Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po običaju lupetaš gluposti. A i povijest je tu da te demantira. Pa hajde reci ti onda kako je Dijana Budisavljević izvela iz tih logora više od 12 tisuća djece? Zar bi ih Hrvati pustili da im je bila namjera da ih pobiju? :think:

Nego, jesi li skužio razliku između osnovati i izabrati ili još nisi? Rekao bih da još nisi...

Pripadnici kojeg ono europskog naroda imaju sudske presude za genocid ??
Hrvatska mržnja prema Srbima je politički, demografski,državni i istorijski projekat.Većina Hrvata su obične zaslepljene budale kad pričaju sa i o Srbima.

Stvarno, a koliko juče smo ovde slušali pritužbe što se stalno postavljaju slike poklane dece iz logora, dok ti sad tražiš da se opet kače? :kafa:

Postavljaju se ovdje slike iz njemačkih logora i piše da je Jasenovac. Na slikama jasno vidljivo njemački vojnici, ovdje pišu ustaše itd.

Nitko ne spori da su ustaše radili zločine, smo ovdje se zaboravlja da su ustaše partijska vojska tj. paravojska, jer je regularna vojska i takve tkz. NDH bilo domobranstvo gdje se služio vojni rok itd.

Usporedivo sa SA trupama u tadašnjoj Njemačkoj ili u zadnjem ratu kod nas sa raznim stranačkim "vojskama" od "Belih orlova", SDG, Dušan silni do HOS-a hsp-a Dobroslava Parage na hrvatskoj strani.

Postavljaju se ovdje slike iz njemačkih logora i piše da je Jasenovac. Na slikama jasno vidljivo njemački vojnici, ovdje pišu ustaše itd.

Nitko ne spori da su ustaše radili zločine, smo ovdje se zaboravlja da su ustaše partijska vojska tj. paravojska, jer je regularna vojska i takve tkz. NDH bilo domobranstvo gdje se služio vojni rok itd.

Usporedivo sa SA trupama u tadašnjoj Njemačkoj ili u zadnjem ratu kod nas sa raznim stranačkim "vojskama" od "Belih orlova", SDG, Dušan silni do HOS-a hsp-a Dobroslava Parage na hrvatskoj strani.

daj ne brabonjaj!!!

znas koja je rzalika izmedju ustasa i domobrana?

PRVI KOLJU A DRUGI ZVIZDUKAJUCI CUVAJU STRAZU DOK PRVI KOLJU...

drugo cela rvatska kmeci za blajburg a tamo behu pobijene ustase...

niko se vise ne zavarava tom vasom propagandom... rvati su ustase i tacka.

odavno smo progledali pa dzabe lajes...

u partizanima rvati nisu cinili ni 15 % .... fasisticki supak evrope to je rvatska...

odgovarace te za taj genocid koji je najveci na ovim prostorima u 20 vjeku kad tad...

za sve one poklane srbe pre svega a potom jevreje i rome... jedini ste imali deciji logor u svjetu...

- - - - - - - - - -

Nikakve dokaza niste postavili, a i većina ih je vrlo lako i jednostavno oboriva. :kafa:

lepo je rekao ducic da se nicega ne stide dzaba im pricate.

poenta je da ako ikada dodje do nekog sukoba sa njima u buducnosti ne treba ih zaliti, vec da kamen na kamenu ne ostane ako se opet drznu recimo u bejha...

neka znaju da ce ovcare u tom slucjau biti mnogo vece...

daj ne brabonjaj!!!

u partizanima rvati nisu cinili ni 15 % .... fasisticki supak evrope to je rvatska...

odgovarace te za taj genocid koji je najveci na ovim prostorima u 20 vjeku kad tad...

za sve one poklane srbe pre svega a potom jevreje i rome... jedini ste imali deciji logor u svjetu...

- - - - - - - - - -

poenta je da ako ikada dodje do nekog sukoba sa njima u buducnosti ne treba ih zaliti, vec da kamen na kamenu ne ostane ako se opet drznu recimo u bejha...

Toliko kontradiktornosti i mržnje u tako malo teksta. Kako razmišljate tako i živite, sve što vam se događa počinje od takvog razmišljanja .

daj ne brabonjaj!!!

- - - - - - - - - -

Nakon Srba kojih je bilo 45% u NOB-u Hrvati su na drugom mjestu sa 30% pripadnika u partizanskim jedinicama.

