nema veze sa Bogom.

Back