Microsoft

To tek vidimo kako na Linuxu radi kako treba pa svakih par dana ide patch za kernel.

A onda se cudimo sto MS pusta jednom mesecno da zakrpi rupe.

Мајкрософт је стидљив па ћуте.. и покушавају што ређе да пуштају исправке док је у Линукс свету код отворен и кориснице се још и позивају да пронађу и пријаве грешке...
Видиш процедура од кад МС неко пријави неку рањивост па док се иста не испегла уме да потраје (неке рањивости постоје још и од првих верзија МС)...

Мајкрософт је стидљив па ћуте.. и покушавају што ређе да пуштају исправке док је у Линукс свету код отворен и кориснице се још и позивају да пронађу и пријаве грешке...
Видиш процедура од кад МС неко пријави неку рањивост па док се иста не испегла уме да потраје (неке рањивости постоје још и од првих верзија МС)...
Izgleda ne pratis dovoljno , inisider verzije upravo tome sluze na w10 ... imas citav feedback hub , cak i glasaju za nove opcije u w10.
Cak nekoliko buildova stize mesecno korisniku...

Rupetina ima , zato se i savetuje ovim korisnicima koji ukidaju update da to ne rade ... backup sistema je preporuka bio to neki linux ili win pa cak i android ako je root-ovan :)

Masovno trokiranje u firmi xp ova. Mmicu im americku, izgleda da nas cika Billi minira i tera da kupimo nove kompove. Bukvalno komp naupotrebljiv, a nista nema u task manageru i proces monitoru da jede resurse.
Trokiranje pri kojim aplikacijama? Meni još i W98 odlično radi za ono za što je trebam! Radio bi još BOLJE ( brže) i Win95, ali ga ne mogu da instaliram na DualCore kantu! :rotf: :rotf: :rotf:

Ne treba mi ovo sto imam neka radi,a ako hoce da se apdejtuje,hoce,ako nece mnogi programi mogu da rade i bez apdejta.Imam ja jos operativnih sistema sa kojih mogu da skinem apdejte i da ih prebacim na 7-icu.
Napravi dobar Image file! Ja sada imam problem da ne mogu da instaliram Chrome na 32-bit Linux, a da sam imao Image sa ranijim instaliranim Chrome, mogao bih to da koristim i dalje! D*BILČINE obične! :rotf:

Majkrosoft će se ili trgnuti i probuditi iz monopolističkog sna te početi pisati ozbiljan i upotrebljiv OS, ili će nestati sa tržišta! :super:
:lol:

Imas full linux kernel u okviru windowsa , sta da ti kazem vise.

Nece jos skoro umreti. :aha2:

Cinjenica je da w10 je zahtevniji jer i ima daleko vise servisa i opcija u odnosu na w7 ... to je svakako trend , pogledaj bilo koju verziju linux distribucije , sve su bolje i bolje a i zahtevnije.

Poslednja izmena:
:lol:

Imas full linux kernel u okviru windowsa , sta da ti kazem vise.

Nece jos skoro umreti. :aha2:

Cinjenica je da w10 je zahtevniji jer i ima daleko vise servisa i opcija u odnosu na w7 ... to je svakako trend , pogledaj bilo koju verziju linux distribucija , sve su bolje i bolje a i zahtevnije.
I Linux bi se lako mogao zapetljati kao i Majkrosoft! Počeo sam sa Mint 18.0 i sve mi je radilo kako MENI treba! Ko i zašto 'traži' da bi to trebalo biti bolje...ali i zahtevnije?

Ne drami.

Videcemo kada ce MS lupiti samar sa ukidanjem 32bitne verzije w10.

Mnoge linux distribucije vec sada ne rade na starijem hw.
Ili recimo, imam četiri ASCII znaka u jednoj mem lokaciji u 64-bit sistemu. A ja na kraju od svega toga trebam da napravim ČETIRI posebna '16-bit' podatka!? Ili će mi sistem to pakirati u 64-bit podatke, a onda će grafička to trebati da razdvaja na četiri posebna podatka? :rotf:

Ne drami.

Videcemo kada ce MS lupiti samar sa ukidanjem 32bitne verzije w10.

Mnoge linux distribucije vec sada ne rade na starijem hw.
Šta sam hteo da kažem: Za normalne i prave sisteme osnovni broj bitova na kojima radi ne bi trebao da ima veze sa brojem bitova koji se prenose pri seljenju podatak iz tačke A u tačku B! Tako su svojevremeno i neke D*BILČINE napravile sranje sa onim 20-bitnim adresiranjem i preklapanjem!!

Šta sam hteo da kažem: Za normalne i prave sisteme osnovni broj bitova na kojima radi ne bi trebao da ima veze sa brojem bitova koji se prenose pri seljenju podatak iz tačke A u tačku B! Tako su svojevremeno i neke D*BILČINE napravile sranje sa onim 20-bitnim adresiranjem i preklapanjem!!
MS je poceo sa Skype-om,na Linuxu samo 64 bit-ni,a na winovima,mnogi programi sa 32 bit.a su nekorisni.Lopovi i baksuzi.

Back