Microsoft Windows Vista, komentari, iskustva, planiranja u buducnosti.

• Začetnik teme Začetnik teme Dejan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Thank you for your interest in Windows® Vista™. Website

Windows Anytime Upgrade is not available in your country/region at this time. You can purchase the edition of Windows Vista you are interested in at a Microsoft authorized merchant.

Zar treba da se kaze nesto vise.. Pa nisi valjda posumnjao da ce neko Vistu da ti posalje jos besplatno..

Nevjerovatno zar ne...

Microsoft Windows Vista Business (Original).

Konfiguracija (trenutnog) kompjutera:

Rachunar: 3.00 GHz. Dual Core
Ram Memorija 1023 mb.

Trenutni status:
Procesor - variranje u mirovanju 16-28
Memorija 600 mb - Interfejs: Aero Style onemogucen. Efekti iskljucheni.
Instaliran antivirus.

Programi (uobichajni) za sada bez problema funkcionishu.
Update: 120 megabajta skinuto i instalirano do sada.

Potrebno vreme za registrovanje Windows Viste na Microsoft sajtu: 3 dana.
Nimalo mi se ne dopada ova situacija, prichekajte josh pre kupovine da vidimo kako ce se situacija odvijati dalje, do tada xp u daljem radu.

Ja ne znam kako vi ali ja ne spadam u "napaljene" koji odmah moraju da stave najnoviju stvar u racunar.
Ja sam i Xp stavio tek kad se pojavila dobro krekovana, sa SP1 ispravljena verzija.
Sigurno je da ce Vista biti kao i XP kad se svojevrmeno pojavio bugovita i nedovoljno optimizovana.
Zato cu lepo sacekati verziju sa integrisanim SP1 i tek je onda instalirati.
To preporucujem i drugima. Ako vam je XP bio dobar zadnjih par godina bice dobar jos pola godine dok se ne isprave najosnovnije uocene greske kojih ce 100% biti.

maksvel:
Pa, mislim da neće puno firmi plaćati upgrade, jer ih XP sa trenutnim konfiguracijama (pre svega mislim na kancelarijske mašine) dobro služi. Verovatno će u početku više ići u okviru novih/brand-name konfiguracija.
Zavisi da li su ga kupile ili rentirale.
Ako su ga rentirale (sta je bolja opcija) dobijaju sve najnovije verzije kako se pojave.

Vista mi je pronasla zvucnu karticu i ubacila svoje drajvere koji medjutim ne rade. Ubacio sam drajvere koje sam nasao na internetu, i zvuk se lepo cuje. Medjutim, svaki put kada iskljucim PC pa ga ponopovo upalim, Vista vraca svoje drajvere pa zvucna ne radi. Uvek kada upalim PC moram da instaliram drajvere da bi zvucna proradila.
Isto se desava i sa drajverima za graficku i za stampac.

Kako da sprecim Vistu da stalno vraca svoje drajvere?

Pegazz:
Kako da sprecim Vistu da stalno vraca svoje drajvere?
Tako sto ces vratiti XP :lol: :lol: :lol:
Salu na stranu, sto izigravas "pionira" da bi mogao da se "povalis" kako koristis Vistu.
Vrati stari dobri XP a kad se srede svi problemi (za jedno pola godine) onda stavis Vistu koja ne pravi probleme i sve bude do jaja :lol:

tab503:
Tako sto ces vratiti XP :lol: :lol: :lol:
Salu na stranu, sto izigravas "pionira" da bi mogao da se "povalis" kako koristis Vistu.
Vrati stari dobri XP a kad se srede svi problemi (za jedno pola godine) onda stavis Vistu koja ne pravi probleme i sve bude do jaja :lol:
Moram da se "povalim" da sama provalio kako se resava problem. Ali... necu da vam kazem.

Ajd' nema smisla... Odete u Windows defendeer i iskljucite opciju "Services and Drivers"

Vista nesigurno dizajnirana

Prilikom pokretanje instalacije nekog programa, instalacioni program se pokreće sa administratorskim privilegijama bez obzira da li prijavljeni korisnik ima te privilegije ili ne i to se ne može promeniti. Jedini izbor koji korisnik ima je da zabrani instalaciju ili da se nada da instalacioni program neće uraditi ništa loše.

Detaljnije: http://blogs.zdnet.com/security/?p=29.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back