Milovan Drecun:Tadic ce potpisati nezavisnost Kosova!

_Milanche_:
pa nesto mi je ta prica poznata:-)
jel se secas kad su bili parlementarni izbori 2003 i predsednicki kad je toma pobedio:-)?
Nema od toga nista bar jos 4,5 godina.

Па то не би ваљало за Србију, у сваком случају... Ја се искрено надам да се неће поновити прича из тог периода, јер ако остане иста гарнитура на власти, нама нема помоћи... :shock:

ШЕШЕЉ:
Па то не би ваљало за Србију, у сваком случају... Ја се искрено надам да се неће поновити прича из тог периода, јер ако остане иста гарнитура на власти, нама нема помоћи... :shock:

ostanje ne brini...
ali cak i da SRS uleti u igru sa DSS i NS politika koju bi vodila ta vlada bila bi skroz ista kao i ova koju vodi ova danas samo bi joj bilo malo teze zbog veceg medjunarodnog pritiska.

urospo:
Ma samo da Kasina nije, odakle ti to.
A nije ni ova druga, tj. jeste koliko je i spo, to sto su zajedno u vladi ne znaci nista

dss bi trebalo da uđe u pokrajinsku vladu, garant si upoznat sa tim. samo da izbace čanka. uz to, nedavno je jedan član kasine stranke postavljen za ambasadora ili konzula ( ako me sećanje ne vara), što je jasan znak približavanja. kasa nije naročito ekstreman tip, ima dosta putera na glavi, svakako, ali verujem da bi koštuničini birači mogli da ga prihvate ( naravno tu ubrajam i veljine, bidžine i rakine, kao deo buduće velike narodnjačke koalicije), on vuče 100-150.000 glasova, što je lepa cifra. ta koalicija bi lagano mogla da uzme dvadesetak procenata, ako ne i jače. koliko god imao nisko mišljenje o koštunjavom, moram da priznam da mu je ta koalicija jedan od jačih poteza. uopšte, jedan od najboljih poteza na našoj političkoj sceni od uvođenja višestranačja. u ruralnim sredinama ta priča: crkva, domaćini, radža, nacionalni ponos, prase na ražnju ( a mož' i jagnje)...može sasvim lepo da se primi. plus, budući koalicioni partneri su u odnosu na alternativu im ( radikale), cveće.

flert sa ugljaninom je druga priča. primer.
samo je pitanje da l' će ući u otvorenu ili polu-otvorenu ( ds-ova varijanta. kao, šatro, ona dvojica nisu ugljaninovi ljudi) koaliciju. samo ne znam da li će i kako će uspeti da progura te u najmanju ruku opskurne likove kod svojih birača. rasim ljajić bi mu bio mnogo bolja varijanta. jes' da nosi malo manje glasova, ali je srbenda ( uslovno rečeno, don't get me wrong) u odnosu na sda sulju. on je prišao ds-u, svakako mnogo bolja varijanta za ds. inače ta epizoda sa suljom je jedna od najvećih gluposti demokrata do sada, i veliki minus za njih, kod mene.

Elvin:
dss bi trebalo da uđe u pokrajinsku vladu, garant si upoznat sa tim. samo da izbace čanka. uz to, nedavno je jedan član kasine stranke postavljen za ambasadora ili konzula ( ako me sećanje ne vara), što je jasan znak približavanja. kasa nije naročito ekstreman tip, ima dosta putera na glavi, svakako, ali verujem da bi koštuničini birači mogli da ga prihvate ( naravno tu ubrajam i veljine, bidžine i rakine, kao deo buduće velike narodnjačke koalicije), on vuče 100-150.000 glasova, što je lepa cifra. ta koalicija bi lagano mogla da uzme dvadesetak procenata, ako ne i jače. koliko god imao nisko mišljenje o koštunjavom, moram da priznam da mu je ta koalicija jedan od jačih poteza. uopšte, jedan od najboljih poteza na našoj političkoj sceni od uvođenja višestranačja. u ruralnim sredinama ta priča: crkva, domaćini, radža, nacionalni ponos, prase na ražnju ( a mož' i jagnje)...može sasvim lepo da se primi. plus, budući koalicioni partneri su u odnosu na alternativu im ( radikale), cveće.

flert sa ugljaninom je druga priča. primer.
samo je pitanje da l' će ući u otvorenu ili polu-otvorenu ( ds-ova varijanta. kao, šatro, ona dvojica nisu ugljaninovi ljudi) koaliciju. samo ne znam da li će i kako će uspeti da progura te u najmanju ruku opskurne likove kod svojih birača. rasim ljajić bi mu bio mnogo bolja varijanta. jes' da nosi malo manje glasova, ali je srbenda ( uslovno rečeno, don't get me wrong) u odnosu na sda sulju. on je prišao ds-u, svakako mnogo bolja varijanta za ds. inače ta epizoda sa suljom je jedna od najvećih gluposti demokrata do sada, i veliki minus za njih, kod mene.

