Dionys
Iskusan
- Poruka
- 5.135
Pa promasio si mesto...ovde se ne ratuje nego raspravlja.
Pasivno ratuje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa promasio si mesto...ovde se ne ratuje nego raspravlja.
Mnogo puta sam se zapitao sta je to sto povezuje zene potpuno razlicitih stvova o zivotu, a desavalo se da cak i zene koje se ne podnose podrzavaju jedna drugu u odnosu na utvrdjene postulate tradicionalizma.
Bezobzira na anomalije i deformacije koje nuzno postoje spoj nespojivog dovodi u pitanje svesnost i ideju kao pokretac feminisma. Takodje ne uzimam u obzir inicijalni pokretacki mehanizam prostog opstanka jedne grupacije radnih zena, jer veza postoji i medju zenama koje nikad nisu bile voljne da se upustaju u taj radnicki "muski" deo delatnosti zadrzavajuci svoje pravo da budu podrska muskarcu i duhovni stub porodice, a ne onaj deo koji stvara materijalnu osnovu opstanka.
Vidim istu tu pricu o slatkisima na cijelom Balkanu kod ljudi koji su odrasli na selu. Cak su patili za bijelim hljebom i kiflama.

Ali, pitanje je sasvim jednostavno...Koliko puta je ovde ,na forumu napisano da se zene bore medju sobom,da se dozivljavaju kao konkurencija u borbi za muskarca,da su sklone zabadanju noza u ledja medjusobno opet zbog muskarca, podmetanjima,ogovaranjima...I sam si to vise puta tvrdio.
A da li je zaista tako? I da li je tacno i da su ujedinjene bas oko ideje feminizma ? Te sve koje kopaju medjusobno oci da bi dobile alfu....Hmm
Ovako zajedno napisano,potpuno nelogicno zvuci ,zar ne ?
Ja ne smatram sebe feminiskinjom i nisam.Nisam u smislu da potcenjujem znacaj muskaraca u nasim pa i u zivotu uopste.Ne mislim da postoji potreba za nekom borbom za zenska prava jer ih imamo,ravnopravne smo. Pravno,zakonski,jesmo. I tu je sve preko ovoga sto imamo cista budalastina,poput sakacenja jezika zarad rodne ravnopravnosti ili propisivanje procenata rodne zastupljenosti u upravnim odborima ili vlasti...Itd.
Ono sto se mozda smatra feminizmom ,a ja ga ne vidim tako,je moj stav da osnovna ljudska prava zena moraju da budu postovana i to sa punom svescu da se postuje pravo slabijeg pola.Koliko god mi zelele da budemo ravnopravne,ipak smo slabiji pol i podloznije kao takve ugrozavanju nasih prava.
Ako hocete da budete iskreni i realni,priznacete da je daleko vise zlostavljanih zena nego muskaraca,a zlostavljane su od koga ?
Muskaraca iz najblizeg okruzenja,bas onih koji bi trebali da ih navise postuju,stite ili da im budu podrska.
Taj problem neravnopravnosti,a upravo potekao iz tradicionalizma,se ne resava pravnim aktima,zakonima niti kvotama.
Resava se ,sto je gotovo nezamislivo, samo prihvatanjem muskaraca da su zene osobe punopravne poput njih,samo fizicki slabije i tradicionalno gotovo genetski vaspitane da budu u podredjenom polozaju.I kao takve bi trebale od strane muskaraca da zasluzuju vise postovanja a nikako manje.A desava se upravo suprotno.Sklonost da emancipovane i sposobne zene potcenjuju ( da ne idem dalje) ,a one koje konzervativne,potcinjeno poslusne tretiraju kao nemisleca bica dostojna samo kuhinje i kreveta,nikako ne pomaze u prevazilazenju problema ravnopravnosti.
Najveci problem je sto velika vecina muskaraca to kod sebe i ne prepoznaje.Ali zene prepoznaju i to je ono oko cega jesu ili bi bar trebale da budu potpuno jedinstvene. Da zene same po sebi zasluzuju pre svega postovanje muskaraca.Kada bi se odnos muskaraca prema zenama bazirao pre svega na postovanju pola samog ,a onda tek prema karakteru,sposobnostima,ne bi bilo potrebe za feminizmom ni ovim mojim,a ni onim ekstremnijim.
Moram da kazem da naravno ima muskaraca koji se tako ophode prema zenama ,samo ima mnogo vise onih drugacijih i posto su u vecini konstantno podgrevaju feminizam.
Dakle, da li je feminizam svesna veza zena u frontu protiv tradicionalizma na ideji slobode odlucivanja ili je fenomen koji ne koristi svest da bi ujedinio celu jednu rodnu zajednicu ma koliko razlicitih jedinki?
Posto je neko postavio ili uveo pojam metafizickog u stvarnom tradicionalizmu sukobljavajuci ga sa feminizmom, mene ovde zanima bas taj odnos metafizickog u feminizmu, narocito jer ne verujem u postojanje metafizickog u tradicionalizmu.
...
lepo izabranih ljudi koji se suprotstavljaju spaljivanju duha od strane "metafizicke stvarnosti tradicionalizma koji se bori iskljucivo za svoj nistavni, ulubljeni zivot u sakralnosti egzibicionizma.
Jasta, o metafizickoj stvarnosti tredicionalizma je dosta pisano i ovde, a najvise o potrebi spaljivanja ljudi u ime Sakralnoglepo izabranih ljudi koji se suprotstavljaju spaljivanju duha od strane "metafizicke stvarnosti tradicionalizma koji se bori iskljucivo za svoj nistavni, ulubljeni zivot u sakralnosti egzibicionizma.
Lazi vraceva i njihovih poltrona, "misticne" bajke sa velikim tajnama sakrivenim u tradiciji.
Tradicionalisti bi me ladno spalili da nesto imaju tih misticnih moci sakralne tradicije.![]()