68.000 ljudi je živjelo u planinskom kraju? Pa to je svjetski rekord.

Vrbaska banovina imala je 1931 610.000 Srba a 10 godina kasnije sa visokim natalitetom broj je bio mnogo veći. Kozara i nije neka planičina njen najveći vrh je ispod 1000 m, vrlo je pogodna za život . Kozara je naziv za ceo kraj

Prema tome ne izvrći činjenice, na služi se lažima

Stalno se zaboravlja da su uniformisane ustaše u većini slučajeva egzekucija bile samo nadzorni odbor, dok su neposredni izvršioci bili obični seljaci, to jest dojučerašnje komšije. Plus što je tu i katolička crkva, koja nije bila deo ustaškog pokreta, ali zato njeni sveštenici jesu bili deo genocidne mašine. Kolika se ono cifra pominje u "Magnum Krimenu", da je od oko 2.200 ukupno katoličkih sveštenika na tlu NDH, njih oko 1.800 bilo umešano u zločine, odnosno oko 80 posto od ukupnog katoličkog klera. Solidna podrška ustašama, pa kad se tu još doda običan hrvatski narod :kafa:

Nakon Srba kojih je bilo 45% u NOB-u Hrvati su na drugom mjestu sa 30% pripadnika u partizanskim jedinicama.

debilu lazljivi srba je u partizanskom pokretu koji su titu predlozili da se osnuje , rankvoci i djilas, bilo skoro 80 %

a rvata ni 14 %, muslimana ispod 3% sto cini najmanje pripadnika od svih naroda, dok su obrezani recimo samo u SS jedinice ozloglasene nacisticke dali preko 20 000 a ostalo u rvatsko cvece ili ustase!!!

to i budal zna...

tako da mani se sra.nja...

- - - - - - - - - -

Toliko kontradiktornosti i mržnje u tako malo teksta. Kako razmišljate tako i živite, sve što vam se događa počinje od takvog razmišljanja .

moje razmisljanje je jedno.

sa rvatima na distancu. vjekovnu.

ukoliko u bejha krenu na nas, zavrsiti sa njima zanavjek. kamen na kamenu da ne ostane.

ovcare praviti na svakih dva km...

posto u istoj toj bejha smo im prelazili iz rs i spasvali guzice u srendjoj bosni... a oni su psole cutali oko oluje... nisu se pobunili makar formalno...

stoga s rvatima moj stav se zna, distanca, a ako krenu, napraviti im jame gore nego ustase nama.

kamen na kamenu da ne ostane.

ne diram te, ali ak ose opet usudis ust.aso, bio bi ustanju prstom oko da ti izvadim bez da se kajem ni trunke.

Poslednja izmena:
E, sad je sa BiH Hrvatima druga priča, oni su primenili stari modus operandi koji stupa na snagu kad god su Hrvati ugroženi od nekog drugog, pod kodnim nazivom "kuku lele braćo Srbi". Nešto otprilike ovako :kafa:

o tome sam i pricao malopre...

1993 u srednjoj bejha pod pogromom MUDZAHEDINA I DOMACIH OBREZANIH su bezali nama..desetine hiljada bojovnika je kmecalo :pomagajte braco srbi!

posli smo u zepce i odbrnaili ga... u rovu vidjeh pored sebe vetrovku sa sahovnicom... i pocerah ga podalje od sebe...

vadili smo iz kandzi obrezanih...a i jednii drugi su nas klali 1941...

kad je dosla oluja, niko u srednjoj bosni niej bar formalno protestvovao?

ajde znamo da je politika oko oluje ida je i milosevic pustio srbe u krjaini niz vodu ali bar da je neko iz zahvalnosti sto su im srbi spasili guziceu srendjoj bejha rekao bar rec protiv ubijanaj srpskih civila onim raketiranjem iz vazduha...

iz ove perspektive gledano ejdini moguci sukob moze biti u bejha...

pa ako rvati krenu opet na srbe, na one koji su ih spasavali tamo, nek znaju da ce ovcare biti na svakom cosku...

mnogi kazu da su rvati u bejha drugaciji, ja bi reko da nisu vec su to ista. gov.na kukavna, koja bi i urvtaskoj isto ucinila da spasi svoju guz.icu...

ovi u bejha su uvideli da ih srbin ne kolje, da ih ne dira ako ga ne dirjau a da sa nekrstom obrezanim nema dogovorai da mu en mogu vjerovati jer taj i majku rodjenu izda...

