Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma bre, Antonina, nemoj se zamarati nepotrebnim stvarima :). Bitno je da smo se lepo proveli. Ni meni nije bilo jasno kakve veze imaju hip-hop momci sa Majklom i kakav je ono brejkdens, široke majice i pantalone koje vise, ali bre, ako ljudi gotive ono što je radio MJ, kakve veze ima. Mogli su, što se mene tiče, i dizelaši i metalci da se pojave - dokle god postoji respect za Majkla, sve je cool!

Da, bilo je super sto smo i mi fanovi dobuili dostojanstvenu zurku za nas. Nego je samo problem sto su ti likovi sa bejkdensom u hip - hop fazonu ljudi iz jedne plesne skole, koji nisu fanovi nego su planski dosli da se eksponiraju ( da reklamiraju svoju skolu plesa), primeceno je da delili vizit kartice i tome slicno. Potpuno su preuzeli atmosferu za ostvarivanje svog poslovnog interesa. Pitanje je zasto se to dozvolilo?!

Da!
Ocemu ti pricas? Bogami fanovi su nocas bas ludovali - unutra!

Doduse bilo je i pomalo razocaravajuce sto su se svi pravili ludi u vezi sa javnim plesom koreografija MJJ, tj. javnim tribute-tom prethodno zamisljenog - na fejsu. Gde se niko nije odazvao a na Lukas, isti dosli i odigrali koreografije i Thriller-a i Beat it-a cak vise puta!
Kao spontano su je izveli a u stvari je sve bila fora da ce cuva za Lukas.

Malo je delovalo kao namestaljka - neki fanovi su bas bili ljuti na sve to, po nekima je ispalo da je namestan posao Lukasu, kao i da su ovi drugi dosli da odrade privatan posao za svoje skole plesa. U smilu propagandi istih.
Te da je sve bio posao za razne ljude tamo a ne iskreno fanovanje i odavanje pocasti Kralju Pop-a.
I ja sam bila ljuta i povredjena moram priznati zbog istog!

Al sto se svega tice , mnogi se fanovi nisu pojavili ali onaj ko je fan taj je bio.
Izuzetak za ljude koji su stvarno imali stvaran problem da dodju a ne nedovoljnu volju.

Samo cu ti reci da gresis. Nemas pojma koliki sam fan. Nemas ni najblazu predstavu. Ali sam maloletna, a nisam u BG-u, i majka me nije pustila da dodjem. Nisam imala neki problem osim toga, a mislim da Danijela najbolje zna koliku sam volju imala. Tako da.. Pazi sta pricas.

Da, bilo je super sto smo i mi fanovi dobuili dostojanstvenu zurku za nas. Nego je samo problem sto su ti likovi sa bejkdensom u hip - hop fazonu ljudi iz jedne plesne skole, koji nisu fanovi nego su planski dosli da se eksponiraju ( da reklamiraju svoju skolu plesa), primeceno je da delili vizit kartice i tome slicno. Potpuno su preuzeli atmosferu za ostvarivanje svog poslovnog interesa. Pitanje je zasto se to dozvolilo?!

ee ja to nisam znala ... mslila sam da je ona mala meleskinja dovela tu hip-hop ekipu i da su se oni spontano nasli na podijumu . a one devojke sto su igrale beat it i thriller su takodje iz plesne skole i one su namenski odigrale te dve koreografije . meni je bio smor kad su posle napravili onaj krug i kad je samo par njih ulazilo da igra . al, u sustini je bilo savrseno . i, najlepsi je bio video bim .

Samo cu ti reci da gresis. Nemas pojma koliki sam fan. Nemas ni najblazu predstavu. Ali sam maloletna, a nisam u BG-u, i majka me nije pustila da dodjem. Nisam imala neki problem osim toga, a mislim da Danijela najbolje zna koliku sam volju imala. Tako da.. Pazi sta pricas.

A zasto nisi uvelicala recenicu ispod.

