Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Upravo tako,mi nismo zasluzili da idemo dalje...A sta bi sa Izraelom,koja li je to mocna reprezentacija? ;)

A inace,ta igra cele reprezentacije je ionako bila smesna..Ali to nije tema ovde,ovde je tema o jednoj legendi :p A ta legenda je igrala konstatno istu kosarku,znaci,levi horog do besvesti.Iskreno,jedva cekam da ga vidim opet u pohodima.

Upravo tako,mi nismo zasluzili da idemo dalje...A sta bi sa Izraelom,koja li je to mocna reprezentacija? ;)

A inace,ta igra cele reprezentacije je ionako bila smesna..Ali to nije tema ovde,ovde je tema o jednoj legendi :p A ta legenda je igrala konstatno istu kosarku,znaci,levi horog do besvesti.Iskreno,jedva cekam da ga vidim opet u pohodima.

polako bice i to tiha voda breg roni.

Kazem,nije cim,videcemo ;) Licno,ne bih voleo ikada da proigra,ali ako to bude...Sve cestitke majstore...Al dok to ne bude,uuuuuuuuuu,al cu imati povoda za pricu ovde :D

Inace,u dva poraza Memfisa,Darence protiv Dalasa za 21 minut,5 poena i 2 skoka,a protiv Jute za 15 minuta 4 poena i 3 skoka. Od blokada po kojima je cak bio i poznat,neam vise nista...Mislim da ce ova sezona biti ubedljivo najgora po Dareta.Kako god da se okrene,ako ne proigra veoma,veoma brzo,bice Dare-gde god da ode,prva centarska zamena nekom superstaru koji igra po 40 minuta ili treci centar u timu koji nema toliko dominantnog igraca.

Prosle sezone,ako ga nisu toliko poznavali-pored 3 sezone u Detroitu,upoznali su ga u Orlandu.Sada ne moze nikoga da iznenadi,a ne verujem da ce nauciti nesto novo da iznenadi ostale.I ne mogu da kazem da mi je zao zbog toga.

Dajem mu ja sanse,svake godine :) I to veoma raduje ;) Naravno,cekam i ja,kao i ti ,da vidim da li sam pogresio u proceni ili ne.Evo,pocela mu je 6 NBA sezona,ima 23 i po godine....Ima on,realno,jos par godina da uradi nesto.Licno mislim,da ako do 25-26.godine ne uradi nista tamo,tj.ostane na ovim prosecima,treba slobodno da pakuje kofere.Mada kako god da okrenes,on je vec promasaj bio i za Detroit i za Orlando,a mislim da ce biti i promasaj za Memfis.

Gledam Dzermejna O'Nila-covek je na slicnu foru imao pocetak karijere kao i nas Balvan. Prve 4 sezone ga nije bilo nigde,onda je imao jednu prilicno dobru,pa onda 6 All Star sezona.A poceo je da se izvlaci iz problema kad je napustio Portland sa 22 godine.Nas igrac ima iza sebe 5 neuspesnih NBA sezona.Ako uspe da napravi sezonu kao Dzermejn svojevremeo,pa da kazemo nesto.Ako bude bilo tako,evo,ja cu ovde prvi reci svaka cast!

Medjutim,ubedjen sam da nece biti tako. On je po meni bar,jeftino i uludo bacen pik te godine.A najgore od svega kad covek vidi ko je sve te godine bio an draftu,tuga ga uhvati kad vidis ko je bio 2. pik.

Nikola Pekovic ako ti ime nesto znaci je bio 4 centar Atlasa ali 4 pa gledaj gde je posle 5 sezona. Pa daj mo i ovom nasem neke sanse.

Iako se ne slazemo, prosto je neverovatno u kom obimu је to slucaj.

Opet si promasio poentu. Pekovic je otisao u PAO kao dokazan igrac. Dakle, prosao sve reprezentativne kategorije sa kojima je svasta poosvajao, bio najbolji igrac i kapiten mladih selekcija.
Sa Partizanom osvajao titule, odlicno igrao u Euroleague, sa odlicnim statistikama, sto je bila preporuka za angazman od strane grka.

I ti dodjes da ga poredis sa Trupcom koji ni u Hemofarmu nije igrao da valja. Ne mogu cudom da se nacudim gde li su videli taj njegov talenat? Pa ovaj Marjanovic je vise pokazao od njega!!! Ajde da cujem u koje je to dve utakmice zaredom u Hemofarmu imao dvocifren ucinak. I takav kakаv je, otisao covek pravo u NBA. Jedan od promasaja Veka :lol:

Jos ti je malo 5 sezona u NBA. Pa Trupac ni dan danas nema desnu ruku. Totalno odsecen. Samo guraj na levi poluhorog, samo kreci na prvom koraku u levo pa makar i kroz zid. Totalno jednostran igrac. I pored toga ja kazem da bi bio od koristi da ono sto malo zna uvezba do savrsenstva i da dodje do nekog "zlatnog" proseka, ali ne, njega niko ne razume. Verovatno zato sto je on jedan glupavi klinac koji ni sam ne zna sta hoce u zivotu.

