Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Screenshot_4.jpg

Vrlo precizno za tu teritoriju piše "Serben" (S' tim što zbog nisi postavio celu mapu, slovo S se ne vidi). Mapa se ne vidi cela, pa o Dalmaciji ne možemo ni da diskutujemo.

.

Koji su to Srbi koji prelaze u Hrvate ?

Nema ih danas, nije ih bilo u bivšoj jugi u vrijeme najvećeg bratstva i jedinstva, nije ih bilo u WW2. nije ih bilo u kraljevini Jugoslaviji, a ove budale ovdje uvjeravaju sebe da ih je zato apsolutno najviše bilo onda dok su srbi kao tadašnji vlasi imali bolja prava od samih Hrvata zahvaljujući vlaškom statutu, kada nisu imali nikakvog razloga ić u Hrvate. Srbi se ne mogu uvući u Hrvate jer im mi to nedamo isto kao što nedamo ciganima da se uvuku među nas. Ne možeš nijednog Srbina prodat pod Hrvata pa taman da je struju izmislio. Srbima se svašta može uvući - i cigani i vlasi. To je takav narod. Onda nas nazivaju fašistima jer ne mjenjamo svoj identitet. Mi smo Hrvati katolici i to smo uvijek, a ne ko srbi - svi do jednog bili ateisti i komunjare u bivšoj jugi, pa krenuli branit 91. ateizam i komunizam s puškom u ruci, ali ljubi nas u čelo majka božja međugorska.

S druge strane ne možeš Hrvata uvući u Srbina - ne zato što to Srbi ne bi htjeli nego zato jer se Hrvati opet nedaju u takvu priču.

A srbi su napustili crkvu katoličku još prije tisuću godina kad i ostali krivovjernici. Onda su ti pravoslavci Rusi u zadnjih sto godina pobili vlastite svećenike a crkve pretvorili u štale i otišli kolektivno u ateizam. Pa su se kao vratili ali samo zato da izazovu totalni raspad pravoslavlja nekidan. Iz te disharmonije i samoizdaje pravoslavlja sve je jasno o toj pravoslavnoj opciji. Iz tog sve potiče - ta nestalnost i nepostojanje identiteta kod vas Srba i ta želja vaša da ste jedan narod s nama pa nas stalno oćete posvojit, a ne možete nikako sjaj katolicizma prisvojit kad su to božja posla...

Nego, daj nek mi netko odgovori di su sad Srbi u ovom kolapsu pravoslavlja ?

Čiji ste sad ?

Nisam pratio do kraja al čujem da sad ne smiju više Rusi na pričest tamo dole di su prije smjeli, a ni na svetu goru Atos sada se ne smije, dok čak smiju kod katolika na pričest. Da, to se uklapa u naša katolička proročanstva da će se Rusija najzad vratit katolicizmu, a za vas Srbe ne znam di ćete lutat još neko vrijeme, ja vam želim sve najbolje u svakom slučaju...

.

Ivo Andrić, Katolik, izjašnjavao se Srbinom. :)

Srbi se ne mogu uvući u Hrvate jer im mi to nedamo isto kao što nedamo ciganima da se uvuku među nas. Ne možeš nijednog Srbina prodat pod Hrvata pa taman da je struju izmislio.
Verujem da je upravo zbog toga ona:
"Trećinu pokrstiti i tako ih načiniti Hrvatima"

Ili ona Pavelićeva:
"Samo neka se Srbi izjasne Hrvatima, pa ću se i ja Pravoslavnim nazvati".
((plus ovo, "Mi hrvati smo Katolici i to smo uvek bili", a konstantno pokušavaju da uspostave Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu))

srbi su napustili crkvu katoličku još prije tisuću godina kad i ostali krivovjernici.

Zapravo je bilo obrnuto, Katolička crkva je počela da prodaje neka NOVA učenja koja su odudarala od matičnog Hrišćanstva, a ne Pravoslavna. Tako da, čak i ova teza ti otpada. :)

Poslednja izmena:
To nije istina....