sada kada ih je komsic prodo, a bakir opet izj.ebo na lukav naicn preglasavsi ih sa svojim muslimanima, jos vise su oci uprli u srbina jer im je to korist ...

debilu lazljivi srba je u partizanskom pokretu koji su titu predlozili da se osnuje , rankvoci i djilas, bilo skoro 80 %

a rvata ni 14 %, muslimana ispod 3% sto cini najmanje pripadnika od svih naroda, dok su obrezani recimo samo u SS jedinice ozloglasene nacisticke dali preko 20 000 a ostalo u rvatsko cvece ili ustase!!!

to i budal zna...

tako da mani se sra.nja...

- - - - - - - - - -

moje razmisljanje je jedno.

sa rvatima na distancu. vjekovnu.

ukoliko u bejha krenu na nas, zavrsiti sa njima zanavjek. kamen na kamenu da ne ostane.

ovcare praviti na svakih dva km...

posto u istoj toj bejha smo im prelazili iz rs i spasvali guzice u srendjoj bosni... a oni su psole cutali oko oluje... nisu se pobunili makar formalno...

stoga s rvatima moj stav se zna, distanca, a ako krenu, napraviti im jame gore nego ustase nama.

kamen na kamenu da ne ostane.

ne diram te, ali ak ose opet usudis ust.aso, bio bi ustanju prstom oko da ti izvadim bez da se kajem ni trunke.

Neuki i neobrazovani stvore kafanske argumente koristi u posebnim prigodama. U forumskim diskusijama si smiješan

Neuki i neobrazovani stvore kafanske argumente koristi u posebnim prigodama. U forumskim diskusijama si smiješan

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:kaže lik koji sa kojim se na 1000 strana samo kafanski može diskutovati.

Laži, bezčašće manipulacije - odgovori na sve to nekada ne mogu biti lepi

Srbi su 80 godina pokušavali da lepo odgovore, nije išlo, samo ovakav jezik vi razumete.Ono što naši nisu znali mi smo konačno naučili kako na vaše argumente treba odgovarati

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:kaže lik koji sa kojim se na 1000 strana samo kafanski može diskutovati.

Laži, bezčašće manipulacije - odgovori na sve to nekada ne mogu biti lepi

Srbi su 80 godina pokušavali da lepo odgovore, nije išlo, samo ovakav jezik vi razumete.Ono što naši nisu znali mi smo konačno naučili kako na vaše argumente treba odgovarati

Javila se nasa vrla prodavačica magle....copy-paste Srbija raste..

Prof. dr Gideon Grajf: Ustaše ubijale na 57 načina?!

Nikola Janković | 16. decembar 2018. 1

Prof. dr Gideon Grajf i preživeli logoraši u Andrićevom institutu u Višegradu

ROĐENI posle 1945. godine u Hrvatskoj nisu zločinci. Neki od današnjih Hrvata mogu biti deca, sinovi i kćeri ubica iz „Jasenovca“ i ostalih logora smrti. Njihova je dužnost ne da istoriju prekrajaju, već da obezbede okolnosti da se najveći užas u istoriji čovečanstva nikada ne ponovi.

Ovim rečima se prof. dr Gideon Grajf obratio publici u Andrićevom institutu u Višegradu, gde je zajedno sa preživelim logorašima bio gost Emira Kusturice. Jer, "Jasenovac" i još 23 kazamata u NDH nisu bili nikakvi "radni logori", bili su i ostaće najveće dno, najniža tačka do koje ljudsko postojanje može pasti...
- Bilo kakva dvosmislenost u pogledu NDH je neprihvatljiva. Hrvatska prednjači u istorijskom revizionizmu, a to je način brisanja zločina. Ostaće zauvek istina da je "Jasenovac" najveći pakao ikada stvoren na zemlji, ispred "Aušvica". Nažalost, „Jasenovac“ je dugo bio skrivani Holokaust. To nije bio nikakav "radni logor", kako ga žele prikazati. Ovde sam da podignem glas protiv bauka neonacizma, koji ponovo preti Evropi - naglasio je prof. dr Gideon Grajf, predočavajući rezultate svojih istraživanja o ustaškim logorima smrti, predstavljenim i u knjizi "Jasenovac, balkanski Aušvic".
U krvavom moru užasavajućih podataka, ustaški nacizam daleko je najozloglašeniji i najtragičniji.
- Uz poklič "Za dom spremni", ustaše su izmislile, "patentirale" ukupno 57 metoda sadističkog ubijanja svojih žrtava, pre svih Srba: davljenjem u reci, cijanidom, čekićem, maljem, srpom, vešanjem, čupanjem grkljanja, odsecanjem testisa i drugih delova tela, vađenjem srca, ubijanjem trudnica strujom, vađenjem fetusa, razapinjanjem, dranjem kože, zakucavanjem eksera u glavu... - navodi Grajf metode svirepog ubijanja, za koje je dokazano da su primenjivane u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. - Među njima je i takozvani srbosjek, rukavica, na koji je prikačeno sečivo izrađeno u poznatom "Solingenu"...

