Mi smo mnogo duže ovde nego što većina misli...

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
Pored ljudskog faktora, koji je opijen dogmatskom jednobožačkom religijom, kao i rušenjem objekata iz prošlosti, radi svojih uverenja, često i sama priroda učestvuje u zatiranju naše davne istorije, pa je zato danas ni ne poznajemo...

13882239_152745018488663_6958948887169770009_n.jpg

Šta vi mislite?

Tema je interesantna ali nazalost pretvorice se u gomilu spama i licnog prepucavanja kao i sve na ovom podforumu...

Nemojmo mi da spamujemo, pa cemo da vidimo kako ce da se razvija :)

Sto se tice teme... Mogu da pretpostavim da postoji neki smisao u ovakvom uredjenju sveta (svemira). Sve ostale pretpostavke nemaju smisla. To sto mi nesto ne znamo ili ne razumemo ne znaci da to nesto ne moze da postoji.
Ljudi teze (barem su to ranije cinili) da neobicne pojave daleko van sopstvenog domasaja opisuju kao bozanske. Sada odgovornost uglavnom prebacujemo na vanzemaljce. A mozda je jedino tacno da mi posedujemo tu moc... ali bi to svakako bilo previse magije da bi je danasnja nauka svarila.
Nismo stvoreni da unistavamo (sebe i okolinu) nego da nesto dobro ucinimo, mada vec odavno imamo problema da prepoznamo sta je dobro a sta lose (po buducnost, prirodu ili nesto trece).

Nauka ima prilicno problema da objasni barem nastanak nas kao vrste (ako mozemo da se svrstamo u vrstu zivog sveta, ako nismo 'iz potpuno drugog programa' ), sto daje puno argumenata za zagovornike stvaranja sveta po Bozjoj ideji.
Takodje, a to je barem sasvim lako proverljivo i opipljivo, cuo sam pre vise godina naucno poznatu cinjenicu da nas magnetni omotac slabi. Ima neko vreme poluraspada od abc godina... I ako se vreme 'prevrti u nazad' mogu da se dobiju neki rezultati. Zanimljivo je to da planeta Zemlja, sa ovoliko mase koliko ima moze da ima omotac neke konacne snage. "Vrtenje vremena" u smislu najjaceg omotaca je dalo ovoj planeti nekih 10 hiljada godina starosti. To bi vec licilo na bozansko stvaranje sveta. Nema mesta nikakvim milijardama godina.
E sad... da li su tada uracunali preokretanje magnetnih polova... Ne bih znao da kazem. Po novim istrazivanjima se tvrdi da se to desava s vremena na vreme. Vec danas bi se obican kompas dobro zbunio iznad juznog Atlantika (jugoistocno od Brazila).

Ono na sta se ja zalim je da se svet bavi glupostima i vrlo prolaznim stvarima. Ne bavi se znanjem i umecem. Vise znamo o pevacicama sa silikonima nego o prirodi sveta i bas zato se masama tako lako upravlja. Samo stisnes dugme i oni slepo prate.

Mi smo hibridi nastali mešanjem sa neandertalcima i denisovcima. Što nema većeg udela genetike ove dve grupe hominida još nije jasno i nauka još nije dala odgovore. Pretpostavlja se da je postojala još jedna grupa hominida sa kojom smo se mešali, ali ne postoje fosilni ostaci koji bi to i potvrdili.
Očekujem u budućnosti još odgovora na ovu temu.

Ovo su ljudi na slici, pa se postavlja pitanje za koga su pravljene ove stepenice i ko se peo njima?

13658964_152762878486877_5993533578897807819_n.jpg

Neki drevni sumerski tekstovi nam govore da su pre nama poznate istorije postojali annunaki, što u prevodu znači “Bogovi koji su sišli sa neba na Zemlju”. Govori se kako su oni genetski unapredili neandrtalce u savremene ljude, ili “Homo sapiens”. U Bibliji, s tim u vezi, čitamo tekst gde piše: “Hajde da stvorimo čoveka na sliku svoju.” Dakle, tvorci čovečanstva se obraćaju jedni drugima u množini, a ne jednini, i time je verovanje u jednog boga stvoritelja ljudi potpuna glupost.

Jasno je da je neko od tih stvoritelja želeo da ljudi obožavaju samo njega. Njegovo ime je Enlil, poznatiji kao Jahve, i tako je nastao monoteizam.

Bog koji stvara čoveka od praha zemljaskog je bajka.

Bogovi, odnosno viši oblici života, koji genetski unapređuju postojeće nerazvijene humanoide na zemlji, su činjenica.

Ne kažem da verujem u sve ovo, samo iznosim neke sumnje...

