Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaš u čemu je još stvar? JNA nije napala Hrvate, već su Hrvati napali nju. Što znači da nije bilo nikakve namere za napredovanje dalje. Uzgred, nisu Srbi računali ništa, jednostavno su na komandnim položajima bili amateri, a čim su zamenjeni pravim oficirima, Vukovar je bio rešen odmah, a Hrvati desetkovani tako da se lagano moglo napredovati. Međutim, kao što rekoh, takve namere nije ni bilo, ali Hrvati vole da misle kako jeste, da bi se opet prikazali herojima koji su zaustavili vojsku :hahaha:

Upravo je JNA napala Hrvatsku onog trenutka kad je u svoje redove uključila četnike i srpske nacionaliste, najprije prikriveno kao oni razdvajaju sukobljene strane, a cijevi uvijek uperene u Hrvatsku stranu i malo jasnije otvoreno kad popuštaju sve kočnice i napadaju Hrvatsku svime što su imali na raspolaganju.

Vukovar je pao nakon tri mjeseca rušenja i bezbrojnih oklopno pješačkih napada.
Pao je kad su branitelji ostali bez municije i ljudstva. Sve drugo su priče za amatere koji su rat vidjeli samo u igrici.
Kad su odjednom se probudili profesionalni oficiri iz zimskog sna zašto nisu nastavili napredovati dalje kad je odjednom postalo tako lako .
Na Vukovaru ste zadržani dovoljno dugo da se podigne vojska i uspostavi obrana.
Kad ste slomili kičmu hv kako sami pričate, zašto ta slomljena vojska odjednom krece u protunapad i uzima skoro cijelu zapadnu Slavoniju, radi desante na Baranju i na Kordunu, doduše neuspješne, ali daje do znanja vašoj strani da sad ima organiziranog protivnika i tu se stalo sa vašim napadima i pristajete na primirje koje opstaje.

Upravo je JNA napala Hrvatsku onog trenutka kad je u svoje redove uključila četnike i srpske nacionaliste, najprije prikriveno kao oni razdvajaju sukobljene strane, a cijevi uvijek uperene u Hrvatsku stranu i malo jasnije otvoreno kad popuštaju sve kočnice i napadaju Hrvatsku svime što su imali na raspolaganju.

Vukovar je pao nakon tri mjeseca rušenja i bezbrojnih oklopno pješačkih napada.
Pao je kad su branitelji ostali bez municije i ljudstva. Sve drugo su priče za amatere koji su rat vidjeli samo u igrici.
Kad su odjednom se probudili profesionalni oficiri iz zimskog sna zašto nisu nastavili napredovati dalje kad je odjednom postalo tako lako .
Na Vukovaru ste zadržani dovoljno dugo da se podigne vojska i uspostavi obrana.
Kad ste slomili kičmu hv kako sami pričate, zašto ta slomljena vojska odjednom krece u protunapad i uzima skoro cijelu zapadnu Slavoniju, radi desante na Baranju i na Kordunu, doduše neuspješne, ali daje do znanja vašoj strani da sad ima organiziranog protivnika i tu se stalo sa vašim napadima i pristajete na primirje koje opstaje.

Ali vidiš, na terenu pokreta te vojske iz Vukovara nije bilo, tako da se napad na tu vojsku ne može pravdati nekakvim sprečavanjem namere daljeg napredovanja, kada ni onog početnog napredovanja nije bilo. I ne, Vukovar nije pao kada su napadači na grad ostali bez municije, već kada je na čelo jedinica JNA došao pravi čovek za to mesto, odradio sve prema pravilima vojne taktike u slučaju uličnih borbi i Hrvati su momentalno šutnuti.

Uzgred, verovatno je to i opravdanje zašto niste napali onu JNA u Zagrebu, jer ona nije uključila četnike u svoje redove :hahaha:

Za brigadu iz kraljeva, da to je ta ista brigada 252. Oklopna brigada koja je kasnije bila na Kosovu, i smatrana je kasnije elitnom brigadom Srbije.
Za tu brigadu imaš dosta srpskih svjedočanstava, npr. od vojnika Gorana Milića možeš na internetu pronaći podroban opis bitke za vinkovačko predgrađe Nuštar, gdje se 05.10.1991. odvila strašna bitka u kojoj je ta brigada potpuno razbijena. Po njegovom opisu uništena je grupa od 2000 srpskih pješaka i brdo tenkova...

