Meze

Kakve veze imaju Rusi sa našim običajima ugošćavanja gostiju? I odakle ti ideja da smo čekali Turke da nam pokažu kako se dočekuju gosti? 🤣Jesi li čitao nešto o načinu života na selima i dvoru pre dolaska Turaka na ove prostore?
Gde to da pročitam? Otkud ja znam kako je bilo pre dolaska Turaka, verovatno drugačije. Turci su doneli orijentalno i primitivno. Danas u čitavoj Evropi hranu može gost da dobije samo na Balkanu gde su Turci vladali.
I to je znak da su oni napredni 🤣🤣🤣
Omladina je daleko naprednija, bolje obučena, veći broj ljudi govori engleski. Vidim kod ženine rodbine da masovno putuju, mladi odlaze na razmene studenata po Evropi dok moja rodbina u Srbiji na letnjem raspustu dolazi iz Beograda da bere maline u nadnici.

Sve su vam krive strankinje koje oženite :D
Jedite čips kad ste mahniti :D

1723287487856.jpg

Kaži to evropskoj gospodi koja služi kanapee na koktel okupljanjima :mrgreen:

dobro je to opisao Lane Gutović u predstavi Ukrađena ličnos" u svojoj monodrami nešto u stilu
Ah kako je sve u Eu fino :mrgreen:pa kanapeići pa mali zalogajčići sve nabodeno na čačkalice, a kod nas, naš narod ne zna tako na malo nego onako pošteno ako ne nabode na ražanj kao da te i nije s ničim ponudio...

Ljudi sa problemima sa zelucem ne bi trebalo da piju kafu, espreso ti je tu jos gora varijanta, moj ti
Iz domaće kafe pijem mulj po navici pa mi smeta. Uz to još prlja posuđe i teže se skida, a sa aparata samo šljisnem vodu. Dolazili moj tast i tašta u Srbiju i moja majka im skuvala tursku kafu i tast kaže da je poslednji put to pio dok je još Todor Živkov bio živ.

Iz domaće kafe pijem mulj po navici pa mi smeta. Uz to još prlja posuđe i teže se skida, a sa aparata samo šljisnem vodu. Dolazili moj tast i tašta u Srbiju i moja majka im skuvala tursku kafu i tast kaže da je poslednji put to pio dok je još Todor Živkov bio živ.
Da, nedostatak Sofije mi je sto nisam mogla nigde da popijem tursku kafu (tj, iz dzezve, kako Bugari kazu).

Back