Ove stepenice nisu pravljene za divove.
Da jesu, stepenik bi bio mnogo širi, ovako ispada da su ti divovi imali ciciban br noge a to je nemoguće s obzirom na gravitaciju Zemlje, sem ako divovi nisu imali četiri ili šest nogu. Dakle, ta infrastruktura nije imala spomenutu namenu, a ako jeste, sigurno nije za čovekolike divove.

Malo zdravorazumskog razmišljanja umesto slepog zaletanja u sve što nije "zvanična" istina je imperativ za stvaranje ozbiljne diskusije, sve ostalo je dogmatska anarhija tipa "samo da nije kako oni kažu"

Ove stepenice nisu pravljene za divove.
Da jesu, stepenik bi bio mnogo širi, ovako ispada da su ti divovi imali ciciban br noge a to je nemoguće s obzirom na gravitaciju Zemlje, sem ako divovi nisu imali četiri ili šest nogu. Dakle, ta infrastruktura nije imala spomenutu namenu, a ako jeste, sigurno nije za čovekolike divove.

Malo zdravorazumskog razmišljanja umesto slepog zaletanja u sve što nije "zvanična" istina je imperativ za stvaranje ozbiljne diskusije, sve ostalo je dogmatska anarhija tipa "samo da nije kako oni kažu"

:hahaha1:

Mnogo si napisao i ništa nisi rekao...

Pa šta ti zdravorazumski misliš, kome su namenjene te stepenice?

Poslednja izmena:
:hahaha1:

Mnogo si napisao i ništa nisi rekao...

Pa šta ti zdravorazumski misliš, kome su namenjene te stepenice?

Tvoje pitanje je čisti primer onoga što sam spomenuo, ono u vezi anarhističko dogmatskog razmišljanja.
Da znam kome su namenjene, napisao bih. Ali pretpostavljam da nisu humanoidnim divovima, a za razliku od vas koji se cerekate na svaki post koji vam nije po meri, ja sam obrazložio zašto tako mislim.
I zato, isključivo za to, ovaj forum, tj, njegovi učesnici, nisu relevantni ni u kakvom obliku.
Nemate integritet, ne prezentujete osnov za vaše tvrdnje (koliko god fantastičan bio taj osnov, ipak je neka polazna tačka makar i nemao referwnce) i nemate kredibilitet kao diskutanti.
Samo pretpostavke tipa "e kako bih ja to zamišljao"

Tako da, sa ozbiljnih foruma na kojima se svaka tvrdna uzima u obzir kredibiliteta diskutanta, ljudi povremeno zjaknu ovde kada im dam link, zanimljive su im teme, ali su im diskutanti urnebesni.

Kada naučite razlučivati šta je ozbiljno mišljenje, potkovano nekim činjenicama iili teoremama od obićnog trtljanja, onda možemo da pričamo, tj, ja mogu da iznosim, da repliciram i diskutujem, a ovako, sa nipodaštavajućom atmosferom, sa neobrazovanim i nenačitanim klincima koji naturaju umesto da dokazuju, još sa vređanjem, hvala, ali ne mogu.

Ovo su ljudi na slici, pa se postavlja pitanje za koga su pravljene ove stepenice i ko se peo njima?

Pogledajte prilog 395805

Neki drevni sumerski tekstovi nam govore da su pre nama poznate istorije postojali annunaki, što u prevodu znači “Bogovi koji su sišli sa neba na Zemlju”. Govori se kako su oni genetski unapredili neandrtalce u savremene ljude, ili “Homo sapiens”. U Bibliji, s tim u vezi, čitamo tekst gde piše: “Hajde da stvorimo čoveka na sliku svoju.” Dakle, tvorci čovečanstva se obraćaju jedni drugima u množini, a ne jednini, i time je verovanje u jednog boga stvoritelja ljudi potpuna glupost.

Jasno je da je neko od tih stvoritelja želeo da ljudi obožavaju samo njega. Njegovo ime je Enlil, poznatiji kao Jahve, i tako je nastao monoteizam.

Bog koji stvara čoveka od praha zemljaskog je bajka.

Bogovi, odnosno viši oblici života, koji genetski unapređuju postojeće nerazvijene humanoide na zemlji, su činjenica.

Ne kažem da verujem u sve ovo, samo iznosim neke sumnje...

Te stepenice su normalne veličine, a na slici su Liliputanci. :mrgreen:

Pored ljudskog faktora, koji je opijen dogmatskom jednobožačkom religijom, kao i rušenjem objekata iz prošlosti, radi svojih uverenja, često i sama priroda učestvuje u zatiranju naše davne istorije, pa je zato danas ni ne poznajemo...

Pogledajte prilog 395775

Šta vi mislite?

Само људски фактор.

Back