Ali ta brigada smatrana je elitnom samo zato što su ove druge brigade ugašene nakon bitke za Vukovar u cijelosti...
Ugašena je kompletna elitna PRVA GARDIJSKA MEHANIZIRANA DIVIZIJA koja se sastojala od elitnih brigada iz Beograda, Valjeva i Požarevca... valjevci su ispali najveće *****...to zna svaki Srbin...razbijeni su odma u selu Ilača i Tovarnik na samoj granici i pobjegli i više se nikada nisu vratili...to kažem zato što je brigada recimo ta iz iz kraljeva razbijena kod Vinkovaca ali je kasnije svježim snagama opet mobilizirana i vraćena na Vukovar gdje je opet razbijena, ali je zbog tih povratak bila elitna...

U Vukovaru je uništeno oko 600 tenkova i oklopnih transportera...to sam zaboravio reć...pa je divizija elitna ugašena...

.

Ајде момак не једи говвна :) Узмеш да играш КОЛ ОФ ДЈУТИ подешен на ИЗИ ЛЕВЕЛ па једва уништиш три тенка и једва убијеш 20 ботова који ти отворно јуришају на цев а ти причаш приче о озбиљном рату. Јеббо те ХТВ.

Meni je jasno šta ste vi uradili i ne kažem da ste i sa drugim prekrštavanjima mislili isto, nego kažem šta ste želeli ovim konkretnim prekrštavanjem. Uzgred, zar se taj vaš običaj ne kosi sa pravopisom, gde sva strana imena pišete u originalu?

- - - - - - - - - -

Ne dokazujem ja njima, jer znam da su nedokazani, samo neke gluposti treba poklopiti, da ne ostanu slučajno da lelujaju okolo...

Jasno sam napisao da je to pravilo samo za vladara Hrvatske

Koliko se ti nalupeta, voleo bih da mi objasniš kako je to oko Vukovara mogla da stane 1. Armija JNA sa nekih kako ti kažeš 100000 ljudi, gde je tu tehika, gde su tu prostorije za bivakovanje...za tvoju informaciju, 1, Korpus VRS je brojao 130000 ljudi a zona odgovornosti mu je bila (nisam siguran 100%) od Jajca do recimo Zvornika...a ti bi 100000 smestio oko Vukovara. SM je moguće pričao o "odgovornosti" (znaci navoda služe da se odgoovornost smatra u vojničkom smislu a to je da je to njena nadležnost, rejon u odbrani SFRJ) i to ne znači da je cela armija bila na Vukovaru a i kao što si pokušao da provučeš i učešće JRViPVO što apsolutno nije istina jer su samo delovi RV učestvovali u oeracijama u Zapadnom Sremu.
Voleo bih da pojasniš nebulozu sa brigadom iz Kraljeva jer ja znam samo za jednu brigadu iz Kraljeva a ona je i na KiM ratovala i ostala netaknuta...možda ćete i vi uskoro (ako već niste) imati svoje "Mirko i Slavko" dogodovštine kako goloruki sređiju bataljone "Ćetnika" i priključujete se krilatici "Mašta može svašta"

- - - - - - - - - -

Ti dečače stvarno nemaš više od 15 godina..

Ti zaboravljaš gdje se Vukovar nalazi i da JNA ima cijelu Vojvodinu na raspolaganju za kako ti kažeš bivakovanje, artiljerija je tuš tukla i sa vaše strane Dunava.

- - - - - - - - - -

Pa i nisi, pošto si na spisak uvrstio i poglavara katoličke sekte, a on nije vladar Hrvatske. Ili ipak jeste?

Koje sekte?

Ti zaboravljaš gdje se Vukovar nalazi i da JNA ima cijelu Vojvodinu na raspolaganju za kako ti kažeš bivakovanje, artiljerija je tuš tukla i sa vaše strane Dunava.

Dakle, ti zaista misliš da je 100.000 vojnika JNA bilo angažovano u oslobađanju grada?

- - - - - - - - - -

RKC je najobičnija sekta. Ali, sad kad znaš na koga mislim, smatraš li i njega kraljem Hrvatske?

Ali vidiš, na terenu pokreta te vojske iz Vukovara nije bilo, tako da se napad na tu vojsku ne može pravdati nekakvim sprečavanjem namere daljeg napredovanja, kada ni onog početnog napredovanja nije bilo. I ne, Vukovar nije pao kada su napadači na grad ostali bez municije, već kada je na čelo jedinica JNA došao pravi čovek za to mesto, odradio sve prema pravilima vojne taktike u slučaju uličnih borbi i Hrvati su momentalno šutnuti.

