Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Citav dan juce i danas ne mogu da poverujem da je otisao. Cinio mi se besmrtnim.
Od njegovog zivota je napravljen medijski cirkus.
Svuda, u filmovima, spotovima, novinama, ocrnjivan je kao cudoviste. Iako nije bilo nikakvog direktnog dokaza da je bio los i da je bio kriv za bilo sta. Ucestvovao je u toliko humanitarnih akcija, uspeo je da se probije na vrh, ljudi su bili veseli uz njega, uspevao je da mi izmami osmeh.
...CAR popa, zauvek...

Uh! Tvoja pesma me podseti na nesto sto sam htela da izkuliram na ovom forumu. Takve stvari kucam na drugom pdf-u . Ali ajde valjda hoce samo da se kaze.

Pre oko 4 godine kad mi je umro ujak neko koga sam najvise volela na svetu pored sestre i Majkla, koji me je odgajio , cula sam ujutru rano zenski hor, veoma tih. Trajao je nako vreme dok nije utihnuo.

Juce ujutru 26 posle one ne besane noci, opet, kad sam se budila, probudio me isti, veoma tih hor zenskih glasova.
Skocila sam da vidm ko je to pustio napolju, odakle dopire i setala nervozno po stanu odlazeci od prozora do prozora i gde god sam usla bio je tu oko mene.
Moja sestra koja je skocila za mnom iz kreveta nasla me kako utrcavam iz jedne sobe u trepezariju slusajuci trazeci izvor zvuka.
Tada sam shvatila . Vratio mi se film od pre 4- 5 godine kad mi se dogodilo isto.
I vratila se u krevet i rekla sestri, o istom horu od pre 4-5 godina.
Ovaj put nisam mogla da izdrzim vise i otisla da se tusiram da bih bukom nadjacala pesmu od koje sam se jezila. Vise ga nisam cula.

Inace nista neobicno za mene kojoj se cesto desavaju cudne stari pogotovu vezano za snove. Inace ovo je pre za pdf Natprirodne pojave i misletrije i pdf Snovi.
Ali htedoh da to kazem i vama .

Lepa ti je pesma kejti i da znas dusa ne umire. Radjanje i smrt su ipak samo prelazak sa druge strane, istih vrata.

@Antonina

I ja sam ga sanjala u isto to vreme, Majkla!
26. ujutru oko 6 sam zaspala...
Vec sam napisala negde.
Hodam ulicom uzbrdo obucena u njegovu majicu, ljudi me gledaju i spustaju glave, prilazim ogradi svoje bivse osnovne skole i ugledam Madonnu sa nekim covekom ciji lik, i uopste pojavu, nisam mogla jasno da vidim. Madonna krece da pevusi neku baladu, koju sam prvi put u zivotu cula. Taj covek, snazan, misicav, crnac, mi prilazi, grli me najcvrsce moguce, bukvalno gusi kolko me je stegao i peva zajedno sa Madonnom tu pesmu. Secam se da je tekst pesme bio tako umirujuc i emotivan.
Tek nakon sto sam se probudila sam pocela da kontam, ili pokusam da skontam o cemu je rec.
Znam da je ON. Ti misici i snaga, bas kakav je on - vitez :heart: a tamnoputost...moj potajni nadimak dodeljen njemu je crnac [rec koju najvise volim na svetu] da, moj beli crnac :heart: a jos ZAGRLJAJ ... zagrljaj meni znaci vise od icega. uvek kada sam zamisljala susret sa njim, imala sam sliku kako me on GRLI. Eto, sve meni najznacajnije stvari ... S obzirom na situaciju, na neki nacin smatram da sam se susrela i ZAGRLILA s njim, kao sto sam oduvek zelela ...

NA DAN MOJE SMRTI,
KAD BUDE NOSEN MOJ TABUT,
NE MISLI DA CU OSJECATI BOL ZA OVIM SVIJETOM.

NE PLACI, I NE GOVORI: STETA, STETA.
KAD SE MLIJEKO POKVARI, VECA JE STETA.

KAD VIDIS DA ME POLOZE U GROB, JA NECU NESTATI.
ZAR MJESEC I SUNCE NESTANU KAD ZADJU?

