Милиони свећа упаљени су ове ноћи у Русији

Pa dobro, da li se iko u Jugoslaviji tadašnjoj borio protiv nacista? Da li je iko zaslužio reč hvale ili podrške za svoju žrtvu u WWII osim ebenih Rusa?
Koji si ti ekstremista, pa ovo je neverovatno.

Екстремиста, ја :roll: Ма јок, само ми нису прирасли срцу ни нацисти, ни комунисти, ни англосаксонци, ни партизани, ни четници, ни жути, ни плави, а то је ваљда у овој земљи јако чудно.

Борили су се како нису, нису баш ко у филмовима, али отимали су фелне на мерцедесима и лугере из заседе. И рекао сам чињеницу да су уз Пољаке Срби имали два највећа антифашистичка покрета у поробљеној Европи. Али више пута прочитана теза да нас нису Руси ослободили већ домаћи паразити и одбијање да појединаца да се скине капа милионима погинулих Руса је транична и малоумна. Зар је тешко написати једноставно ''Хвала и слава им'' :roll:

Eeeeee... tuko.
Pa ta divizija je imala i mrtve i ranjene, tokom vremena u dve SS jedinice ukupno je primaljeno 200,000 dobrovoljaca.
Inače Holandija je dala najveći broj SS dobrovoljaca.

Pred kraj rata dobrovoljaca gotovo uopšte nije bilo. Tokom cele '44, broj dobrovoljaca koji je prikupljen u Holandiji je bio jedva oko 350, što je rešavano dodavanjem Nemaca.

SS divizija ''Wiking'' se brojčano kretala od nekih 20 000 '41 do 15 000 '44, ali je ona uključivala ne samo Holanđane, nego i Dance, Norvežane, Šveđane, Belgijance, i same Nemce.

Ujedno je često bilo i prebacivanja vojnika iz jedne divizije u drugu i slično.

Ukupni gubici Holandije tokom celog rata se procenjuju na 300 000 što uključuje više od 100 000 Jevreja, više od 20 000 poginulih u borbi na strani saveznika, kao i značajan broj civilnih žrtava.

Tih 200 000 si mogao dobiti jedino ako si slučajno dodao nulu viška. Brojke koje su meni poznate, a koje se pojavljuju po pitanju holandskih dobrovoljaca uključuju hiljade, eventualno desetine hiljada za ceo rat, a sigurno ne stotine hiljada. Zapravo, koliko mi je poznato, ukupan broj holandskih dobrovoljaca u nemačkoj vojsci je bio upravo nešto veći od 20 000, 25 000, 'ajde da kažemo 30 000.

Ако ни ти не разликујеш покопавање нациста и црвеноармијски допринос томе од накарадне идеологије као производа европских књига и славних револуција широм запада онда не знам шта да ти кажем осим да ти памтиш једну а јомини другу причу, па се допуњавајте.

А што се подгузних мува тиче не одвајам партизане и четнике јер им је било драже да пуцају једни на друге и да се боре коме ће мање да вире ноге из англосаксонког дупета. А протеривање најзатуцанијих, условно речено јер су сви пионири у тоталној моралној аномији, има везе са никад прежаљеном идејом Ајзенхауера као генерала а касније и председника да се искрца на Балкан и стави тачку на Источно питање. Овако је остало само на хиљаду пута препеваном и милион пута идеализованом Дану Д, који их је спасао од избијања црвенила на Ла Манш, мада је било и неких екстремнијих аријеваца попут Черчила који су били да се на свим форнтовима одмах обрачуна са комунистима, вероватно као казна за уништавање хитлеровог аријевског пројекта.
Ma naravno svako ko je protiv komunista je nacista i arijevac u sluzbi budeceg EU IV Rajha,masona i trilaterale ,mislim van SFRJ ovde su komunisti bili zlikovci i arijevci anglosaksonskog tipa , za razliku od svih ostalih belosvetskih komunista od Staljina ,Causeskua do Ho Si Mina koji su bili humanisti i borci za slobodu i pravdu . :ok:
e da i Hitler je bio zapravo Jevrej i anglosaksonski agent MI6 !!