Uzgred, verovatno je to i opravdanje zašto niste napali onu JNA u Zagrebu, jer ona nije uključila četnike u svoje redove :hahaha:

Je da, u Vukovaru je municija, hrana,oružje, vojnici raslo kao trava, trebalo je samo zagrabiti. Profesionalni vojnik koji se nikad više nije pokazao i pomogao u daljnjem napredovanju. Kao niste htjeli, kiselo je grožđe bilo .

- - - - - - - - - -

Dakle, ti zaista misliš da je 100.000 vojnika JNA bilo angažovano u oslobađanju grada?

- - - - - - - - - -

RKC je najobičnija sekta. Ali, sad kad znaš na koga mislim, smatraš li i njega kraljem Hrvatske?

Ne razumijem te ništa, budi jasniji.

Je da, u Vukovaru je municija, hrana,oružje, vojnici raslo kao trava, trebalo je samo zagrabiti. Profesionalni vojnik koji se nikad više nije pokazao i pomogao u daljnjem napredovanju. Kao niste htjeli, kiselo je grožđe bilo .

- - - - - - - - - -

Ne razumijem te ništa, budi jasniji.

Nije bilo municije za branje, ali isto tako to nije razlog zašto su Hrvati šutnuti odatle, već što je komandu nad JNA jedinicama preuzela kompetentna osoba za tu poziciju. Ja razumem da ti voliš da misliš kako je razlog za to bio nedostatak municije, ali je pravi razlog to što je JNA odlučila da stvari pristupi vojnički, a ne politikantski.

A što se jasnoće tiče, prvo moram da te pitam jesi li glup? Pošto si se malopre raspravljao sa čovekom koji kaže da tolika vojska nije mogla da bude raspoređena oko Vukovara, dok ti kažeš kako je mogla da bude raspoređena na drugoj strani Dunava. Tu je sve jasno, pa ne znam šta ti je nejasno u pitanju da li zaista misliš da je 100.000 vojnika JNA bilo angažovano u oslobođenju Vukovara?

A ako ti nije jasno ovo oko RKC, opet moram da pitam jesi li glup? Jer, ta skraćenica ti je poznata, a takođe ti je poznato ko je poglavar te organizacije, pa je pitanje bilo smatraš li i njega kraljem Hrvatske?

Nije bilo municije za branje, ali isto tako to nije razlog zašto su Hrvati šutnuti odatle, već što je komandu nad JNA jedinicama preuzela kompetentna osoba za tu poziciju. Ja razumem da ti voliš da misliš kako je razlog za to bio nedostatak municije, ali je pravi razlog to što je JNA odlučila da stvari pristupi vojnički, a ne politikantski.

A što se jasnoće tiče, prvo moram da te pitam jesi li glup? Pošto si se malopre raspravljao sa čovekom koji kaže da tolika vojska nije mogla da bude raspoređena oko Vukovara, dok ti kažeš kako je mogla da bude raspoređena na drugoj strani Dunava. Tu je sve jasno, pa ne znam šta ti je nejasno u pitanju da li zaista misliš da je 100.000 vojnika JNA bilo angažovano u oslobođenju Vukovara?

A ako ti nije jasno ovo oko RKC, opet moram da pitam jesi li glup? Jer, ta skraćenica ti je poznata, a takođe ti je poznato ko je poglavar te organizacije, pa je pitanje bilo smatraš li i njega kraljem Hrvatske?

To se odnosilo na tvoju konstataciju i vođi neke sekte. Nije mi jasno na koga misliš

Ајде момак не једи говвна :) Узмеш да играш КОЛ ОФ ДЈУТИ подешен на ИЗИ ЛЕВЕЛ па једва уништиш три тенка и једва убијеш 20 ботова који ти отворно јуришају на цев а ти причаш приче о озбиљном рату. Јеббо те ХТВ.

Nekako mi se čini da pišeš na ćirilici jer ne želiš da to uopće pročitam pa ti odgovorim

.

Bio je taj koji opisuje svjedočio i u onom dokumentarcu od B92 - vukovar poslednji rez. To je taj isti goran milić... Kaže da je od 47 ljudi iz njegova voda preživjelo samo sedam. Eto tako je završila ta brigada ali elitna je bila...

B92 je odavno antisrpska televizija, a stanoviti Goran Milić svakako nije mogao da proceni gubitke cele brigade na osnovu svog voda. Naravno, uvek ima prostora za sumnju da je u pitanju samo glumac, a ne i pravi vojnik, uzimajući u obzir sa koje strane dolaze takve priče...

