Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hrvate stiti fasisticka politika... Srbi ne shvataju koliko je duboka politika Rima. Imati pamcenje ko kokosh je pogubno. Hrvati i Bosnjaci su produkt Rimsko-Becke politike i turske politike. To su bile jedine 2 vlasti na nasem prostoru, a njihova zvanicna vjera je bila katolicanstvo i islam. Hrvati i Bosnjaci se baziraju na tome. Oni su nash narod, i oni nashe osjecaju kao svoje, ali to nazivaju bosnjackim ili hrvatskim, tako a se sukobimo u samom korijenu bica, posto su nekad zajenicku istoriju nazvali "svojom". Njihova istorija pocinje dolaskom turaka i Rima,Beca na ove prostore, jer su konvertirali prema tudjinskoj politici, poklonili se stranim carevima, poljubili im skute, i priznali njihovu vjeru.

Čim vidim tvoje ime znam da ćeš pisati o zlim Hrvatima, Beč, Rim, Vatikan.
Samo preskočim.

- - - - - - - - - -

Stanko, ne Stanek ili Stanislav...

Njihova verzija, kod mene vele Stankec.

Nije baš tako recimo Stankovski imaš od Poljske, preko Hrvatske do Makedonije.

Vidiš, u Poljskoj postoji narod Kašubi, samo njih oko 300.000 (bivši njihov premijer Tusk je Kašub), čija nošnja i običaji su skoro identični kao i kod Srba iz Srbije. A u blizini Poljske imaš Lužičke Srbe, što takođe može da bude zona uticaja. Što se Čokalistana tiče, tamo svakako žive Srbi.

Osim što nas je napadalo prvo jednih 400.000, pa onda drugih 400.000, pa trećih 400.000, a nas nema baš kao Kineza i nismo besmrtni :whistling: Navedeni primeri su sasvim dovoljni za Hrvate koji nikad nisu izgubili više od hiljadu ljudi na jednom mestu.

A lažeš ko i UVIJEK. Ne znam šta ti treba tolika kompromitacija...

https://www.google.hr/url?sa=t&sour...FjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw24zTv6ulNOOsBIuz0TTEgg

Srbi su 1914. pokazali da jednostavno nisu spremni obranit Srbiju. Panika na sve strane uzrokovala je kolaps...

.

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić u svojoj kolumni objasnio zašto se Hrvatska nije kandidovala za organizaciju Mundijala, a Srbija jeste - " Postavlja se pitanje kako je uopće takva ideja pala na pamet premijeru Srbije? Pored toliko problema u Srbiji on se sjetio nogometom baviti. Strašno! Zato onako sporo i napreduju prema Europskoj uniji. Mora da je poludio od muke kad je vidio našu predsjednicu u Moskvi kako lobira u loži, svlačionici i na travnjaku! Naša predsjednica je cijelo vrijeme lobirala, samo se nije sjetila za što i za koga lobira! Živa se polomila da svojim prisustvom bude dodana vrijednost hrvatskog nogometa. Nije predsjednica kriva što se toliko iscrpila navijanjem i lobirajućim presingom pa se nije uspjela sjetiti prije Vučića"

- - - - - - - - - -

"Mišljenja sam zapravo da su naši političari najzaslužniji za kandidaturu Srbije. Kad je Vučić vidio navijačku strast naše predsjednice, kad je gledao našu vladu kako putuje na finale i kako bezbrižno pjevaju u avionu, pretpostavljam da mu se istog časa svijet srušio. Tad mu je vjerojatno i sinula ideja o kandidaturi za svjetsko prvenstvo. Dok su se naši političari natjecali tko je vatreniji navijač, dok su naši političari igrali neke svoje osobne utakmice i skupljali jeftine političke poene, ispada da je premijer Srbije razmišljao drugačije i konstruktivnije. On se, za razliku od nas, sjetio koordinirati i lobirati na nekoj globalnoj i ozbiljnoj razini. Ispada tako da nam je premijer Srbije u ovoj utakmici zabio strašan gol u sudačkoj nadoknadi."

- - - - - - - - - -

Pogledajte šta piše ustaško, iskompleksirano govedo...kakva je to beda. :hahaha:

E pa vidiš, po različitim verzijama se i prave različita prezimena, a Stanko je svakako srpska verzija.

Ti to onako po osjećaju iz glave govoris ili si slusao gusle???

Stanislav, Stana su katolički svetci!!

katolicki kalendar.JPG

Srbi nemaju svetca Stanka odnosno Stanislava...

