Metallica

• Začetnik teme Začetnik teme 135tt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Metallica - The Best Instrumental

• Orion

glasova: 6 33,3%
  • (Anesthesia) Pulling Teeth

glasova: 4 22,2%
  • The Call of Ktulu

glasova: 8 44,4%

• Ukupno glasova
    18
  • Anketa je zatvorena .
Pa znas sta , ja mislim da je James gledao malo dalje od svog prozora i da je MRZEO kada ga neko ogranicava na PRAVAC... Da si malo vise citala njegove intervjue i uglavnom grupe uvidela bi da je covek sazrevao vremenom... On se usavrsavao, menjao ukuse ( sto je sasvim prirodna pojava), covek je jednostavno napravio legendarne albume ( do black-a koje i ti volis, i drago mi je sto ti se svidjaju...) i jednostavno se zasitio...
Preslusaj pesmu ( molim te, ako nisi) "No leaf Clover" koju je radio specijalno za simfonijski orkestar i videces kakav je u stvari on muzicar...

Jednostavno ne prilici coveku da se sa 50 godina, sa polu opalom kosom mlati po sceni u uskim jeans pantolonama i koznom jaknom i praveci se da uziva a pritom mu se vrti u glavi od visokog pritiska, pa cak i po cenu "ne izdavanja svog PRAVCA"...
Nemam stvarno nista protiv tebe, nego sam se malo iznervirao, mnogo sam emotivan, ******* sta cu... Izvini...

opusteno,ne treba ti meni nizasta da se izvinjavas,
shvatam ja da ti mnogo volis i postujes metallicu :D
veruj mi i ja metallicu obozavam da slusam,
iako je mozda nelogicno iz cele ove moje price,al tako je...
ja nemam nista protiv Jamesa,i tih promena itd...
sve dok je to super za njega,dok se on usavrsava,i dok ima ljudi koji i to podrazvaju i kojima se dopada,samo jednostavno imam neki svoj ukus,
nesto mi se svidja nesto ne,i meni se to(posle black-a nije svidelo,al jos jednom kazem-UGLAVNOM znaci ima pesama i koje jesu,ali govorim u globalu...),mozda je glupo da kazem da je lose,jer se radi samo o mom misljenju,ali se meni eto ne dopada,pre slusam druge bendove ili pesme metalike koje vise volim...
i eto...u pravu si za sazrevanje itd.i sve ovo sto ste ti i ostali rekli za pravce,u pravu ste...

samo,kad neko kaze nesto protiv bodoma,ja odmah podivljam :D,to za izdaju pravca nisam mislila u nekom pogrdnom smislu,ili ne znam sta,ali jednostavno oni JESU promenili pravac posle blacka,sa razlikom u tome da se promena nekom svidela,a nekom ne,sta ces :D

i ok je da se u toku karijere sazreva,ali da sad bodomi(samo navodim kao primer :D,a i ima slicnosti sa onime sto mislim o metalici)-postanu izraziti thrash metal(sto bi jedan deo fanova,uglavno muski,hteo... :? ),to vise nikad ne bilo kao nekad,za mene bi sve izgubilo neki smisao,nemam pojma,najverovatnije ih ne bi slusala ni priblizno ko sad...jer ja ih volim i slusam,zbog melodicnosti i takve specificne atmosfere koju najvise volim kod njih,zbog toga me je zadnji album pomalo i razocarao,jer je sve manje i manje te melodicnosti,al eto slusam ga,ako oni zele promene,ok...ja licno smatram da ako bi svirali thrash sve bi upropastili,bili bi ko milion ostalih bendova,slusala bi ih i dalje al nije to to :?...
ako je promena raznih pravava u muzici izrazito sazrevanje i licna zelja nevezana za sticanje sto boljeg polozaja u svetu muzike,sto vise para itd.onda ok to postujem,i u slucaju DA MI SE NE SVIDJA...

