Milan St. Protić kao niko do sada opisao Vučića

Гледао сам једном Протића у Ћирилици, ругао се из чиста мира младој публици како су глупи и затуцани, како нико од њих ни једну књигу није прочитао.
Ужас од човека.
Dosta me impresionirao u Utisku nedelje jednom.

Izmisliću detalje jer ih se ne sećam. Kaže: "Kako je Sartr napisao Nijedan čovek nije ostrvo."

Svi u studiju mu se smeju: "haha Ne mislim da je to njegovo."

A on ćuti.

Posle se ispostavilo da je sve tačno rekao.

Добар је Протић човек. Мало зевзек, али један Богобојажљив човек. Лепу је књигу написао.

sinajsko_jevandjelje_vv.jpg
Каква је књига ?

fakt je da kod nas niko ne odustaje lako od vlasti kad zasedne, i jos i to nego obicno nas mrcvari deceniju i siluje sve zivo dok konacno ne sjase i na kraju ostavi upropascenu i osakacenu zemlju.
tako da je logicno u neku ruku da srbija bude neka monarhija kad je vec tako ,da mu , tom kralju, bude vlast sigurna pa da i moze da bude benigan vladar koji nije non stop u predizbornom teranju, i bude , opusteno , stabilno , tradicionalno.

Predsednik Srbije ne uzima reč “demokratija” u usta već godinama, niti bilo ko drugi od njegovih satrapa. Njegova ličnost je kaćiperska, snobovska, malograđanska i zato on sebi stalno mora da dokazuje da je nešto važan
Ličnost današnjeg predsednika Srbije je kaćiperska, površna, malograđanska i snobovska. On mora sam sebi stalno da dokazuje da je nešto važan, da je nešto bitan i da od njega nešto zavisi u ovoj zemlji”, objašnjava naš sagovornik.

Protić dodaje da se Vučić znatno drugačije ponaša kad razgovara sa strancima.

“Pred njima pezi, kleči, klanja se, ljubi skute. Taj njegov kompleks inferiornosti je vidljiv u odnosu na veliki svet, svejedno da li je u pitanju Putin, Si Điping, Tramp, Bajden. Videli ste kad je dolazila Angela Merkel, bukvalno vam dođe da povraćate od one njegove snishodljivosti. Prema svetu on je manji od makovog zrna zato što zna da ne vredi ništa. On njih vidi kao ne znam kakve veličine i genijalce koji prosipaju mudrost koju god reč da kaže”, opisuje jedan od vođa petooktobarskih promena.

“S druge strane, nama u zemlji svakodnevno dosađuje dramatičnim nastupima koji traju duže od sat vremena, tokom kojih nam ne kaže aposlutno ništa. To je jedno fraziranje, gde on ne propušta priliku da pomene nekog iz opozicije, koji su svi najgori na svetu i treba ih sve pomlatiti, jer najbolje bi bilo da u Srbiji nema nikakve opozicije i da na svakoj televiziji on svaki dan ‘trućka’ od jutra do sutra. Tako vam je kad izaberete takvog za predsednika. On je rezultat nepromišljenosti ovog naroda koji nije izvukao pouke iz svojih prethodnih, loših istorijskih iskustava”
https://nova.rs/vesti/politika/milan-st-protic-kao-niko-do-sada-opisao-vucica/

Da li se on ikada izvinio javno zbog svog nakaradnog političkog opusa?

Zbog bagatelisanja porodičnog prezimena zarad udbaškog projekta?

наравно. јер Краљ се рађа, Краљ се не бира.

сваки председник сваке републике вођен је личном политичком амбицијом. СВАКИ, без изузетка. а те амбиције код српских политичких лидера, показало се, редовно су неумерене (читај- болесне), и онда имамо само смене диктатора, а демократију као кратак предах. и нема изгледа да ће се то променити, или да се то у републици може променити. јер као што видимо, ни устав ту није никаква препрека. са друге стране Краљ је у 99% случајева неко ко нема никакву политичку амбицију, и који би, да је могао да бира свој позив, био нешто сасвим треће. њега не води амбиција, њега води осећај дужности. њега је Круна просто “задесила”, и онда су га образовали и васпитали да преузме ту улогу. самим тим, Круна је неупоредиво мања опасност по демократију од институције председника републике.

Ne razumeju forumski sirotani шта је Диктатура, а шта Тиранија, као што не разумеју разлику између Политичара и Државника.

Такође, немогуће им је објаснити шта је политикант, политичар, дипломата, државник, неко ко се бави јавним политикама или политичком механиком...

То је форумашима све збућкано у исто значење !

Протић јесте Монархиста, али је небројено пута показао како се треба држати Републиканац, јер је облик владавине републикански и то је поштовао проистекло из породичног васпитања и образовања.

Дакле окорели Монархиста показује републиканцима како се треба владати као републикански. Јер ко зна да се влада, тај зна и другима да влада!

Форумска неспособна сиротиња је руљократска, није грађанска, па не зна ни да се влада, стално нешто недостојно закера бољима, часнијима и способнијима од себе и још нисам упознао на форуму истинског Републиканца. Волео бих да се и то једном догоди.

Протић јесте Монархиста, али је небројено пута показао како се треба држати Републиканац, јер је облик владавине републикански и то је поштовао проистекло из породичног васпитања и образовања.

Дакле окорели Монархиста показује републиканцима како се треба владати као републикански. Јер ко зна да се влада, тај зна и другима да влада!

Форумска неспособна сиротиња је руљократска, није грађанска, па не зна ни да се влада, стално нешто недостојно закера бољима, часнијима и способнијима од себе и још нисам упознао на форуму истинског Републиканца. Волео бих да се и то једном догоди.

On je ušao u koaliciju sa ovim:

Inače, nije bio religiozan, daleko od toga. Ili, kada je vraćao Karađorđeviće... Protivio sam se nameri da se Karađorđevićima dozvoli pravo na dvor...

Zašto
?

Zato što je u pitanju bila simbolika. Srbija je republika i mislio sam da nema smisla da se sa tim izmotavamo, da pravimo nekakve krunske savete samo da bi nekim ljudima omogućili da se nečim bave. Naravno, nisam imao ništa protiv da Karađorđevićima vratimo pasoše i neku pristojnu vilu.

"Dobro, pustimo čoveka da dođe i proslavi rođendan u kući u kojoj je rođen. Šta smeta?", pitao me je Đinđić. "Kinezi su caru dali da bude baštovan, pa što ne bismo pustili i mi ovog našeg?"

"Znam", rekao sam. "Ali ovaj naš neće da bude baštovan, već kralj. Pored toga, nije rođen ovde; rođen je u Londonu..."

"Ti si dogmatik, nećeš monarhiju ni po koju cenu", svađao se.

"U pravu si, neću monarhiju. Ali ne zato što sam dogmatik, nego baš zbog toga što sam demokrata. Monarhija ukida jednakost među ljudima. Pa, zbog toga su dizane revolucije po svetu..."

"Dobro, bre, nemoj da cepidlačiš!", prekidao me je. "Pusti čoveka kada je već navalio..."

Inače, ni Đinđić nije bio monarhista?

Bože sačuvaj! Samo je bio pragmatičan. Mislio je – neka sanjaju monarhiju, samo neka budu uz nas.

Ovo su doduše Mićunovićeve naknadne interpretacija Đinđićevih tvrdnji ali ako Protić onda nije video sa kim ima posla - nema šta da se doda.

Vidiš li kako su oni svesno obmanjivali narod?

Back