"ми"и подвале"нас"

againstallodds

Aktivan član
Poruka
1.167
једна од највећих подвала у Србијици је чест покушај медија и повлаштених да промовишу некакво"заједништво":roll:,то"заједништво" нема много упоришта у стварности:lol:и често указује на шизофреност држављана Србијице

држављани Србијице немају много заједничких особина и поделе су многобројне:политичке,културне,географске,....:whistling:

политичке:југословени,црвени југословени,црвене патриЈоте(најчешће слобисти),"демократе", ЈЕВРопљани,...

културне и поткултурне:(мало)грађани"света",веома либерални,лицемерно либерални,СрПенде,покушаји конзервативе,ЖЛЕЗдаши,ПАТЛИЏановци,патофне,"алфе",...

географске:
Куловграђани,Војвођани,Шумадинци,Косовари,Србијанци, дођоши(начешће пречани),*********,Босанци,...

неретко ћете чути медијске покушаје подвале као што су:"МИ смо...,МИ треба...,требало би да урадиМО...,када би СМО...,",таквим покушајима се најчешће покушава скинути одговорност са власти,повлаштених слојева,...и пребацити на шире народне масе,а почесто и попљувати:eek: историја Срба(пошто се шире народне масе изјашњавају као Срби)

куцкајете о примерима"заједништва"и поделама:think:

Najgnusnije MI srranje odigravalo se u vezi sa slučajem onog mladića koga je usmrtio automobilom neko na mostu.
Nisam želela da upamtim ime žrtve i počinioca nesreće, kao ni detalje te saobraćajne nesreće.
Ljudi često stradaju u nesrećama takvog tipa, ali ovaj slučaj sa osobama koje nisu javne ličnosti, doveden je do stepena potrebe da se MI uključimo u rasvetljavanje događaja. Onda su pokušali da putem medija pokrenu formiranje javnog mnjenja o radu policije, o moralu, o toku istrage i sve je trajalo danima, ako ne i čitavog meseca. Hoćeš-nećeš, kao odeš do kioska, upadnu ti u oči veliki naslovi o tom događaju o kome treba MI da razmišljamo i oko koga treba da se ujedinimo. Tipičan primer loše izrežiranog nametanja javnog mnjenja od strane masovnih medija.
Moj post nije direktan odgovor na temu, ali je primer potrebe da se fabrikuje zajednički stav povodom nekog pitanja.
U isti vreme, odvlači se pažnja gologuzzoj javnosti od problema smanjenja plata i ostalim gorućim problemima.
Nikako da se stvori isti stav povodom najvažnijih društvenih problema, ili da se stvore, još bolje dva, ili tri valjana stava i rešenja za mnoge ključne probleme.

Hoćeš-nećeš, kao odeš do kioska, upadnu ti u oči veliki naslovi o tom događaju o kome treba MI da razmišljamo i oko koga treba da se ujedinimo.
they live, we sleep

svakako ta mistvovanja se koriste u manipulativne i fasizoidne svrhe .na politickom nivou pogotovo. ostalo manje vise.
inace, razmisljao sam ovih dana da li da otvorim temu o tome da mi idu na onu stvar ljudi koji pisu patriJote, zeMske i ostale novopecene kvazi gramaticke fraze.

they live, we sleep

svakako ta mistvovanja se koriste u manipulativne i fasizoidne svrhe .na politickom nivou pogotovo. ostalo manje vise.
inace, razmisljao sam ovih dana da li da otvorim temu o tome da mi idu na onu stvar ljudi koji pisu patriJote, zeMske i ostale novopecene kvazi gramaticke fraze.
Probaj to malo realnije...
Individualizam koji preteruje ide u introverciju jer je čovek društveno biće!
U pitanju je,dakle,zloupotreba tog instikta "društvenost" tj.sklonost kao pčele sinergiji i
na izvestan način "opijanje" sinergićnim fenomenima...
Složeno pitanje tog instikta,ali ,svakako,je ovde reč o njegovoj zloupotrebi,o šibicarenju
političarskom,ekonomskom,bankarsko-finansijskom (monetarni sistem je najžešća "šibica"...)itd...

Probaj to malo realnije...
Individualizam koji preteruje ide u introverciju jer je čovek društveno biće!
U pitanju je,dakle,zloupotreba tog instikta "društvenost" tj.sklonost kao pčele sinergiji i
na izvestan način "opijanje" sinergićnim fenomenima...
Složeno pitanje tog instikta,ali ,svakako,je ovde reč o njegovoj zloupotrebi,o šibicarenju
političarskom,ekonomskom,bankarsko-finansijskom (monetarni sistem je najžešća "šibica"...)itd...
...приморан да буде какво такво друштвено биће:think:

To "primoravanje" vuče korene još iz našeg real soc komuno obrazovanja, gde je svako zasebno i kritičko mišljenje bilo osudjeno najblaže rečeno na propast,
a mozgovi baždareni tako da misle ono što je politički na kursu, korektno.
политичка коректност је веома изражена и у"демократији"

којег"нашег":eek:,опет некакво"заједништво":roll:

Poslednja izmena:
Prinuda hijerarhijska je prisutna kod velike većine predatora ove planete...I ne samo predatora...
Što bi čovek ,kao životnja,bio izuzetak?To "vuče" malo dublje korene...:manikir:
мислио сам на социјализацију деце кроз предшколско и образовни систем:rtfm:

човек и животиња су по много чему неупоредиви....,првенствено по нивоу свести:rtfm:...,али ако сте присталица"еволуције":lol:

Najgnusnije MI srranje odigravalo se u vezi sa slučajem onog mladića koga je usmrtio automobilom neko na mostu.
Nisam želela da upamtim ime žrtve i počinioca nesreće, kao ni detalje te saobraćajne nesreće.
Ljudi često stradaju u nesrećama takvog tipa, ali ovaj slučaj sa osobama koje nisu javne ličnosti, doveden je do stepena potrebe da se MI uključimo u rasvetljavanje događaja. Onda su pokušali da putem medija pokrenu formiranje javnog mnjenja o radu policije, o moralu, o toku istrage i sve je trajalo danima, ako ne i čitavog meseca. Hoćeš-nećeš, kao odeš do kioska, upadnu ti u oči veliki naslovi o tom događaju o kome treba MI da razmišljamo i oko koga treba da se ujedinimo. Tipičan primer loše izrežiranog nametanja javnog mnjenja od strane masovnih medija.
Moj post nije direktan odgovor na temu, ali je primer potrebe da se fabrikuje zajednički stav povodom nekog pitanja.
U isti vreme, odvlači se pažnja gologuzzoj javnosti od problema smanjenja plata i ostalim gorućim problemima.
Nikako da se stvori isti stav povodom najvažnijih društvenih problema, ili da se stvore, još bolje dva, ili tri valjana stava i rešenja za mnoge ključne probleme.
оФце су за шишање,а с времена на време их прикољу:whistling:

they live, we sleep

:lol:да,да,само политичка употреба,тек толико:hahaha:

Meni na onu stvar idu omladinci raznih stranaka, kada izadju pred TV kamere i pocnu ono cuveno: "Mi mladi..."
Dakle, likovi se ponasaju kao da su portparoli celokupne srpske omladine, a ne obicni lelemudi i dupeuvlakaci, koji bi preko stranke do nekog dzabalebaroskog polozaja...
:roll:од кога су тако нешто могли да чују и усвоје:think:

да нису МОЖДА од неких повлаштених слојева који са тим"минаскањем"покушавају да одговорност(понекад и грижу савести) пребаце на шире масе(потлачене):think:

Back