Mi smo kolonija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Чија колонија? Има ли тај колонизатор неко конкретно име?

То паролашење смрди на абдикацију одговорности. Срби су сами одговорни за режим који имају и државу у којој живе.
Komunističke partije Kine u istočnoj Srbiji
Zapadni deo hoće SFREU radi rudnika litijuma
Jug Erdogan
Sever Arapi

To jeste pizdarija , neoprostiva pizdarija nadam se ružnijeg dela blookadera . Pišeš i moljakaš Makrona koji pendreči ljude triput gore od Vučića a sa istim tim Vučićem pravi dilove oko otkupa javnih preduzeća Srbije . U svakom slučaju to je jedna tamna mrlja blokaderstva nadam se prevaziđena.

nisu oni ruzni deo vec lideri tog pokreta

Народ је сам подржавао власт која је домаће ресурсе ставила у руке домаћим тајкунима и странцима, нико га није тукао по ушима да то ради него је морао да размисли о сопственим потезима.
Сам пао сам се убио.

Народ је слуђен, преварен, слаган од унука комуњара, чији ђедови су извршили Црвени терор 1944.г. и побио српску елиту која је мислила својом главом.

Неодговорна и неспособна елита је крива

Народ је слуђен, преварен, слаган од унука комуњара, чији ђедови су извршили Црвени терор 1944.г. и побио елиту која је мислила својом главом.

Неодговорна и неспособна елита је крива
Rasteran prognan po belom svetu.
Samo dijaspora Srbiju spasava.
Mi BJR Srbi smo deo problema.

Ozbiljne drzave nisu ozbiljne zbog drzavnog vlasnistva, vec zbog kapitalizma, slobodne trgovine i kolicine slobode privatnog kapitala.

Da je drzavno vlasnistvo sustina ozbiljnosti nekog drustva i drzave, Severna Koreja i Turkmenistan bi bile najozbiljnije drzave na planeti Zemlji.

Drzava je apstraktni pojam, u realnom svetu, to znaci da drzavni paraziti imaju koristi od tih resursa, a nikakvu odgovornost za troskove, koje dele gradjani.

Znaci, drzavno vlasnistvo kapitala ti znaci sledece:

SVE koristi od istih imaju politicari i direktori, i radnici u tim firmama. Nikakavu odgovornost za troskove i dugove nemaju.

NIKAKVU korist od drzavnog vlasnistva nad tim firmama nemaju gradjani, oni dele troskove.

Da ne ulazim sada i dublje, gde se takve firme obicno subvencionisu, poklanjaju im se i oprastaju krediti, sto inflatorno utice na drustvo cime se diektno kradu gradjani neke Drzave. To smo mi na ovim prostorima osetili u prethodnih 8 decenija minimum.

Mi smo odlican pokazatelj zasto je drzavni kapital uzas uzasa.

Drzavno vlasnistvo kapitala je zlo.
Ok, ti mozda znas bolje; ovde u Kanadi je EP u drzavnom vlasnistvu, mozda bi trebao da im objasnis da ne znaju sta rade.

То паролашење смрди на абдикацију одговорности. Срби су сами одговорни за режим који имају и државу у којој живе.

О, да поздравим колонијалног интелектуалца

---

Не бре, крив је твој ђед окупатор и терориста из 1944,г.

Kina, Azija, Evropa
I šta si sad time rekao ?
(ćuti i plivaj, .. daleko je Novi Zeland) :)

Strani zapadni kapital je NUZNA stvar za napredak i slobodu srpskog drustva.

Znaci kada ti zapadnjak drzi EPS, to je bolje za Srbiju nego da ga drze SNS mafijasi.

Koliko si "u pravu" vidimo na onoj drugoj temi gde kukaš na Lidl, Delez i sl. koji podižu cene uprkos čuvenim Vučićevim "merama" za sniženje cena... Da li su Lidl, Delez i ostali zapadni ili nezapadni kapital?...Oni verovatno žele da suludim cenama povećaju blagostanje i napredak ljudi u Srbiji :mrgreen:

Da skratim - između takvih kao što si ti i Vučićevih ludih baba obožavateljki nema razlike - imate svoje idole i čak i kad vas realnost demantuje nastavljate da mantrate glupave neistinite floskule

Što, naravno, ne znači da nismo multikolonija (da Kina, Rusija i svi koji mogu neće štrpnuti svoj deo)

Poslednja izmena:
Koliko si "u pravu" vidimo na onoj drugoj temi gde kukaš na Lidl, Delez i sl. koji podižu cene uprkos čuvenim Vučićevim "merama" za sniženje cena... Da li su Lidl, Delez i ostali zapadni ili nezapadni kapital?...

Da skratim - između takvih kao što si ti i Vučićevih ludih baba obožavateljki nema razlike - imate svoje idole i čak i kad vas realnost demantuje nastavljate da mantrate glupave neistinite floskule
Jesi li ti čuo za nešto što se zove ponuda i potražnja?
Zašto Lidl ne bi prodao čokoladu za 5 eura ako ju i dalje svi kupuju?
Zato i imaš niže cijene hrane u Njemačkoj gdje ljudi stvarno prestanu kupovati neke stvari ako prekomjerno poskupe, dok to na Balkanu nije slučaj.

