Milan St. Protić

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
103.604
milan-st-protic-1.jpg

Koji je fazon sa ovim čovekom? Zašto se toliko često pojavljuje u javnosti u zadnje vreme, i to Marić ga često zove u Ćirilicu? I govori sve češće o Kosovu...da ga ne gura Vučić, da opravda zaokret politike prema Kosovu?

Vidim ima dosta poštovalaca na Forumu Krstarice. Voleo bih da iznesu svoji sud o ovom političaru (stav dulesrbende me posebno interesuje). Na čemu se zasniva njegova priča da je Milošević mogao biti zamenjen za Kosovo? Otkud priča o tome da može 600.000 Srba da se pojavi na kosovskim biralištima, tj. da zato referendum kosovski Albanci ni ne žele? Ako je tako, zašto se nije pojavila takva mobilizacija u vreme crnogorskog referenduma za nezavisnost, 2006. godine, ako je tako nešto ikada bila realna mogućnost? Da li Protić želi da ojača povratak Srba na Kosovo i Metohiju, ili da ohrabri integraciju u kosovsku državu?

U kojoj je političkoj opciji ovaj čovek, ako iko zna? Zadnji put kada sam ga video jeste iz vremena Demohrišćanske stranke Srbije, koja više ne postoji, jer je ne tako davno kolektivno pristupila Pokretu obnove Kraljevine Srbije; jednoj od stranaka koje se nalaze u aktuelnoj vlasti. Protić reče borio sam se 1990-ih i borim se i dalje. A kako se bori? Kroz koju organizaciju?

Inače, evo u prilog i najnovije Ćirilice, na koju mislim:

Poslednja izmena:
Чини ми се да је плаћен да се појави. Због деде и свог политичког ангажмана, рачунају да може да утиче на део јавности око неких питања. Фри ленсер.

Чини ми се да је плаћен да се појави. Због деде и свог политичког ангажмана, рачунају да може да утиче на део јавности око неких питања. Фри ленсер.

A gde je, politički?

Ako je ceo DHSS pristupio POKS-u, da li to znači da je on i danas član POKS-a? Nikada se nije ogradio; štaviše redovno ga zovu na književne večeri, kritiku i promocije npr. Draškovićeve najnovije knjige i druge manifestacije koje organizuju POKS i SPO.

Kritičan je prema Srbiji kao državi i napada oštro Miloševića i režim 1990-ih godina, ali i DOS, iako je u njegovoj vrhuški i on bio. A o Vučiću - mućak.

Kao da je izbačen u vreme priprema obračuna sa SPS-om?

Da li se to Vučić, možda, sprema da okrivi SPS za gubitak Kosova?

On je klošar sa pedigreom.

Па као, био је амбасадор, неко време не знам шта још, људима може да прода неку причу о Вучићу и како је КиМ изгубљено, мало да потура историјске "чињенице" уз мало чињеница. Кад сакупиш њега Душана Ковачевића и још стотинак сличних на гомилу у медијима и да се народски изразим ботују, добићеш неки резултат, сигурно.

- - - - - - - - - -

A gde je, politički?

Ako je ceo DHSS pristupio POKS-u, da li to znači da je on i danas član POKS-a? Nikada se nije ogradio; štaviše redovno ga zovu na književne večeri, kritiku i promocije npr. Draškovićeve najnovije knjige i druge manifestacije koje organizuju POKS i SPO.

Kritičan je prema Srbiji kao državi i napada oštro Miloševića i režim 1990-ih godina, ali i DOS, iako je u njegovoj vrhuški i on bio. A o Vučiću - mućak.

Нигде. Није под морање да буде. Али може да превари дулета србенду кад гостује у ћирилици. И не само њега.

Istoričar koji nije istoričar. Diplomata koji pojma nema o diplomatiji, u Americi ostao upamćen kao predmet sprdnje.

- - - - - - - - - -

Ne moraju čak ni da ga plaćaju za ovo, on je oduvek bio u tom Čedinom fazonu - Kosovo je izgubljeno, Srbi krivi za rat, u Srebrenici je bio genocid, Mladić ljaga srpske istorije itd...

I gostovanje kod Marića konstituiše borbu?

Гостовање код Марића је гледано. Зашто на главних ( најгледанијих) пет телевизија не гостује неко ко заступа замрзавање косовског проблема, преиспитивање бриселског споразума и пута у ЕУ? Колико видим на порталима, постоји само опција за еу и КиМ је изгубљено.

