Minijaturni modeli

samo da se zna @sedgwick odkako si postao gsp vozac ne dopadas mi se vise z:lol:

nista od kamijoncica ...

Puno srece na liniji 74 i samo lagano, Beograd je besan grad ali to si vec naucio

ovakv ali plavi mi je san snova :D ... GLE740 - Volvo ... ma naci cu ga na nekom kupindu

1640006319253.png

Izvinjavam se na dugom čekanju :) evo da vam predstavim jedan novitet u kolekciji :) rec je o kamionu nemackog giganta Krupp koji je postoji i danas ali vise ne proizvodi autobuse i kamione....usko je saradjivao sa Nacistickom partijom u izradi naoruzanja za Nemacku ratnu masineriju i poznat je kao proizvodjac tada najveceg topa na svetu "Teski Gustav" koji je zaista bio impozantne velicine,ali da ne duzim o tome evo slicica ovog sjajnog modela :)

Prikolicar i ovog puta :)

Zaista fantastican model sa Trilex felnama :)

20210905_110320.jpg
20210905_110303.jpg
20210905_110328.jpg

Auh, nisam se logovao ovde vise od 10 godina i eto me opet. Postojala je tema vezano za modele/makete ali mozda je i obrisana...Kako god, nisi usamljen, ja skupljam modele automobila ( malo i kamiona ) u razmeri 1:18 sa sad sam pregurao broj od 800 a dokle cu ici ne znam. Da mi ne bude monotono sakupljanje uz to radim i pravim diorame kao i dorade modela.

Prilozi

• 20220526_143502.jpg
    20220526_143502.jpg
    221,3 KB · Pregleda: 10
  • 20220526_143928.jpg
    20220526_143928.jpg
    247,1 KB · Pregleda: 10
Auh, nisam se logovao ovde vise od 10 godina i eto me opet. Postojala je tema vezano za modele/makete ali mozda je i obrisana...Kako god, nisi usamljen, ja skupljam modele automobila ( malo i kamiona ) u razmeri 1:18 sa sad sam pregurao broj od 800 a dokle cu ici ne znam. Da mi ne bude monotono sakupljanje uz to radim i pravim diorame kao i dorade modela.

Јел су ово твоје диораме.

Иначе и ја сам загрејан, чак сам направио пар малих диорама, јако простих да буду као нека подлога за офарбане војнике које сам бојио у размери 1:72. Моја је идеја да користим материјале које сам направим. Прво зато што је јефтиније, друго, зато што ако купим готову траву, жбуње, дрвеће и све друго, у чему је чар правити диораму.

Има на јутјубу много туторијала како се праве диораме од обичних, материјала. Ја сам успео да направим солидну имитацију траве од кучине коју сам фарбао и ситно сецкао, као и жбуње од сунђера који сам офарбао у зелено. Имајући у виду да сам једном радио, резултати нису лоши. Што значи да би неком праксом били бољи.

Успео сам да користим земљу за биљке како бих направио земљане подлоге за диораме. Савладао сам почетни ниво како да земљу залепиш за базу а да ти се не отресе.

На жалост тренутно немам превише времена, али када будем имао, планирам мало да вежбам и стекнем те неке скилове.

Јел су ово твоје диораме.

Иначе и ја сам загрејан, чак сам направио пар малих диорама, јако простих да буду као нека подлога за офарбане војнике које сам бојио у размери 1:72. Моја је идеја да користим материјале које сам направим. Прво зато што је јефтиније, друго, зато што ако купим готову траву, жбуње, дрвеће и све друго, у чему је чар правити диораму.

Има на јутјубу много туторијала како се праве диораме од обичних, материјала. Ја сам успео да направим солидну имитацију траве од кучине коју сам фарбао и ситно сецкао, као и жбуње од сунђера који сам офарбао у зелено. Имајући у виду да сам једном радио, резултати нису лоши. Што значи да би неком праксом били бољи.

Успео сам да користим земљу за биљке како бих направио земљане подлоге за диораме. Савладао сам почетни ниво како да земљу залепиш за базу а да ти се не отресе.

На жалост тренутно немам превише времена, али када будем имао, планирам мало да вежбам и стекнем те неке скилове.
A da slikaš i podeliš? Nina čeka tog vojnika...

Da mi ne bude monotono sakupljanje uz to radim i pravim diorame kao i dorade modela.

Ja sam se nesto oko tih diorama zagrejao ali mislim da ne bih bio bas toliko strucan da je napravim :)

Иначе и ја сам загрејан, чак сам направио пар малих диорама,
Gde su vam slike tih diorama? :think:
napravite (ili cu ja) temu pa da i ostali koji vole vide sta i kako. Ja licno bih voleo da vidim i sam proces pravljenja...

Ja se izvinjavam svima koji su čekali na mene,u predhodnom periodu slabo šta sam nabavljao,uzeo sam jedan kamion u razmeri 1/1 hehe,ali evo došlo je do neke nabavke malo ozbiljnije pa hajd da vam zagolicam maštu :)

Najpre ovaj u 1/1 razmeri

IMG-20221228-WA0006.jpg

A evo i malaca :)

FB_IMG_1684141503864.jpg
FB_IMG_1684141507885.jpg
FB_IMG_1684141510765.jpg
FB_IMG_1684141513669.jpg

Back