TEBI SE CINI SMRT, A TO JE RADJANJE.
GROB TI SE CINI TAMNICA, A DUSA TI JE SLOBODNA POSTALA.

KOJE TO ZRNO NE NIKNE KAD SE STAVI U ZEMLJU?
PA, ZASTO SUMNJAS U ZRNO COVEKOVO?

i, opet, dole u potpisu ...
Ljubav. :heart:

Lisa Marie Presley, who had been married to Michael Jackson for about 2 years, published the following in her MySpace blog on Friday:

He Knew.

Years ago Michael and I were having a deep conversation about life in general.

I can't recall the exact subject matter but he may have been questioning me about the circumstances of my Fathers Death.

At some point he paused, he stared at me very intensely and he stated with an almost calm certainty, "I am afraid that I am going to end up like him, the way he did."

I promptly tried to deter him from the idea, at which point he just shrugged his shoulders and nodded almost matter of fact as if to let me know, he knew what he knew and that was kind of that.

14 years later I am sitting here watching on the news an ambulance leaves the driveway of his home, the big gates, the crowds outside the gates, the coverage, the crowds outside the hospital, the cause of death and what may have led up to it and the memory of this conversation hit me, as did the unstoppable tears.

A predicted ending by him, by loved ones and by me, but what I didn't predict was how much it was going to hurt when it finally happened.

The person I failed to help is being transferred right now to the LA County Coroners office for his Autopsy.

All of my indifference and detachment that I worked so hard to achieve over the years has just gone into the bowels of hell and right now I am gutted.

I am going to say now what I have never said before because I want the truth out there for once.

Our relationship was not "a sham" as is being reported in the press. It was an unusual relationship yes, where two unusual people who did not live or know a "Normal life" found a connection, perhaps with some suspect timing on his part. Nonetheless, I do believe he loved me as much as he could love anyone and I loved him very much.

I wanted to "save him" I wanted to save him from the inevitable which is what has just happened.

His family and his loved ones also wanted to save him from this as well but didn't know how and this was 14 years ago. We all worried that this would be the outcome then.

At that time, In trying to save him, I almost lost myself.

He was an incredibly dynamic force and power that was not to be underestimated.

When he used it for something good, It was the best and when he used it for something bad, It was really, REALLY bad.

Mediocrity was not a concept that would even for a second enter Michael Jackson's being or actions.

I became very ill and emotionally/ spiritually exhausted in my quest to save him from certain self-destructive behavior and from the awful vampires and leeches he would always manage to magnetize around him.

I was in over my head while trying.

I had my children to care for, I had to make a decision.

The hardest decision I have ever had to make, which was to walk away and let his fate have him, even though I desperately loved him and tried to stop or reverse it somehow.

After the Divorce, I spent a few years obsessing about him and what I could have done different, in regret.

Then I spent some angry years at the whole situation.

At some point, I truly became Indifferent, until now.

As I sit here overwhelmed with sadness, reflection and confusion at what was my biggest failure to date, watching on the news almost play by play The exact Scenario I saw happen on August 16th, 1977 happening again right now with Michael (A sight I never wanted to see again) just as he predicted, I am truly, truly gutted.

Any ill experience or words I have felt towards him in the past has just died inside of me along with him.

He was an amazing person and I am lucky to have gotten as close to him as I did and to have had the many experiences and years that we had together.

I desperately hope that he can be relieved from his pain, pressure and turmoil now.

He deserves to be free from all of that and I hope he is in a better place or will be.

I also hope that anyone else who feels they have failed to help him can be set free because he hopefully finally is.

The World is in shock but somehow he knew exactly how his fate would be played out some day more than anyone else knew, and he was right.

I really needed to say this right now, thanks for listening.

Ljudi, ja ne mogu da poverujem, ljudiiiiiiii :( :( :( :( :(
Sada sam dosao sa mora, tamo su mi jos javili, ali nisam verovao ... jos uvek ne mogu ... ljudiiiiiiiiiii :( :( :( :( :( :( ...

Zatecen sam, uopste ne mogu da pricam sa ljudima o ovome kada me pitaju :( ...

