Ej, zahebi me insinuacija. Činjenice su činjenice. To što ti misliš da ja mislim da implicira, mačku o rep. Činjenice su da je srpska vojska imala višestruka negativna iskustva sa stanovništvom Hrvatske i Slavonije (obrati pažnju, napisao sam stanovništvom, što obuhvata i tamošnje tadašnje Srbe), od početka rata i sranja koje su "hrvatske domobranske" jedinice pravile po Srbiji, pa preko problema sa austro-ugarskim zarobljenicima u Rusiji, koji su hteli da iz zarobljeništva izađu pod svojim uslovima ("pokolj u Odesi"), do problema na koje je "bratska vojska" naišla u samoj Hrvatskoj i Slavoniji, kada je trebalo obezbediti sredstva da se ta ista Slavonija i Hrvatska brane od drugih.
Jer, nije Narodno Vijeće zvalo srpsku "bratsku" vojsku zato što ju je volelo, nego zato što su se Italijani šetali po Gorskom Kotaru.
Dalje, što se termina "okupacija" tiče, to je ono što vaši šovinisti i neoustaše redovno koriste kada govore o periodu 1918-1991. Jel tako?
Nema nikakve sumnje da je Srbin ubio Hrvate u Skupštini tada
No, dokaza da je Aleksandar, ili bilo ko njemu direktno potčinjen, imao bilo kakve veze sa tom pucjavom u skupštini ima manje nego dokaza da je Mišić rekao o Hrvatima ono što smo već spominjali. Imaš li nešto što govori suprotno, osim insinuacija i spekulacija?
Pa to nije smetalo ni ustašama, ni komunistima, ni vajnim hrvatskim istinoljubcima danas, da uzimaju zdravo za gotovo kako je veljesrbski
režim isplanirao atentat na velikog hervatskog narodnog tribuna (sa kojim je, inače, koju godinu ranije, formirao vladu)...