Aj pozzzzzzzzzzzzzzzz

......i sad bi iz toga neko zakljucio da je JEDNA utakmica preporuka za odlazak u NBA. Jedna utakmica ne za odlazak vec za No.2 na draftu?! Pa ko u to moze da poveruje. Onda je dovoljno da kljukaju i Marjanovica non-stop loptama na jednoj internacionalnoj utakmici kako bi navaljao ucinak i eto ti uspeha, jer skauti svuda vrebaju..... :lol:

Upravo tako...Ja poksauvam da pokazem ljudima koji veruju da je Milicic ekstra igrac koji je neshvacen da zapravo nije tako.Jednostavno,limitiran je i nije za velika dela.Igraci za velika dela su sa 23 godine vec igracine.A ako do 23 ne postanes vec veliki igrac,onda to eventualno mozes da postanes u velikoj,sampionskoj ekipi koja gaji timsku igru i to je to.Nesreca je sto je Milcic vec bio u jednoj takvoj ekipi(Detroit) pa opet nista nije uradio...Onda,ajde da racunamo da je tada bio klinac-mada njegovo ponasanje je i dalje kao da ima 15 godina,mislim da cak kad bi ga covek sad gurnuo i u Boston da bi tamo tek bio katastrofa.Jednostavno,slozili se mi ili ne,mislim da on jednostavno nije igrac za velika dela ali da je za to samo i iskljucivo on kriv.
Onaksve telesne propozicije malo ko ima,ali to vise nigde nije dovoljno da budes visok i jak,moras da imas i tehniku,mozak...Do sada Milicic,koji igra svoju 6 NBA sezonu to nije pokazao da ima.

A ono sto je dao 37 poena za 30 minuta u ULEB Kupu...Taj ULEB Kup je OK takmicenje,ali i tu se povremeno provuku fus ekipe.Na kraju krajeva,interesuje me ko je igrao odbranu tada na Milicicu?Taj igrac sigurno nije dobar ni za nasu Ligu a kamoli nesto jace.Na kraju krajeva,i corava koka ubode neko zrno,jel tako?Predstavicu to ovako: Ja sam u jednoj sezoni,kad sam bio junior,davao 10-12 poena po mecu.Na jednom mecu protiv jace ekipe tada(OKK Beograd) sam dao 35 ali kako?Trojke 7 od 8,jos par suteva i to je to,nikad bolje nisam sutirao,bez promasaja za dva.Ako bi ta jedna utakmica bila reper za sve,onda sam ja u najmanju ruku MJ :)

Ne ide to tako...To se prati serija utakmica,onda se gleda jos gomila stvari,da ne duzim,posto se i sam bavim tim poslom :) U svakom slucaju,pre nego sto odlucis da potpises igraca,ti o njemu znas i previse! E sad,to sto se svakom moze desiti propust,to je druga stvar..Ali na tom nivou kad pravis propust,to je strasno...Eeeeeej,2.pik te godine...A iza njega Vejd,Karmelo,Bos,Hajnrih,Ford,Hauard,Vest..Barbosa...Gotovo svi All Star igraci...

On je sa 17 godina, dok je bio u Hemofarmu u ULEB Kupu na jednoj utakmici za 30 minuta dao 37 poena... E to ga je preporucilo NBA skautima i tu je krenula prica o njegovom potencijalu...

tu nesto smrdi
Dare je otisao pre nego sto je Hemofarm zaigrao u Jadranskoj ligi, a bez nje nema odlaska u ULEB Kup
znaci to je mogao biti Kup Radivoja Koraca dok se igrao kao evropsko takmicenje koji je bio slabiji od ULEB Kupa
11p i 11r, i ja dobio upalu sinusa i temperaturu i sad ne mogu na JNA
da li primecujete vezu :lol::lol:

Xaxaxxaxaaxa,eto vidis da je ipak sve to povezano na ovaj ili onaj nacin ;)

Ali da,evo vraca nam se Junac i Balvan na velika vrata :)

Da ne spominjemo rezultat ;) Darence je dao za 19 minuta 7 poena i imao cela 2 skoka.Moram da priznam da me ovaj neverovatan broj poena zabrinjava ;) Nije mi samo jasno kako neko moze da ubaci Milicica da igra 19 minuta.Mada OK,izgubli su 17 razlike,mora da je to fora...Pa pusti decaka da se izigra...