U redu za pokrajnsku vladu, ali pricali smo za republicke izbore, buduce koalicije i mogucu vladu. Dakle u prvom delu posta si u vecini u pravu, vrlo moguc scenario, samo ponavljam Kasa nema sanse da prodje u tu narodnjacku koaliciju(ni ona nije jos sasvim sigurna).
Sto se tuce Ugljanina, slicna prica. Moguce su koalicije na lokalnom nivuo, za buduce parlamentarne izbore - nista. Naveo si neke razloge, a njih znaju i vrhovima tih stranaka ;-) posebno u vezi Uglje :-)

_Milanche_:
ostanje ne brini...
ali cak i da SRS uleti u igru sa DSS i NS politika koju bi vodila ta vlada bila bi skroz ista kao i ova koju vodi ova danas samo bi joj bilo malo teze zbog veceg medjunarodnog pritiska.

Ма не би било никаквог додатног притиска. Јел' неко некад чуо да су са запада поручили да ако Радикали дођу на власт, да ћемо да трпимо неке последице? Немају они ништа против Радикала, имају ови наши који су се огрешили о закон па знају да су сигурни само док имају фотеље на високим позицијама... И управо они су ти који лансирају причу о томе да ако Радикали дођу на власт следе нови ратови, санкције, другим речима '93.

ШЕШЕЉ:
Ма не би било никаквог додатног притиска. Јел' неко некад чуо да су са запада поручили да ако Радикали дођу на власт, да ћемо да трпимо неке последице? Немају они ништа против Радикала, имају ови наши који су се огрешили о закон па знају да су сигурни само док имају фотеље на високим позицијама... И управо они су ти који лансирају причу о томе да ако Радикали дођу на власт следе нови ратови, санкције, другим речима '93.

Kad su bili predsedicki izbori i Toma u drugom krugu bilo je takvih poruka.
Ali kazem ti radikali bi bili mirni kao bubice ali nece skoro na vlast.
A to sto pominjes one koji su se ogresili o zakon imali su radikali priliku izmadju 1997-2000 pa nikom nije dlaka sa glave falila od kriminalaca ni od "postenih" biznismena.
Ne budi naivan.

besniris:
To su najobicnije gluposti u reziji DS da se zapad ostro protivi dolasku SRS na vlast.Za sve bi bilo bolje da SRS sto pre dodje na vlast,zapadne zemlje bi tako imale ozbiljnu partiju sa kojom bi moglo racionalno i na ravnopravnoj osnovi da se razgovara o svim pitanjima.

Ma da svi bi bili odusevljeni sve sa Sesljem kao predsednikom partije.
Znas dobro koliko im se dize kosa na glavi cak i na Lepena i slicne ultra partije.

_Milanche_:
Ma da svi bi bili odusevljeni sve sa Sesljem kao predsednikom partije.
Znas dobro koliko im se dize kosa na glavi cak i na Lepena i slicne ultra partije.

Па ово је 21.-ви век, модерно је да су бивши или будући председници у затворима. Слоба био, Садам Хусеин у затвору, што Шеки не би могао да води државу из притвора? Видео линком би обављао све председничке дужности... :-D

A zbog cega se uopste resava "pitanje Kosova"? Sta bi falilo Evropi da se ostane sve ovako kao sto jeste i sto se oni uopste mesaju u nase unutrasnje stvari jos uvek, ako vec nece da nas prime u Evropsku uniju? Treba mi njima da damo uslov, prvo da nas prime u uniju, da nam daju sve sto uz to ide, pa tek onda da razgovaramo o nasoj teritoriji kako cemo je nazvati i urediti.Zbog cega stalno oni postavljaju uslove i nikad nista ne daju u zamenu za ustupke?

Back