Metal VS. Punk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne rekla sam da mozda i to ima malo udela u tvom izboru...
Ovaj nisi mi odgovorio na ono,
ne zelis da budes uniformisan,
ali se oblacis kao fenser,
sto znaci da si uvek i svugde uniformisan..?
Nemas argument ili..?

I to se dalo procitati ali ocigledno nisi citala.Ne volim imidz koji prati metal muziku,ne svidja mi se.Ne mogu i ne zelim sebe da zamisljam u martinkama,majicama omiljenih bendova i ostalo.
Takvu vrstu uniformisanosti ne volim,jednostavno furam ono sto mi se svidja i kraj.

I to se dalo procitati ali ocigledno nisi citala.Ne volim imidz koji prati metal muziku,ne svidja mi se.Ne mogu i ne zelim sebe da zamisljam u martinkama,majicama omiljenih bendova i ostalo.
Takvu vrstu uniformisanosti ne volim,jednostavno furam ono sto mi se svidja i kraj.

Zavisi koji zanr metala.To sto si naveo mi se cini kao neki bleker ili neki sto slusa death/grind.Pogledaj malo bolje osobe koje slusaju thrash. ;)

fora je,ovde peglaju metalce samo zvoni...ortaku sasuli kubik cigala u glavu pre par godina

Pa dobro...vi metalci ste bar opasni momci ;) I kada je takva situacija treba gurati svoj stav...
Mene su pre dve godine ubbbili od batina fenseri. Isao sam sa devojkom i ortakom i prolazili smo pored copora seljaka, i neko iz rulje dobaci "gledaj ove narkomane"...moj ortak i devojka su bili u fazonu "ma pusti ih" a ja se okrenuo i sasuo neke psovke (i ne secam se bas tog dela :mrgreen: ) i onda pocne tuca...ja zavrsio sa usivenom glavom, ortak manje ogrebotine...ali mi je ta tuca bila draza nego bilo sta drugo! Samo treba biti svoj...:rolleyes:

Pa dobro...vi metalci ste bar opasni momci ;) I kada je takva situacija treba gurati svoj stav...
Mene su pre dve godine ubbbili od batina fenseri. Isao sam sa devojkom i ortakom i prolazili smo pored copora seljaka, i neko iz rulje dobaci "gledaj ove narkomane"...moj ortak i devojka su bili u fazonu "ma pusti ih" a ja se okrenuo i sasuo neke psovke (i ne secam se bas tog dela :mrgreen: ) i onda pocne tuca...ja zavrsio sa usivenom glavom, ortak manje ogrebotine...ali mi je ta tuca bila draza nego bilo sta drugo! Samo treba biti svoj...:rolleyes:
Pa to su debili odakle da su pankeri narkomani.Takve treba u shutku staviti da njima usivaju glave.

Ja kad bi mogao oblacio bi se kao hendrix nego bi me svi gledali na ulici i govorili koj pampi
Ne bi BAS svi:)
Meni bi bilo bas najs.

A tema....vise volim pank,nekako mi je iskrenija ta ideologija,vise mi se svidja muzika u globalu.
I ona fora da pank gitaristi znaju samo 3 akorda...po meni nebuloza(sto ne znaci da nema takvih,stavise ima ih dosta;) ).Ali takvih ima u svakom -pravcu- stagod.

Opasni?Pa ja ovde na trecini prstiju jedne ruke mogu da prebrojim ko bi se od tih metalaca tukao.
Al kao sto rekoh ja se ne druzim sa metalcima,ne 'stapam' se sa njihovim nacinom zivota i tu nam se putevi razilaze...

Ovde su svi metalci raspolozeni za tucu,
cak se frajeri kada je neki fenser na mulu udario jednog metalca,
se skupili ispred najveceg fensi diskoteke da se tuku...
Dakle, ono...
Uopste ne verujem u to da su kao kukavice itd...

Hm...punk je puno bolji od metalla...naravno meni...o ukusima se ne moze raspravljati...
zanimljivo mi je to da je cura koja je postavila temu rekla da se u njenom gradu vodi bitka izmedju metalaca i punkera...hahaha...pa i nije bash tako...ona mala derishta shto slushaju metall ili punk punih deset minuta se mozda i svadjaju....ali to je neshto medjusobno,po vrticima...
kod nas u BL se sve raspalo...i to poshteno....i oni skinsi(mislim na ove mladje,kao nazovi face) su propali...punkera i nema toliko....mozda se nekom cini ali to je tako....metallaca pun grad...rockercici...fuj...sve shto valja ne promovishe se okolo...vec je underground...to je to...

A to sto pises je cista glupost,
ja u Novom Sadu ni jednog metalca nisam videla za jedan dan,
ali zato 79 pankera...
Dakle,
zaobidji se tih prica, sto valja ne promovise se okolo...
Dakle punk u NS ne valja, ali recimo u Loznici je punk kvalitet jer ima 3 punkera...:roll::roll::roll:

Mislila sam to shto valja od starijih ljudi koji poneshto znaju o punku,metallu itd...ne hoda okolo u poderanim hlacama samo radi promovisanja kao djecurlija u Banjaluci...shta i ja slusham Oi! punk...pa ne hodam po ulici obucena tako da bi neko drugi rekao wau...imam neki svoj stil,koji furam duze vrijeme...a danashnja djecurlija...OMFG!!!

