Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto, krang je kako vidite i možete pročitat na kraju došao do zaključka da se bitka za Sisak 1593. zapravo nije ni dogodila i da je riječ o izmišljotini...

Neka netko pomognu ovom čovjeku...

.

Dogodila se, kao i Seljačka buna u Hrvatskoj, i u istom takvom obimu. Odnosno, dva pijana Turčina i dvadesetak uplašenih Hrvata (u slučaju ustaških seljaka, pijane Turke odmenjuju trezni mađarski žandari), pobedu odneli ovi prvi, ali teško da je to događaj od značaja čak i za susedno selo, a kamoli za širu scenu :kafa:

Krandzo nekome rekao da izmislja nesto ???! :zcepanje:

Da, recimo vama da ste Hrvati :kafa: Nego, primetio sam da uvek koristiš taj ženski smajli, nikad muški. Možda te to tvoja prava priroda zove...

O Gospode Bože, pala mi je jedna užasna misao na pamet. Da nisam umesto tvoje matere jebavao tebe? :dash::dash::dash: Brzo, probudi je i pitaj za mene, znam da ih je bilo mnogo u isto vreme, ali setiće se valjda :sad2:

Da, recimo vama da ste Hrvati :kafa: Nego, primetio sam da uvek koristiš taj ženski smajli, nikad muški. Možda te to tvoja prava priroda zove...

O Gospode Bože, pala mi je jedna užasna misao na pamet. Da nisam umesto tvoje matere jebavao tebe? :dash::dash::dash: Brzo, probudi je i pitaj za mene, znam da ih je bilo mnogo u isto vreme, ali setiće se valjda :sad2:

90% tvojih postova na ovom forumu je na temi o Hrvatima,moram priznati da mi je jako drago da si toliko isfrustriran sa nama. :D

U onih nekoliko tvojih postova koji nemaju veze sa Hrvatima,sagovornici ti se uglavnom obracaju sa "majmuncino". :zcepanje:

90% tvojih postova na ovom forumu je na temi o Hrvatima,moram priznati da mi je jako drago da si toliko isfrustriran sa nama. :D

U onih nekoliko tvojih postova koji nemaju veze sa Hrvatima,sagovornici ti se uglavnom obracaju sa "majmuncino". :zcepanje:

Ma sigurno, osim što ti slabo u to imaš uvid jer na druge teme ne zalaziš :kafa: A budući da sagovornici nose dijagnozu "Hrvat", već smo utvrdili da je reč o klasičnim manijacima i psihopatama svake vrste, pa tako ni njihova razmatranja nisu vrednija od onih koji su zaključani po ludarama :whistling:

Postavi za tog Čuvala link do vesti ili yu tube da vidim kako je veliki Ali popio batine od nekog no name...

Rekao sam da ga je Čuvalo strpao u bolnicu što je istina jer je Muhamed Ali nakon meča završio u bolnici. Nisam rekao da je Muhamed Ali popio batine jer usprkos svih batina koje je Ali tada popio po odluci sudac dao ih je više pa ne možeš onda reći da je popio batine. Ali sam muhamed rekao je da mu.je to bio najteži suparnik ikad, a po novinama se pisala da je srušen mit o Muhamedu Aliju...

https://www.google.hr/url?sa=t&sour...cQo7QBCCUwAA&usg=AOvVaw0cgKHlQo-BVew0k9rqFDhw

.

Knez Trpimir 845-864.

Pogledajte prilog 517311

povelja 852.
Pogledajte prilog 517312

Najstarija povelja hrvatskih vladara

- - - - - - - - - -

Knez Branimir

Na vise mjesta nadeno uklesano njegovo ime kao kneza Hrvata

Pogledajte prilog 517277

Pogledajte prilog 517278

Pogledajte prilog 517279

Pismo pape Ivana VIII knezu Branimiru 879.

Pogledajte prilog 517285

Cedadski evangelisar iz 5-6. st u koji su upisivani velikodostojnici koji su tamo hodocastili, u kojem se tri puta spominje njegovo ime i jednom zene mu Maruse (Mariose)

Pogledajte prilog 517287
Knez Muncimir/Mutimir 892.-910.

Povela kojom potvrduje darovnicu svojeg oca

Pogledajte prilog 517289

Uklesano ime kneza

Pogledajte prilog 517290

Knez/kralj Tomislav 914-928.

