Microsoft Windows XP Tricks & Gadgets

• Začetnik teme Začetnik teme DEVIL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procitah celu temu i imam jedno pitanje vezano za IE i WGA o kome smo prije pricali.
Preuzeo sam IE7 sa neta i nemogu da ga instaliram zato sto nije prosao test validnosti odnosno da cd nije originalni. Tu mi se i naravno pojavi WGA obavjestenje koje vec sigurno i dobro znate.
Postoji li nacin da instaliram IE7 ikako drukcije od kupovanja novog originalnog Windows cd-a?

Originalan Windows ako je XP - kosta recimo oko 100 e najmanje,ako se ne varam.Vista je jos skuplja.Imas i ovde cene legalnih operativnih : http://www.imtel.co.yu/mpcen.htm Znaci ako ti nije naplatio toliko CD sigurno nije original-ili moze biti original ali instaliran na nekom kompu i tamo aktivirana licenca,onda normalno da ne mozes i kod sebe da aktiviras licencu. P.S.Opet rekoh da se ne bi 'ebo oko toga (posto sam i ja koristio IE7 pa presao na Firefox i dalje ga koristim) predji na Firefox :)

iguman stefan:
Procitah celu temu i imam jedno pitanje vezano za IE i WGA o kome smo prije pricali.
Preuzeo sam IE7 sa neta i nemogu da ga instaliram zato sto nije prosao test validnosti odnosno da cd nije originalni. Tu mi se i naravno pojavi WGA obavjestenje koje vec sigurno i dobro znate.
Postoji li nacin da instaliram IE7 ikako drukcije od kupovanja novog originalnog Windows cd-a?
iguman stefan:
Ali problem je u tome sto sam cd windowsa dobio od majstora koji mi je prodao komp pod njegovim rijecima da je "ORIGINALAN".
Jedan moj drug ima isti problem. On se zalio prodavcu ali je prodavac rekao da je graska u kompu!

E ovako ovo što si napisao može da bude istina.
U Microsoftu su nedavno priznali da WGA nije 100% siguran način za utvrđivanje validnosti Windowsa , pri tome su u Americi nedavno popili kaznu od oko 10 miliona $ , baš zbog WGA testa jer se utvrdilo da su imali legalne distribucije windows xp-a koji nisu prolazili WGA test , a distributeri su ih naravno prodavali kao legalan Windows xp kupljen od Microsofta.
Legalan Windows XP cd se lako prepoznaje , upakovan je obično u tvrđu kartonsku kutiju , sa nalepnicom hologramom MS-a , dok je na CD- u 3d hologramska nalepnica , koji kada malo okreneš prema svetlosti se presijava srebrnastom bojom preko koje se prelivaju sve dugine boje. Broj xp-a je obično na unutrašnjem delu omota . U zadnjih par godina kod se nalazi obično na samolepljivoj nalepnici , koji se nalepi na kućište kompjutera sa strane na lap topovima obično na zadnju stranu monitora . Znači ako ti cd-ne izgleda ovako ili nemaš nalepnicu na kućištu sa brojem Windowsa onda nije original cd , mada je u zadnje vreme praksa prodavaca da kupe mnoštvo licenci i jedan cd za instalaciju i gomilu cd-ova SAMO za reinstalaciju već instaliranoga windowsa (bez formatiranja).

Meni radi trenutno oko 40 procesa , i ja isto kazem kao i dvr_liberty da to nema toliko veze jedino ako imaš malo memorije na računaru. Mnogo je veća verovatnoća da ti komp usporava zbog zagušenja registry baze unutar windowsa , raznoraznih štetočina koji ti se nasele vremenom u kompjuteru i sl.

Back