Ljudi ja sam pre neki dan instalirao Windows 2003 server na virtual PC ( instalacija je bila fenomenalno brza na novoj mašini )... Kada god sam hteo da ugasim mašinu na "shut down" on mi je tražio da upišem razlog zašto hoću da ugasim OS ???? Koje sranje , pitam li se šta će biti tek na Windows Visti???
Snejks nije to nikakvo sranje, to ti i pomaze, to su template-i koji su integrisani u njemu i tako su po default-u nameshteni, ti mozesh da skinesh na Microsoft sajtu, nove template ili da napravish svoj koji ces koristiti i instalirati na sledecm serveru koji podignesh nebili sprechio takve stvari. To mozesh vrlo prosto da iskljuchis, kuckaj gpedit.msc, Administrative Templates, System, pronadji police-u (Display Shutdown Event Tracker), properties na toj police-i i podesi na disable. I to ti je to.
Za Windows Vistu, bez obzira na sve, kakvo je trenutno stanje, mi nismo ti koji odluchujemo da li cemo da ostanemo na Windows XP (Xperience-u) ili cemo preci na Vistu, razlog je jednostavan: Ukoliko Microsot naredi, (prekidamo sa slanjem update paketa nashim korisnicima koji koriste Windows XP) i zakljuchavamo Windows XP i pustamo u rad Vistu, onda tu nema dalje priche jer to je njihovo i oni mogu da rade sta hoce i tu prestaje bilo kakva dilema, i rasprava. E sada sa druge strane, to moze kod razlichitih ljudi da izazove drugachija misljenja, neki ce preci na linux zbog same sigurnosti i software koji pruza. Isto tako, zbog chega bi oni placali neku sumu novca odredjenu za nekakav (Windows) kada mogu jednostavno da instaliraju neku od distribucija koje nudi linux i da zavrshe posao, a druga je pricha koliko je neko upucen u linux (malo dublje) i kakvo predznanje ima nebili zavrsio sve od posla sto mu je potrebno na Linuxu, i zaobishao Windows u (sirokom) luku. Kako ja vidim, u tome je caka, sam po sebi Windows je frendly nastrojen prema korisniku sto je i bila namera Microsoft-a, i brze je nauchiti neke stvari za razliku od Linuxa. To je problem, zasto vecina ljudi se plasi linuxa i ciljaju ka Windows-u, zbog same fleksibilnosti koju on pruza.
Jedno je sigurno, treba biti u (mashini), i pratiti desavanja.