Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vi toga imate ocito jako puno kad nama spocitavate manjak toga . Trazis bilo sto pa kad dobijes opet se zalis. Daj da vidimo krunu srpskih vladara tog vremena ili barem pola milenijuma kasnije kad imte i vi kraljeve , samo zvane careve.

- - - - - - - - - -

I kakve to veze ima sa Hrvatima?

Vidiš, opet su različite situacije. Naše zemlje, za razliku od vaših, su bile u konstantnom haosu, pa stoga i nije mnogo toga sačuvano iz tog vremena. Svejedno, mi ne moramo baš tebi ništa da dokazujemo, jer ne pokušavamo da pokažemo neku veličinu, već samo da smo postojali, a dokaz tome je i tvoja sopstvena "povijest", kao i istorije drugih naroda oko nas. Sa druge strane, ti ne samo da pokušavaš da dokažeš svoje postojanje, već istovremeno tom zamišljenom postojanju pridaješ i neku veličinu i značaj. Pa, ako je već tako, onda je opravdano pitati kako to da od takve "države" nije ostalo više, kao i drugo pitanje na koje već duže vremena pokušavam da dobijem odgovor. A veoma je jednostavno, da li vaša zvanična istorija, ona koja se uči u školama, smatra da su Hrvati imali nezavisnu državu u vreme o kome govorimo?

Vidiš, opet su različite situacije. Naše zemlje, za razliku od vaših, su bile u konstantnom haosu, pa stoga i nije mnogo toga sačuvano iz tog vremena. Svejedno, mi ne moramo baš tebi ništa da dokazujemo, jer ne pokušavamo da pokažemo neku veličinu, već samo da smo postojali, a dokaz tome je i tvoja sopstvena "povijest", kao i istorije drugih naroda oko nas.

Kakav odgovor,ovo treba sacuvati !!! :zcepanje: :rotf: :cepanje:

Kakve crne krune "srpskih vladara" ti trazis...???! .:zcepanje:

Sa krunom ili bez, naša država je postojala još dok su Hrvati učili konjušarski zanat :kafa:

- - - - - - - - - -

Kakav odgovor,ovo treba sacuvati !!! :zcepanje: :rotf: :cepanje:

Posebno ti, jer treba da savladaš čitanje složenih rečenica, pa će ti ovo pomoći :kafa:

- - - - - - - - - -

Mi vas ni ne negiramo da bi morali nesto dokazivati. Tu ste i ok.

Važi, samo mi negiramo vas, pa smo opet na istom. Uzgred, jesi li išao u školu? Pitam zato što i dalje iz nekog razloga nećeš da mi odgovoriš na pitanje da li vaša zvanična istorija uči kako ste imali nezavisnu državu u ono vreme?

Ma nemoj se sramotiti,kakvi ceni zupani,knezovi,medjunarodne korespondencije.....???! :zcepanje:

Sve sto oni imaju od svojih vladara su Murat,Bajazit,Sulejman i Tito,sve ostalo nije vrijedno spomena. :D

Reče mađarski momak od štale :hahaha:

- - - - - - - - - -

Jesam bedast, imas pravo. Moze bilo sto iz tog vremena, kamen cedulja, grob srpskih zupana knezova, medunarodna korespodencija ......bilo sto.......

Eto ti vaša "povijest", ili si i u nju prestao da veruješ?

Mislim da je dovoljan dokaz to što ti nisi uspeo da pružiš validne dokaze za suprotno :kafa:

Zapravo jesam ili mislis da su Hrvati obilazili zemlje po svijetu i podmetali falsifikate.

Arapski putopisaci pisuju Hrvate od istocne europe do sadasnje prije vise od tisucu godina. Ruska kronika spominje Hrvate kod njih jos u 10. stoljecu .

Između arapskih pisaca, koji su spominjali Hrvate, najviše je istaknut Masudi Murug al tanhib, koji je umro 943. godine. Ali su njegovi Hrvati bez sumnje stanovali iza Karpata. Istočno od Hrvata nalazila se država ad-Dir s glavnim gradom Kijevom, a zapadno država al-Firag s glavnim gradom Pragom.

