"Уколико Врховни суд Улемеку потврди казну од 40 година робије за убиство Ђинђића, Легија ће правду тражити од суда у Стразбуру.Миливојевић: Легија неће бекством да решава ову велику неправду, то му није ни на крај памети.Пелевић: Не верујем да ће Легија побећи, иако знам да је он изузетно обучен војник за све ситуацијеМилорад Улемек Легија не припрема бекство из Централног затвора, тако нешто му никада није пало на памет, тврди Слободан Миливојевић, адвокат бившег команданта Јединице за специјалне операције.
Према речима адвоката, Легија ће остати у затвору чак и уколико ускоро Врховни суд Србије донесе пресуду и потврди му казну од 40 година робије.
Миливојевић истиче да је током суђења за убиство Зорана Ђинђића често разговарао са Улемеком, али да је бивши командант црвених беретки увек одлучно тврдио да ће на суду доказати да није крив за убиство Ђинђића.
- Бекство из затвора, Легија никада није поменуо. То су спекулације да би се извршио притисак на њега и затворску управу. Легија не бежи, таква опција му није ни на крај памети - тврди Миливојевић.
Према његовим речима Улемек ће своју истину истерати на суду, доказаће да није крив за убиство премијера.
- Све и да Врховни суд одлучи да му потврди 40 година робије, та пресуда не може да буде правоснажна јер имамо право на жалбу трећем степену. Улемек хоће правним средствима да дође до истине и ако треба јурићемо истину и до Стразбура јер је свима јасно да је процес монтиран - поручује Миливојевић.
Да Легија неће покушати бекство из затвора тврди и његов некадашњи ратни друг Борислав Пелевић, члан председништва СНС.
- Легија је изузетно обучен војник, најобученији кога сам видео за апсолутно све ситуације, ипак, не верујем да би побегао из затвора због могућности да добије пресуду ВСС-а где му се потврђује 40 година због убиства Зорана Ђинђића. Легија није крив за то за шта га терете и сигуран сам да ће истерати истину на видело правним путем - уверен је Пелевић.
Он још подсећа да Легија нема никакве везе са убиством председника владе.
- Цео тај процес је једна велика грешка. Легија није убио Зорана Ђинђића већ су то урадиле стране службе којима је сметао некадашњи премијер јер је променио реторику према КиМ - наглашава Пелевић."
К. Благовић