Poslednja izmena:
@Kejti

Vidis kejti da nesto ima u tome, znam ja da sam ultra senzitivna da osetim i dozivljavam takve stvari, znaju to svi u mojoj kuci i drugarice pricam im cesto o mojim iskustvima. Cesto imala susrete sa mojima dragim ljudima koji su otisli gotovo i godinama posle - dok nisam rekla dosta je! Ostavicu ih na miru, jer sam cula da i oni pate kad mi previse patimo za njima. Ali dobro dolazili su i sami toliko puta.
Ma povezanost jaka neka se nastavi - ne mogu ti opisati. I sa kucnim ljubimcem za kojim sam patila, javio mi se kroz sliku na jednom predmetu koju sam na poslu, imala rukama. Bila je to slika kucnog ljubimca identicnih sara njegovog lica i ociju i to sam ugledala bas u momentu kad sam cmizdrila na poslu za njim i drla u sebi pitajuci ga gde je!
Eto tako mi se pustila i ta muzika pri budjenju jer sam zaspala sa pitanjem: kao je, kako mu je i na kakvom li je mestu? I onda sam znala da su hteli da mi kazu da je na najboljem mestu.

@ moonwalker 92 stavljali smo taj blog. Vidite da ga je ipak volela! Stvarno.

Ljudi, ja ne mogu da poverujem, ljudiiiiiiii :( :( :( :( :(
Sada sam dosao sa mora, tamo su mi jos javili, ali nisam verovao ... jos uvek ne mogu ... ljudiiiiiiiiiii :( :( :( :( :( :( ...

Zatecen sam, uopste ne mogu da pricam sa ljudima o ovome kada me pitaju :( ...

Pa ti si bas doziveo sok tamo! Primiti informaciju odjednom tako s'neba pa i rebra!
A mi smo tu noc pratili Cnn uzivo od kada je kolabirao. Pre nego sto je otisao. Mozesli zamisliti celu takvu uzasnu noc!
Pokusavale smo sestra i ja da po prvi put gladamo Shreka i stao je DVD i nece da mrde dalje film. Pa sam morala da iskljucim a kad sam iskljucila na tv se nasao CNN - mozes li misliti ja ga inace ne bih ni okrenula to vece! I legla da spavam nisam ni gledala kad je sestra VIKNULA ! DRAGANA Majkla su prebacili u bolnicu - UZIVO JE! I Drma me! Uzas !
Mislila sam da je naka prljava fora kao marketing za koncert, izmisljotina onog njegovog debelog Dileja, koji mu je iza ledja smesio jos 40 koncerata.
E onda je situacija pocela da se pretvara u pakao uz CNN i tako celu noc. :(

Evo jos nekih komentara od muzicara.

Osim niza zvezda mainstreama, smrt Michaela Jacksona javno su prokomentarisali i neki muzičari čiji se radovi ne povezuju često sa njegovim stvaralaštvom.

"Kupio si kosti Čoveka-Slona i poslao svoju statuu na put oko sveta. Počivaj u miru, ti neverovatno talentovani blesavi čoveče", rekao je Stuart Braithwaite iz Mogwaija.

Colin Meloy iz grupe The Decemberists nije bio tako topao: "Au. Konobarica je počela da plače dok mi je donosila grčku salatu", prenosi Pitchfork njegove utiske.

Chuck Inglish iz sastava The Cool Kids poručio je da sluša Jacksonov album Off the Wall, i da je odlučio da ne bude tužan jer je Michael Jackson za sobom ostavio neke od najboljih pesama ikada.

DOOM je ocenio da je sa Michaelom umro deo svakog čoveka.

"Hajde samo da kažemo da je ovo prvi put posle dužeg vremena da gledam MTV", rekao je iskusni reper.

Član Rootsa ?uestlove je rekao da će ubuduće povesti više računa o svom zdravlju, i potruditi se da ne radi previše, poučen smrću čoveka koga je nazvao svojim herojem.

On se pozabavio i medijskim tretmanom Michaela Jacksona, i izrazio nadu da će Michael, kao Elvis Presley, nakon smrti imati "revizionistički tretman" u medijima.

Malice iz Clipsa prisetio se kako je 1983. za Božić poželeo belo odelo i tigra.

M.I.A. je rekla da su Michael i Jackson prve dve reči na engleskom koje je ikad izgovorila.

"Budućnost je sranje", ocenila je M.I.A.

