Microsoft

Lepo pise , ispravljali su samo rupe ... citaj , security patch.
EOL covece.
Sta mislis zasto vec godinama nude free upgrade na W10 ... haha
Win 7 je imao bolji tretman iako su zakazali da ce i on biti EOL pre par godina ... Win 7 je ipak bio popularniji od 8 i 8.1 ...

Win8 je bio samo jedan u nizu periodičnih propalih poluproizvoda! WinMe, Vista, Win8 itd.....

Osim toga, kada theBill Gejtsovi majmuni toliko vrište da su neophodne te njihove sigurnosne zakrpe, kao da poručuju:
Ti vaši razni antiovo antiono programi su za *****! :rotf:

Znam to,ali probao sam Win 10,ali vec ima 2 godine.bagovao je kao lud.Valjda su nesto popravili.U stvari probao sam ga i par puta kasnije,ali nije bio dobar.Opet vidim i citam da dosta naroda koriste 10-ku,ne bi,ako nije dobara.Sto i ne probati,ako ne valja tu je opet neki Linux.

W10 prve dve godine je bio uzas .. pratim razvoj od prvog dana a i mnogima sam instalirao isti.

Danas je to zreo sistem kakav je bio w7 ... sta ja mogu kada se pojave amateri pa optuze microsoft za lose drajvere a ne OEm-a :hahaha:

Rekoh imate i LTSB ... tu nemate Store i one MS bloat aplikacije kako ih neko zove ... zato kazem da je to melem za w7 fanbojse.

Za firme , neka se admin zanima ... ko ga ebe haha.

1) A kakve su to 'revolucionarne i neophodne' promene bile na Windblowsima da ne rade 'stari' drajveri?
2) I svaki put kada Majkrosoft majmuni naprave takve revolucionarne ( :rotf: :rotf:) promene na novom OS-u, 'ILJADE vendora trebaju ponovo piskarati drajvere za ?ILJDE svojih komponenti, a da od toga nemaju ni dinara!?
Čista cigansko-lopovsko- MAFIJAŠKA posla! Sve su to naslednioci onih mafijaša koje je Musolini nakon WW1 poterao u Ameriku! :rotf::rotf::rotf:

Znam to,ali probao sam Win 10,ali vec ima 2 godine.bagovao je kao lud.Valjda su nesto popravili.U stvari probao sam ga i par puta kasnije,ali nije bio dobar.Opet vidim i citam da dosta naroda koriste 10-ku,ne bi,ako nije dobara.Sto i ne probati,ako ne valja tu je opet neki Linux.
Navodno je desetka zadnji Windblows!? Hvala Bogu! :rotf:Da se podsetimo: Do sada su svako malo izbacili novi OS pa ga godinama brusili, polirali i čistili od bugova. I taman kada su koliko toliko to kompletirali, izbace NOVI OS i ajmo sve ponovo! :rotf::rotf::rotf:

Navodno je desetka zadnji Windblows!? Hvala Bogu! :rotf:Da se podsetimo: Do sada su svako malo izbacili novi OS pa ga godinama brusili, polirali i čistili od bugova. I taman kada su koliko toliko to kompletirali, izbace NOVI OS i ajmo sve ponovo! :rotf::rotf::rotf:

Мајкрософт је за Виндовс 10 одабрао начин развоја који већ одавно постоји на Линуксима односно можда би најприближнији био развоју Дебиана :
Постоји тестинг верзија- код МС се зове "инсајдер?"
Након одређеног тестирања направи се пресек и објави као нова верзија- код МС "build"? ...
И тако у круг...
Чак су увели и инсталацију програма преко својих сервиса...
Још само када би отворили код и прешли комплетно на Линукс језгро (а не овако на кварно, као имаш Линукс али уствари вози се у виртуалци на Виндовсу- који ће ми онда) то би било то...

Da ,to im je extra brljotina i dokaz da nisu posveceni 100%

Misle da je ovaj W10 poslednja verzija windowsa ... nesto ne verujem u to ...

A zamisli koliko bi njih kmecalo da nestane control panel a nisu ni 30% opcija preselili u Settings.
A koja je poenta settingsa? Toliko sam navikao na control panel i znam svaku stavku i svaku pod stavku i sad me neko jebbe da mi izmesa sva podesavanja jer mu se digo ***** da nesto bude drugacije. Izlislite nesto zaista radikalno novo, a ne da mi tumbas ono sto je i pre radilo super. Cemu sve ono?

Za sada win 10
A koja je poenta settingsa? Toliko sam navikao na control panel i znam svaku stavku i svaku pod stavku i sad me neko jebbe da mi izmesa sva podesavanja jer mu se digo ***** da nesto bude drugacije. Izlislite nesto zaista radikalno novo, a ne da mi tumbas ono sto je i pre radilo super. Cemu sve ono?
Pa to si trebao da se pitas odmah posto je dosla nova verzija ... 8 , 8.1 , 10

Promene.

Lakse upravljanje ... settings ima smisla , control panel je krcat i smrt za tablete ... gotovo nemoguc za touch input ...

Samo neka ga vise upotpune .. imamo sizofrenu situaciju iako iz settings mozes uci lako i u control panel i njegove segmente ... funkcije.

Pogledaj i uporedi ...

Annotation 2020-01-18 231406.png

Annotation 2020-01-18 231428.png

W10 nije nov proizvod od nule sto bi rekli ... on ima noviji kernel u odnosu na starije win ali vuce stare komponente ... jako sporo se vrsi ta tranzicija ... Modern UI je lep na oko ali jako ga sporo primenjuju...