Pismo pape Ivana X u kojem ga oslovljava kraljem 925.

Pogledajte prilog 517291

Spominje se u spisima crkvenog sabora u Splitu 928.
K njemu bjeze Srbi sa svojim knezom pred Bugarima, koje Tomislav pobjeduje nakon sto napadnu i Hrvatsku

kraljica Jelena zena Mihalja Kresimira II 969.

Pogledajte prilog 517297

Stjepan Drzislav 969-.997.

Uklesano ime

Pogledajte prilog 517298

Bizantski car Basilije II dao mu je naslov kralja i kraljevske insignije

Petar Kresimir IV 1058. -1074.

Pogledajte prilog 517302

Pecat kralja Petra Kresimira IV
Pogledajte prilog 517303

Povelja kralja Petra Kresimira IV 1069.
Pogledajte prilog 517304

kralj Zvonimir 1075.-1089.

1076. papin poslanik okrunio ga u Solinu

Povelja
Pogledajte prilog 517306

Zavjernica papi
Pogledajte prilog 517307

Bascanska ploca
Pogledajte prilog 517308

Stjepan II 1089.-1091.

Darovnica 1089.
Pogledajte prilog 517309

Pokaži nam jedan dokument na narodnom jeziku Hrvatâ iz vrěmena postojanja stare države Hrvatske osim Baške ploče rekonstruisane davne 1851. po nalogu Sakcinskog.
attachment.php

Poslednja izmena:
Dobro vi toga imate ocito jako puno kad nama spocitavate manjak toga . Trazis bilo sto pa kad dobijes opet se zalis. Daj da vidimo krunu srpskih vladara tog vremena ili barem pola milenijuma kasnije kad imte i vi kraljeve , samo zvane careve.

Kakve crne krune "srpskih vladara" ti trazis...???! .:zcepanje:

Da. U Cetinjskom manastiru. :D

https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/crna-gora-ima-jedinu-prezivelu-krunu-nemanjica-2018-05-18

Nego, jeste li Vi utvrdili koji je bio prvi krunisani hrvatski vladar i na osnovu čega ste to utvrdili ?

Svratiću katolička braćala, čisto da vidim šta ste pronašli... :whistling:

Kako ne znaš tko je Hrvat Čuvalo koji je muhameda alija poslao u bolnicu I skoro ga ubio u meču ? Meč je na bodove dodijeljen aliju jer je ******* ali bio boksački kralj pa su mu suci progledali kroz prste...
Za ove druge da nisi čuo ne znam što bih ti rekao.

Čuvalo je kao i Čuturilo (někadašnji košarkaš krilni centar Jugoplastike) čisto krajiško prězime kako u Lici tako i u istočnoj Slavoniji, a doseljeni iz Hercegovine. Nema veze sa Hrvatima.

Čuvalo je kao i Čuturilo (někadašnji košarkaš krilni centar Jugoplastike) čisto krajiško prězime kako u Lici tako i u istočnoj Slavoniji, a doseljeni iz Hercegovine. Nema veze sa Hrvatima.

Nikakvi Čuturilo koliko ja znam nije igrao u Jugoplastici..

Isto prezime ne znaci i isti rod, nema cistih krajiških prezimena, Srbi su sa prezimenima kasnili četiri stoljeća iz katolika..

Koliko vidim Srbi su prazna knjiga do 12-13.st. nema ništa osim nekoliko usputnih spominjanja kad se piše o drugima, pa i Hrvatima.
Nema ni nikakvih prijepisa da bi mogli raspravljati o istinitosti istih, sve je u stihu kod njih. Nikakvih materijalnih ostataka države i vladara , valjda nije bilo pismenih kod njih, ni klesara.
Neka verzija Asteriksovih Gala gdje je jedini vid umjetnosti neki loši guslač kojeg gađaju kamenjem da umukne.
To se i danas događa kad počnu guslati o svojoj slavnoj prošlosti, a radnja potpuno suprotna od stvarnosti.
Centralni mit kod njih , kosovski boj, su tijekom vremena toliko izmijenili i nadodali da više skoro nema veze sa stvarnim događajem i posljedicama proizašlim iz njega.
Junaci njihovih deseteraca redom turski vazali koji se sa Turcima borili umjesto protiv njih i tako redom.
Oni koji su se kod njih i borili protiv Turaka postali guslanjem izdajnici isto kao i stranci koji su kroz Srbiju proganjali Turke ,a Srbi odbili boriti se s njima, poslije postali Srbi guslanjem (Sibinjanin Janko).
Uz rakiju i gusle uz vatricu u to sigurno djeluje istinito .

