Milošević izgubio Kosovo

Poruka
17.834
Vuk Drašković je istakao da se građanima Srbije najzad mora saopštiti istina da je Slobodan Milošević izgubio suverenitet nad Kosovom, i da je u poslednjoj deceniji zbog ekonomskih problema, kojima u velikoj meri doprinosi i nerešeno kosovsko pitanje, južno od Beograda depopulacijom nestalo 1.200 sela.


On je ocenio da država Srbija u pregovorima sa kosovskim Albancima mora da nastupi iskreno i da insistira na brzom dijalogu, a da polazište treba da bude nestatusni deo Ahtisarijevog plana, koji bi trebalo da bude osnažen nekim rešenjima iz plana Z4 za bivšu Republiku Srpku Krajinu.


"Neka se ova država skoncentriše da brani ono što je sada njeno na Kosovu - svoj narod, crkve, manastire, spomenike, nacionalna, porodična, imovinska i sva druga prava Srba na Kosovu. Da se izbori za njihov evropski status, za evropske garancije toga statusa, i za njihovu ekonomsku, duhovnu i kulturnu direktnu povezanost sa državom Srbijom. Zar to nije zaštita srpskog naroda i naših interesa na Kosovu", objasnio je Drašković.

Prema njegovim rečima, lažni patriotizam, kada je reč o Kosovu, raspiruju iste one organizacije i stranke kojima je zajedničko zaziranje od Evrope i zapada i mržnja prema zapadnoj civilizaciji i sistemu vrednosti.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/2...em-Kosova-ne-mozemo-resiti-bez-promene-Ustava

Najveća laž, kada je reč o evroatlantskim integracijama, prema Draškovićevoj oceni, je tvrdnja da bi ulaskom Srbije u NATO bili trajno unazađeni odnosi sa Rusijom. "Ta pozicija nije pozicija Rusije, to je pozicija onih koji sebe ovde u Srbiji nazivaju malim Rusima, i koji govore da mi nismo Srbi, nego smo neki mali balkanski Rusi koji su u duši veći Rusi i od Rusa", smatra on.

Vuk je jedan od retkih koji ima petlju da sagleda istinu u oci, Posebno mu je interesantna ona definicija o malim Rusima :mrgreen:
 
Вук Драшковић треба да зна да је са појавом интернета много теже правити људе будалама него што замишља, и паметније би му било да прочита оригинални текст резолуције 1244 уместо што соли памет људима.
 
Вук Драшковић је неопевано комунистичко-удбашко ђубре, дволичњак и продана душа.... смрдљивко КОЈИ ОВАКВИМ СВОЈИМ ИЗЈАВАМА КУПУЈЕ СВОЈУ СЛОБОДУ, ЈЕР, ГЛЕ ЧУДА, ЊЕГА НИКО ДО САДА НИЈЕ ПОЗВАО У ХАГ ЗБОГ "СРПСКЕ ГАРДЕ" КОЈУ ЈЕ И ОСНОВАО И КОЈА ЈЕ БИЛА И ТЕ КАКО АКТИВНА У ВРЕМЕ ОРУЖАНИХ СУКОБА У БИВШОЈ СФРЈ.


Али, ваљда ће се сетити неко од припадника те "гарде" као и од припадника оружаних формација Мирка Јовића КОЈИ ТАКОЂЕ НИЈЕ ДО САДА НИ ПОЗВАН НИ ПРОЗВАН - да проговори........
 
Vuk je jedan od retkih koji svoje misljenje i svoje stavove menja cesce nego carape........
Ne bih povodom toga sada posebno navodio sve te njegove promene, jer bi to bio suvise dugacak tekst, koji bi mu dao prostora koji on nikada nije zasluzivao,mada se uvek maksimalno trudio i gu.zio za to.
TO je jedina njegova istina, sve ostalo kod njega je glupost.
 
Odbrana Kosova je biznis a ne neka iskonska zelja. Kako ne shvatas? Neko zeli sleper i marzu, neko guzvu i rat da pljacka, neko da sto bolje proda plac, neko bolje mesto u stranci i medijsku paznju, neko zalogaj od donacija.

Naprotiv,to je ljudska duznost a to sto je nekima biznis njima na cast.
Ja nikada necu priznati Kosmet cak iako bi to Srbija uradila,ne priznajem varavarstvo,silovanje dece i trudnica,ubijanje staraca kao nacin da se nesto prisvoji.
Kradju bi i mogao da tolerisem to ne,covek sam nisam siptar.
 

Back
Top