Microsoft Windows Vista, komentari, iskustva, planiranja u buducnosti.

• Začetnik teme Začetnik teme Dejan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokusao sam da instaliram windows vistu na laptop i nisam uspio. Laptop je toshiba satellite a30. 2,8 GHz, 1Gb rama, 60Gb hdd. Problem mi se javlja sa bios-om. Na pocetku instalacije mi izbaci bluescreen na kom pise "The BIOS in this system is not fully ACPI compliant." Na toshibinoj stranici nema novijeg biosa o ovog kojeg ja imam. Nadam se da ce mi neko uspijeti pomoci. Unaprijed hvala.

dvr_liberty:
A sto ne bi?

Prelazilo se sa svih starih verzija na Xp........zasto ne bi i sada nastavili sa tom nekom tradicijom,navedi razlog? I kakav komforan rad,pogledaj malo koju konfiguraciju zahteva Vista i videces!
Primer:
Sempron 2800+
1 gb ddr 400
6600 gt pci-e...
da ne zalazim u detalje konfiguracije....
Na ovakvom racunaru ne moze da se komforno radi...secka bre dok otvaras my documents a ne nesto drugo da radis.
Ja licno probao!!!!!!

Ja imam Vistu i Xp instalirane, pa dual boot... Ali imam problem u Visti. Jako mi slabo radi internet. Prvi problem je taj sto ne mogu da otvorim neke stramice, a neke uspem, ali mi ide jako sporo. Recimo, u Visti nikad nisam uspeo da otvorim google, ali zato yahoo hoce da mi otvori, i to mi najbolje otvara, ali kada hocu mail da proverim, treba 5 minuta da otvori, ili kad ukucam nesto u search. Probao sam i da ga aktiviram, ali nece da otvori microsoftovu stranicu. Krstaricu kako kad, neki put hoce, neki put nece... Inace, Vista je 32 bitna, moja konekcija je wireless, imam acces point, jedini korisnik sam na njemu. Da li zna neko u cemu je problem?

PA Vista trenutno najbolje radi samo sa obicnim modemom. ADSL, Wireless i ostali napredniji vidovi komunikacije nisu potpuno optimizovani. Stroi se, izaci ce SP1 skoro, nadam se

Ja koristim kablovski internet i nemam nikakvih problema. Kad su dosli da mi prikljuce internet lik mi je rekao da je brzina 6mb/s ja reko nemoguce. Sta ces, seljacko dete dosao iz M.Zvornika ( gradic kod loznice ) vecito koristio dial up kod kuce i na faxu vezu od 512kb i nisam znao da postoji jace od 4mb / s gde je znaci stvarna brzina downloada 4/8 mb/s. I nista, lik prikljuci modem i kaze da mora da skine drajver neki da konfigurise sve to. Drajver je bio velicine 50mb. Skinuo ga je za 35sekundi. Ja,( seljak ) zinuo ko Vlado Divac. Nisam mogao da verujem. Stvarna brzina downloada je 1.5mb u sekundi, znaci film od 700mb moze da skine za desetak minuta. Pre par dana su pustili u rad internet sa 12mb/s sto bi imalo onda stvarnu brzinu od 3mb u sekundi. Nisam to uzeo jer je skupo ko djavo. Zadovoljan sam i prezadovoljan sa ovim. Skinuo sam Vistu i 32bit i 63 bit verziju. I skinuo sam office 2007 preko utorrenta pa su me( ne znam ni sam kako) uhvatili i microsoft poslao mail mom provajderu comcast-u pa me ovi opomenuli da ako to uradim jos jednom da ce mi ugasiti acount.
No, vista mi je bila samo atrakcija da probam, kako funkcionise, u cemu je razlicita od xp i tako to.

Komp sam kupio pre mesec dana
Intel core 2 dual 6300
2Gb ram
512mb Ati
250 Gb hard disk i vista mi je funkcionisala super i 32bit verzija i 64 bit. Prepozna mi sve drajvere osim za graficku ali skinuo sam ga sa Amd - ovog sajta i nemam problema ni oko toga. Vratio sam na xp jer mi dosta programa jos nije kompatabilno sa vistom i pocinje me malo nervirati ono stalno pitanje da li zelis ovo da li zelis ono. Areo mi je bio simpatican prvih sedan dana pa me je i on poceo nervirati. Vratio sam na Xp profesional jer mi zaista sada nije potrebna vista.

proximo:
Ja koristim kablovski internet i nemam nikakvih problema. Kad su dosli da mi prikljuce internet lik mi je rekao da je brzina 6mb/s ja reko nemoguce. Sta ces, seljacko dete dosao iz M.Zvornika ( gradic kod loznice ) vecito koristio dial up kod kuce i na faxu vezu od 512kb i nisam znao da postoji jace od 4mb / s gde je znaci stvarna brzina downloada 4/8 mb/s. I nista, lik prikljuci modem i kaze da mora da skine drajver neki da konfigurise sve to. Drajver je bio velicine 50mb. Skinuo ga je za 35sekundi. Ja,( seljak ) zinuo ko Vlado Divac. Nisam mogao da verujem. Stvarna brzina downloada je 1.5mb u sekundi, znaci film od 700mb moze da skine za desetak minuta. Pre par dana su pustili u rad internet sa 12mb/s sto bi imalo onda stvarnu brzinu od 3mb u sekundi. Nisam to uzeo jer je skupo ko djavo.
Proximo, nesto mi se tvoje racunice ne slazu.
Nema tu deklarisana i stvarna brzina.
Jedno je merenje u kiloBIT na sekundu a drugo je u kiloBAJT na sekundu (sto je prvo podeljeno sa 8 )

- Protok od 2mbps (megaBITA) u sekundi je oko 250KBs (kiloBAJTA) na sekundu
- Protok od 4mbps je 4 MegaBITpersecond a to je oko 500KBs = 500KiloBAJTApersecond a nikako "gde je znaci stvarna brzina downloada 4/8 mb/s" kako ti navodis
- Brzina 12mbps ima stvarnu brzinu prevedeno u BAJTOVE oko 1.5MBs u sekundu
- 14mbps (megaBITA) daje u kilobajtima brzinu oko 1.7MBs (megaBAJTA) u sekundi, pa da bi 50MB skinuo za 35 sekundi koje pominjes, brzina mora biti oko tih pomenutih 14mbps

A to da kablovski internet isporucuje 12mbps mislim da ti nisu dali pravu informaciju, ili im je agregacija takva da ce sve spasti na modemsku brzinu. Pa mnogi ISP imaju ukupan bandwidth te vrdnosti i sad da sve to ode na jednog korisnika? Ta brzina ne verujem da je ikome dostuopna kao pojedincu.
Zamisli samo da taj provajder isporucuje tu brzinu a ima samo 100 korisnika i neka se desi da recimo polovina zapocne pun download to je bandwidth od 1200mbps (1.2GBps)... to ne mogu ni Telekom ni Verat zajedno da isporuce u real-time

A opet, ko zna...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back