ps.naravno da sam slusala no leaf clover,to je izmedju ostalih jedna od tih sto mi se svidjaju sa s'n'm...master mi se mnogo dopala u verziji sa s'n'm,verovatno zato sto mi je i inace omilljena...
i sve pesme od ranije poput nothing else matters,one,call of ktulu...svidele su mi se npr. sa s.orkestrom...

ufff...mislim da sam sad konacno rekla S V E sto sam imala o metallici+bodomima,posto je ovde ocigledno doslo do malog nesporazuma...
pozz :D

behemoth:
Jednostavno ne prilici coveku da se sa 50 godina, sa polu opalom kosom mlati po sceni u uskim jeans pantolonama i koznom jaknom i praveci se da uziva a pritom mu se vrti u glavi od visokog pritiska, pa cak i po cenu "ne izdavanja svog PRAVCA"...

nista ne treba na silu,da on hoce da se "mlati" i sa 50god i vise po sceni takav,
glupo je reci ne prilici,zasto da ne,ako zeli i voli to i pod stare dane...
drugo je ako je on umoran od svega toga,ili jednostavno ne zeli,onda je to ok... :cool:

Zapravo, ni ja se ne razlikujem mnogo od Midian, jer volim prvih pet albuma, sa Load/Reload-a nekolicinu pesama, a St.Anger gotovo nimalo...
Pošto trotačkasti ne trpi više tema o istom bendu na prvoj strani, pa je zato i izbrisao topic Metallica nedavno, onda ova tema ostaje kao zvanična tema o bendu, pa predlažem da malo raširimo raspravu... Recimo, od tri najpoznatije Hetfieldove solaže ( prva solaža pesme Master of puppets, druga solaža pesme To live is to die, i završna solaža pesme Nothing else matters), koja vam je najbolja?
Ja bih se opredelio za treću, iako su i prve dve odlične.

Definitivno solaza sa nothing else matters... DEFINITIVNO!!!
Tako kratka a tako sadrzajna i tako neverovatno uklopljena uz pesmu!!!
Jedna od najlepsih... Kao da govori kroz nju,
Krece u razbijackom stilu i zavrsava se polako i osecajno...

behemoth:
Definitivno solaza sa nothing else matters... DEFINITIVNO!!!
Tako kratka a tako sadrzajna i tako neverovatno uklopljena uz pesmu!!!
Jedna od najlepsih... Kao da govori kroz nju,
Krece u razbijackom stilu i zavrsava se polako i osecajno...

Slazem se, pogotovo za to da se uklopila u pesmu.

Evo jos jedno pitanje: omiljena pesma?

One.

Deyers Eve, Wherever i may roam, Sad but true, Damage Inc.( odlicna razbijacka)...
To su trenutno najzastupljenije...

A omiljeni rif??? A? Recite jedan rif iz bilo kog dela, bilo koje pesme...
Meni je Holier than thou, i rif posle solaze Struggle within... ( trenutno : ))

sto se tice rifa creeping death master seek and destroy ride the lightening(ono poslije solaze) ..sto se tice pjesama to je vec nemoguce ali blackened,ride the lightening,creeping death,no remorse seek and destroy,dyerest eye,my friend of misery,one naravno,master uf ne mogu vise ma svaka

Evo dve nove vesti iz "Metallica" tabora:

JAMES HETFIELD TO BE HONORED
4/12/2006
[ back ]

In addition to receiving the prestigious Stevie Ray Vaughan Award, James along with Robert, will be performing with Alice In Chains' Jerry Cantrell and Sean Kinney!
-----------------------------------------------------------------------------------------

Lars gives a studio update in this week's Kerrang.

Summary:

-Lars has said that they have "six to seven" songs done without vocals

-That theyve gone back to the old school approach of Lars and James sifting through cds of riffs compiling the songs as opposed to the st anger approach of bringing nothing in to the sudio.

-Talking of Rick Rubin, Lars said that its been good working with him because he sees things in the big picture and that it was good to change producers cause after working with one for 15 years they got spoiled
anyway

-It said the album was due early 2007

Back