Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 79.119
Милош Јовановић: Студентска листа је експеримент са спољним инжењерингом
Да ли је неком чудно што студенти на пленумима праве листу кандидата за изборе
Субота, 17.05.2025. у 16:56
Председник Нове ДСС Милош Јовановић изјавио је да се студентима у блокади манипулише споља и изнео податак да је захтев за изборима спреман неколико месеци унапред.
Јовановић наводи да на факултетима већина студената уопште не долази као и да о свему одлучује активна мањина и додао да су на почетку протести и блокаде усмеравани одређеним спољним инструкцијама.
- Знам да су неки функционери из политичких организација покушавали да нађу везу са студентима као и људи из Прогласа. Знам да су људи из Прогласа ишли и разговарали са окупљенима у пленуму. Чудно је што се о захтеву за изборима расправљало већ два месеца уназад. Дакле, неко је на њима радио - рекао је Јовановић.
Како је навео, неко је радио на идеји да се опозиција склони и да не учествује на изборима.
- Свака политичка странка има само две опције у случају избора - да учествује или их бојкотује. Уколико подржи неку другу листу онда негирао смисао свог постојања - рекао је Јовановић за Србин инфо канал Центар.
Јовановић додаје да такав захтев никада нигде није тражен од било кога.
- Тај сулуди захтев се одомаћио, нарочито на Н1 и Новој С, да ни то не може да буде случајно. Такав захтев су у претходна два месеца понављали разни људи са разичитих меридијана. То ми све говори да је на делу одређена врста инжењеринга - каже Јовановић.
Он је упитао да ли је неком чудно што студенти на пленумима праве листу кандидата за изборе.
- Нигде се то у свету није догодило до сада. Ово је експеримент. Ми се олако примамо на сваки експеримент који нам се сервира и мислим да је ту дошло до неке врсте усмеравања - закључио је Јовановић.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...ista-je-eksperiment-sa-spoljnim-inzenjeringom
Aktivisti, Pokret slobodnih građana i Savo Manojlović potkopavaju pozicije Milošu i Đilasu?