E,smesno mi bilo kad sam na wikipediji danas video koji je nadimak imao Milicic u Detroitu - The Human Victory Cigar :D :D :D Razlog?Ulazio je samo kad je Detroit imao prednost koju bas niko ne moze da stigne,znaci,kad je bilo sigurno da ne moze da napravi problem :)

Da,da,Milicic limitiran,decko je sa 16 godina igrao prvu petorku u Hemofarmu.Vi ste sa 16 godina igrali playstation i lizali lizalice.37 poena je dao u FIBA kupu,ne bilo kome,nego Troj Ostleru,sasvim solidnom centru koji je sigurno imao vise iskustva tada od Darka.To sto nije postigao ono sto su svi ocekivali je velikik delom njegova greska,i onoh koji su bili oko njega ovih godina.Sve u svemu,igra u NBA ligi i ima minutazu,a ne sedi za kompom i komentarise druge propalitete koji su bili talenti

:lol: :lol: :lol:

Ma dzaba i Evropa sa ovim nivoom igre. On bas smatra da Grizliji moraju da grade igru oko njega cim hoce da ima vise lopti u napadu, a da ni za ono malo minuta sto ima ne pokaze nikakav novi kvalitet. Toliko o Trupcovom shvatanju realnosti. Jos je umislio da je jedan Dikembe Mutombo ili Ben Valas, ko neki all star defensive player, te da ne zeli da ga pamte samo po defanzivnim rolama.

Davno sam pisao da ce biti jos uspeh ako se Trupac vrati u Evropu i bude dostojan karijere npr. Ratka Varde, ali se tad ovde po meni osulo drvlje i kamenje, pa ne bih dalje.

#nick_the_quick

Ovo je preventivni thread. Telac danas ima 23 godine i vise nije vunderkind. On ima 23 al mentalno je tesko odmakao od onih 16 po svim svojim scenskim nastupima. On je jedan ispodprosecan igrac prema onom sto prikazuje, cak i za Evropske standarde, a ovde ga obozavaoci okivaju u centra Evrope No.1 i guraju u reprezentaciju, bez ikakvih argumenata.
Ova opaska oko sedenja za kompom i naglabanja vam vise postaje pateticna u nedostatku bilo cega afirmativnog da kazete za gorepomenutog.

Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Pozdrav svima na vecnoj temi, nisam mogao da odolim da postujem vest:

Grizzlies' Darko Milicic admits he's homesick

Srle? :)

Gde si Muad prijatelju :) Evo ga jedan od retkoh ljudi koji postuju Milicica a sa kojim mogu lepo da pricam :D :D :D

Procitah sta je izjavio....Mogu ti reci da bi za njega to bili i najpametnije,da se vrati ovamo i to sto pre! Tad ce imati 25 godina i mozda je to najbolji nacin za njega da povrati karijeru,u kosarkaskom smislu. Sto se tice para,to smo se odavno slozili da ih ima koliko hoces,ali sto se tice karijere,to bi mu bio najbolji potez.

Druga je stvar sto ja verujem da on vise ni ovde ne moze da napravi sjajnu karijeru,ali cekajte,videcemo...Licno,mislim da se nece vratiti u Evropu,videcemo.

Da,da,Milicic limitiran,decko je sa 16 godina igrao prvu petorku u Hemofarmu.Vi ste sa 16 godina igrali playstation i lizali lizalice.37 poena je dao u FIBA kupu,ne bilo kome,nego Troj Ostleru,sasvim solidnom centru koji je sigurno imao vise iskustva tada od Darka.To sto nije postigao ono sto su svi ocekivali je velikik delom njegova greska,i onoh koji su bili oko njega ovih godina.Sve u svemu,igra u NBA ligi i ima minutazu,a ne sedi za kompom i komentarise druge propalitete koji su bili talenti

Nisam igrao Plejstejsn,igrao sam Segu ;) Super ako je dao nekom boljem igracu te poene,ma sjajno,al i corava koka ubode koje zrno....A sto se toga tice da mi sedimo i komentarisemo,pa,za to cak postoje ljudi koji su placenio za to,a zovu se kriticari...A nesto nisam siguran da su oni mnogo bolji od nas.

Uostalom,ne vidim nigde argumente za odbranu Balvana i njegove igre. On ako je sa 16,17 bio car,svaka cast,ali njega sada NEMA!Nema ga! Ruki mu je uzeo mesto u postavi,heeeeeeeeej!!!! Svaka cast za nasupe u mladoj reprezentaciji,za igru tada,ali on vec 6 godina njega nema. Svaka cast za NBA,ali on tamo ne radi nista.Onako kako on igra,tako moze da igra i Robert Peris da se sada vrati da igra kosarku ;)

Kako su reagovali navijaci Memfisa na onaj tekst - sa Grizzlies Fan Boardsa:
"as funny as it may seem to some the offense going through darko is not a bad thing. dude is crazy unselfish and passes out of double teams well. honestly when orlando played detroit in the playoffs the orlando offense looked good running through darko instead of howard because of darko's versatility."