Poslednja izmena:
Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić u svojoj kolumni objasnio zašto se Hrvatska nije kandidovala za organizaciju Mundijala, a Srbija jeste - " Postavlja se pitanje kako je uopće takva ideja pala na pamet premijeru Srbije? Pored toliko problema u Srbiji on se sjetio nogometom baviti. Strašno! Zato onako sporo i napreduju prema Europskoj uniji. Mora da je poludio od muke kad je vidio našu predsjednicu u Moskvi kako lobira u loži, svlačionici i na travnjaku! Naša predsjednica je cijelo vrijeme lobirala, samo se nije sjetila za što i za koga lobira! Živa se polomila da svojim prisustvom bude dodana vrijednost hrvatskog nogometa. Nije predsjednica kriva što se toliko iscrpila navijanjem i lobirajućim presingom pa se nije uspjela sjetiti prije Vučića"

- - - - - - - - - -

"Mišljenja sam zapravo da su naši političari najzaslužniji za kandidaturu Srbije. Kad je Vučić vidio navijačku strast naše predsjednice, kad je gledao našu vladu kako putuje na finale i kako bezbrižno pjevaju u avionu, pretpostavljam da mu se istog časa svijet srušio. Tad mu je vjerojatno i sinula ideja o kandidaturi za svjetsko prvenstvo. Dok su se naši političari natjecali tko je vatreniji navijač, dok su naši političari igrali neke svoje osobne utakmice i skupljali jeftine političke poene, ispada da je premijer Srbije razmišljao drugačije i konstruktivnije. On se, za razliku od nas, sjetio koordinirati i lobirati na nekoj globalnoj i ozbiljnoj razini. Ispada tako da nam je premijer Srbije u ovoj utakmici zabio strašan gol u sudačkoj nadoknadi."

- - - - - - - - - -

Pogledajte šta piše ustaško, iskompleksirano govedo...kakva je to beda. :hahaha:

Jel ti razumijes procitano ili onako sto se babi htilo to joj se i snilo?
Jasno se vidi da kritizira HR politicare koji su se prikrpili uspjehu nogometasa, svasta obecavali i sad kad se euforija slegla opet po starom.
Vucic je tu samo sporedna figura kojom bocka nase politicare.

Vidiš, u Poljskoj postoji narod Kašubi, samo njih oko 300.000 (bivši njihov premijer Tusk je Kašub), čija nošnja i običaji su skoro identični kao i kod Srba iz Srbije. A u blizini Poljske imaš Lužičke Srbe, što takođe može da bude zona uticaja. Što se Čokalistana tiče, tamo svakako žive Srbi.

Vi kao da niste imali kontakta sa svijetom, pa sad otkrivate da i drugi slaveni govore slicno kao i Srbi i imaju slicne nosnje pa i obicaje i odmah ih proglasavate Srbima, kao i sa susjednim slavenima kod vas.

Vi kao da niste imali kontakta sa svijetom, pa sad otkrivate da i drugi slaveni govore slicno kao i Srbi i imaju slicne nosnje pa i obicaje i odmah ih proglasavate Srbima, kao i sa susjednim slavenima kod vas.

Znali smo i pre koja su to područja u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

DNK naroda je samo potvrdio u kojim narodima postoji deo porekla srpskog gena.

Nažalost vi ga imate najviše - zato ste razvili narcizam malih razlika do same nepodnošljivosti.

Еј људи.....знате шта ми било смешно......сећам се .....1991. негде у лето.....тамо код Бенковца убијена двојица усташа......камера им снима лешеве....а на њиховим грудима стоје оне ИД картице (Да их тако назовем јер се не сећам како су их они звали, мислим да су их звали исказнице). И онај први усташа се зове СТЕФАНОВИЋ НИКОЛА....а други ЈАНКОВИЋ СТОЈАН.....а ја се препа'нух.....јер се зовем Јанковић Стојан :D Рек'о.....јеббо матер....ђе нађе моје име да тури себи кад је Крват !!

Vidim ja da je tebi ta okupacija mila riječ, kakti da se pokaže da ste bili moćni. A to što se radi o potpunom ignoriranju političkog i vremenskog konteksta nije važno, kao ono ujedinjujemo se bratski(otprije dogovoreno), Sabor u Zagrebu pozove srpsku vojsku kao legitimnu bratsku vojsku buduće zajedničke države da uvede red i onda se to anakronistički tumači kao okupacija, štoćereć da ste mogli s nama šta ste htjeli i da je sve ovisilo o vašoj milosti jer u tom kratkom periodu srpska vojska bila je jedina organizirana vojska.

To su p.izdarije, znaš to uostalom bolje nego ja. Anakronizam najočitijega tipa.