Ja znam da neko ko je maloletan nije bas pokretljiv u smislu setkanja po zemlji.
Znam, i ja sam bila maloletna nekad. Nebi ni mene roditelji pustili.
A neko je i bio sprecen valjda - neke se stvari nemogu odgoditi. Kao na primer Joe je imala svadbu, neko iz daljine mozda nije mogao nikako da skupi kintu .
A treba sigurno 4000 da se ima kod sebe - malo li je to.

Ja znam da neko ko je maloletan nije bas pokretljiv u smislu setkanja po zemlji.
A neko je i bio sprecen valjda - neke se stvari nemogu odgoditi. Kao na primer Joe je imala svadbu, neko iz daljine mozda nije mogao nikako da skupi kintu .

Ma bre, Antonina, nemoj se zamarati nepotrebnim stvarima :). Bitno je da smo se lepo proveli. Ni meni nije bilo jasno kakve veze imaju hip-hop momci sa Majklom i kakav je ono brejkdens, široke majice i pantalone koje vise, ali bre, ako ljudi gotive ono što je radio MJ, kakve veze ima. Mogli su, što se mene tiče, i dizelaši i metalci da se pojave - dokle god postoji respect za Majkla, sve je cool!

Ma ja volim brejkdens, ja nikad pre nisam imala prilike da ga gledam uzivo. Mene su odusevili.
Ali nisu oni fanovi , bas naprotiv dok ih je jedan fan napadao u pezurativnom smislu, gundjaujci o njima ja sam ih branila, rekoh " pa sta ako su fanovi neka ih nek djuskaju" A on ce meni : " pa bas naprotiv - tako sam i shvatio u cemu je caka i zasto su dosli. Izasao sam na terasu da uzmem malo vazduha a njih dvojica evo ovi" , pokazuje mi na njih dok su prolazili pored naseg separea - pokaza na te densere u hip - hop "uniformi" - " Gundzaju nesto u fazonu kao " Jeeee Majkl Dzekson, mislim Majkl Dzekson i smeju se" fanovanju ljudi unutra.
E , to me je naljutilo pa reko onda su oni dosli reklamiranja kluba i eksponiranja radi " On ce meni pa to ti i ja pricam. Tako sam i ja shvatio sta oni rade tu."

Ako je to sto je taj decko meni rekao istina onda stvarno nema smisla!
Ja sam bila ljuta da se Majklov rodjendan tako iskoristi, komercijalizuje u neciju korist!
Da to neki fan uradi i dovede grupu hejtera zarad nekog cilja.
Doduse bilo je devojaka iz plesne skole koje su nosile MJJ majce pa su ocito fanovi.
Ali ovo stvarno nema smisla, jos kad mi je isti rekao da su delili neke vizit karte dens kluba....mislim ja to nisam videla .
Ali stvarno sam se naljutila.
Pa ja ne znam sta drugi fanovi misle , ali za mene je Majkl nesto Sveto. Pa svi se necim bavimo valjamo ponesto pa mogli smo svi da dodju tu sa svojim multi level sistemima i valjaju tu sve i svasta ili vizitke za ovo i ono . Pa mislim stvarno!
Pitanje je bilo i zasto su se organizovale 3 razlicita okupljanja u vidu neke separacije, cula sam i za okupljanje i ples u nedelju i vidim to jutros na 1 RTS-u - reportazu. Da je ista ekipa densera organizovala sopstvani tribute!
Pitanje je isto za sve koje je razlog organizovanja plesa koreografije MJJ-a - POSLE 29.08! tj. izvan zvanicnog okupljanja i proslave rodjendana Majklu. I ignorisanje planiranog densa za vreme velikog okupljanja fanova!
Mene su te osobe koje su planirale i organizovale veliki tj. masovni ples fanova uveravali da je po sredi nekakava zavera i da postoji neki drugi plan od strane tih ljudi a ja nisam verovala dok nisam videla jutros na TV-u ono o cemu su mi oni pricali da ce biti.