e na kraju nije bitno ko sta slusa vazno je da se pije... sabana ima medju svim grupacijama, medju fenserima su zatucani dizelasi navijaci, medju metalcima zatucani ograniceni blek death metalci sa tendencijama ka rasizmu (nemam nista protiv tih ideologija ali ih mirnije dozivljavam i ispoljavam), i medju pankerima su oi pankeri i skineri. svi bi oni da se tuku zbog nekih ogranicenih glupih razloga i nisu otvoreni za druge stvari, tolerancija nula. meni je zao tih navijaca (koji spadaju u tu fensi turbo folk podvrstu), oni jos nisu svesni da su sabanske dizel 90te prosle i da se svet okrece ka modernim tendencijama, sirim shvatanjima, njihove godine kad su trebali da se zdravo psihicki razviju u pametne ljude su prosle i sad je verovatno kasno za njih, razdire ih jbni bes, mrznja i teskoce zivotne koje su realno svuda oko nas i nekoga uhvate manje nekog vise i sta je tu je... zato mi ih je zao, mozda su imali velike potencijale da postanu pametni normalni ljudi. al sta je tu je, nekom je zivot majka nekom maceha...
al ono sto je poenta, tuku se i metalci i svi... nema tu mnogo nekih razlika... muzika ne promeni samu srz coveka ako mozda vec spoljasni izgled. svi smo isti, razlike koje svi prave medju nama su netacne, nisu to prave razlike. svi mi imamo potrebu da se nekad pobijemo i izivimo na razne nacine, i ne moramo biti zbog toga onda skinsi ili navijaci... i power metalci to isto osecaju, to sto ljudi misle da oni gotive zmajeve i fantastiku i bleje uz kompove igrajuci wow i farbajuci figurice itd da nece da se biju, to nidje veze...
i za kraj: pank je *! (salim se:) )

Nekad sam izlazio na mesta na kojima ima metalaca i moram da priznam da mi je posle kratkog vremena bukvalno dojadilo ici. Aj sto su dosli nacisti, nego sto su i sami metalci postali nacisti i paljevina do bola. Ono dodje Stone ili may u NS a ono neki lik ide i deli letke sa nekim rasistickim sajtom i sl. tripovi. Ili opet svira neki lokalan bend, ono lose da im treba zabraniti da sviraju dokle god postoje (u svim zivotima) i tamo gomila ljudi uzme i pali se na to i ono kao respeckt i sta znam i sve to jer tu svira cora iz komsiluka. . . Mislim daj. . . Tako da to je moje misljenje za novosadske metalce. . . Ima nekoliko OK likova i to je to, ostalo debilana. . .
A sto se tice PUNK-era. . . Nema toliko ljudi koji su paljevina, a i ako ih ima ubrzo odu, a ljudi nisu seljacine i debili i bendovi se vise ne postuju samo zato sto su lokalci vec zato sto znaju i nesto da odsviraju. I sada kad vec neko hoce da svira mora i da zna da svira, a ne samo da uzme gitaru u sake i aj. . . Mada idalje ostaje da se (ne)poznati bendovi malo slabije posecuju. Ali sve jedno, bar nema gluposti kao na metal svirkama. . .I ljudi su normalni. . .

ima dosta te isfoliraze u metalu, ljudi nikako da shvate, nikako da odvoje neke stvari... metal je do j-a-j-a zika, al ljudi dosta tripuju... verovatno je to normalno onda, verovatno je prirodno da ti tekstovi plus ta agresivna uzbudljiva zika pokrece u coveku odredjene stvari, da tripuje i prihvata i usvaja neke totalitarne stavove i zabija se u svoj svet metal muzike koja je po svim odlikama nekako sasvim odvojena od ostatka sveta. to je svet gde ili tripujes da si zlo vishe bice s drugog sveta koje ne pripada ovom obicnom svetu ili neki veliki pobunjenik i okoreli ogorceni borac protiv vlasti i sistema koji sa svojom ekipom ide gradom i menja stvari ili neki veliki za-eb-ani raspadac koji tripuje da najvise od svih pije i da se najvise od svih raspada i da je zesce agresivan i taf gaj. svi piju i svi s eraspadaju, samo na razlicite nacine, i fenseri i hoperi i pankeri i metalci... cak i naciji purnjaju travu, o cemu pricamo... nema tu nikakvih ideologija, sve je stvar mladosti i ludosti, sho bi se reklo... svima je ista... a to sad, dal hitler zabranjuje opijate, to kao vise ne postoji odjednom, ha... al u metalu imas najisfoliranijih realno, kao i kod fensera... toliko tih ljudi ima koji tripuju i dalje sve te svetove... metal treba skapirati na jedan zdrav nacin jer to je realno super zika, samo je ne treba pogresno konzumirati...

Chisto da se ubacim na sve ovo... dakle ni ja ne smatram da je uniformisanost bitna.. ne oblacim se ko fenser volim da ponesem majce svojih omiljenih bendova ali ne zavijam se stalno u crninu...nije da mi se ne svidja stil oblacenja metalaca ali volim kad nema preterivanja..odgovara mi stil oblachenja thrashera mislim i najbolji stil oblachenja svih metalaca...

Nj, ja ne nosim majice sa natpisom bendova,
uglavnom crne rolke(kratkih, dugih rukava...),
crvene, bordo, i jos po neku nekad boju...
dole ili crne pantalone, ili maslinaste ili farmerice ili suknjica...
I naravno martinke...
Uostalo i da ne slusam tu vrstu muzike nosila bih ovakve stvari...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back