Mi smo kolonija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci kada ti zapadnjak drzi EPS, to je bolje za Srbiju nego da ga drze SNS mafijasi.

Itd.

Ali i taj zapadnjak biva deo korupcije kad mitom i korupcijom dodje do tog poseda.

To što je sad upravljanje državom loše ne znači da zato treba sve da rasprodamo. Kada rasprodamo sve onda se više ni za šta ne pitamo. Čime onda kao država upravljamo? Ja sam za to a bitni resursi, vode, zemljište, energenti moarju biti većinski u rukama onih za koje glsamo, a ne privatnika koji nas ne pita ništa.

Uostalo, zašto su Francuzi zvršili kompletnu nacionalizaciju svog enrgetkog sektora? To što je vlast loša, treba je smeniti, a ne da zbog loše vlasti za večnost prodamo resurse zemlje

Gledajmo napred, a ne zaboravimo sta je bilo? Nije losa ideja?
Наравно да је добра идеја али ми никако да извучемо поуке из прошлости, сагледамо ситуацију како треба и оставимо је иза себе, него ми то не радимо па нам се зато прошлост понавља.
Надам се да ће ова деца да прекину ту традицију.

Е тако.
А на све, разочарао ме је и Петар Божовић.
До народа је. Односно, дела народа. Мањег дела, али већински не може да просперира због сталних клипова у точковима. Ја сам дуго живео у заблуди не желећи да поверујем да смо окружени јајарама, али јесмо. Сад, да ли је то "турско наслеђе", или је оно што ваља изгинуло у силним ратовима, у којим, Богу хвала, нисмо оскудевали, или је нешто треће, није више ни битно. Треба нам рестарт.

Углавном се слажем са твојим ставовима али за овај баш и не.
Ако само мало укључи мозак и сети се овог истог човека шта је говорио и радио у претходном периоду његове владавине, 90-их, могао је да са великом сигурношћу предвиди шта га чека. Већина је поверовала у његову причу и ту смо где смо. Увек је лакше мање размишљати и веровати у лепе приче пред спавање него мозак укључити.
I ja se slažem sa tvojim stavovima ali ne možeš te iste ljude (koji su naseli na priču vrhunskog lažova Vučića) ubijati u pojam.
Polako...

kolonijom su nas napravili blokaderi koje ti licno podrzavas

SNS Je samo nastavio ono sto su blokaderi uveli.

Poslednji slobodni vladar Srbije bio je Slobodan Milosevic.

Od tada nemamo ni slobodu ni suverneitet.

Današnji blokaderi nemaju veze sa tim što ti pišeš. Posebno današnji studenti. Kakve veze imaju sa onim što j bilo pre više od 25 godina?

Pa da, ali ako Francuska može da 100% kapaciteta svoje elektroprivrede drži u državnim rukam, možemo i mi da razmilimo da sve bitne stvari držimo u rukam države u kojoj živimo. Jeste da se ta država po mom mišljenju odmetnula od građana, ali je to jedino za šta mi glasamo i imamo narodne predstavnike. U slučaju krize sigurno nam neće pomoći to što su svi izvori, sve vode u privatnim rukama. Ili hrana većinom.

Daleko da sam protiv kapitalizma, ali volea bih da živim u snažnoj, socijalno odgovornoj državi. A ne da mitom i korupcijom prodaju sve bez ikakvog daljeg plana. Njima svejedno hoće li to biti Rio Tinto ili nešto drugo... samo da se svi resursi rasprodaju
Ali kruna tog neoliberalnog vladajućeg narativa je da ne sme ni biti bilo kakvog plana jer to remeti "prirodne" tokove kapitala i volju nevidljive ruke tržišta.
Ispade da je priroda kapitala i transcedentna volja tržišta da postanemo kolonija.

Ali kruna tog neoliberalnog vladajućeg narativa je da ne sme ni biti bilo kakvog plana jer to remeti "prirodne" tokove kapitala i volju nevidljive ruke tržišta.
Ispade da je priroda kapitala i transcedentna volja tržišta da postanemo kolonija.

To je jedna strana svega toga

Druga je da se to kod nas odvija divljački uz puno učešće mita i korupcije.

Ja se i dalje pitam otkuda našim političarima koji dobijaju platu od ove siromašne zemlje, gde nastavnici imaju manje od pekara i gde medicinske sestre odlaze u inostranstvo, kako imaju za te patike od 1000 eura, stanove za decu po inostranstvu, mora da su kupili ili mitom došli do nekih resurs ove zemlje mimo pravila? Neka je i sa nekim pravilom, ali da vidimo. Kako to da svi u SNS kartelu imaju,a da drugi nemaju?

Наравно да је добра идеја али ми никако да извучемо поуке из прошлости, сагледамо ситуацију како треба и оставимо је иза себе, него ми то не радимо па нам се зато прошлост понавља.
Надам се да ће ова деца да прекину ту традицију.
Ne nadaj se.
Ova deca su isti štof kao i njihovi roditelji.
Jedina nada za opstanak Srbije je dijaspora.
Kako?
Ne znam.

Dosadan si više sa tim Pakracem i Otočcem samo o tome pišeš. A pazi mogao bi napisati koje iskustvo iz suvremene Hrvatske glede neokolonijalizma , nije da tako nešto Hrvatka nije iskusila.
Super, pa onda ću napisati kako se "suverena" zemlja bori protiv vanjskog utjecaja dok istovremeno uzima europske fondove i uči iz PowerPoint priručnika kako voditi politiku.

Ne nadaj se.
Ova deca su isti štof kao i njihovi roditelji.
Jedina nada za opstanak Srbije je dijaspora.
Kako?
Ne znam.
Можда си у праву, видећемо.
Надам се, врло сам опрезан у том надању, али постајем мало и нестрпљив јер нам време истиче. Биолошки, геостратешки, духовни, морални часовник овог народа откуцава.
Што се тиче твоје реченице "Ova deca su isti štof kao i njihovi roditelji." врло је могуће али се надам да су размислили о свему јер су имали 3 разлога за то:
1. Више него очигледне примере уништавања државе, народа, економије, привреде пред очима. Све је врло огољено и лако схватљиво. Није схватио само онај ко не може или неће (из њему знаних разлога - интереса)
2. Ипак су то будући академски грађани а за то ипак се мора имати мало (мало више) мозга. Ако неко, из долазећих генерација, има мозга онда би требало да су то они.
3. Није друштво стигло да их исквари, још увек.

Back