Stariji je od Masudija Al-Džarat, koji je živio sredinom 9. stoljeća. Putopis mu je međutim izgubljen, ali se njim poslužio samanidski vezir Al-Džejhani, a ovoga su upotrijebili Ibn Rusta, Al-Bekri i treći pobliže nepoznati pisac, kojega su opet upotrijebili jedan perzijski zemljopisac i Kardisi. Al-Bekri nije doduše sam putovao u naše krajeve, već mu je služio kao pomagalo zemljopisni rječnik Ibrahima ibn-Jakuba, koji je boravio 950.—973. u Merseburgu u Saskoj, te je odatle putovao kroz Češku, Poljsku, Rusiju, Ugarsku, Hrvatsku i Italiju. ïdrisi, rođen 1099., proputovao je oko 1153. naše Primorje, te spominje u svojem putopisu Kotor, Dubrovnik, Ston, Split (Ažbaladu), Trogir (Targhuri), Šibenik (Sinadža), Nin i Senj (Saana).

Sa krunom ili bez, naša država je postojala još dok su Hrvati učili konjušarski zanat :kafa:

- - - - - - - - - -

Posebno ti, jer treba da savladaš čitanje složenih rečenica, pa će ti ovo pomoći :kafa:

- - - - - - - - - -

Važi, samo mi negiramo vas, pa smo opet na istom. Uzgred, jesi li išao u školu? Pitam zato što i dalje iz nekog razloga nećeš da mi odgovoriš na pitanje da li vaša zvanična istorija uči kako ste imali nezavisnu državu u ono vreme?

Sto znaci neovisnost u ono doba ili danas? Bila je neovisna potpuno u periodima kad vanjska sila oslabila ili domaca ojacala. Uci se da su vecinom priznavali necije seniorstvo iz razlicitih razloga. nekad zbog sile, vecinom da bi dobili dalmatinske gradove na upravu.

- - - - - - - - - -

Vi niste imali drzavu kako sam kazes , nego stalni kaos sa porobljavanjem i bezanijama.

Sto znaci neovisnost u ono doba ili danas? Bila je neovisna potpuno u periodima kad vanjska sila oslabila ili domaca ojacala. Uci se da su vecinom priznavali necije seniorstvo iz razlicitih razloga. nekad zbog sile, vecinom da bi dobili dalmatinske gradove na upravu.

Hoćeš li ti da odgovoriš na postavljeno pitanje ili nećeš? Dakle, kako to definiše vaša zvanična istorija?

- - - - - - - - - -

Vi niste imali drzavu kako sam kazes , nego stalni kaos sa porobljavanjem i bezanijama.

Ne, imali smo državu, ali sa prekidima i konstantnim ratovanjem, a bežali nismo. Selili su se delovi našeg naroda, kao što je to i normalno kada je u pitanju veliki narod, delimično i bežali, ali budući da nas i istorije drugih naroda pominju kao državu, to je prilično neupitno. Sa druge strane, vas niko ne pominje, odnosno izgleda da niko od vaših suseda nije imao posla sa vama...

Samo to je bilo vise forme radi, jer stvarne moci za tako nesto stranci nisu imali i vise su se koristili spletkama.

- - - - - - - - - -

Hoćeš li ti da odgovoriš na postavljeno pitanje ili nećeš? Dakle, kako to definiše vaša zvanična istorija?

- - - - - - - - - -

Ne, imali smo državu, ali sa prekidima i konstantnim ratovanjem, a bežali nismo. Selili su se delovi našeg naroda, kao što je to i normalno kada je u pitanju veliki narod, delimično i bežali, ali budući da nas i istorije drugih naroda pominju kao državu, to je prilično neupitno. Sa druge strane, vas niko ne pominje, odnosno izgleda da niko od vaših suseda nije imao posla sa vama...

Znaci vi ucite da su Srbi naselili cijeli Balkan i svuda su Srbi ili da je Raska jezgro Srpske drzave od kuda se sirila na okona plemena i narode?

Odgovor na tvoje pitanje sam ti dao.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Pominje vise od vas, nisi mi dao nista do sada, nikakav dokaz organiziranog drustva u Srba.

Znaci vi ucite da su Srbi naselili cijeli Balkan i svuda su Srbi ili da je Raska jezgro Srpske drzave od kuda se sirila na okona plemena i narode?

Odgovor na tvoje pitanje sam ti dao.

