Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
besarović sava.JPG
dragojlov.JPG
uzelac.JPG
2 uzelac.JPG
3 uzelac.JPG

Upoređivali smo već, recimo onda u Vukovaru kad su Hrvati lagano šutnuti. Kao i u svim ostalim bitkama gde su se susreli sa srpskom vojskom, kojih je na žalost bilo malo jer su Hrvati izbegavali borbu sa vojskom da bi mogli da se koncentrišu na civile :kafa:

Izbjegavaš ozbiljan odgovor na pitanje kravate...

Čovječe ovo s kravatom je izjeb totalni za svakog Srbina. Kako sam se toga tek sad sjetio. Hrvati su toliki svjetski igrači da je svaki Srbin stavljen pred izbor:

1. Ili hodat ko klošar...

2. Ili hodat u hrvatskom ratnom odijelcu...

Hahahahahahaha...

P.S.

U Vukovaru je baš najviše izašla na vidjelo ta razlika u klasi. JNA je morala mobilizirat cijelu Srbiju da osvoji grad u kojem živi 25 000 Hrvata, pa ga kasnije od straha vraćali bez borbe nazad. Bitka na marici broj 2.

.

Pa sam si pricao kako je Tito vodio do slobode, Simo Dubajic je bio dio toga.

Put do slobode vodio je preko Bleiburga :ceka:

Jedno je put do slobode a drugo su ratni zločinci, no to je tebi kao Srbinu preteško shvatiti, tebi je to jedno te isto... :kafa:

Inače, naišao sam na jedan zanimljiv razgovor jednog vašeg profesora:

Pametan neki čoveci taj Protić...

Poslednja izmena:
Izbjegavaš ozbiljan odgovor na pitanje kravate...

Čovječe ovo s kravatom je izjeb totalni za svakog Srbina. Kako sam se toga tek sad sjetio. Hrvati su toliki svjetski igrači da je svaki Srbin stavljen pred izbor:

1. Ili hodat ko klošar...

2. Ili hodat u hrvatskom ratnom odijelcu...

Hahahahahahaha...

P.S.

U Vukovaru je baš najviše izašla na vidjelo ta razlika u klasi. JNA je morala mobilizirat cijelu Srbiju da osvoji grad u kojem živi 25 000 Hrvata, pa ga kasnije od straha vraćali bez borbe nazad. Bitka na marici broj 2.

.

Kravata je stvar izbora, a ne manira, idiote :hahaha: Ali, kad smo već kod toga, struju imaš zahvaljujući Srbinu čije su rođake tvoji rođaci poklali u Jasenovcu :kafa: A što se Vukovara tiče, baš je bilo obrnuto, Hrvati su mobilisali sve što su imali, a sa druge strane nisu imali ni jedan posto kapaciteta JNA, i opet su fafali :whistling:

Poslednja izmena:
Zašto nepostojeće? Sarkofag kraljice Jelene s epitafom na kojem se uz nju, spominje i njen suprug, kralj Mihovil Krešimir II. i njihov sin kralj Stjepan Držislav, krasi dvoranu MHAS-a u Splitu. Što je još bolje, pronađen je točno na mjestu na kojem je splitski kroničar Toma Arhiđakon napisao da se nalazi mauzolej hrvatskih kraljeva u kojem su pokopani, kako sam piše, brojni hrvatski kraljevi, među kojima je imenom spomenuo kralja Krešimira Starijeg. Lokacija je naravno, Gospin Otok u Solinu kraj Splita, a mauzolej je bio smješten u narteksu crkve sv. Stjepana. Ostaci te crkve su istraženi i ponovno zakopani u temeljima današnje crkve. Prigodom arheološkog sondiranja i istraživanja, pronađeni su i dijelovi već spomenutog kraljičinog sarkofaga.

2 kilometra sjevernije od te lokacije, u Solinu, vide se i danas zidovi i unutarnje prostorije krunidbene bazilike sv. Petra i Mojsija, u kojoj je papinski legat Gebizon (umro iza 1097.), kasnije biskup grada Cesene u Italiji, dana 8. listopada 1075. godine okrunio Dmitra Zvonimira (umro 1089.) za kralja Hrvatske i Dalmacije i predao mu kraljevsku krunu, žezlo, mač i zastavu, kako je opisao suvremenik tog događaja, kardinal Deusdedit (umro oko 1099.) u djelu Collectio canonum, napisanom 1086. godine (za Zvonimirova života, sic!), a koje se i danas čuva u orginalu u Vatikanu.

Spominje se, neko je napisao da se nalazi, bio je, neko je napisao da je bio...

Ima li iđe da postoji grob nekg hrvatskog kralja?

Jbte, postoje mumije egipatskih faraona od pre 4-5 hiljada godina, a od mnogobrojnih hrvatskih kraljeva danas nema ni koske...:per:

- - - - - - - - - -

P.S.

:per:

A nahebo vam se ludi Života majke sa dve hiljade dobrovoljaca, još to ne možete da prebolite...:hahaha:

Strasno !!!

Kako bi Srbi rekli, nasli na tavanu katolicke krstenice svojih djedova i pradjedova pa se vratili svome jatu.

Ne, već je svuda bilo izroda. Na primer, ne bih rekao da su Hrvati blagonaklono gledali na onog ustašu koji je u uniformi i sa oružjem došao do Đujića i rekao da ga je sramota zločina svojih ustaških kolega. Takođe je rekao da se predaje i neka Đujić čini sa njim šta hoće, a ovaj ga je prihvatio i uključio u svoje jedinice.