Na teritoriji NDH, nastavlja Grajf, stvorena su ukupno 24 logora smrti, hronološki prvi je bio "Danica" kod Koprivnice, slede "Jadovno", "Stara Gradiška" kao hrvatska posebnost u odnosu na Nemce, jer je bio namenjen deci i ženama... Zatim Pag, Tenja, Jastrebarsko, Lepoglava, Sisak, Slavonska Požega, Bjelovar... Ni manje zemlje, ni više klanica za Srbe, Jevreje i Rome.
- NDH je pre Nemaca, još aprila 1941. godine, krenula u takozvano krajnje rešenje za "pitanje" Srba. "Krajnje rešenje" je patentirano u Hrvatskoj. Preduhitrili su Nemce, autore najužasnije ideologije. Zato je svako poricanje Holokausta u Hrvatskoj ili bilo gde drugde, uvod u novo buđenje nacizma i kao takvo se jedino može shvatiti - dodaje Grajf. - Stotine hiljada žrtava samo iz "Jasenovca", ali i drugih logora u NDH i danas se prebrojavaju delimično i zbog metoda tamo primenjivanih: zbog topljenja ljudi u sapun, nestalih u Savi, raskomadanih, spaljenih do pepela. Posebna surovost je vađenje fetusa iz trudnica i njihovo premeštanje u utrobe drugih rasporenih žena. Istinu o broju, dakle, kriju i tela koja nikada nisu mogla biti pronađena. Zato u Hrvatskoj moraju prekinuti sa tezom o "radnim logorima" i navodnim srpskim preuveličavanjima broja žrtava. Između ostalog, posebnost logora smrti u NDH pored surovosti i bezdušja su i posebne nemene koje su davali logorima, za razliku od Nemaca.

"Jasenovac" je tako, od logora kapaciteta ograničenog na 3.000 zarobljenika, brzo postao stratište neograničenog kapaciteta radi sprovođenja "konačnog rešenja" za Srbe. U tu svrhu, logor se prostirao na 240 km kvadratnih, dok je "Aušvic" kao simbol Holokausta zahvatao 40 kilometara kvadratnih...
Za razliku od nemačkih logora, gde je važila Himlerova zapovest da se ubija ali da se "ne okrvave ruke", u Hrvatskoj je važilo suprotno. Za "konačno rešenje" pitanja Srba svirepost je bila preporučljiva i u praksi je primenjivana.
Istraživanja prof. dr Gideona Grajfa objavljena su u knjizi "Jasenovac, balkanski Aušvic" na oko 700 strana, a ovo delo je prevedeno na tri jezika: hebrejski, engleski i srpski.
- Suočeni sa nastojanjima da se broj žrtava smanji, a svirepost ublaži, važno je znati da je "Jasenovac" stratište za više od 750.000 dece, žena i muškaraca. To je najmračnije mesto Drugog svetskog rata - objasnio je Grajf, vodeći istoričar Instituta za istraživanje i dokumentaciju Holokausta "Šem Olam" iz Izraela i u svetu najpoznatiji istraživač logora "Aušvic", "Jasenovac" i "Majdanek".
KUSTURICA: OŽIVEĆEMO SLIKU STRADANjA
- Relativizacija zločina NDH mora prestati. "Jasenovac", "Stari Brod" i sva ostala stratišta nisu samo još po jedan faktor u nizu stradanja. Ne smeju se više tek simbolično obeležavati. Naš posao je da oživimo sliku stradanja Jevreja, Srba i Roma. Nevolja je što nismo organizovani kao Jevreji koji institucionalno čuvaju istoriju. Još nemamo film o "Jasenovcu". Uništava nas srednjovekovni sindrom partikularizma, a sa ovim stvarima ne bi smelo biti disonantnih glasova koji nas odvajaju od realizacije. Od 1945. do danas "uspeli smo na ovim prostorima" da Jasenovac relativizujemo, pretvarajući ga u nešto što se bezmalo nije ni dogodilo. To mora da prestane - rekao je Emir Kusturica, obraćajući se publici i gostima u Andrićevom institutu.