"d. arthur should not be starting over him. darko dropped a double double on arguably the best big man of the last 10 years. the next game he's struggling to get 20 min in a blowout. it was the same in orlando he would outplay battie so drastically yet battie stayed the starter."

"What’s problem with what he said? It ***** to depends on Connelly, Lowry and other suckers. It’s so obvoius that Grizziles play totally unorganized b-ball."

"Darko has played better than Arthur this season and should be the starter not Arthur, Ivy is so dumb he doesn't know what he is doing. Starting Darko against Duncan was good, but don't have him coming off the bench the next game. He even played better this game than Arthur."

"i like this line from darko;
""It's better for the team that I come off the bench so I want to do what coach thinks is best," Milicic said.
lmfao, Dare you cant be serious,what coach?
better to be on the bench then to wave your hands to rudy,conley or lowrey,you can be open for 24 seconds they will NOT pass it to you!"

"I am surprised Darko gives the effort he does after the way the Grizzlies have treated him."

"there is no way that you should put up 11 pts, 11 rebs, 2 blocks, 2 steals, 1 assist. then the very next game you are struggling to get 20 min. the only reason he got close to 20 because it was a blowout. it has to be very frustrating to him because the player that is getting those minutes is not playing better than him."

"the problem is darko is a team player on a team that doesn't understand a team concept. sure darko could start jacking up shots every time he touched it but more than likely that would send him straight to the bench. so when darko shot a high percentage in san antonio, scored within the offense, played good d on one of the games best big men how was he rewarded the next game?? oh yeah back to the bench."

"so you think the stat line he put up against san antonio wasn't enough reason for him to get more than 18 min against utah?? i understand about making the most of your opportunity even if it's a small window. but there also has to be some reward for good play. especially if d. arthur is being rewarded while being outplayed by darko. darko is really too unselfish for this memphis team to really show what he has."

"look even the greatest players cant score 20 points and 10 rebounds in just 10-15 minutes. Give Darko a shot! Whe Darko transferred to memphis i thought it was his time to shine. But no, you still bench him. I like Marc Gasol but Darko is something special, look how he blocks people and not just any people but with great talents also."

"I am in no way a Darko fan but the last few games he has at least looked competent. I would like to see him playing some more"

"darko started 64 games at center last season. darko is a natural pf. and even last year when darko seemed to be rolling offensively he was pulled from the game. darko has never been given the 30 min and shots. guaranteed min without worry of being pulled. all he was doing last year was setting picks on offense also.why is it that darko is the only guy that there is a demand of consistency from?? "

it seems none of you will admit that Arthur also has had his shots blocked by the rim, and stepped over the inbounds line when he inbounded the ball, and muffed passes and got out rebounded and all that. When DMC gets touches and minutes, he consistently gets or nears a double double. You can't say the same for Arthur or Hak. I still think that Darko is a 23 year old 7 footer who can play this game. If it is here or in Europe, I don't know, but I hope it is here. And if he is truly given the opportunity to play rather than set picks and defend and otherwise, stay out of the way, we will see why he was drafted."

"You say Darko is lost on offence? Who on the team isn't lost in this offense?"

"Iavaroni: good game Darko and now go back to bench!"

Nema sumnje da i sam Darko snosi deo krivice, prvenstveno zbog nesigurnosti ali jednostavno nesebični centri nisu nešto što se uklapa u igračko iskustvo većine NBA bekova. Divac i Sabonis su to radili uspešno, ali su imali i mnogo vise podrške spoljnih igrača i trenera, išlo se na njih u napadu.

Darko to neće dobiti jer uvek igra sa mladim napaljenim crncima koji su navikli na igru "1 na 5". I sada jedino što čini je da postavlja pikove, oslobađa prostor za ulaz ali NIKAD ne dobije povratan pas. Jednostavno njegove jače strane su zakržljale u NBA sistemima u kojima je bio - ako se lopta da centru očekuje se od njega da razgrne reket i zakuca. Toliko, ništa više. Ne umeju da ga iskoriste.

Zato u poslednjih 6 godina sve manje gledam NBA a sve više Evroligu :(

P.S. Još kada budu izmestili trojku dalje, igra u Evropi će biti toliko lepša od NBA da ćemo signal iz Amerike koristiti samo u Junu - finale je ipak finale

Poslednja izmena:

Back