Ali sam se ja bez obzira na sve lepo provela. Meni je bas bilo lepo. I opet bih dosla.

Poslednja izmena:

Da, eto. Upravo si navela sve razloge zbog kojih neko ne bi mogao da dodje. ;)
Tako da ne vidim cemu onda ona recenica 'mnogi se fanovi nisu pojavili ali onaj ko je fan taj je bio.'Oni koji su fanovi a nisu se pojavili su imali neki od problema koje si i sama navela. Sto znaci da oni koji su fanovi-bili su tamo, a par nas (valjda nije mnogo..) nije. ONAJ KO JE FAN, TAJ JE BIO. Ne, nisu svi. To pokusavam da ti kazem.. Ta recenica je visak. ;)
Jer, kao sto rekoh, ono sto si ti navela JESU problemi, i par nas ih je imalo. Da ne ponavljam vise, mislim da si shvatila..

Meni nije. Sveta mi je njegova muzika. On je covek - nista vise. Ne razmisljam o njemu. Razmisljam o svojoj ljubavi, poslu, kevi, keru, groznoj komsinici, a Majklovu muziku slusam u slobodno vreme. I zovem sebe fanom. Opsesija je samo jedna pubertetska faza a ko je prosao sa adolescencijom a jos uvek je opsednut, hm.....neka se leci :p :manikir:

Tu muziku koju ti slushash stvorio je on, Majkl, tako da je naravno bitan, pre svega je chovek, pa muzichar. Kapiram shta je htela Antonina da kaze.
btw hvala ti shto si nam dala definiciju opsesije, verujem da ce sutra mnogi otici na lechenje ..:roll:

Tu muziku koju ti slushash stvorio je on, Majkl, tako da je naravno bitan, pre svega je chovek, pa muzichar. Kapiram shta je htela Antonina da kaze.
btw hvala ti shto si nam dala definiciju opsesije, verujem da ce sutra mnogi otici na lechenje ..:roll:

Znala sam da ce neko tako da odreaguje, vidi onaj smajli na kraju recenice. Mnogo ste osetljivi. :dontunderstand:

Naravno da je nebitan. Evo da je "dobar covek" a los muzicar ja ga uopste ne bi slusala. :D
On je pre svega muzicar, pa covek za nas, a za svoje prijatelje i porodicu covek pa muzicar.
Jer, mi mozemo da nagadjamo koliko ga zaista "poznajemo". Majkl je nama poklonio muziku, a svoj privatan zivot uvek krio....a ovde se najmanje prica o muzici, vise lik, manje delo. Ovde su fanovi oni koji idu na masovna okupljanja. :confused: whatever....

Pa dobro , mi bismo trebali biti dobro muzicki potkovani da bismo mogli raspravljati o njegovoj muzici na nekom visem nivou , tipa komentara koja se mogu procitati po nekim forumima ili cuti na MJ skupu od strane nekog ko se razume u glas, ton, zvuk ....spominjao je prosli , prvi put kad smo se okupljali jedan fan njegov stil pevanja tj. pricao je o rasponu glasa koji koristi Majkl i nacinu na koji menja visinu pevanja za par sekundi tokom pesme, pa prelazi naglo sa viseg, ne znam kog glasa naglo na nizi , pa opet dize naglo na visi i tako dalje.... To je pricao kada sam ga ja pitala kako zna da su najnovije njegove pesme, koje je skoro skidao sa neta bas Majklove .
Onda je on objasnjavao da ima par imitatora ( njegovog glasa, ali ne i nacina pevanja ) koji su izbacivali neke numere tvrdeci da je to Majklov studijski snimak, ali su razotkriveni od strane "strucnjaka" koji se razumju u njegov jedinstveni stil pevanja.
Ali da ovo o cemu on prica jesu Majklove pesme provereno, pa se dao u gore navedena objasnjenja, koja ja ne znam ni da prepricam lepo a da ne bude laicki, kao sto jeste.
Tako da meni ovde kao i bilo gde drugde nedostaju, muzicki obrazovanije osobe medju fanovima, od kojih bi mogli ponesto pametno da cujemo i naucimo o MJJ muzici iz jednog potpuno drugog ugla.