Apsolutno ne, već veliki deo Balkana, a budući da se drugi Sloveni ne pominju, zaključujemo da su svi Sloveni ovde (pošto Bugari onda nisu bili Sloveni) Srbi. I da, odgovorio si mi na pitanje, da je ta "država" stalno priznavala nečiju supremaciju, kao i da su Hrvate mangupi prevarili služeći se spletkama da ih potčine. Zanimljivo gledište..

- - - - - - - - - -

Pominje vise od vas, nisi mi dao nista do sada, nikakav dokaz organiziranog drustva u Srba.

Pa i ne pominje vas, a trebalo bi jer su vaši susedi u to vreme bili Latini i Franci, dakle moćne države koje bi zabeležile bitke sa moćnom hrvatskom državom, ili makar imale odnose sa njom. Naravno, ne mislim na polne odnose kakve su Mađari imali sa vama, to je druga priča...

Apsolutno ne, već veliki deo Balkana, a budući da se drugi Sloveni ne pominju, zaključujemo da su svi Sloveni ovde (pošto Bugari onda nisu bili Sloveni) Srbi. I da, odgovorio si mi na pitanje, da je ta "država" stalno priznavala nečiju supremaciju, kao i da su Hrvate mangupi prevarili služeći se spletkama da ih potčine. Zanimljivo gledište..

- - - - - - - - - -

Pa i ne pominje vas, a trebalo bi jer su vaši susedi u to vreme bili Latini i Franci, dakle moćne države koje bi zabeležile bitke sa moćnom hrvatskom državom, ili makar imale odnose sa njom. Naravno, ne mislim na polne odnose kakve su Mađari imali sa vama, to je druga priča...

Pa pominje se jos od Karla Velikog i sabora u Aachenu.

Ako uzmemo u obzir da su postojale srednjovjekovne drzave Bosna i Hrvatska, uz Srbiju, onda bi se morao traziti medjuodnos tih drzava, ratovanje, zenidbe, i sto ti znam sto sve ne........Ne postoji medjuodnos tih drzava Ne postoji nista. Samo prica na dansnjoj bazi, iz danasnjeg ugla, da bi se opravdala danasnja politika. Ako postoji stvarno nesto "razlicito" onda je to - islam (Bosnjaci), katolicizam (Hrvati) i pravoslavni Srbi, a u novije vreme crnogorci, makedonci, podrzani od komunisticke politike i Rima.

Ako uzmemo u obzir da su postojale srednjovjekovne drzave Bosna i Hrvatska, uz Srbiju, onda bi se morao traziti medjuodnos tih drzava, ratovanje, zenidbe, i sto ti znam sto sve ne........Ne postoji medjuodnos tih drzava Ne postoji nista. Samo prica na dansnjoj bazi, iz danasnjeg ugla, da bi se opravdala danasnja politika. Ako postoji stvarno nesto "razlicito" onda je to - islam (Bosnjaci), katolicizam (Hrvati) i pravoslavni Srbi, a u novije vreme crnogorci, makedonci, podrzani od komunisticke politike i Rima.

Vidiš, to jeste zanimljivo. Mi nismo imali nikakve odnose sa njima, a pretpostavljam da smo govorili istim jezikom i onda kao i sada. Odnosno, bar ih naša istorija uopšte ne pominje, čak ni ona najranija...

Konstantan haos je vase normalno stanje.

Nista nije sacuvano osim besmislenih bajki izvucenih iz guslarskih deseteraca,u koje nitko osim vas ne vjeruje. :D

Da, kad pogledaš, mi smo stalno ratovali, gubili i vraćali nazad svoju državu, Hrvati nam samo u Drugom svetskom ratu poklali oko milion nevinih ljudi, i tako te sitnice. I opet, nakon svega toga, nas ima tri puta više od Hrvata koji su veći deo svoje "povijesti" proveli na sigurnom, to jest u štalama. Zanimljivo :kafa:

Da, kad pogledaš, mi smo stalno ratovali, gubili i vraćali nazad svoju državu, Hrvati nam samo u Drugom svetskom ratu poklali oko milion nevinih ljudi, i tako te sitnice. I opet, nakon svega toga, nas ima tri puta više od Hrvata koji su veći deo svoje "povijesti" proveli na sigurnom, to jest u štalama. Zanimljivo :kafa:

Ti ne bi bio ono sto jesi kad ti 90% od svakog posta kojeg napises ne bi bila besramna laz ! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back