S tom razlikom što je postupak tog ustaše visoko moralni čin, dok su Srbi koji su bili u ustašama jednostavno izopačeni izrodi, samo još ne pokatoličeni, pošto su Hrvati uvek voleli takve koji praštaju zločine nad svojim sunarodnicima. Doduše ne svi, poput recimo onog Subašićevog tasta koji bi i dalje da kolje njega i svoju ćerku.

Jbte, postoje mumije egipatskih faraona od pre 4-5 hiljada godina, a od mnogobrojnih hrvatskih kraljeva danas nema ni koske...:per:

- - - - - - - - - -

A nahebo vam se ludi Života majke sa dve hiljade dobrovoljaca, još to ne možete da prebolite...:hahaha:
Ako si pažljivo čitao, piše da su hrvatski kraljevi faraoni a Hrvati potiču od starih Egipćana.

- - - - - - - - - -

Ni od srpskih srednjovjekovnih nekoliko stoljeca kasnije nije nista ostalo .

Ako si pažljivo čitao, piše da su hrvatski kraljevi faraoni a Hrvati potiču od starih Egipćana.

Si ti lud? Misliš da ja trošim pažnju na ta njihova budalesanja?

Nego eto, čisto naletim, pa prokomentarišem te njihove kretenizme koji mi na brzinu uđu u vidno polje...:per:

- - - - - - - - - -

Vidi, ja ne znam šta je u onim sanducima u Studenici, ali bar oni postoje.

Od vaših nije ostalo ama baš ništa. Ali, pazi, ništa...

A to je skoro nemoguće.

Znači, ili su ih vaši preci pojeli, ili su ih zapalili da vide pitckin dim...

Si ti lud? Misliš da ja trošim pažnju na ta njihova budalesanja?

Nego eto, čisto naletim, pa prokomentarišem te njihove kretenizme koji mi na brzinu uđu u vidno polje...:per:

- - - - - - - - - -

Vidi, ja ne znam šta je u onim sanducima u Studenici, ali bar oni postoje.

Od vaših nije ostalo ama baš ništa. Ali, pazi, ništa...

A to je skoro nemoguće.

Znači, ili su ih vaši preci pojeli, ili su ih zapalili da vide pitckin dim...

Nasi bili nekoliko stotina godina stariji i te crkve su bile u ratovima razrusene. Ono sto je do sad nadeno potvrduje stare kronike o mjestu ukopa HR kraljeva. Sigurno ce se jos nesto naci , kao nedavno natpis kraljice Domaslave na Klisu u njihovoj zaduzbini.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv...-vladarica-zivjela-je-u-10.-stoljecu/1640706/

domaslava.jpg

225px-Vladarski_natpis_crkve_sv._Vida_u_Klisu.png

Poslednja izmena:

Vlastimirovićima se ne zna groba, a jedino je njih moguće uspoređivati s Trpimirovićima, jer su živjeli u isto vrijeme. Nemanjići su živjeli stoljeće nakon izumruća Trpimirovića, a ipak je pronađen sarkofag kraljice Jelene koji se čuva u MHAS-u u Splitu.

- - - - - - - - - -

Splitski kroničar Toma Arhiđakon je opisao mauzolej hrvatskih kraljeva napisavši da su ga još za njegova života čuvali redovnici iz benediktinskog reda i da je bio mjesto hodočašća, jer je narod pohodio grobove svojih kraljeva.

- - - - - - - - - -

Zašto nepostojeće? Sarkofag kraljice Jelene s epitafom na kojem se uz nju, spominje i njen suprug, kralj Mihovil Krešimir II. i njihov sin kralj Stjepan Držislav, krasi dvoranu MHAS-a u Splitu. Što je još bolje, pronađen je točno na mjestu na kojem je splitski kroničar Toma Arhiđakon napisao da se nalazi mauzolej hrvatskih kraljeva u kojem su pokopani, kako sam piše, brojni hrvatski kraljevi, među kojima je imenom spomenuo kralja Krešimira Starijeg. Lokacija je naravno, Gospin Otok u Solinu kraj Splita, a mauzolej je bio smješten u narteksu crkve sv. Stjepana. Ostaci te crkve su istraženi i ponovno zakopani u temeljima današnje crkve. Prigodom arheološkog sondiranja i istraživanja, pronađeni su i dijelovi već spomenutog kraljičinog sarkofaga.

2 kilometra sjevernije od te lokacije, u Solinu, vide se i danas zidovi i unutarnje prostorije krunidbene bazilike sv. Petra i Mojsija, u kojoj je papinski legat Gebizon (umro iza 1097.), kasnije biskup grada Cesene u Italiji, dana 8. listopada 1075. godine okrunio Dmitra Zvonimira (umro 1089.) za kralja Hrvatske i Dalmacije i predao mu kraljevsku krunu, žezlo, mač i zastavu, kako je opisao suvremenik tog događaja, kardinal Deusdedit (umro oko 1099.) u djelu Collectio canonum, napisanom 1086. godine (za Zvonimirova života, sic!), a koje se i danas čuva u orginalu u Vatikanu pod brojem cod. lat. 3833 I, fol. 91-92.

Da ponovimo za one koji su se kasnije uključili.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back