- - - - - - - - - -

Najsrpskija im je kruna Tvrtkova...znači, nema dalje..

Da, njega se hvataju i kad spominju najstariji dokument u Srba, pa navode ispravu Kulina bana Dubrovčanima .

Da. U Cetinjskom manastiru. :D

https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/crna-gora-ima-jedinu-prezivelu-krunu-nemanjica-2018-05-18

Nego, jeste li Vi utvrdili koji je bio prvi krunisani hrvatski vladar i na osnovu čega ste to utvrdili ?

Svratiću katolička braćala, čisto da vidim šta ste pronašli... :whistling:

Očiti falsifikat od kako i piše prije dva stoljeća. Takve krune se u 14.st nisu izrađivale i nije u stilu bizantskih kakve su prikazane na svim freskama u Srbiji, ali i puno starijim reljefima hrvatskih vladara.

Vidiš, to jeste zanimljivo. Mi nismo imali nikakve odnose sa njima, a pretpostavljam da smo govorili istim jezikom i onda kao i sada. Odnosno, bar ih naša istorija uopšte ne pominje, čak ni ona najranija...

Pa nitko nije imao odnose sa vama osim kad su vam uzimali zemlju , a vi bježali drugima.
Jel drugi imaju ista o Srbima u svojim arhivima ,? Da ima mahali bi time ko blesavi i vikali "piše, znači postojali smo", nešto kao s onim pečatom nepoznatog porijekla i bajkom oko njega.

Hrvat i musliman da pričaju o srpskoj istoriji.

Kakvi šizofreni dijalozi.

prde pase i ustase.

nego sta imaju da kazu pase i ustase o svojoj "slavnoj" istoriji u I i II sv ratu?

u prvom su bili slugeranje austrougarske imperije, na strani osvajaca i onog protiv kojeg se ceo svet borio.

kakvu su samo hajku organizovali na srbe u sarajevu posle ubistva ferdinanda. cak su se i austrougari zgrozavali . demolirali su srpske lokale i kuce.

u II sv ratu rvati i dobar deo njihovog cveca behu pavelicevi bojovnici dok je 20 000 obrezanih bilo u najozloglasenijim SS jedinicama.
Muslimani su u partizanima bili ispod 3 % , najmanje od svih narodnosti.

Kako i jedni i dugi objasnjavaju to?

Oba puta biti na strani osvajaca, fasista i zlikovaca protiv kojih se ceo svet bori moze se tumaciti jedino , da im je prece utamniti onog sto ih smatra odrodom, od koga su se pre mnogo vekova odvojili izdjaom vere za veceru .

ps

tu nema mitova na koje bi se pozvali i sprdali, tu je sve jasno oba puta bilo.

jasno ko dan.

Poslednja izmena:
images

A viđe ga, Rvat'ne, vodio nas (i vas) preko vode do slobode... :per:

nas, zedne preko vode

sto se njega tice , i tu je jasno da je 1941 utekao iz zagreba sa svojom centralom i prebacio je u bg na poziv djilasa i rankovica, jer nije u rvatskoj imao clanova ni za kombi...

u beogradu na predlog rankvocia i djilasa formiraju partizanski pokret. trojka je zasluzna za partizanski pokret, a kako se resio obojice znamo...

dakle, vodili su oni srbe u p materinu, poceli iz srbije, sa srbima, ne sa vama ili cvecem vasim...

simpaticno je i to da su srbi dali prreko 70 % partizana, pogotovo srbi iz bih (ako uzmemo u obzri cinjenicu da je pola srba iz srbije sigurno bilo u nedicevcima ili kod drazinih ), njih je skoro 80 % bilo u partizanima a dnas su srbi iz bih potomci cetnika , fasisti i sta sve ne...

ispod 14 % je bilo rvata a ispod 3 % obrezanih, a danas se obrezani kurce toboz nekim partizanstvom optuzujuci rvate is rbe da su cetnici i ustase...

kako objasnjvate I i II sv rat?