A gde je, politički?

Можда Вучић планира да се крунише па му треба "подршка монархиста"?:hahaha::rotf:

Istoričar koji nije istoričar. Diplomata koji pojma nema o diplomatiji, u Americi ostao upamćen kao predmet sprdnje.

- - - - - - - - - -

Ne moraju čak ni da ga plaćaju za ovo, on je oduvek bio u tom Čedinom fazonu - Kosovo je izgubljeno, Srbi krivi za rat, u Srebrenici je bio genocid, Mladić ljaga srpske istorije itd...

У чедином фазону али са призвуком монархије, опијум за либек монархисте.

Uzrok njegovog učestalog pojavljivanja je taj što Teša u emisije uglavnom poziva one koji su prethodne nedelje gostovali kod Marića. Posle Intervjua nastavljaju u manje poznatim YT emisijama.

Nego, i mene interesuje šta DuleLDP kaže na sve ovo.

Krajem `80 - tih se pojavio "iznenada i neocekivano" u Beogradu i to u onoj "Skrivenoj kameri" na "3 Kanalu" u kojoj je bio jedna od "zrtava" i to mu je bila neka vrsta promocije pred javnim mnjenjem , a ostalo je vec deo savremene istorije ...

Da li znate da je zgrada u Kneza Milosa u kojoj je naseljena Mericka ambasada nakjon okoncanja II SR , bila nekada porodicna kuca porodice Protica ... ?

Protic je uvek bio pro USA, sad da li je dzabe ili naplacuje.....
deca su mu na skolovanju u Svajcarskoj ,
mozda mu je ponestalo love za skolarinu ,privatne skole deru, pa se ponovo aktivirao
ili po zadatku....

Maric neki put ima zanimljive emisije.... Protic je bar obrazovan pa ga je zamiljivo slusati iako se ne slazem sa njim oko nekih stvari.
Ako je AV gost preskacem, njega vise ne mogu da slusam, nije mu dovoljno pola dnevnika svaki dan, nego jos gostuje na pet kanala nedeljno.....

- - - - - - - - - -

Koliko ja znam nikada nije insistirao da je Srebrenica genocid, već da nije bitno je li genocid ili nije...odnosno relativizovao je to, rekavši da je zločin obrni okreni.

Protic je jedna naduvena budala, koja je profitirala posle 5 oktobra, kao i gomila drugih polutana i parazita, koji su se docepali akademskih titula. U normalnim okolnistima zavrsio bi eventualno kao nastavnik istorije u nekoj osmogodisnjoj skoli..

1917 godine njegov deda Stojan Protic svedocio je protiv pukovnika Apisa u Solunskom procesu. Apisu je Aleksandar Karadjordjevic skinuo glavu, a Protic za uslugu postao predsednik vlade, tako ne bih se ja mnogo dicio takvim pedigreom..

Poslednja izmena:
Koliko ja znam nikada nije insistirao da je Srebrenica genocid, već da nije bitno je li genocid ili nije...odnosno relativizovao je to, rekavši da je zločin obrni okreni.

Pa svi kažu da je zločin. Niko ne spori da je bio zločin. Svi haški optuženici su priznali da je bilo zločina. Ali šta Protić kaže

U Srebrenici je prosto rečeno, evo ja kad to treba da izgovorim nije mi lako, poubijano po spisku 8 hiljada ljudi. I danas, umesto da smo odavno shvatili svu tragediju i svu dubinu tog monstruoznog zločina, mnoge nacionalne institucije to brane. Nažalost, u tome saučestvuje i Srpska pravoslavna crkva, u tome saučestvuju i delovi Beogradskog univerziteta, u tome saučestvuju i mnogi akademici, članovi Srpske akademije nauka i umetnosti. Nažalost, nismo čuli sasvim jasno ni od većine glavnih političkih stranaka ni na ovoj demokratskoj strani pravu reč o zločinu u Srebrenici. A za nas kao narod, u to nema nikakve sumnje, nema drugog puta nego da se s tim suočimo.

https://pescanik.net/novi-dil/

Možda on to neće da izgovori, ali jasno je da na to misli. "Sistematski poubijani ljudi i to se brani". Šta se brani? Pa genocid.

Back