YouTube koristi nove mere u borbi protiv korisnika koji koriste VPN za Premium pretplatu iz drugih regija

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
32.839
YOUTube-VPN.webpYouTube je počeo da šalje obaveštenja o otkazivanju pretplate korisnicima koji krše uslove korišćenja tako što koriste VPN za jeftiniju pretplatu

YouTube od nedavno, osim što intenzivno suzbija korisnike koji koriste blokatore reklama, cilja i na korisnike koji koriste VPN za prelazak u druge regije (tzv. “digitalne migracije”) kako bi dobili YouTube Premium po jeftinijim cenama.


Mnogi korisnici iz raznih zemalja prijavili su na PTT i Reddit forumima da su dobili obaveštenja od YouTube-a. U obaveštenju se navodi da je Premium pretplata otkazana zbog pogrešne registracije zemlje.

Korisnicima se savetuje da ponovo aktiviraju pretplatu iz svoje prave zemlje boravišta kako bi zadržali pristup Premium uslugama, jer će inače beneficije prestati da važe 2024. godine.

YouTube prati IP adrese korisnika kako bi identifikovao ove nepravilnosti, a obaveštenja su prvenstveno upućena specifičnoj grupi korisnika npr iz zemalja kao što su Ukrajina ili Turska.

Neki korisnici iz zemalja poput Indije, Argentine i Turske, koji koriste VPN, prijavili su da još uvek nisu dobili obaveštenje i da njihovi nalozi i dalje funkcionišu normalno.

Pojedini korisnici su se obratili YouTube podršci i dobili informaciju da je potrebno koristiti kreditnu karticu izdatu u zemlji iz koje se pretplata obavlja, kako bi nastavili sa postojećim YouTube Premium članstvom.

Trenutno nije jasno da li je ova mera suzbijanja korišćenja VPN-a za pretplatu na YouTube Premium servisu sprovedena u potpunosti ili je još uvek u fazi implementacije.

https://benchmark.rs/vesti/biznis/y...te-vpn-za-premium-pretplatu-iz-drugih-regija/
 
Ukinuti sto krse pravila neautori postavljaju tudj materijal
Неради се о томе што људи постављају туђи материјал него се ради о овоме

YouTube je počeo da šalje obaveštenja o otkazivanju pretplate korisnicima koji krše uslove korišćenja tako što koriste VPN za jeftiniju pretplatu​

 

Back
Top