Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.589
Autorska tema
Milisav Samardzic ekonomista koji je po ''zanimanju istoricar kako sam kaze''. Poceo je svoju karijeru - SPO ( a do danas je promenio nekoliko partija,....),bio je u senci do 2000. Tada uz podrsku DOS-a , pocinje sa ''novom istorijom'' da su Tito i partizani ratni zlocinci i saradnici sa okupatorom, a da su cetnici dobricine i postenjacine koji ne da zlocin nisu pocinili, nego nisu presli ni na crveno. Sve politicke strukture na vlasti Milosavu Samardzicu daju ovom ekonomisti, koji za sebe kaze da je istoricar - podrsku. Takodje i kod Vucica, jer vlasti odgovara ono sto on prica ( sada su cetnici IN ), a to sto Samardzic nije zapravo istoricar to ne zanima nikoga. Tako da je Samardzic prica ono sta vlast hoce da cuje, a da iznosi istorijske falsifikate i da on uopste po struci nije istoricar. Drzava gde ljudi koji nemaju pojma o struci, upravo sebe i predstavljaju kao eksperte....ali je vazno da pricaju ono sta vlast hoce da cuje i prolaze....
1.36.08 Samardzic - Ja sam po zanimanju istoricar... sagovornik - Kako ste istoricar kada ste zavrsili marketing
Samardzic je ''otkrio'' da su skoro sve partizanske ustvari obrade, i prepevane cetnicke pesme..
Sa Ovcara i Kablara je ''stara cetnicka pesma''
Sa Ovcara i Kablara
cobanica progovara
Brate Cica, bela lika
kad ces doci do cetnika ?
Brate Cica, crne brade
kad ces doci do estrade ?
Brate cica budi drug
i nas primi jedan krug.
Kozaracko kolo je ustvari cetnicko
Širi kolo, joj širi kolo, ravnogorska lolo,
širi veće, joj širi veće na šubari cveće.
Koliko je, joj, koliko je , ravnogorskih lica,
još je više, joj, još je više mladih po - četnica.
Cak i da je pesma od Balasevica triput sam video Tita Marsala, da u originalu idu Triput sam video Cicu djenerala
Tri put sam video Čiču djenerala
legendu tu, tog ravnogorca
čoveka tog, brata i borca,
Cecu i mir,
video Čiču treći put
Milisav Samardzic ekonomista koji je po ''zanimanju istoricar kako sam kaze''. Poceo je svoju karijeru - SPO ( a do danas je promenio nekoliko partija,....),bio je u senci do 2000. Tada uz podrsku DOS-a , pocinje sa ''novom istorijom'' da su Tito i partizani ratni zlocinci i saradnici sa okupatorom, a da su cetnici dobricine i postenjacine koji ne da zlocin nisu pocinili, nego nisu presli ni na crveno. Sve politicke strukture na vlasti Milosavu Samardzicu daju ovom ekonomisti, koji za sebe kaze da je istoricar - podrsku. Takodje i kod Vucica, jer vlasti odgovara ono sto on prica ( sada su cetnici IN ), a to sto Samardzic nije zapravo istoricar to ne zanima nikoga. Tako da je Samardzic prica ono sta vlast hoce da cuje, a da iznosi istorijske falsifikate i da on uopste po struci nije istoricar. Drzava gde ljudi koji nemaju pojma o struci, upravo sebe i predstavljaju kao eksperte....ali je vazno da pricaju ono sta vlast hoce da cuje i prolaze....
1.36.08 Samardzic - Ja sam po zanimanju istoricar... sagovornik - Kako ste istoricar kada ste zavrsili marketing
Sa Ovcara i Kablara je ''stara cetnicka pesma''
Sa Ovcara i Kablara
cobanica progovara
Brate Cica, bela lika
kad ces doci do cetnika ?
Brate Cica, crne brade
kad ces doci do estrade ?
Brate cica budi drug
i nas primi jedan krug.
Kozaracko kolo je ustvari cetnicko
Širi kolo, joj širi kolo, ravnogorska lolo,
širi veće, joj širi veće na šubari cveće.
Koliko je, joj, koliko je , ravnogorskih lica,
još je više, joj, još je više mladih po - četnica.
Cak i da je pesma od Balasevica triput sam video Tita Marsala, da u originalu idu Triput sam video Cicu djenerala
Tri put sam video Čiču djenerala
legendu tu, tog ravnogorca
čoveka tog, brata i borca,
Cecu i mir,
video Čiču treći put