METAL vs REP

za PainKiller Girl
Metal nije puno stariji od Hip-Hop-a(Rap-a).Pocetak metala 1970-1976(zvanican naziv) u
gornjem postu.Pocetak Hip-Hop-a 1979 sa pjesmom "Rapper's delight" od Sugarhill Gang
(zvanicno ta godina ali jos ranije su korisceni elementi koji karakterisu rap i hh tj.
skrec,rima,bas).tako da tih par godina manje vise ne oznacavaju velicinu jednog ili drugog
pravca.Ne bih se bas slozio da su Led Zeppelin,Beatles i slicni metal zaceci(po tome
korijeni hip-hopa bi mogli da vuku cak od tradicionalne muzike africkih crnaca) jer bar u
onom sto sam ja slusa od njih nema karakteristika tog pravca zestokih rifova gitare i
bubnjeva,pa cak i vokali mogu doci u pitanje mada kod metala imamo sirok spektar istih od onih koji "urlaju" promuklim glasom(Slayer,Deicide i sva dead metal bratija) pa do
melodicnih stavise operskih vokala(Nightwish,Lacuna Coil i sl.)Da napomenem u metal ulaze i razna instrumentalna ostvarenja(najbolji primjer Apocalyptica).
Sto se tice perioda u rap-u pa nema jasne granice ali se moze uzeti '79-('89)'91(old skul
tzv.) od '89 ili '91(taj period) do '98;'99(pojavljivanje gangsta rap-a teski tekstovi o
mafijasenju,droljama,drogi i sl.) i n
ovija era hip-hop muzike dje imamo sve i
svasta.normalnmo u toku svih perioda bilo je vise nego dosta izuzetaka.Grupama poput
NWA,Public Enemy i sl. su priznanje odavali cak i legende rock i metal muzike sto je
dovodilo i do saradnji izmedju ovih zanrova(sto bi ovu raspravu trebalo da okarakterise kao
besmislenu jer su i dan danas ti pravci povezani).
PS.za PainKiller Girl Sepulturu su svrstavali u sve i svasta ali nikad u Death metal(s
obzirom na zanr koji preferiras raspitaj se bolje i ja to pomalo slusam pa znam osim ako ti
izvor nije metal expres kod njih se ne zna sto je sto).
Ne znam koja je budala napisala da industrial ne treba tretirati kao metal pa zar velicine
poput rammstein,rob zombie.hatebreed(mada ga svstavju u druge pravce),static x(novija grupa)ne treba svrstati u metal a Beatlse treba.totalna glupost.kad pastujete prvo procitajte text jer moze neko drugi da se uci na glupostima.
a sad malo o saradnji.sa raperima su dosad saradjivali(ovo samo poznatija imena i ono sto
imam kod sebe da ne bi bilo nisam cuo pa ne znam):Helmet,Biohazard,Slayer,Faith No
More,Pearl Jam,Rage Against the Machine,Deftones,Slipknot,Aerosmith,Rob Zombie(ex White Zombie),Korn,Disturbed,Voivod,Apocalyptica,Marlyn Manson,Machine Head,SoulFly,Ozzy Ozborn,Disturbed itd. da ne pominjem gomilu NU metal bendova.Ovo je iz glave a nije pastovano sa nekog sajta.

kako vidim prema porukama izgleda da sam ja koji preferira rap preslusa vise metala nego vecina zazetih metalaca.ali sto cemo.uostalom trebali bi da se ujedinimo i slozimo kako bi zatrli narodnjake a ne da se koljemo izmedju sebe.dok ceca i kompanioja vladaju ovakve rasprave su besmisline;-)

Besomar:
kako vidim prema porukama izgleda da sam ja koji preferira rap preslusa vise metala nego vecina zazetih metalaca.ali sto cemo.uostalom trebali bi da se ujedinimo i slozimo kako bi zatrli narodnjake a ne da se koljemo izmedju sebe.dok ceca i kompanioja vladaju ovakve rasprave su besmisline;-)

ma to, warriors of the world unite!:)

Nego, jel onaj pasteovani tekst neki referat iz muzickog ili sta?
Mislim Max da je cuo ono Sepultura death metal...

Au pa ovo je najbolji deo:

"Danas postoji jako mnogo bendova koji misle da sviraju metal, i to sve nazivaju nu-metal, ali istina je da ta njihova muzika nema veze s metalom, kao sto ni oni nemaju."
:):):)
I naravno:
Zivite metal, mislite metal, slusajte metal, ostanite metal !!!

Besomar:
slazem se....spustam loptu, ako i druga strana prihvati! ;)

Naancy, nemoj pogresno da me shvatis, ne zelim da se raspravljamo, ali ove teme jednostavno nisu zanimljive bez sukoba misljenja... No hard feelings...

Smrt ''хард кор народњацима''!!! :)

Back