SUL
Poznat
- Poruka
- 7.231
Imas neke dokaze ? Mada sumnjam, jer u suprotnom bi time zatrpavali internet.
A koje ti dokaze poturaš?
One HR u koje samo vi verujete?
Mada i to čisto sumnjam!!
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imas neke dokaze ? Mada sumnjam, jer u suprotnom bi time zatrpavali internet.
Naravno da su bili i da su se odbranili i u kontranapadu došli do pred Sarajevo.
A onda su 1915 austrijanci ubacili tifus u Srbiju, i napali su je Nemci, Austrijanci i Bugari.
Budalo glupa Da ne bi bili opkoljeni i satrveni ostalo je samo povlačenje.
Cilj AU monarhije nije bio vojnički poraz Kraljevine Srbije već kompletno uništenje.
A sad više ne s-ri o srpskim ratovima i ne vređaj naše žrtve olo.u pokatoličeni izdjanički
Ne nego se vama šupak provalio!Onda mi objasni kako ste imali tu premoc u oruzju u odnosu na drugu stranu. Bila rodna godina, pa izraslo u vrtu?
Ti meni zvučiš kao da si na ovom forumu zapravo tražiš dečka...

Opet gluposti kad se ostane bez teksta???
Vi ste Srbi upravo zbog religije...

Da vidjelo se, ugrozena srpska nejac se jednog jutra probudila u uniformi, sa stotinama tenkova, topova, municije za godine ratovanja i ono najcudnije avijacijom i obucenim pilotima. Pocela gaziti nenaoruzane i iznenadene dusmane/komsije i u par mjeseci pocistila dvijetrecine Bosne od nesrba. Ima divnih slika iz te faze rata kako junaci sutaju krvolocne mrtve dusmane po zemlji.
Tako je skoro isto bilo i u Hrvatskoj ,samo mi smo bili malo tvrdi kamen i nismo se bas dali iznenaditi i zatvarali oci pred onim sto se jasno vidjelo da se sprema izjavama da se nas to ne tice.
Ej, zahebi me insinuacija. Činjenice su činjenice. To što ti misliš da ja mislim da implicira, mačku o rep. Činjenice su da je srpska vojska imala višestruka negativna iskustva sa stanovništvom Hrvatske i Slavonije (obrati pažnju, napisao sam stanovništvom, što obuhvata i tamošnje tadašnje Srbe), od početka rata i sranja koje su "hrvatske domobranske" jedinice pravile po Srbiji, pa preko problema sa austro-ugarskim zarobljenicima u Rusiji, koji su hteli da iz zarobljeništva izađu pod svojim uslovima ("pokolj u Odesi"), do problema na koje je "bratska vojska" naišla u samoj Hrvatskoj i Slavoniji, kada je trebalo obezbediti sredstva da se ta ista Slavonija i Hrvatska brane od drugih.
Jer, nije Narodno Vijeće zvalo srpsku "bratsku" vojsku zato što ju je volelo, nego zato što su se Italijani šetali po Gorskom Kotaru.
Dalje, što se termina "okupacija" tiče, to je ono što vaši šovinisti i neoustaše redovno koriste kada govore o periodu 1918-1991. Jel tako?
Nema nikakve sumnje da je Srbin ubio Hrvate u Skupštini tada
No, dokaza da je Aleksandar, ili bilo ko njemu direktno potčinjen, imao bilo kakve veze sa tom pucjavom u skupštini ima manje nego dokaza da je Mišić rekao o Hrvatima ono što smo već spominjali. Imaš li nešto što govori suprotno, osim insinuacija i spekulacija?
Pa to nije smetalo ni ustašama, ni komunistima, ni vajnim hrvatskim istinoljubcima danas, da uzimaju zdravo za gotovo kako je veljesrbski
režim isplanirao atentat na velikog hervatskog narodnog tribuna (sa kojim je, inače, koju godinu ranije, formirao vladu)...