Poslednja izmena:
Hidža je tu ispao Zmija...Ili Lisica...Preveslao je ''ruskog medveda'' samo tako.Mada,s obzirom da mu je i pomogao u vreme kad niko,ali niko sa Zapada nije hteo da da ni veknu hleba za Rusiju i ruski narod,da vojno ojača i velikodušno mu prepustio deo Poljske,samo je došao da naplati dugovanje...Iako je bio lujka,ipak je bio vrlo pametna i praktična lujka:cool:

Pred kraj rata dobrovoljaca gotovo uopšte nije bilo. Tokom cele '44, broj dobrovoljaca koji je prikupljen u Holandiji je bio jedva oko 350, što je rešavano dodavanjem Nemaca.
Одакле да дођу добровољци када су Американци биоли у Француској и Белгији а Руси у Пољској!?

SS divizija ''Wiking'' se brojčano kretala od nekih 20 000 '41 do 15 000 '44, ali je ona uključivala ne samo Holanđane, nego i Dance, Norvežane, Šveđane, Belgijance, i same Nemce.
Укупан број само Холанђана који је прошао кроз СС је 200,000

Ukupni gubici Holandije tokom celog rata se procenjuju na 300 000 što uključuje više od 100 000 Jevreja, više od 20 000 poginulih u borbi na strani saveznika, kao i značajan broj civilnih žrtava.
300,000-
100,000
=200,000

200,000-
20,000
=180,000

Како је погинуло 180,000 и ко су тих 180,000 када је рат трајао недељу дана и до 1944 није било борби!?
КО СУ ТИХ 180,000!?!?!?!?

Ma naravno svako ko je protiv komunista je nacista i arijevac u sluzbi budeceg EU IV Rajha,masona i trilaterale ,mislim van SFRJ ovde su komunisti bili zlikovci i arijevci anglosaksonskog tipa , za razliku od svih ostalih belosvetskih komunista od Staljina ,Cauiseskua do Ho Si Mina koji su bili humanisti i borci za slobodu i pravdu . :ok:
e da i Hitler je bio zapravo Jevrej i anglosaksonski agent MI6 !!

Ма може и саркатично ал ај објасни како то Черчил није био хард кор торијевац у души :roll:

Е да, Хитлер није био јевреј већ пропали студент сликарства, неспособан за војну службу током 1СР :ok: зато и пукоше швабе у 2СР.

Ма може и саркатично ал ај објасни како то Черчил није био хард кор торијевац у души :roll:

Е да, Хитлер није био јевреј већ пропали студент сликарства, неспособан за војну службу током 1СР :ok: зато и пукоше швабе у 2СР.

Био је каплар у 1СР.

Аха, ал зато што је у заносу рата послао молбу на двор, а на редовном прегледу је пао.
koliko znam bio je i ranjen i navukao je neku bolestinu pa je cak i odlikovan , a izvori kazu da je cak pokazao izuzetnu hrabrost u ratu i borbi , mada je tacno da je bio bolesljiv i krhog zdravlja , kao i patoloski hipohonder

koliko znam bio je i ranjen i navukao je neku bolestinu pa je cak i odlikovan , a izvori kazu da je cak pokazao izuzetnu hrabrost u ratu i borbi , mada je tacno da je bio bolesljiv i krhog zdravlja , kao i patoloski hipohonder

Све то стоји, ал су га у аустрији означи као неспособног за служење војске. Чак се и нагутао и бојног отрова, можда је и зато имао слаб контакт са сивим ћелијама.

Alekasandar3:
Одакле да дођу добровољци када су Американци биоли у Француској и Белгији а Руси у Пољској!?

Operacija ''Overlord'' je započeta 6. juna '44.

Do Holandije su stigli septembra '44, a neki delovi Holandije su ostali u nemačkim rukama sve do marta '45. Nemci su zapravo u potpunosti oterani iz Holandije tek 5. maja '45 .

Dakle, cele te '44 350 dobrovoljaca, a za ceo rat 200 000?

Alekasandar3:
300,000-
100,000
=200,000

200,000-
20,000
=180,000

Како је погинуло 180,000 и ко су тих 180,000 када је рат трајао недељу дана и до 1944 није било борби!?
КО СУ ТИХ 180,000!?!?!?!?

U samoj invaziji je poginulo oko 10 000 civila, zatim je tu savezničko bombardovanje, pa Arbeitseinsatz, pa pokret otpora, (doduše ne preterano jak) pa posledice tog otpora u vidu osvete na civilnom stanovništvu, pa zima '44 na '45, poznata kao Hongerwinter, koja je bila izuzetno oštra, što je u kombinaciji sa ratnim uslovima dovelo do smrti više od 30 000 ljudi od hladnoće, gladi, i iscrpljenosti. Takođe, neke od njih, oko 30 000, su Japanci ubili.