Ej, zahebi me insinuacija. Činjenice su činjenice. To što ti misliš da ja mislim da implicira, mačku o rep. Činjenice su da je srpska vojska imala višestruka negativna iskustva sa stanovništvom Hrvatske i Slavonije (obrati pažnju, napisao sam stanovništvom, što obuhvata i tamošnje tadašnje Srbe), od početka rata i sranja koje su "hrvatske domobranske" jedinice pravile po Srbiji, pa preko problema sa austro-ugarskim zarobljenicima u Rusiji, koji su hteli da iz zarobljeništva izađu pod svojim uslovima ("pokolj u Odesi"), do problema na koje je "bratska vojska" naišla u samoj Hrvatskoj i Slavoniji, kada je trebalo obezbediti sredstva da se ta ista Slavonija i Hrvatska brane od drugih.

Jer, nije Narodno Vijeće zvalo srpsku "bratsku" vojsku zato što ju je volelo, nego zato što su se Italijani šetali po Gorskom Kotaru.

Dalje, što se termina "okupacija" tiče, to je ono što vaši šovinisti i neoustaše redovno koriste kada govore o periodu 1918-1991. Jel tako?

A atentat na Radića i još par ljudi neće valjda biti da je to obračun unutar hrvatskih krugova? Puniša, član tada vladajuće radikalne stranke je dobio smješnu kaznu od 20 godina i kućni pritvor u vili sa slugama nakon što je pobio 7-8 ljudi u skupštini. Povrh toga, mogao je napuštati kuću po volji. Toliko o poštenju.

Srećom ga je narodna vlast opoštenila.

Nema nikakve sumnje da je Srbin ubio Hrvate u Skupštini tada

No, dokaza da je Aleksandar, ili bilo ko njemu direktno potčinjen, imao bilo kakve veze sa tom pucjavom u skupštini ima manje nego dokaza da je Mišić rekao o Hrvatima ono što smo već spominjali. Imaš li nešto što govori suprotno, osim insinuacija i spekulacija?

Pa to nije smetalo ni ustašama, ni komunistima, ni vajnim hrvatskim istinoljubcima danas, da uzimaju zdravo za gotovo kako je veljesrbski
režim isplanirao atentat na velikog hervatskog narodnog tribuna (sa kojim je, inače, koju godinu ranije, formirao vladu)...

Еј људи.....знате шта ми било смешно......сећам се .....1991. негде у лето.....тамо код Бенковца убијена двојица усташа......камера им снима лешеве....а на њиховим грудима стоје оне ИД картице (Да их тако назовем јер се не сећам како су их они звали, мислим да су их звали исказнице). И онај први усташа се зове СТЕФАНОВИЋ НИКОЛА....а други ЈАНКОВИЋ СТОЈАН.....а ја се препа'нух.....јер се зовем Јанковић Стојан :D Рек'о.....јеббо матер....ђе нађе моје име да тури себи кад је Крват !!
Konvertiti.Šljam i otpad.Preci im se prodali za bananu a nisu naučili italijanski ni nemački.O mađarskom da ne govorim.

Čuveni hrvatski komunista Andrija Hebrang, otac nekadašnjeg potpredsednika HDZ-a Andrije Hebranga, bio je istovremeno i žestoki hrvatski nacionalista, otvoreno se zalagao za Hrvatsku kao samostalnu i nezavisnu državu. Za tzv. „hrvatski komunizam“.
Hebrang je, samo prezime govori, nemačkog porekla, a i majka Hebranga starijeg bila je sa tih prostora; prezivala se Štraser. Doda li se svemu ovome podatak da je stariji Hebrang oženio Olgu Štraus, JEVREJKU, i da je iz tog braka ovaj današnji Andrija Hebrang, hadezeovac, žestoki hrvatski nacionalista, veliki poštovalac osnivača logora Jasenovac Maksa Luburića, čovek koji redovno odlazi u Blajburg da se tamo pokloni pred spomenikom ustašama, iako zna da je maltene cela porodica njegove majke POBIJENA u Jasenovcu. .....STRAŠNO jbt.

Direktna posledica indoktrinacije zbog zločina za vreme NDH - razmere zločina bile su tako strašne (sa ciljem, ne samo iz proste krvožednosti, sve se to moglo iskontrolisati, ali je namerno pušteno) da bi se poslala poruka ne samo Srbima već i onim nacionalno nedefinisanim Hrvatima - "ovako prođe svako ko nije naš". Zato su najgorljiviji Hrvati oni najlabaviji - strah je usađen u kolektivno nesvesno.

Neko ko je vodio taj projekat - znao je dobro šta radi i koga za šta koristi.