Nisu Slavonija i Dalmacija ni tada bile "priključene" To su bili zasebni identiteti. U 19 veku bilo se krenulo u stvaranje dalmatinske nacije , a u Hr i Slavoniji Ilirske
Bosna se jedino mogla priključiti u okviri srpsko-hrvatske koalicije
Slavoniju i Hrvatsku iz AU monarhije iznela je srpsko-hrvatska koalicija , nikakva Hrvatska ili Hrvati
Razlog za to bio je prost - Hrvatska I hrvati su tada bili projekat u povoju, grupe političara iz Zagreba željnih moći (nešto kao sada M Đukaović sa crnogosrkom nacijom) i s toga nije postojala opcija bilo kakvog dovoljnog okupljanja vojnika koji bi se osećali kao Hrvati i bili spremni da se bore za neku državu Hrvata..
Da se jednom raščisti - Hrvatska i Hrvati 1918 su pre svega ideja u glavama drugorazednih austrijskih referenata , ulaskom u Kraljevinu SHS ti referenti daju sebi na važnosti i sa bukvalnom slobodom koju im je Kralj dao kreću u propagandu.
Prvo je 80 godina išlo okupljanje na nekoj teoriji o "hrvatskoj kulturi"Čak i ono "tisćuljtna kultura" .. ni jedan bitan spomenik, građevina , možda samo đakovačka katedrala da se može pripisati ( i to je posledica Ilirizma) Ispalo je da Hrvati kao prednost imaju kulturu , pored srpskog srednjeg veka ...mislim kakva je to budalaština
A sada smo svedoci da im se gradi i "tisućljetnje junaštvo i državnost" opet ista halucinacija.
Opet gluposti kad se ostane bez teksta???
Vi ste Srbi upravo zbog religije...
- - - - - - - - - -
To opet ne znaci...
Pogledajte prilog 521887 Nema šta, stvarno ste tvrd orah....ljudski ŠLJAMU!
Ne nego se vama šupak provalio!
Pa ako velimo ,red je "komšijama " pomoći!
Jesi li ovo hteo da pročitaš?
Srbija je i dalje ostala u SFRJ dok ste vi to hteli da zanemarite.
Upamti da je JNA bila na vašoj strani i da vas je štitila!!Da je bila isključivo srpska vojska u pitanju,naplatili bi vam i prvi i drugi rat.Ovako,zahvali se "djevi" što ste u opšte opstali i ostali!!
Veruj šta ti kažem!!
KLAGENFURT!!!
15. studenog 1991. pripadnici paravojnih srpskih milicija Kaline sa Banovine ubili su sve preostale stanovnike Hrvate u zaseoka Kostrići pored Hrvatske Kostajnice. Najmlađe žrtve bila su mala djeca od 2 i 4 godine, a najstariji starac od 93 godine. Ukupno je ubijeno 16 staraca i djece. U selu nije ostao nitko živ.
https://narod.hr/kultura/15-studenog-1991-kostrici-banovina-ubijeni-svi-hrvati-u-selu
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je, 27 godina nakon počinjenja svirepog zločina, optužnicu protiv dvojice državljana Republike Srbije, starih 71 i 62 godine zbog ratnog zločina u Petrinji 1991. godine.
Dvojica optuženih za počinjenje ratnog zločina, ušla su u kuću Kozbašića te u prizemlju kuće ubili djecu, 9-godišnjeg Alena, a u potkrovlju 13-godišnju Tamaru, te njihove roditelje Milana Kozbašića (1952.) i Gordanu Kozbašić, rođenu Grbić (1954.) Svi su ubijeni iz tzv. škorpiona - hicem iz blizine u glavu, kroz jastuk.
U vrijeme ubojstva Petrinja je već gotovo dva mjeseca bila okupirana. Zauzele su je snage JNA i teritorijalne obrane, a Milan Kozbašić, Hrvat po nacionalnosti, ostao je sa svojom obitelji, suprugom Gordanom, koja je bila Srpkinja, te djecom Alenom (8) i Tamarom (13) u svom domu u Ulici Ivana Meštrovića.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv...-su-u-kucu-i-smaknuli-cijelu-obitelj/7895970/
Slučaj „Zec“ u južnoj Hrvatskoj: Ubijena cijela obitelj Čengić sa dvoje djece od četiri i jedanaest godina
https://narod.hr/hrvatska/slucaj-ze...lj-cengic-dvoje-djece-cetiri-jedanaest-godina
![]()
Postrojbe “JNA” i rezervisti iz Hercegovine i Crne Gore u prvoj polovini listopada 1991. okomili su se na hrvatsko selo Ravno, u trebinjskoj općini, u zaleđu Dubrovnika, da bi ga na kraju potpuno sravnili sa zemljom.