Carrie Brownstein (ex-Sleater-Kinney) uporedila je Jacksonovu smrt sa nekim događajima iz njegovog života:

"Michael Jackson je mrtav. To su strašne reči. Strašnije nego bilo koja paparazzi fotografija Jacksonovog nosa koji se raspada, čudnije nego slike njegove dece bez lica kako nose prekrivače u tržnom centru, jezivije nego njegova bolest od koje mu je koža belela, izgorela kosa, optužbe za zlostavljanje i suđenje, njegov prijatelj šimpanza i Neverland zajedno."

hej
malo sam googlovala majkla ,i youtubovala :)

on je najsretnije i najiskrenije se smesio kada je bio u braku sa lisi mary presly
evo ovo sam nasla
ima pet delova ,,,ovo je prvi

.. inace ,da li se zna zasto su se oni razveli?
ona druga njegova zena,izgleda kao da je,, izabrana sa namerom da bude MAJKA njegovoj deci
ali ovu je voleo,to se vidi

Joj, ne mogu da zamislim da sam ovde bio i da sam sve to pratio ... meni bi lose postalo u jednom trenutku ne sumnjam uopste ... a ovako sam bio na selu pored mora ... jednog televizora nije bilo, a i da je bilo sumnjam da bi imao CNN ... mislim da sam bio u boljoj situaciji, mene bi neizvesnost ubila ... vrhunski umetnik, pisao je i komponovao najlepse pesme, delio sa svima svoje bogatstvo, sa celim svetom, a zaslusio je sve sto je imao, ziveo je zbog svih ljudi, sve je radio zbog tog osecaja zajednice sa ljudima, spojio se sa dusom sveta, jedan od mojih vrhunskih uzora ... ne mogu da opisem koliko mi je zao ... pogotovu sto stalno ocekujem da je jos tu, i da ce jos nesto da nam kaze, nesto da nam poruci, da da neki zakljucak, da podeli sa nama svoja osecanja ... ali to je to ... ne mogu da se naviknem ...

A koji je tvoj komentar?

Pa zao mi je, iako sam cuo 10 njegovih pesama, a slusao 3.
Mislim da je bio jedinstven lik i vrhunski umetnik, i da svako normalan zali za njim.
Bolestine tipa 'jedan pedofil manje' mi nisu jasne i nikada i nece biti.
I ovaj komentar lika iz Decemerists mi je odvratan... kao u fazonu "nista bitno, sto placu ljudi?", jako lose, narocito zato sto je to izjava za medije, koju ce procitati dosta ljudi.

PREMA izvješćima američkih medija, očekuje se kako će pogreb kralja popa Michaela Jacksona biti veći čak i od pogreba Elvisa Presleyja 1977. godine, kad je 75.000 uplakanih obožavatelja stajalo na ulicama Memphisa, pa samim time i najveći pogreb kojeg je svijet showbiznisa dosad vidio.

Jedan od obiteljskih prijatelja Jacksonovih medijima je otkrio kako će kralj popa biti pokopan na groblju Forest Lawn u Los Angelesu, u srijedu ili u četvrtak.

Prije toga će za Jacksona biti odslužena privatna misa, na kojoj će se od njega oprostiti članovi obitelji i prijatelji, a potom i javna komemoracija na kojoj će Jacksona moći pozdraviti shrvani fanovi.

Ne zna se po kojem će vjerskom obredu Jackson biti pokopan

Zasad nije poznato kakvim će vjerskim obredom Jackson biti ispraćen na posljednji počinak. Naime, Jackson odrastao kao Jehovin svjedok, a njih se ne pokapa prema pogrebnim običajima iz Biblije.

Dodatni kaos u obrednu proceduru uvodi činjenica što su članovi Jacksonove obitelji različitih vjeroispovijesti. Primjerice, njegov brat Jermaine je prije 20 godina postao musliman. I sam Jackson je neko vrijeme petljao s islamskom vjeroispovijesti, ali se nikad nije potpuno preobratio.

Obiteljski prijatelji tvrde kako će ipak prevagnuti vjerska strana koju drže Jacksonovi roditelji - Joe i Katherine, koji su Jehovini svjedoci.

Jackson ostavio najmanje dvije oporuke?