KAKO SU ME OBUKLI U CRNU UNIFORMU
Potresna ispovest Gojka Mraovića Rončevića (84), jednog od preživelih iz zloglasnog logora „jastrebarsko“
U Višegradu zatičemo dvoje logoraša, preživelih iz ustaških fabrika smrti. Jelena Radojčić Buhač (84) je preživela Jasenovac, živa je zahvaljujući heroini Diani Budisavljević, zaslužnoj za spas 10.000 srpske dece. Usud Gojka Mraovića Rončevića (83) bio je drugačiji, a njegovu ispovest prenosimo u celosti:
- Rodom sam iz Trstenice, iz Korduna, 45 kilometara južno od Zagreba. Čim je NDH proglasila nezavisnost sa Pavelićem na čelu, Srbi su stavljeni van zakona, zajedno sa Jevrejima i Romima. Ubijanja su počela odmah, naročito u seoskim sredinama. Kordun je tada bio etnički skoro potpuno naseljen Srbima pravoslavcima. Počelo je klanje Srba na svakom koraku.
Jelena Radojčić Buhač i Gojko Mraović Rončević
- Ja sam imao sedam godina. Gledao sam kako 1.300 ljudi odvode u crkvu, na "pokrst" u katolike. Ljudi su mislili, kad se ovo završi vratićemo se pravoslavlju, važno je sačuvati nas, decu. Navodno, čekamo fratra kod crkve, da nas pokrsti. Onda je počelo klanje. Zaklali su svih 1.300 ljudi, dece, žena. Krv je tekla u potocima. Jedini živ sa tog mesta ostao je Ljuban Jednak - živ, klan, nedoklan. Preživeo je rat, sin mu se uz njegov blagoslov kasnije oženio Hrvaticom. Na kraju, proteran je iz Hrvatske u "Oluji"...
- Ja sam se krajem decembra našao u kordunaškom zbegu, sa 15.000 Srba, pred ustaškom ofanzivom. Sve kuće su spaljene do temelja na minus 10, a zatim su ljudi, svi do jednog pobijeni. Meni su zaklali oca Teodora, majku Jelenu, trogodišnjeg brata Bogdana... Ja sam preživeo sa bakom i starijim bratom (13). Celu zimu sam tako proveo u Petrovoj Gori, sa preostalim Kordunašima u zbegu. I tu sam nekako preživeo pokolj još 2.500 izbeglica. Brat nam je napravio nekakvu kolibu, ali su nas ustaše pronašle.
Gojko Mraović Rončević sa ostalom decom „kao ustaše“
13-preziveli-Gojko-Mraovic-Ron.jpg

- Odveden sam u logor "Jastrebarsko", u "filijalu" "Jasenovca", gde sam bio sa još 3.500 dečaka starih od jedne do 13 godina. Logor su vodile časne sestre predvođene Bartom Pulherijom. Svakodnevno je desetak dece umiralo. Posle tri meseca, mene i još 60 dečaka odveli su na prevaspitavanje. Obukli su nam ustaške uniforme, vodili u crkvu... Na onoj čuvenoj fotografiji koju je uslikao lično Pavelićev sin, taj dečak u zločinačkoj uniformi sam ja... Avgusta 1942. logor je oslobođen, a ja sam se uz pomoć strica i Nemaca domogao Beograda.

To što vašu maglu rasterujem ne znači da je prodajem

Nisam ja kriva što kvarim unosni biznis prodavanja magle

Trenutno, Kosovo je oformilo vojsku, Srbija je spremna za rat.

Nakon nekog vremena Vucic ce izjaviti da su upravo Srbi omogućili Albancima praviti vojsku namjerno.

Nema smisla ratovati sa tamo nekom kosovskom policijom, ovako je to feir play i viteški ratovati sa pravom vojskom.

Ista prica kao i sa veliki poraz NATO pakta 1999. godine...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back