Ej, zahebi me insinuacija. Činjenice su činjenice. To što ti misliš da ja mislim da implicira, mačku o rep. Činjenice su da je srpska vojska imala višestruka negativna iskustva sa stanovništvom Hrvatske i Slavonije (obrati pažnju, napisao sam stanovništvom, što obuhvata i tamošnje tadašnje Srbe), od početka rata i sranja koje su "hrvatske domobranske" jedinice pravile po Srbiji, pa preko problema sa austro-ugarskim zarobljenicima u Rusiji, koji su hteli da iz zarobljeništva izađu pod svojim uslovima ("pokolj u Odesi"), do problema na koje je "bratska vojska" naišla u samoj Hrvatskoj i Slavoniji, kada je trebalo obezbediti sredstva da se ta ista Slavonija i Hrvatska brane od drugih.

Jer, nije Narodno Vijeće zvalo srpsku "bratsku" vojsku zato što ju je volelo, nego zato što su se Italijani šetali po Gorskom Kotaru.

Dalje, što se termina "okupacija" tiče, to je ono što vaši šovinisti i neoustaše redovno koriste kada govore o periodu 1918-1991. Jel tako?

Nema nikakve sumnje da je Srbin ubio Hrvate u Skupštini tada

No, dokaza da je Aleksandar, ili bilo ko njemu direktno potčinjen, imao bilo kakve veze sa tom pucjavom u skupštini ima manje nego dokaza da je Mišić rekao o Hrvatima ono što smo već spominjali. Imaš li nešto što govori suprotno, osim insinuacija i spekulacija?

Pa to nije smetalo ni ustašama, ni komunistima, ni vajnim hrvatskim istinoljubcima danas, da uzimaju zdravo za gotovo kako je veljesrbski
režim isplanirao atentat na velikog hervatskog narodnog tribuna (sa kojim je, inače, koju godinu ranije, formirao vladu)...

Nisam ja rekao da je Aco to naredio, ali sam rekao da država na to nije primjereno reagirala, Aco je nesto pozitivnija licnost nego sta mu Hrvati daju, bar na osnovu onoga sto sam citao.

Šta se tiče ustaša i njihivih tumačenja Jugoslavije s njima se a priori ne slazem tako da ne vidim zasto impliciras njihovo tumacenje meni. Ja sam savrseno svjestan da je Srbija u dobrom djelu Hrvata uzivala nemalu popularnost.

Govorim ti da je anakrono tumačiti pojavu srpske vojske na teritoriju Hrvatske te njihivi administriranje kao nekakav akt sile ili moći-naprosto druge su bile okolnosti ili mantre ako oćeš. Evo na PTC u bio odlican dokumentarac ima 2 tjedna.

Dalmacija i Slavonija se tek u 19-om stoljecu prikljucuju Hrvatskoj! Mozda bi se i Bosna pridruzila i danas zvala Hrvatskom da nije bilo Gavrila Principa! Hrvatsku stvara na bazi katolicanstva Rim (Vatikan) i Bec (MArija Terezija), Svaki narod ima "glavu", vodju, kralja na kome se bazira cjelokupna istorija, a Hrvatima je "glava" u Rimu, i u Becu, i oni slijede fasisticku politiku Rim-germani, odnosno politika 'svetog rimskog carstva'. To je i u redu, sto se tice njih, ali nije u redu da takvu politiku namecu domacem pravoslavnom stanovnistvu.

Nisu Slavonija i Dalmacija ni tada bile "priključene" To su bili zasebni identiteti. U 19 veku bilo se krenulo u stvaranje dalmatinske nacije , a u Hr i Slavoniji Ilirske

Bosna se jedino mogla priključiti u okviri srpsko-hrvatske koalicije
Slavoniju i Hrvatsku iz AU monarhije iznela je srpsko-hrvatska koalicija , nikakva Hrvatska ili Hrvati

Razlog za to bio je prost - Hrvatska I hrvati su tada bili projekat u povoju, grupe političara iz Zagreba željnih moći (nešto kao sada M Đukaović sa crnogosrkom nacijom) i s toga nije postojala opcija bilo kakvog dovoljnog okupljanja vojnika koji bi se osećali kao Hrvati i bili spremni da se bore za neku državu Hrvata..

Da se jednom raščisti - Hrvatska i Hrvati 1918 su pre svega ideja u glavama drugorazednih austrijskih referenata , ulaskom u Kraljevinu SHS ti referenti daju sebi na važnosti i sa bukvalnom slobodom koju im je Kralj dao kreću u propagandu.

Prvo je 80 godina išlo okupljanje na nekoj teoriji o "hrvatskoj kulturi" :zcepanje::zcepanje: Čak i ono "tisćuljtna kultura" .. ni jedan bitan spomenik, građevina , možda samo đakovačka katedrala da se može pripisati ( i to je posledica Ilirizma) Ispalo je da Hrvati kao prednost imaju kulturu , pored srpskog srednjeg veka ...mislim kakva je to budalaština

A sada smo svedoci da im se gradi i "tisućljetnje junaštvo i državnost" opet ista halucinacija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back