Microsoft kursevi - koji odabrati

ecdl?
Zna li neko stvarno nesto vise o tome? Ja sam aprirori protiv toga jer sam o tome prvo cuo iz usta Zarka Radosavljevica o kome nemam dobro misljenje, pa sam mozda pristrasan. Ima li neko da je prosao to? Sta se tu uci? Koliko sam shvatio, to je neki korisnicki sertifikat, tipa 'znam da napisem tekst i da ga posaljem e-mailom'.
 
ECDL Core moduli
ECDL/ICDL je test praktičnih veština i sposobnosti i sastoji se od sedam različitih modula koji obuhvataju kompjutersku teoriju i praksu. Modul 1 je teoretski test kompjuterskog znanja na opštem nivou, a moduli 2-7 su praktični testovi.

Modul 1. Koncepti informacione tehnologije (IT)
Modul 2. Korišcenje računara i upravljanje datotekama
Modul 3. Obrada teksta
Modul 4. Tabelarne kalkulacije
Modul 5. Baze podataka
Modul 6. Prezentacije
Modul 7. Informacije i komunikacije

Sticanje ECDL diplome
Ovlašcene škole i centri za testiranje, putem kurseva koje organizuju, edukuju polaznike za polaganje ispita uskladjenih sa ECDL standardima. Nakon pohađanja kursa polaže se ispit za svaki pojedinačni modul. Položeni ispit se evidentira u indeksu polaznika u SCG i ECDL bazi podataka. Osnovni ECDL certifikat se stiče nakon uspešno položena 4 slobodno odabrana od mogućih 7 modula. Potpuni ECDL certifikat ili ECDL Core se stiče uspešnim polaganjem svih 7 modula.


Polaganjem četiri modula, stiče se OSNOVNI ECDL certifikat. Polaganjem sedam modula, stiče se POTPUNI ECDL certifikat. Oba certifikata su međunarodna priznata i potrvrđuju da vlasnik certifikata poseduje znanje iz oblasti informacionih tehnologija.
 

Back
Top