Метро 2033-34

Metro 2033 je odličan, dobra postapokaliptična priča...ljudi žive u moskovskom metrou u malim enklavama-državicama, dok je iznad njih
kontaminirana površina...poglavlja su jako dinamična i stalno se dešava neka akcija.
Metro 2034 mi je međutim dosta slabije napisan.

Метро 2033 је одлична књига, мада ни 34 није лош. Али гледам постоји могућност да на официјалном сајту књиге пишеш своју верзију исте књиге и онда људи тако дорађују епизоде или по целе књиге.

Čitao i jednu i drugu, iako generalno ne volim horore....33 je odličan, držao me je celu noć do 3 ujutru, dok ga nisam završio...34 je stvarno slabije napisan, iako na momente ima dobre trenutke, razočarao me je krajem

Meni su obe knjige bile super, ali sam prvo citala 2034... srecom price nisu toliko povezane likovima i dogadjajima pa mogu da se citaju nezavisno... 2033 jeste bolja, ali ni 2034 nije losa...
svidja mi se to sto prikazuje da se sve price ne zavrsavaju srecno, surovo ali istinito... :(
Kakvi su vasi utisci?

I mene je kraj 2034 malo smorio, nisam bila navikla na tužne završetke :(
Ali 2033 je bolja, i većina se slaže sa tim koliko sam primetila, obavezno je potraži... ima je u biblioteci u knez Mihajlovoj...

Poslednja izmena:
Hvala. :)

Nešto nisam bila toliko motivisana da je nađem, ali obzirom kako je svi preporučuju, verovatno ću je čitati, makar i online.

Znam da nije tema, ali da li je neko čitao njegov Sumrak, kako su beše preveli? "It's Getting Darker"?

Dobra stvar, meni je držala pažnju do kraja.

Hvala. :)

Nešto nisam bila toliko motivisana da je nađem, ali obzirom kako je svi preporučuju, verovatno ću je čitati, makar i online.

Znam da nije tema, ali da li je neko čitao njegov Sumrak, kako su beše preveli? "It's Getting Darker"?

Dobra stvar, meni je držala pažnju do kraja.

Nisam,nisam ni znala da je napisao išta osim metroa... jel izašao kod nas?

METRO 2033
-odlomak-

Njihovo glavno oružije je strah. Narod jedva izdržava na svojim položajima. Ljudi zalegnu automatima i mitraljezima - a oni na njih idu goloruki. I svi duboko svesni da su ovi i kvalitativno i brojno nadmoćniji, samo da ne krenu da beže, gube se od straha, a neki su i poludeli, kažem ti u poverenju. I nije to samo strah, Hanteru! To je... Ne znam čak ni kako bih ti to racionalno objasnio. Svaki put je sve jače. Kao da utiče na glavu... I meni se čini, svesno! Osetiš ih još iz daleka, i taj osećaj postaje sve jači, neki odvratan nemir, da kolena počnu da ti klecaju. A još se ništa i ne čuje i ne vidi, aki ti već znaš da su tu negde u blizini, da dolaze... Dolaze... A kad se razlegne krik - samo bi da pobegneš. Kađ priđu bliže - počne da trešti. I još dugo posle svega vidiš kako oni širom otvorenih očiju idu pravo na reflektore.

• • •

Opasnost za ceo metro, kažeš! A, ne, ne samo za metro. Za celokupno naše napredno čovečanstvo, koje je zahvaljujući svom progresu i došlo u nepriliku. Došlo je vreme da se plati. Ovo je borba izneđu vrsta, Lovče! I ti crni nisu šljam,i nisu oni nikakvi vampiri. Oni su homo novus - sledeći stupanj evolucije, bolje od nas prilagođeni novoj životnoj sredini. Budućnost je njihova, lovče. Možda će sapiensi truliti još dvadesetak, možda čak i pedeset godina po đavoljim jazbinama koje su sami prokopali još dok ih je bilo poprilično mnogo pa nisu mogli svi da se smeste gore, tako da su najsiromašniji morali da se preko dana sklanjaju pod zemlj. Postaćemo bledunjavi i kržljavi kao Veslovi morloci, sećaš se Vremenske mašine: i kod njih su u budićnosti pod zemljom živeli takvi stvorovi.
...
Zato što tamo na površini mi više nismo kod svoje kuće. Svet nam više ne pripada, Lovče... On više nije naš...

Back