U medijima se pojavila i informacija o tome kako je Michael Jackson za sobom ostavio najmanje dvije oporuke, što bi moglo dovesti do dugotrajnih sudskih bitki za njegovo bogatstvo, koje se procjenjuje na nekoliko milijuna dolara.

Koliko je zapravo od bogatstva Jackson za sobom ostavio, biti će poznato tek kad se obračunaju svi njegovi dugovi nastali zahvaljujući razuzdanom životu i brojnim tužbama.

I

Joj, ne mogu da zamislim da sam ovde bio i da sam sve to pratio ... meni bi lose postalo u jednom trenutku ne sumnjam uopste ... a ovako sam bio na selu pored mora ... jednog televizora nije bilo, a i da je bilo sumnjam da bi imao CNN ... mislim da sam bio u boljoj situaciji, mene bi neizvesnost ubila ... vrhunski umetnik, pisao je i komponovao najlepse pesme, delio sa svima svoje bogatstvo, sa celim svetom, a zaslusio je sve sto je imao, ziveo je zbog svih ljudi, sve je radio zbog tog osecaja zajednice sa ljudima, spojio se sa dusom sveta, jedan od mojih vrhunskih uzora ... ne mogu da opisem koliko mi je zao ... pogotovu sto stalno ocekujem da je jos tu, i da ce jos nesto da nam kaze, nesto da nam poruci, da da neki zakljucak, da podeli sa nama svoja osecanja ... ali to je to ... ne mogu da se naviknem ...

Secam se, Ivane, svakog posta sa ove teme. Pet godina kucamo ovde.
Danijela kaci svaku vest, kao iskusna keva, dok mi uzivamo u novim saznanjima.
Te se pojavi neobjavljena pesma, pa druga verzija spota, pa traganje za koncertima, divljenje svakom nastupu, komentarisanje tekstova, pa pisanje cuvenog top 10. svakog drugog dana xD, pa dolazak novih fanova, pa strastveno branjenje njegove casti pomocu toliko dokaza koje imamo na svojoj strani, pa zajednicka vera u to da cemo ga docekati u prvom redu na zvezdinom stadionu, nase upoznavanje, toliko nas je samo spojio uopste...
Ne znam, sve reci mi zvuce tako jadno kad pokusam da opisem nesto u vezi sa njim...

Ceo dan se ne skidam s neta, cekam da ona vest o Dzordanovom priznanju bude zvanicna... Ali gde god je stave, samo nestane odjednom...

..a i ebote, koliko smo samo puta postavljali na temi emisije u kojim su advokati, ljudi koji su prisustvovali sudjenju iznosili svaki momenat koji se desio tamo unutra. Cinjenice postoje, i njih treba plasirati na CNN, kao i tu o Dzordanu. Trac se uvek cuje glasnije od istine. "Ljudi" kao da zude za propascu. Samo lazi i tragedije dizu na globalni nivo.

Pa zao mi je, iako sam cuo 10 njegovih pesama, a slusao 3.
Mislim da je bio jedinstven lik i vrhunski umetnik, i da svako normalan zali za njim.
Bolestine tipa 'jedan pedofil manje' mi nisu jasne i nikada i nece biti.
I ovaj komentar lika iz Decemerists mi je odvratan... kao u fazonu "nista bitno, sto placu ljudi?", jako lose, narocito zato sto je to izjava za medije, koju ce procitati dosta ljudi.

Sad me potseti na nesto ...

Molim vas, postedite komentara. Ovako nesto ne zasluzuje ni najcrnju kelvetu ...

Rock,soul,pop,r'n'b..sve u svemu bio je poseban pravac u muzici..Ali dobro,to se valjda vremenom uci...

Tacno. On stvara muziku kao jedinstvo svih zanrova. Svaki momenat, aspekt zivota on na najiskonskiji nacin pretocava u pesmu. Vec sam rekla ranije, da njegova sustina jedino moze da se spozna kroz njegovu muziku. Muziku koja je normalna, lepa, iskrena, humana, jaka, emotivna, edukujuca, posebna ... Da, muzika koju nakaza, pedofil, nermalni ludak, nastrana persona ni u najludjoj pomisli ne bi mogla da joj se primakne, a kamoli stvori.

He ain't King of pop, but king of MUSIC

Back