Time je zapravo počela velikosrpska agresija i na Bosnu i Hercegovinu, u vrijeme dok se Hrvatska, unatoč brojnim primirjima grčevito branila od opće ofenzive srbizirane armije. Razlog za ovaj zločin bio je izmišljen, kao u slučaju mnogobrojnih drugih mjesta.
“JNA” je objavila da je uništeno “snažno ustaško uporište” iako u Ravnom nije bilo ni radno ni borbeno sposobnog pučanstva.
Uništenje tog hrvatskog sela u istočnoj Hercegovini bio je dio strateškog plana “JNA” za opkoljavanje Dubrovnika koji je trebalo oteti Hrvatskoj i priključiti Velikoj Srbiji Slobodana Miloševića. S tim su ciljem tenkovi “JNA” već sredinom rujna ukopani u polju između Ravnog i Zavale. Kada su 1. listopada 1991., blizu Ćepikuća, srpske i crnogorske rezerviste teško porazili malobrojniji hrvatski branitelji, njihove razbijene postrojbe okomile su se na Ravno.
Opkljačkane su i zapaljene mnoge kuće, a dio stanovnika odveden u Trebinje.
Tri dana poslije srpsko je topništvo granatiralo Ravno. Većina preostalih stanovnika pobjegla je u okolna brda. Mnogi koji su ostali, ubijeni su kada je u selo ušlo pješaštvo.
Koliki je bio bijes “JNA” pokazuje i to da je jedan srpski kapetan ubio četvoricu vlastitih vojnika, kad su odbili topom srušiti toranj crkve u Ravnom. Od 11. do 13. listopada je nastavila razarati sela, kuću po kuću, ostavivši za sobom potpunu pustoš.
Rukovodstvo Bosne i Hercegovine u Sarajevu odšutjelo je na taj srpski zločin. Što više, objavilo je neutralnost u ratu, koji navodno “nije bio njihov rat”, iako će njegovo kasnije širenje donijeti najviše žrtava upravo Bosni i Hercegovini.
Poslije osam mjeseci okupacije selo Ravno u brzom naletu oslobodile su postrojbe Hrvatskog vijeća obrane.
- - - - - - - - - -
Aha sad je samo pricao ,nije se susretao lice u lice u Srbiji.
- - - - - - - - - -
I niste rekli ebes sve idemo se povuci do banja luke, pa da vidimo gdje ce stati, nego ste uzalud ginuli.
- - - - - - - - - -
Onda mi objasni kako ste imali tu premoc u oruzju u odnosu na drugu stranu. Bila rodna godina, pa izraslo u vrtu?
Jel to bio rat?Opet ovaj Alster sebicno koristi slike jadne decice da bi se forumski raspravljao..kako nisko.
Kao i oni imaju slučaj "Zec", u stilu, "aha i Srbi su uradili ovo"....Koje ste ljige to je strašno. Na kraju krajeva, porodica Zec je ubijena 7. decembra 1991 u urbanom, ali katoličko - fašističkom Zagrebu, koji je i danas takav. Koliko vidim, ovi zločini od strane Srba su počinjeni kasnije. Mene zanima, zašto je ubijena porodica Zec u mirnom i urbanom Zagrebu? Volite ubijati decu, kao i uvek.
- - - - - - - - - -
Pogledajte prilog 521918 Imate tradiciju, USTAŠE.
Ove hrvatske obitelji s malom djecom su ubijene prije obitelji Zec isto dijelom u urbanom okruženju, ali ne vidim razliku jel su u gradu ili na selu ubijeni.
Stvar je u tome da mi se gadi kad postavljate tu nesretnu obitelj kao dokaz hrvatske svireposti dok vi sami imate takvih zločina na svom kontu dosta više i ranije.
Takve stvari se ne bi smjele koristiti u forumskom prepucavanju.
Opet ta povjerljiva vojna pošta Talijana koja na čudnovati način dospijeva u piščeve ruke, jako vjerojatno.