Cim tvoji blokaderi idu u Strazbur da traze sankcije protiv sopstvene drzave jasno je da su za kolonijalni status Srbije i da su izdajnici

Blokaderi idu kod stranih tutora da traze zlo prema sopstvenoj drzavi

Blokaderi iz Srbije odu u Strazbur da se zale parlamentarcima EU na policiju i vlast u Srbiji zbog toga sto brane javni red i mir i ne daju blokade, a sledeci dan policija i vlast u Strazburu polomi od batina demonstrante zene , decu, starije zato sto su blokade protivzakonite u Francuskoj.
Да ли су тражили санкције против Србије и српског народа или против руководства Србије?

Šta ti studenti imaju od đedove krivice ?
Није реч о студентима већ о унуцима комунизма добитницима вечитих транзиција, који врше моћ у Србији.

Без покајања нема ослобођења од проклетства.

Mi smo kolonija.

Jesmo.

Ostalo je još ponešto da se proda. Evo i na RTSu nešto o tome

Hoćemo li to dozvoliti? Već smo sve dozvolili i ne zanima nas. Neutralci kažu šta to mene briga.

Primedbu imam na ovo "strane ruke". Za mene je "strana ruka" i neki naš lopov koji je mitom došao do kompanije. U suštini, čim resursi kao što je voda, hrana, svi postanu većinom privatni, sve jedno je je li to neki stranac ili Srbin, nema razlike.

Nije baš potpuno svejedno. Jasno je da je bolje da kapital bude u domaćim rukama, kada vlasnik živi ovde, troši ovde i plaća poreze ovde, više novca ostaje u zemlji i vraća se kroz ekonomiju.

Ali nije ni tragedija ako je strani, suština je u tome kakav je privredni i pravni okvir u kome taj kapital posluje. Ako država ima uređene institucije i funkcionalno sudstvo, tada privatni kapital, bio domaći ili strani, radi za svoj profit, ali kroz to razvija i državu: zapošljava ljude, plaća poreze, uvodi tehnologiju.

Problem je što mi nismo pravno uređeno društvo. Kod nas često ni domaći ni strani kapital ne igraju po pravilima, nego kroz korupciju i dilove sa vlašću. U takvoj "divljini" strani kapital često postaje kolonijalan, ne zato što je stranac, nego zato što mu se dozvoljava da radi šta hoće, a država i građani od toga nemaju gotovo nikakvu korist. Dakle, bitnije je da izgradimo institucije nego da li je vlasnik Srbin ili stranac.

Није реч о студентима већ о унуцима комунизма добитницима вечитих транзиција, који врше моћ у Србији.

Без покајања нема ослобођења од проклетства.
Kad si ti čuo da su pantljičare imale napad pokajanja?

Gde si video krpelja koji se sam otkači kad se nasisa?

Koliko si "u pravu" vidimo na onoj drugoj temi gde kukaš na Lidl, Delez i sl. koji podižu cene uprkos čuvenim Vučićevim "merama" za sniženje cena... Da li su Lidl, Delez i ostali zapadni ili nezapadni kapital?...Oni verovatno žele da suludim cenama povećaju blagostanje i napredak ljudi u Srbiji :mrgreen:

Što, naravno, ne znači da nismo multikolonija (da Kina, Rusija i svi koji mogu neće štrpnuti svoj deo)
Cool story bro.

Ok, ti mozda znas bolje; ovde u Kanadi je EP u drzavnom vlasnistvu, mozda bi trebao da im objasnis da ne znaju sta rade.

Pa ima u Kanadi vise distributera privatnih, a ako je proizvodjac jedan, i on je u drzavnom vlasnistvu- da oni ne znaju sta rade, kao i svi drzavni ekonomski paraziti.

Sve sto su Srbi ucili po skolama u marksizmu je pogresno, a posebno je pogresno u ekonomiji.

Zato smo mi uz Ruse i Beloruse najgluplji i najpodanickiji narodi Evrope.

Pa ima u Kanadi vise distributera privatnih, a ako je proizvodjac jedan, i on je u drzavnom vlasnistvu- da oni ne znaju sta rade, kao i svi drzavni ekonomski paraziti.

Sve sto su Srbi ucili po skolama u marksizmu je pogresno, a posebno je pogresno u ekonomiji.

Zato smo mi uz Ruse i Beloruse najgluplji i najpodanickiji narodi Evrope.

У САД су чак и нуклеарне електране у приватном власништву, чини ми се. Цена струје је бар упола нижа него по европским државама.

Наравно не чини на ствари. Срби би нашли модалитет да и приватно и државно власништво буде неефикасно и подложно корупцији; некако увек нађу тај модалитет.

Чујем да их то превари неки странац, иначе би били јако успешни.

Sponzori i finansijeri blokadera iz Amerike slave ubistvo Kirka

1000010791.jpg

У САД су чак и нуклеарне електране у приватном власништву, чини ми се. Цена струје је бар упола нижа него по европским државама.

Наравно не чини на ствари. Срби би нашли модалитет да и приватно и државно власништво буде неефикасно и подложно корупцији; некако увек нађу тај модалитет.

Чујем да их то превари неки странац, иначе би били јако успешни.
Ono sto je tuzno je sto bi Srbija bez tog zapadnog kapitala bila bukvalno logor :( Nas domaci privatni kapital je u potpunosti reketiran i kontrolisan od bande na vlasti. Da ne postoji strani kapital koji koliko-toliko ogranicava ovu vlast, oni bi od Srbije napravili jedan veliki logor. :(

Back