Jeste, pokazao je izuzetnu hrabrost, zapravo pre ludost, što i ne čudi obzirom da mu je falila koja daska u glavi.

On se u tom ratu pronašao k'o riba u moru.

Jeste, pokazao je izuzetnu hrabrost, zapravo pre ludost, što i ne čudi obzirom da mu je falila koja daska u glavi.

On se u tom ratu pronašao k'o riba u moru.

to mu je verovatno i doslo glave kasnije ,kada je ohrabren svojom ratnom epizodom umislio da je sposoban i da komanduje vojskom i kreira strategiju ,umesto onih koji su skolovani i obuceni za to

Eeeeee... tuko.
Pa ta divizija je imala i mrtve i ranjene, tokom vremena u dve SS jedinice ukupno je primaljeno 200,000 dobrovoljaca.
Inače Holandija je dala najveći broj SS dobrovoljaca.

Petenova nacistička vlada.
Borili su se protiv saveznika u Alžiru i u Siriji, kao i u kolonijama, posebno je poznata odbrana Dakara od savezničkog napada.

Isto kao i danas. Svi SS saveznici se ponovo sakupili...

Hitlerov poredak je pretpostavljao ujedinjenu evropu, jedinstveno tržište...

Ponavljam, Wikipedia nije nikakav dokaz... ako hoćeš sad mogu da napišem da su žene u Jugoslaviji silovale Sovjetske vojnike.... što bi bilo bliže istini.

JES VALA OPET SS JURI EVROPOM

HM BILO BI ZANIMLJIVI SAZNATI ŠTA SU ČIJI OČEVI I DEDOVI PODRŽAVALI

Усиљени марш Босна-Косово

У ноћи између 11. и 12. јуна 1999. године руски ваздушно-десантни батаљон је за неколико сати извео одважно пребацивање из Босне на Косово, претекавши тенковске колоне јединица НАТО.
Колико често су вртели на ТВ-каналима „сличицу“: уплакане старе Српкиње у Приштини љубе наше прашњаве оклопне транспортере… Колико су нас пре тога понижавали, колико су нам пре тога пљували у лице. А ми смо изнебуха читавом свету показали да је рано за расходовање Русије!
А сада одлазимо са Балкана.
Данас се друге песме певају, друге су хронике на ТВ-екранима. Догађаји од пре четири године се већ чине историјом. Можда зато тако магловито живимо што јако брзо заборављамо оно велико и добро, заборављамо људе што дивно послужише Отаџбини?
Ко се још сећа команданта батаљона Павлова?
Сергеј Јевгењевич је по повратку кући - онако „за себе“ - написао кратке успомене. Он није књижевник. Пуковник Павлов је 30 година служио у ваздушно-десантним јединицама. Управо је он командовао батаљоном падобранаца који је из босанског Симин-хана јурнуо на косовску Слатину.
„Усиљени марш на Косово. Очима учесника“ - двадесет куцаних страница текста. Тај људски документ одлазеће епохе (ми одлазимо, одлазимо), једноставан и „неочешљан“, никад није објављен. Сергеј Јевгењевич нам је дозволио да га цитирамо у нашем листу.

http://www.srpska.ru/article.php?nid=11845

Пуковник Павлов је за обављени задатак на Балкану награђен орденом за Одважност и медаљом „Учеснику усиљеног марша 12. јуна 1999. г. Босна - Косово“. Таквих медаља је исковано свега 300.
Али, главна његова балканска „награда“ је жена Тања.
Тања је служила у његовом босанском батаљону као виши писар. Касна љубав је у животу обоје постала она главна.
Они добро живе. Лепо им је заједно.
Пуковник Сергеј Павлов је данас на челу катедре Рјазанске Високе ваздушно-десантне школе за управљање војском у мирнодопско време. Има 30 календарских година службе. У тој школи је обучио 4 батаљона питомаца. Неки од њих су сада на власти, неки у бизнису. Зову га и обећавају да му пронађу и „слађе“ место, и са „дебљом“ платом.
Павлов не напушта војску. Каже:
- Можда још затребам.

Back