Ministar Dačić nagoveštava moguće sankcije Rusiji

Vidi, ja to ni potcenjujem, ali ni precenjujem, baš zato što sam u toj 5-oktobarskoj priči učestvovao mesecima pre "revolucije"... :per:

Neće nikakav narod srušiti Vučića, baš kao što nije ni Miloševića.
Srpska policija i paravojne formacije bi bez problema pucale po narodu.

Vec vidimo na sta su spremni...
 
neće biti ni potrebe da ga ruši zato što je psiho 100 puta pametniji od slobe.. zna šta bi mu se desilo..

Bitno je da je pametniji od nas. A to mu nije teško.

Eto, vidiš, taj šolc-makron plan nije nešto što se potpisuje...što nam je i sam rekao, pa zašto bi ga onda neko rušio, jer neće potpisati ono što mu niko i ne traži da potpiše...:hahaha:

To je program, koji će on jednostavno da sprovodi, korak po korak, prodavajući onima kojima u Srbiji može muda za bubrege.

A na kraju tog procesa, najviše što može da izvuče je da Kosovo nema stolicu u UN, na sve ostalo će se vremenom pristati.
 
Bitno je da je pametniji od nas. A to mu nije teško.

Eto, vidiš, taj šolc-makron plan nije nešto što se potpisuje...što nam je i sam rekao, pa zašto bi ga onda neko rušio, jer neće potpisati ono što mu niko i ne traži da potpiše...:hahaha:

To je program, koji će on jednostavno da sprovodi, korak po korak, prodavajući onima kojima u Srbiji može muda za bubrege.

A na kraju tog procesa, najviše što može da izvuče je da Kosovo nema stolicu u UN, na sve ostalo će se vremenom pristati.
znači da se potpisuje pošto čim zine slaže.. :) brate sve što on kaže ja samo okrenem i znam da je to istina.. on je patološki lažov
 

Ministar Dačić nagoveštava moguće sankcije Rusiji


Ministar Dačić nagoveštava moguće sankcije Rusiji 1
foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nagovestio je prvi put u sredu, 25. januara, da bi Beograd mogao da promeni kurs i uvede sankcije Rusiji, što je jedan od ključnih zahteva EU da Srbija napreduje u pregovorima o članstvu u EU.

U ekskluzivnom intervjuu za EURACTIV Srbija, koji prenosi RSE, Dačić je rekao je da se Srbija, kandidat za EU od 2012. godine, rukovodila pre svega procenom onoga što je u njenom najboljem interesu.

„Osuđujemo kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine i tako smo glasali u međunarodnim telima. Da li ćemo uvesti sankcije Rusiji je druga stvar. Nije pitanje vremena ili rokova, to je stvar koja se tiče naših političkih i ekonomskih interesa“, rekao je on za EURACTIV Srbija.

U oktobru je predstavio plan od 12 milijardi evra za ulaganja u energetsku infrastrukturu tokom šest godina kako bi se diversifikovalo i obezbedilo snabdevanje energijom.

Dačić je rekao da Srbija od ruske aneksije Krima 2014. godine do sada nije pridružila zapadnim sankcijama „jer smo procenili da to neće biti u našem interesu“.

„Ako se nešto promeni na štetu interesa Srbije, onda će i naša odluka biti prilagođena tome, jer ćemo u svakom trenutku proceniti šta je najbolja odluka za našu privredu, za naš ugled u svetu i za građane Srbije“, istakao je Dačić.

Kao još jedan znak da se narativ o Rusiji, koja se smatra tradicionalnim saveznikom Srbije, može pomerati, premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je u sredu uveče prisustvovala otvaranju EURACTIV Srbija u Beogradu, govorila je o „ruskoj agresiji na Ukrajinu“.
To je formulacija koju Srbija ranije nije koristila. Ona je takođe pohvalila EU kao najvećeg investitora i donatora u Srbiji.

Dačić je članstvo u EU proglasio „prioritetom za Srbiju“, ali je i kritikovao EU zbog odugovlačenja sa proširenjem.

„Ta narativ koji često čujemo, da bi Balkan mogao da stvori nove probleme da je unutar EU, više je izgovor jer je EU primetila smanjenje apetita za proširenjem. To je pitanje koje evropskim političarima ne donosi glasove i zato ga marginalizuju,“ kazao je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić. https://www.danas.rs/vesti/politika/ministar-dacic-nagovestava-moguce-sankcije-rusiji/







Srbija je dva puta svojim glasanjem u Organizaciji Ujedinjenih naroda osudila bezumni čin Moskve i njenu zločinačku agresiju na Srbiji bratsku Ukrajinu. Shodno tome, Srbija će i sankcije Rusiji uvesti. Uvođenje sankcija Rusiji pre svega je moralna i patriotska dužnost. Da, ta 'velika majka Rusija' je uvela sankcije Srbiji devedesetih godina, a Ukrajina je kršila sankcije OUN-a zbog braće Srba. Najeftiniji benzin i dizel stizao je iz Ukrajine. Ukrajinska vlada je tokom bombardovanja Savezne republike Jugoslavije slala humanitarnu pomoć srpskom narodu. Nekoliko aviona JAT-a bilo je smešteno na ukrajinskim aerodromima za vreme sankcija i bombardovanja. Na ulicama Kijeva i drugih velikih gradova u Ukrajini održavane su masovne demonstracije protiv NATO-a u vreme bombardovanja SRJ. I ukrajinska levica i ukrajinska desnica bili su tada jednoglasni u osudi delovanja NATO-a prema SR Jugoslaviji. Najveći protest organizovan je ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Kijevu, gde je na desetine hiljade ljudi noseći ikone, palilo sveće. Ništa toga u Moskvi nije bilo. Moskovlljani su mirno u svojim domovima preko CNN-a gledali bombardovanje Savezne republike Jugoslavije.
Lažeš Zilti, demonstracije su bile baš u Moskvi, na američku ambasadu je pucano i iz ručnog bacača.
 
O kakvoj to “agresiji”?
Ma to je da ne skače odmah ova NATOghuzija, tako je definisano u rezoluciji UN.
Naravno da se tu radi samo o ruskoj Specijalnoj Vojnoj Operaciji (manjeg obima).
I naravno da su Rusi izveli tu Specijalnu Vojnu Operaciju (manjeg obima) sa razlogom.
I naravno da ja podržavam tu Specijalnu Vojnu Operaciju (manjeg obima) u potpunosti.

Jedino mi je žao ukrajinskih mladića koji tamo ginu zbog qurcosvirajućeg narkomana koji u međuvremenu
puni svoje džepove i slika se za modne časopise.
 

Back
Top