U Drugom svetskom ratu su baš Hrvati (ne samo Ustaški pokret) bili daleko najverniji sledbenici Hitlerove nacističke Nemačke.
U N.D. Hrvatskoj su Srbima oduzeta sva građanska prava (Srbima, Jevrejima, Ciganima...)
Jasenovac jeste, bez obzira na broj žrtava, najbrutalniji logor cele nacističke mašinerije...
Kako onda nije istina da su u tom ratu bili največi poklonici ultranacionalističke fašističke ideologije?

U ratu u Hrvatskoj devedesetih su brojne jedinice (naročito HOS) koristile ista ta Ustaška obeležja i sledile tradiciju Ustaštva.

U Drugom svetskom ratu su baš Hrvati (ne samo Ustaški pokret) bili daleko najverniji sledbenici Hitlerove nacističke Nemačke.
U N.D. Hrvatskoj su Srbima oduzeta sva građanska prava (Srbima, Jevrejima, Ciganima...)
Jasenovac jeste, bez obzira na broj žrtava, najbrutalniji logor cele nacističke mašinerije...
Kako onda nije istina da su u tom ratu bili največi poklonici ultranacionalističke fašističke ideologije?

U ratu u Hrvatskoj devedesetih su brojne jedinice (naročito HOS) koristile ista ta Ustaška obeležja i sledile tradiciju Ustaštva.

I kako to sve mjenja činjenicu da cjelokupni sukob Srba i Hrvata postoji zato jer Srbi žele oduzeti Hrvatima njihovu zemlju i u tu svrhu negiraju hrvatsko pravo na te prostore, hrvatsku povijest, hrvatsku državotvornost i samu hrvatsku naciju ?

Vi ste se samo izjebli u tom ljigavom pokušaju uništenja Hrvata i Hrvatske, a mi bi bili ludi da plačemo nad posljedicama vašeg neuspjeha...

.

Evo ih mape gore o tome gde je čija zemlja istorijski. Tvoj Hrvat je postavio mapu koju smatra verodostojom gde jasno piše da većinski Slavoniju u 19.veku naseljavaju Srbi. Ništa nejasno.
Hrvatska državnost? Hmmm... Da nije bilo Jugoslavije, Hrvatske teritorije bi bile razdeljene između Italije, Mađarske i Srbije. Ali ti to ni ne znaš, jer je jedina Istorija koju poznaješ ona koju čuješ na HRT (Istorija se uči iz Knjiga, ne sa TV).

Srbi pokušali da unište Hrvate?
Koji je to logor bio u kojem su pre Drugog svetskog rata Srbi zatvarali i klali Hrvate, masovno ih istrebljujući?
Srbi imaju dovoljno istorije i državnosti, ne treba nam tuđa.

Hrvatska državnost postoji tek tri decenije. Pre toga je tvoja država uvek bila sastavni deo neke druge (osim u ranom Srednjem veku, na kratko).

Tako da, teza ti i dalje ne stoji.

I kako to sve mjenja činjenicu da cjelokupni sukob Srba i Hrvata postoji zato jer Srbi žele oduzeti Hrvatima njihovu zemlju i u tu svrhu negiraju hrvatsko pravo na te prostore, hrvatsku povijest, hrvatsku državotvornost i samu hrvatsku naciju ?

Vi ste se samo izjebli u tom ljigavom pokušaju uništenja Hrvata i Hrvatske, a mi bi bili ludi da plačemo nad posljedicama vašeg neuspjeha...

.

A koja je to zemlja Hrvata? Nabroj mi? I po kom osnovu? Šta su oni uložili u tu zemlju, šta su izgradili, ostavili iza sebe kroz vekove?

Onu zemlju gde su Serbi bili apsolutna većina je li?

Kako te nije sramota da tako nešto lupaš?

A koja je to zemlja Hrvata? Nabroj mi? I po kom osnovu? Šta su oni uložili u tu zemlju, šta su izgradili, ostavili iza sebe kroz vekove?

Onu zemlju gde su Serbi bili apsolutna većina je li?

