Mi deca sa stanice Zoo

• Začetnik teme Začetnik teme gugu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne,ne u cenzurisanoj verziji,jaci utisak ostavlja bas zato sto je SVE opisano.Inace bi se pretvorilo u skolski primer knjige o narkomaniji,bez jaceg efekta:neutral:

Mislim da znam sta oces da kazes, nemogu da budem bas 100% siguran, kao sto rekoh nisam je procitao, ali realno ako je sve tako detaljno opisano, dal' bi onda to ubacili u lektiru, a ja mislim ozbiljno da bi bilo odlicno ubaciti je - ovako bolje ista nego...

nisam znala da se vratila horsu (otkud ti to uopste?) ali nisam nimalo iznenadjena.na kraju krajeva, kao sto rekoh, jako malo narkosa se i zapravo izvuce.

sto se Bovija tice, mislim da je kod Its too late ona pocela sa bockanjem...koliko se secam... Mislim da su trebali ubaciti Ashes to ashes (to mi je definitivno omiljena njegova pesma) jer ipak:

"Time and again I tell myself
Ill stay clean tonight
But the little green wheels are following me
Oh no, not again
Im stuck with a valuable friend"

"I never done good things
I never done bad things
I never did anything out of the blue, woh-o-oh
Want an axe to break the ice
Wanna come down right now

Ashes to ashes, funk to funky
We know major toms a junkie
Strung out in heavens high
Hitting an all-time low

My mother said to get things done
Youd better not mess with major tom"

Heh, lako je Bouviju, boli njega dupe on ima love moze da se zajebava sa horsom kolko hoce.

Inace, uopsteno mi se i ne svidjaju knjige o horsu, u svima je previse romantizomana i izdramatizovana cela stvar koja je zapravo tragi-komicna. Mi deca je jos i oke jer to nije previse izrazeno ali opet ima patetike a i poprilicno je ocigledno da ce se vratiti dopu cim prodje frka. Trainspotting Irvina Velsa je po meni najbolja knjiga o horsu - u potpunosti iskrena i bez trunke patetike. Tu je lepo naznaceno nesto sto mnogi zaboravljaju - Ne drogiraju se budale i ne rade to samo zbog ocaja i tih sranje vec zbog uzitka koji droga pruza.
I jos jedna stvar - narkomanija nije bolest nego obest.

"Mi deca sa stanice Zoo" je fenomenalna knjiga.

Opisuje samu srž narkomanije. Nije dovoljno reći: "Nemojte se drogirati, to ne valja." Upravo ova knjiga pokazuje sve loše strane narkomanije. Knjiga naravno ima delove koje je zaista teško čitati, ali koliko god bila teška, toliko je i poučna.

Film ostavlja nešto veći utisak, možda zbog samih scena drogiranja, prostituisanja, fizičke krize i sl. ali je mnogo toga izostavljeno i definitivno treba prvo pročitati knjigu.

Opet, svaka čast Kristijani što je skupila hrabrosti da ispriča tu priču i obelodani tako velik problem.

Čitala sam i druge knjige o narkomaniji ali je ova sigurno najefektnija.

Film ostavlja nešto veći utisak, možda zbog samih scena drogiranja, prostituisanja, fizičke krize i sl. ali je mnogo toga izostavljeno i definitivno treba prvo pročitati knjigu.

Opet, svaka čast Kristijani što je skupila hrabrosti da ispriča tu priču i obelodani tako velik problem.

Na mene je ostavila veci utisak sama knjiga..A opet ,pre bih rekla nekom da pogleda film,a posle da procita knjigu...

ta devojka u desnom gornjem uglu je Stela,mislim...

Na mene je ostavila veci utisak sama knjiga..A opet ,pre bih rekla nekom da pogleda film,a posle da procita knjigu...

ta devojka u desnom gornjem uglu je Stela,mislim...

Dobro Marta, imamo drugačija mišljenja.

Knjiga neće biti toooliko zabavna ako prvo pogleda film, a i sve likove i događaje će zamišljati kao scene iz filma, a onda se ne upotrebljava mašta toliko.

Stela?! O.o

Au, a ja nju uvek zamišljala kao neku lepoticu... :(

Procitaj je..
Knjiga je divna.
To je jedna od knjiga koju cu citati iznova i iznova i svaki put cu jos se vise iznenaditi misleci i imajuci osecaj kao da je citam prvi put.
Milion puta sam je mislim procitala i mislim da cu je jos milion. :heart:

Poslednja izmena:
Knjiga mi je jedna od omiljenih, prochitala sam je 3 puta, i film sam isto toliko odgledala, mada uvek kada knjiga dospe na filmsko platno ja se razocharam jer pricha nije do kraja isprichana, i to jednostavno nije to...
Bolji sam film napravila u glavi...
Ceo film mi lichi na neki dokumentarac...

U nekim momentima citanja bilo mi je muka...ne muka od knjige...vec od tako realno, tako dobro opisanih situacija u koje onda nikad ne pozelish da upadnish...ni kao akter, ni kao posmatrach...Verovatno je neko ovo vec rekao, nisam citala sve postove, ali dati je svakome ko ima 12-13 godina i smanjiti zelju naivne decurlije da se upustaju u ono sa cime se karakteri knjige susrecu...

U nekim momentima citanja bilo mi je muka...ne mukaima od knjige...vec od tako realno, tako dobro opisanih situacija u koje onda nikad ne pozelish da upadnish...ni kao akter, ni kao posmatrach...Verovatno je neko ovo vec rekao, nisam citala sve postove, ali dati je svakome ko ima 12-13 godina i smanjiti zelju naivne decurlije da se upustaju u ono sa cime se karakteri knjige susrecu...

pa ja to je i bit ove knjige...da nikad ne pomislish na te gluposti....:think::think:....mislim da je svima postalo jasno.....ali ipak...ovo vrijedi komentarisati.....i pomochi bilo kome u tome ....a ne podrzhavati da to i dalje nastavi...

znam samo da se kristijana povukla iz javnosti....a i prochitala sam da se opet navukla na to....sr**e....je li iko mozhe potvrditi to....o s

heh knjigu sam citala preko7 puta i svaki put ostavi utisak.. Secam se kad sam je prvi put citala, sanjala sam da odem u Berlin i vidim sve to svojim ocima.. Da prosetam tom stanicom da pokusam da pomognem nekima koji su kao ona.. Heh. evo da se zna, ostvarih san, nekoliko godina kasnije sam otisla u Berlin.. Na kraju mi je ostala samo knjiga da je ponovo i ponovo citam, i naravno novi omiljeni grad (:

Back