oba puta na strani okupatora zlikovca, gde su se oba puta okupatori gnusali vasih zlocina , sto ima i zapisano...

jeidno objasnjenje je da ste oba puta bili uz tiranine, protiv kojih se ceo svet bori samo zato jer je mrznja prema onome od koga ste otisli prodjaom vere za veceru veca od borbe za pravdu slobodu... jer vam to taj ne prasta i ne zaboravlja...

jel i tu imate neke splacine o slavnoj istoriji u dva rata?

ne, tu nema prica pase i ustase...

tu je sve jasno kao dan...

kako objasnjvate I i II sv rat?

oba puta na strani okupatora zlikovca, gde su se oba puta okupatori gnusali vasih zlocina , sto ima i zapisano...

jeidno objasnjenje je da ste oba puta bili uz tiranine, protiv kojih se ceo svet bori samo zato jer je mrznja prema onome od koga ste otisli prodjaom vere za veceru veca od borbe za pravdu slobodu... jer vam to taj ne prasta i ne zaboravlja...

jel i tu imate neke splacine o slavnoj istoriji u dva rata?

ne, tu nema prica pase i ustase...

tu je sve jasno kao dan...

Pa jesi nepismen ili šta?

images

A viđe ga, Rvat'ne, vodio nas (i vas) preko vode do slobode... :per:

A viđe još jednog:

Franjo_tudjman.jpg

:per:

A viđe još jednog:

33965083_1689335257847961_625302218450403328_n.jpg

I još:

2a.jpg

A tek ovaj, e taj je imao muda k'o košarkaške lopte:

999461_10_20.jpg

A ovaj, za tog sigurno nisi nikad čuo, a sigurno si pojeo koju čokoladicu s njegovim imenom, Zagorec, poginuo je u uličnim borbama s ustašama u Karlovcu:

250px-Josip_Kra%C5%A1.jpg

Nemate vi ljudi pojma... :kafa:

Pa i rekao sam šizofreni dijalozi.

Srbin muslimanske vjeroispovjesti, Musliman, Bosanac, Bošnjak, Ilir...ne mogu ja svako malo da učim kako se zovete.
Shvati to kao nadimak, a ti budi i Bugar što se mene tiče.

Moraš bolje da se potrudiš ako hoćeš da zvučiš pametan...

- - - - - - - - - -

Majmunčino, sestra vašeg cara Dušana je bila udata za hrvatskog plemića Mladena III. Šubića Bribirskog, znanog i kao 'clipeus Croatorum'...

Caru vam je Hrvat prčio sestru, toliko o 'odnosima'... :hahaha:

Samoproglašenom caru, kolega, moliću lijepo!

- - - - - - - - - -

Pa svi se izjasnjavate kao muslimani - vjerovali ili ne vjerovali u Boga. Nema kod vas sekularnosti.

Ne moraš da me persiraš, ja se još nisam izjasnio o svojoj religiji...

Trenutno tražimo neki valjan dokaz srpstva prije Nemanjića..

Majmunčino, sestra vašeg cara Dušana je bila udata za hrvatskog plemića Mladena III. Šubića Bribirskog, znanog i kao 'clipeus Croatorum'...

Caru vam je Hrvat prčio sestru, toliko o 'odnosima'... :hahaha:

Ne pričamo uopšte o tom vremenu, već nekoliko vekova ranije, idiote :hahaha:

- - - - - - - - - -

Pa nitko nije imao odnose sa vama osim kad su vam uzimali zemlju , a vi bježali drugima.
Jel drugi imaju ista o Srbima u svojim arhivima ,? Da ima mahali bi time ko blesavi i vikali "piše, znači postojali smo", nešto kao s onim pečatom nepoznatog porijekla i bajkom oko njega.

Da, ali to su opet drugi, pošto nisu mogli da uzmu zemlju od duhova, niti da je vrate nazad avetima. A vas nema nigde :kafa: Što znači, ako Bugari napišu da su pokorili Srbe, onda je to svakako pominjanje. Sa druge strane, vas i dalje niko ne pominje, možda zato što niste ratovali, a verovatnije zato što niste postojali...

I opet, kad smo kod toga, tvoja "povijest" pominje bežanje nekog vašeg izmišljenog "kralja" kod Srba, pa ćemo po ko zna koji put ponoviti pitanje, veruješ li ili negiraš sopstvenu "povijest"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back