A ova prica o nasim omiljenim njegovim pesmama, albumima i erama meni odavno vec dojadi tako da to ni ne izcitavam kad se pise - mene to smara sve se vrti isto , a i nema objasnjenja bar pribliznije zasto ta numera ili sta neko misli o toj i toj pesmi, a da nije ono " uz tu pesmu sam se zaljubila u tog i tog, ili to je bila pesma mene i mog dragog dok smo bili zajedno i sad strasno placem kad je cujem ..." nego nesto u smislu kako ko dozivljava koju pesmu, sta mu se dopada u muzickom smislu, nastup kako je odradjen sta se tu nekom svidja....
Hocu reci - fali konstruktivnije rasprave ( al za to treba biti i malo potkovan ).

Do tad .... vrzino kolo. :lol:

Pa dobro , mi bismo trebali biti dobro muzicki potkovani da bismo mogli raspravljati o njegovoj muzici na nekom visem nivou , tipa komentara koja se mogu procitati po nekim forumima ili cuti na MJ skupu od strane nekog ko se razume u glas, ton, zvuk ....spominjao je prosli , prvi put kad smo se okupljali jedan fan njegov stil pevanja tj. pricao je o rasponu glasa koji koristi Majkl i nacinu na koji menja visinu pevanja za par sekundi tokom pesme, pa prelazi naglo sa viseg, ne znam kog glasa naglo na nizi , pa opet dize naglo na visi i tako dalje.... To je pricao kada sam ga ja pitala kako zna da su najnovije njegove pesme, koje je skoro skidao sa neta bas Majklove .
Onda je on objasnjavao da ima par imitatora ( njegovog glasa, ali ne i nacina pevanja ) koji su izbacivali neke numere tvrdeci da je to Majklov studijski snimak, ali su razotkriveni od strane "strucnjaka" koji se razumju u njegov jedinstveni stil pevanja.
Ali da ovo o cemu on prica jesu Majklove pesme provereno, pa se dao u gore navedena objasnjenja, koja ja ne znam ni da prepricam lepo a da ne bude laicki, kao sto jeste.
Tako da meni ovde kao i bilo gde drugde nedostaju, muzicki obrazovanije osobe medju fanovima, od kojih bi mogli ponesto pametno da cujemo i naucimo o MJJ muzici iz jednog potpuno drugog ugla.

A ova prica o nasim omiljenim njegovim pesmama, albumima i erama meni odavno vec dojadi tako da to ni ne izcitavam kad se pise - mene to smara sve se vrti isto , a i nema objasnjenja bar pribliznije zasto ta numera ili sta neko misli o toj i toj pesmi, a da nije ono " uz tu pesmu sam se zaljubila u tog i tog, ili to je bila pesma mene i mog dragog dok smo bili zajedno i sad strasno placem kad je cujem ..." nego nesto u smislu kako ko dozivljava koju pesmu, sta mu se dopada u muzickom smislu, nastup kako je odradjen sta se tu nekom svidja....
Hocu reci - fali konstruktivnije rasprave ( al za to treba biti i malo potkovan ).

Do tad .... vrzino kolo. :lol:

:hahaha::hahaha::hahaha: ovo ti je dobro:D

Znala sam da ce neko tako da odreaguje, vidi onaj smajli na kraju recenice. Mnogo ste osetljivi. :dontunderstand:

Naravno da je nebitan. Evo da je "dobar covek" a los muzicar ja ga uopste ne bi slusala. :D
On je pre svega muzicar, pa covek za nas, a za svoje prijatelje i porodicu covek pa muzicar.
Jer, mi mozemo da nagadjamo koliko ga zaista "poznajemo". Majkl je nama poklonio muziku, a svoj privatan zivot uvek krio....a ovde se najmanje prica o muzici, vise lik, manje delo. Ovde su fanovi oni koji idu na masovna okupljanja. :confused: whatever....