Kako te nije sramota da tako nešto lupaš?

Samo ne treba obraćati pažnju, vidiš da se sve svodi na lajanje, bez relevantnih dokaza i logike.
Priča o velikom Hrvatskom Katoličanstvu i kako oni neće Srbe da prihvataju - Kao kontru mu ponudiš hrvatsku težnju ka onoj njihovoj Pravoslavnoj Crkvi i nasilno pokrštavanje Srba u Hrvate = On zaćuti kao mala maca ili pređe na drugu temu.

Videćeš da će fakte i mape iz prethodnih poruka da izignoriše i da nastavi da laje: Jer bolje ne zna.

.
Lažeš, k'o i tvoji sunarodnici ovde.:evil:

.

По ком основу су то хрватске земље?

Па сами сте хтели да иступите из ''Србославије'', а Авнојевске границе вам нису сметале.

Како дволично.

Pogledajte prilog 515106

Vrlo precizno za tu teritoriju piše "Serben" (S' tim što zbog nisi postavio celu mapu, slovo S se ne vidi). Mapa se ne vidi cela, pa o Dalmaciji ne možemo ni da diskutujemo.

Kao i svaki Hrvat koji nije sposoban da vodi argumentovanu raspravu, opet si zavoravio da si nam dao mapu koja jasno govori o tome da su Srbi pretstavljali većinu u Slavoniji. :per:

Mani ironiju, dok su Srbi imali Kraljeve i Cara, Hrvati su bili samo pokrajna Ugarske...

Kao i svaki Hrvat koji nije sposoban da vodi argumentovanu raspravu, opet si zavoravio da si nam dao mapu koja jasno govori o tome da su Srbi pretstavljali većinu u Slavoniji. :per:

Mani ironiju, dok su Srbi imali Kraljeve i Cara, Hrvati su bili samo pokrajna Ugarske...

Ма пусти га, видиш да само баца тролове.

Баш бедно.

Srpski Kraljevi Srednjeg Veka:
1196-1228. Stefan Prvovenčani
1228-1234. Stefan Radoslav
1234-1243. Stefan Vladislav
1243-1276. Stefan Uroš I
1276-1282. Stefan Dragutin
1282-1321. Stefan Uroš II Milutin
1321-1322. Konstantin Nemanjić nasljednik Milutina koji je oboren u dvorskoj zaveri
1322-1331. Stefan Uroš III Dečanski
1321-1325. Vladislav II,građanski rat
1331-1355. Kralj i Car Stefan Uroš IV Dušan (kralj do 1346.)

Srpski Kraljevi Obrenovići i Karadjorđevići:
Milan Obrenović, knez Srbije (1839)
Mihailo Obrenović, knez Srbije (1839-1842)
Aleksandar Karađorđević, knez Srbije (1842-1858)
Mihailo Obrenović, knez Srbije (1860-1868)
Milan Obrenović, knez Srbije (1868-1882), kralj (1882-1889)
Aleksandar Obrenović, kralj Srbije (1889-1903)
Petar I Karađorđević, kralj Srbije (1903-1918)
Aleksandar I Karađorđević, Kralj Jugoslavije

Kako mu necu bacati trolove kad lik kaze da je Hrvatska bila ugarska pokrajna u kojoj su Srbi bili vecina ?? :D
Sam si postavio mapu na kojoj preko cele Slavonije i Vojvodine piše "SERBEN" :per:

Pogledajte prilog 515106

Libar je malo intelektualno zaostao u svom razvoju, pa ne shvata da mapu i popis predstavljen na njoj nisam ja pravio, i da se jasno pravi razlika i komparacija da su Srbi ipak imali državnost u Srednjem i Novom veku, dok je Hrvatska bila samo pokrajina u sastavu Ugarske, kasnije banovina u sastavu Jugoslavije.

Pa tu nigdje ne pise da su Srbi bili vecina vec da je Hrvata bilo 1.7 miliona a Srba 1.1 miliona. :D
"SERBEN" preko cele Slavonije i Vojvodine :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back