Nešto kao naslovi po srpskim tabloidima kad Srbija najavi kupnju neke vojne tehnike:
" Hrvati u panici, juče poslali tajnu depesu NATO čelništvu. Što unutra piše čitajte samo kod nas u sutrašnjem štampanom izdanju"
"Ovdje se tvrdi" da ste otišli u "milokliz"!!!Ovdje se tvrdi da je 80 posto generala jna bilo nesrbi, ali je svo oruzje ostalo Srbima. Hrvati htjeli protjerati i pobiti Srbe u Hrvatskoj, uzeti Bosnu, ali budale odu iz jna i ostave oruzje onim par Srba sto su u njoj sluzili po vasim rijecima, jel se samo meni to tako cini ili ove tvrdnje nemaju veze s pamecu.
"France24" o egzodusu mladih iz Hrvatske
Zagreb -- France 24 objavio je reportažu o egzodusu mladih iz Hrvatske.
![]()
EPA-EFE/Christian Bruna
U reportaži se navodi da je u toj zemlji oko 27 posto osoba mlađih od 25 godina nezaposleno, kao i da jedna od tri osobe s diplomom ne može da pronađe posao.
Dodaju kako zato sve više mladih posao traži izvan granica Hrvatske.
"Uprkos naporima vlade, egzodus mladih u zemlje zapadne Evrope se ne usporava", piše France 24.
Svoj prilog započinju rečima kako hrvatska sunčana obala privlači turiste iz cele Evrope, ali i da se iza tog prelepog krajolika kriju ekonomski problemi, prenosi Index.hr.
France 24 u svom prilogu kaže i kako sve više mladih traži posao u inostranstvu i iznose i podatke o broju Hrvata u zemljama Evropske unije.
Navodi se i kako je gotovo pola miliona Hrvata u Nemačkoj, 160.000 u Austriji te 30.000 u Irskoj, Švedskoj i Francuskoj. Francuski novinari posetili su potom i Sveučilište u Zagrebu i naišli na mnoge studente koji idu na kurs stranih jezika. Pišu kako sve više mladih koristi otvorene granice otkako je 2013. godine Hrvatska ušla EU te kako traže poslove izvan Hrvatske.
France 24 zaključuje svoju priču rečima kako u Hrvatskoj trenutno živi manje od 4 miliona ljudi kao i da vladine mere ne pomažu u smanjenju egzodusa mladih.

I ja mislim da je sramota da hrvatska deca ne znaju šta su radile njihove dede i pradede.Opet ovaj Alster sebicno koristi slike jadne decice da bi se forumski raspravljao..kako nisko.
I ja mislim da je sramota da hrvatska deca ne znaju šta su radile njihove dede i pradede.
Ti meni zvučiš kao da si na ovom forumu zapravo tražiš dečka...
Žene ne karakterizira muškobanjasto nadimanje. To rade kada žele privuć pažnju na sebe...
Nego uzalud ti nabrajanje ko vas je sve napao u WW1. kada su nebitnu Srbiju svi napali samo malim dijelom svojih snaga koje su ukupno bile 460 000, koliko ste otprilikebi vi imali. Oni su računali kolko vas ima pa su toliko poslali na vas računajući da jedan austrougarski, njemački ili bugarski vojnik vrijedi duplo više nego jedan srpski vojnik, pa nije potrebno da šalju duplo više vojske. Dobro su procjenili jer su srbi ubrzo na grčkom Krfu konačno doznali da postoji more. Do tad su mislili da ih netko zajebava pričama o "beskrajno širokoj Savi na jadranu"
Znaš i sama kako je izgledao vaš kontraudar. Šnjofali ste podrepinu francuskih konjanika. Timarili ih nazad po riječima francuskog premijera...
.
Какав "ветеран", то је пресвучени југоудбаш, КОс-овац, Србочетник, орјунаш... Ne nego se vama šupak provalio!
Pa ako velimo ,red je "komšijama " pomoći!
Jesi li ovo hteo da pročitaš?
Srbija je i dalje ostala u SFRJ dok ste vi to hteli da zanemarite.
Upamti da je JNA bila na vašoj strani i da vas je štitila!!Da je bila isključivo srpska vojska u pitanju,naplatili bi vam i prvi i drugi rat.Ovako,zahvali se "djevi" što ste u opšte opstali i ostali!!
Veruj šta ti kažem!!
KLAGENFURT!!!