U pravu si, ali on je svu svoju dusu uneo u tu muziku i ceo svoj zivot je upravo njoj posvetio.

E, da znas, Antonina i ja bih rado cula malo strucnjaka kako komentarisu njegove pjesme. Ajde ljudi, javljajte se ako vas ima. :D

Evo ima ovde, neko ostavio komentar o rasponu glasa u pjesmi "Beautiful Girl"

Ako smem nesto da primetim (iako se ne razumem toliko u vokalni, koliko u instrumentalni deo muzike (iako se i glas smatra instrumentom, ali to je vec dublja rasprava)), naime u komentaru pise sledece:

Jackson's second advantage as a singer is his range. Michael Jackson's natural vocal range, before he breaks off into falsetto, goes from two E's below middle C, to two B's above middle C, or 44 notes. Essentially, Michael is able to reach octaves that other tenors cannot attain with their natural voice. The best example of Michael Jackson's range is a recording from (2004), titled "Beautiful Girl".

Samo hocu da kazem da se raspon njegovog glasa menjao tokom karijere (naravno na bolje :) ), naime, 80-tih mu je raspon glasa bio gore navedenih 44 tona, ali kako je postajao stariji, taj raspon se povecao na 48 tonova ili 4 oktave (jedan oktava = 12 tonova) jer je sa godinama dobio mogucnost da peva i nize tonove od gore navedenog E2, a ipak nije izgubio mogucnost da peva visoke tonove (u njegovom slucaju najvisi ton koji je mogao da otpeva je bio B5)

A koji je najvisi ton? :)

Da i mene to zanima tj. skala uopste . Pa gde je on na toj skali sa najvisim tonom koji moze da otpeva i najnizim >
Kad bi mogao da nam nacrtas tu skalu ! :roll:

Jutos je napokon posle vise od 2 meseca sahranjen Majkl u 19h po njihovom vremenu.
Prisustvovala je Liz Tejlor, Mekoli Kalkin i bivsa zena Lisa Meri Prisli - od prijatelja.
Na Sky newsu kazu da je snimanje moralo biti obustavljeno kad je sahrana pocela mada sumnjaju kazu, da se nece pojaviti slike sa mobilnih telefona ljudi iz obezbedjenja.

To groblje spada u najekskluzivnija groblja tu su sahranjena neka imana iz ere crno -belih folmova i kako su rekli na Sky-u, nece moci nikad niko osim clanova porodice i onima kojima je dobusteno od strane istih, da ga poseti jer je mapa grobnica tj. mauzoleja groblja nepoznanica za javnost - to jest niko ne zna gde je ko od ljudi tu sahranjen. Osim sto pise po grobovima.
A obezbedjenje jako a i cim se pojavi osoba koja luta po groblju il trazi necije mesto automatski biva primecen na kameri i izbacen od strane obezbedjenja sa graoblja.

[COLOR="DarkOrchid"[COLOR="Black"]]Kako mu je lepo mesto ljudi - prelepo! [/COLOR]
Snimali su pocetak ceremonije, mesto je lepo ozelenjeno, sa lepom potsisanom travom, i nekim divnim i cudnim rastinjem niskog drveca okolo.
Na sredini pored rake stavili su njegovu sliku na onom tronoscu, ramu za slikare, jednu od mojih omiljenih pokazacu vam koju. Sva braca su bila obucena u odela sa crnom trakom oko ruke na odelu, kao sto je Majkl nosio crvenu. I Blenkit i Princ takodje... Sa Paris je nosila naocare za vid i sedela pored mame Ketrin!

[/COLOR]

Evo ovu fotku su stavili:

Poslednja izmena:

Back