Pa dobro , mi bismo trebali biti dobro muzicki potkovani da bismo mogli raspravljati o njegovoj muzici na nekom visem nivou , tipa komentara koja se mogu procitati po nekim forumima ili cuti na MJ skupu od strane nekog ko se razume u glas, ton, zvuk ....spominjao je prosli , prvi put kad smo se okupljali jedan fan njegov stil pevanja tj. pricao je o rasponu glasa koji koristi Majkl i nacinu na koji menja visinu pevanja za par sekundi tokom pesme, pa prelazi naglo sa viseg, ne znam kog glasa naglo na nizi , pa opet dize naglo na visi i tako dalje.... To je pricao kada sam ga ja pitala kako zna da su najnovije njegove pesme,  koje je skoro skidao sa neta bas Majklove . 
Onda je on objasnjavao da ima par imitatora ( njegovog glasa, ali ne i nacina pevanja ) koji su izbacivali neke numere tvrdeci da je to Majklov studijski snimak, ali su razotkriveni od strane "strucnjaka" koji se razumju u njegov jedinstveni stil pevanja. 
 Ali da ovo o cemu on prica jesu Majklove pesme provereno, pa se dao u gore navedena objasnjenja,  koja ja ne znam ni da prepricam lepo a da ne bude laicki, kao sto jeste. 
 Tako da meni ovde kao i bilo gde drugde nedostaju, muzicki obrazovanije osobe medju fanovima, od kojih bi mogli ponesto pametno da cujemo i naucimo o MJJ muzici iz jednog potpuno drugog ugla.
 A ova prica o nasim omiljenim njegovim pesmama, albumima i erama meni odavno vec dojadi tako da to ni ne izcitavam kad se pise - mene to smara sve se vrti isto , a i nema objasnjenja bar pribliznije zasto ta numera ili sta neko misli o toj i toj pesmi, a da nije ono " 
uz tu pesmu sam se zaljubila u tog i tog, ili to je bila pesma mene i mog dragog dok smo bili zajedno i sad strasno placem kad je cujem ..." nego nesto u smislu kako ko dozivljava koju pesmu, sta mu se dopada u muzickom smislu, nastup kako je odradjen sta se tu nekom svidja....
 Hocu reci - fali konstruktivnije rasprave ( al za to treba biti i malo potkovan ).  
Do tad .... vrzino kolo.