Nekako mi se čini da pišeš na ćirilici jer ne želiš da to uopće pročitam pa ti odgovorim

.

Čak i da je tako, to navodi na dva zaključka. Jedan, da si nepismeni idiot. A drugi da si jednostavno mali i kljukaju te pričama, pošto ovde slabo ima Hrvata koji ne razumeju ćirilicu, ali opet, slabo ima i hrvatske dece poput tebe, uglavnom su sve matori konji, sudeći po njihovim pričama da su odreda učestvovali u ratu i pobili ko zna koliko ćetnika.

- - - - - - - - - -

Prošla je ponoć i kod tebe se isključio mozak.
Lakše ti je pisati traktate u prazno nego jedno ime?

Ne, samo ne želim da oslovljavam tu spodobu njegovim imenom. Tebi je, pretpostavljam, takođe lakše da napišeš nekoliko postova umesto da ukucaš nekoliko slova u pretraživaču?

Čak i da je tako, to navodi na dva zaključka. Jedan, da si nepismeni idiot. A drugi da si jednostavno mali i kljukaju te pričama, pošto ovde slabo ima Hrvata koji ne razumeju ćirilicu, ali opet, slabo ima i hrvatske dece poput tebe, uglavnom su sve matori konji, sudeći po njihovim pričama da su odreda učestvovali u ratu i pobili ko zna koliko ćetnika.

- - - - - - - - - -

Ne, samo ne želim da oslovljavam tu spodobu njegovim imenom. Tebi je, pretpostavljam, takođe lakše da napišeš nekoliko postova umesto da ukucaš nekoliko slova u pretraživaču?

Ti si nešto pomiješao

Ti si nešto pomiješao

Ne, zapravo sam ti veoma jasno rekao. Neću napisati njegovo ime jer ne želim da ga oslovljavam drugačije osim "poglavar katoličke sekte". Pošto ti ovo "katoličke" očigledno nije bilo dovoljno da shvatiš o kome se radi, napisao sam i "poglavar RKC". Dakle, ako zaista želiš da saznaš o kome se radi, a da si normalan znao bi to odmah, uzmeš i ukucaš to u pretraživaču. Pokušaću da nacrtam: prvi korak - pročitati termin "poglavar RKC", drugi korak - ukucavanje tog termina u pretraživaču. Nadam se da ti je sad posao maksimalno olakšan, a to je svakako lakše od pisanja postova.

Ne, zapravo sam ti veoma jasno rekao. Neću napisati njegovo ime jer ne želim da ga oslovljavam drugačije osim "poglavar katoličke sekte". Pošto ti ovo "katoličke" očigledno nije bilo dovoljno da shvatiš o kome se radi, napisao sam i "poglavar RKC". Dakle, ako zaista želiš da saznaš o kome se radi, a da si normalan znao bi to odmah, uzmeš i ukucaš to u pretraživaču. Pokušaću da nacrtam: prvi korak - pročitati termin "poglavar RKC", drugi korak - ukucavanje tog termina u pretraživaču. Nadam se da ti je sad posao maksimalno olakšan, a to je svakako lakše od pisanja postova.

Napisao sam vec da si pomijesao nešto, iz tvog daljnjeg pisanja nisam više siguran jel nešto alkoholno ili kemijsko. Hvata te paranoja

Djetinjasto " ja znam, ali neću reći"

E vidiš, tu već dolazi do izražaja tvoj nedostatak pomenute veštine čitanja. Ja nisam rekao da ne želim da napišem njegovo ime i funkciju jer hoću tebe da zajebavam, nego zato što mi je cela ta organizacija, kao i njen poglavar, toliko ogavna da ne mogu ni da ih oslovljavam njihovim imenima. Ali, to je moj razlog i nema veze sa raspravom, odnosno sa prethodnim pitanjem smatraš li poglavara te sekte kraljem Hrvatske?

Kojeg sam ja kralja Hrvatske naveo da je bio papa?

Pardon, moja greška, ispao sam debil jer sam pročitao samo ono "Franjo", a ne i nastavak, pa mi se učinilo da je papa u pitanju. Međutim, opet mi je tu nešto nejasno. Koliko znam, vi za njega ne pišete "Francis", nego "Franjo", dakle i to je hrvatizovanje njegovog imena, a rekao si da se to odnosi samo na kraljeve Hrvatske.

Tako da, ako već njega oslovljavate sa "Franja/Franjo", onda bez obzira na moju prethodnu grešku oko čitanja tvog posta, ostaje pitanje smatrate li i njega kraljem Hrvatske?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back