A vise i ta pederastija sa telefonima,tabletima i laptopovima koja bi kompjuter da surfuje netom i gleda youtube, uzmite taj svoj dildo i nabite ga u dupe.
Zna se sta je kompjuter, tower, sa monitorom od minimum 21 inc, na kome se sve lepo vidi i sve moze da se klikne. Posto su glupi kao ***** da koriste racunar, onda im treba neko malo govance od 3 inca na kojem oni gledaju "film". Rodjace, zna se na cemu se gleda film, na televizoru sa sto vecom rezolucijom i sto vecim ekranom. Koja tragedija, ne mogu da kliknu na dildou na control panel. KUPI NORMALAN KOMPJUTER!

A vise i ta pederastija sa telefonima,tabletima i laptopovima koja bi kompjuter da surfuje netom i gleda youtube, uzmite taj svoj dildo i nabite ga u dupe.
Zna se sta je kompjuter, tower, sa monitorom od minimum 21 inc, na kome se sve lepo vidi i sve moze da se klikne. Posto su glupi kao ***** da koriste racunar, onda im treba neko malo govance od 3 inca na kojem oni gledaju "film". Rodjace, zna se na cemu se gleda film, na televizoru sa sto vecom rezolucijom i sto vecim ekranom. Koja tragedija, ne mogu da kliknu na dildou na control panel. KUPI NORMALAN KOMPJUTER!
Pa nisi uvek kuci ... mobilni uredjaji su sada mali kompijuteri ... :lol:

Ne vuces sa sobom non stop ekran od 40inca ... svasta...

Ovima je lakse da razvijaju jedan OS koji se prilagodjava danas lakse PC / tablet korisnicima ... sa sistemom za telefone su fail-ovali ... jbg android i ios su u dominaciji , MS nije uspeo.

Ovima je lakse da razvijaju jedan OS koji se prilagodjava danas lakse PC / tablet korisnicima ... sa sistemom za telefone su fail-ovali ... jbg android i ios su u dominaciji , MS nije uspeo.
I sta cu ja sa njim? Da popunjavam excell tabele? Da renderujem snimke? Crtam? Igram AAA igrice? Koji ce mi to ******, mogu da se javim i da procitam novine ili mejl na njemu i to je sve sto moze.
KAd to sve bude mogao i tablet i telefon, onda cu reci, gresim, dildoi su prava stvar.

I sta cu ja sa njim? Da popunjavam excell tabele? Da renderujem snimke? Crtam? Igram AAA igrice? Koji ce mi to ******, mogu da se javim i da procitam novine ili mejl na njemu i to je sve sto moze.
KAd to sve bude mogao i tablet i telefon, onda cu reci, gresim, dildoi su prava stvar.
Sta da ti kazem , vidi ovo pre 4 godine.

Ko bi rekao , ovo telefon moze zar ne ...

Sve se menja jako brzo ... svako koristi sta mu odgovara ... bzv je raspravljati oko toga sta ti volis a sta ne ...

Meni treba masina sa dva monitora minimum, na jednom RDP/Sistem centar, na drugom Outlook,Chrome,Excell,neki nas program, microsoft teams i obicno bude jos neka aplikacija koja se vrti i sve u isto vreme radi. Multitasking bajo moj, ja kad bih radio jednu stvar nista ne bih stigao. Telefone iz ruke ne ispustam i sad ti meni kazes da ja mogu da kupim neki mob i da sve ovo radim na njemu i jos da mogu da ga uclanim na domen i da se kacim sa njega na druge uredjaje?
Probao sam team viewer sa telefona, ono je smejurija, nista ozbiljno ne mozes da uradis.
Znaci, ako hoce da se drkaju i prilagodjavaju tabletima, rokaj brale na home verziji a profesional verziju ne diraj.

Ti si statican korisnik ... ja ti kazem kako stoje stvari , nekome laptop mnogo vise znaci ...

Telefoni su sve mocniji , evo vec sada imas laptopove koje pokrece isti cip koji koriste i za telefone.

Sta ti smeta u Pro verziji , Home verzija je vizuelno kao i Pro samo nema neke od servisa koje Pro ima ... to je stara sema , nista novo .

Ne znam cemu se cudis ... koristi i dalje W7 :lol: ko ti brani ako ti se ne dopada W10 zbog settings-a.

I nije mogao da uspe sa svojim SLONovskim OS-om na mobilnim uređajima koji trebaju OPTIMIZACIJU u svakom pogledu! Hvala Bogu da ih je konkurencija konačno UNIŠTILA! :super:

I nije mogao da uspe sa svojim SLONovskim OS-om na mobilnim uređajima koji trebaju OPTIMIZACIJU u svakom pogledu! Hvala Bogu da ih je konkurencija konačno UNIŠTILA! :super:
Pa nije bas slonovski . WP je lepo radio ali je Google namerno blokirao developere da ne pisu aplikacije za njih ... kulovski potez ...
Dok je MS imao redovno sve aplikkacije na Androidu ... vidis ima i gorih od MS-a , Google.

Tako je! Koji je smisao razrade 'univerzalonog' sistema? Mobilni uređaji trebaju biti optimizirani po svemu, znači, nema smisla nabacivati stvari koje trebaju samo za kompjutere! Obrnuto lakše prolazi, ali radi prvoga nema smisla!

:flert: to ne sprecava Apple ni malo ...

Vidi kako divljaju godinama i imaju veci share od Linux distribucija :aha2:
Dobro, nagovorio si me i okrenuo sam jedra za 180 stepeni! :super:Windblows GUI treba biti što sličniji Androidu. Današnja 'omlatina' i tako nema gde da uči raditi na Windblowsima. Ko će se moći javiti na konkurse tipa: Traži se poznavanje rada na kompjuteru!?

Back