Metafizika feminizma

Ovde je isto sljepilo kao i kod Black Barona. Ljudi prosto ne shvataju da se razbacuju onim sto su nasi preci krvavo zaradjivali, a to su povjerenje i duh.
Niko ovde ne shvata da je ono najdragocjenije u ljudskom drustvu ujedno i najapstraktnije i zbog toga nastupa POTPUNO IZUMIRANJE kad se ove apstrakcije eliminisu kroz potiskivanje od strane individualnih ali ociglednijih sloboda i prava.

Covjek je apstraktno drustveno bice i ljudima koji po svaku cijenu traze individualne slobode moze se zamjeriti nedostatak ljudskosti, jer drustvu treba vise prava nego individuama. Individua zivi 80 godina, a drustvo mnogo duze, tako da su njegova prava nedodirljiva.
Tako svim demokratama, feministima i svima koji misle da ih se drustvo ne tice, nego da drustvo treba da se bavi njima samima.

I tako drece kao mala djeca kad udju u prodavnicu. Hoce bezuslovno sve za dzaba, kao da nisu vec odrasle osobe koje trebaju da ulazu u drustvo bez ocekivanja bilo kakve nadoknade. Ironija je vec odavno ustolicena: drustvu je presjecena vazna vena koja ne moze da zaraste na vrijeme i sad nam polako ali sigurno curi ono sto nas je cinilo ljudima, a to je duh (koji je krv) i obicaji koji su povjerenje. Sve je vise bledunjaviih robotcica koji su nesposobni za originalnu misao. Koji ne misle dok ih ne programiraju. Tako da ce sa kinezifikacijom (pacifikacijom) Evrope polako biti uveden i kineski vrednosni sistem. A to je da nicega ne treba previse. Tako se postize "zlatna sredina" u kojoj su svi jednaki i niko nije slobodan.

Poslednja izmena:
U nacional-socijalizmu se gledalo da se pobudi povjerenje kroz sportske uspjehe. Gledajte sad kako polako ali sigurno nestaju sportski rezultati. Bilo kakav trud u pravcu drustva na ponos njegovih clanova bice obrisan. Na celo drustva probijace se pacenici koji su tu da zalijece vlastite rane. Svaki uspjeh bice oznacen ruznim imenima, a svaki neuspjeh zalivan sazaljenjem. Tako ce se dobiti osrednji covjek koji nista novo niti hoce niti moze. Stasus kvo od covjeka.

Mnogo puta sam se zapitao sta je to sto povezuje zene potpuno razlicitih stvova o zivotu, a desavalo se da cak i zene koje se ne podnose podrzavaju jedna drugu u odnosu na utvrdjene postulate tradicionalizma.
Bezobzira na anomalije i deformacije koje nuzno postoje spoj nespojivog dovodi u pitanje svesnost i ideju kao pokretac feminisma. Takodje ne uzimam u obzir inicijalni pokretacki mehanizam prostog opstanka jedne grupacije radnih zena, jer veza postoji i medju zenama koje nikad nisu bile voljne da se upustaju u taj radnicki "muski" deo delatnosti zadrzavajuci svoje pravo da budu podrska muskarcu i duhovni stub porodice, a ne onaj deo koji stvara materijalnu osnovu opstanka.

Koliko puta je ovde ,na forumu napisano da se zene bore medju sobom,da se dozivljavaju kao konkurencija u borbi za muskarca,da su sklone zabadanju noza u ledja medjusobno opet zbog muskarca, podmetanjima,ogovaranjima...I sam si to vise puta tvrdio.

A da li je zaista tako? I da li je tacno i da su ujedinjene bas oko ideje feminizma ? Te sve koje kopaju medjusobno oci da bi dobile alfu....Hmm

Ovako zajedno napisano,potpuno nelogicno zvuci ,zar ne ?

Ja ne smatram sebe feminiskinjom i nisam.Nisam u smislu da potcenjujem znacaj muskaraca u nasim pa i u zivotu uopste.Ne mislim da postoji potreba za nekom borbom za zenska prava jer ih imamo,ravnopravne smo. Pravno,zakonski,jesmo. I tu je sve preko ovoga sto imamo cista budalastina,poput sakacenja jezika zarad rodne ravnopravnosti ili propisivanje procenata rodne zastupljenosti u upravnim odborima ili vlasti...Itd.

Ono sto se mozda smatra feminizmom ,a ja ga ne vidim tako,je moj stav da osnovna ljudska prava zena moraju da budu postovana i to sa punom svescu da se postuje pravo slabijeg pola.Koliko god mi zelele da budemo ravnopravne,ipak smo slabiji pol i podloznije kao takve ugrozavanju nasih prava.

Ako hocete da budete iskreni i realni,priznacete da je daleko vise zlostavljanih zena nego muskaraca,a zlostavljane su od koga ?
Muskaraca iz najblizeg okruzenja,bas onih koji bi trebali da ih navise postuju,stite ili da im budu podrska.

Taj problem neravnopravnosti,a upravo potekao iz tradicionalizma,se ne resava pravnim aktima,zakonima niti kvotama.

Resava se ,sto je gotovo nezamislivo, samo prihvatanjem muskaraca da su zene osobe punopravne poput njih,samo fizicki slabije i tradicionalno gotovo genetski vaspitane da budu u podredjenom polozaju.I kao takve bi trebale od strane muskaraca da zasluzuju vise postovanja a nikako manje.A desava se upravo suprotno.Sklonost da emancipovane i sposobne zene potcenjuju ( da ne idem dalje) ,a one koje konzervativne,potcinjeno poslusne tretiraju kao nemisleca bica dostojna samo kuhinje i kreveta,nikako ne pomaze u prevazilazenju problema ravnopravnosti.

Najveci problem je sto velika vecina muskaraca to kod sebe i ne prepoznaje.Ali zene prepoznaju i to je ono oko cega jesu ili bi bar trebale da budu potpuno jedinstvene. Da zene same po sebi zasluzuju pre svega postovanje muskaraca.Kada bi se odnos muskaraca prema zenama bazirao pre svega na postovanju pola samog ,a onda tek prema karakteru,sposobnostima,ne bi bilo potrebe za feminizmom ni ovim mojim,a ni onim ekstremnijim.

Moram da kazem da naravno ima muskaraca koji se tako ophode prema zenama ,samo ima mnogo vise onih drugacijih i posto su u vecini konstantno podgrevaju feminizam.

Kakva prava na osnovu starih običaja?

Prava da budu udavane sa 15,16 godina i predavane u vlasništvo muškarcima potpuno nepoznatim. Pa ako je zapala sreća da nije nasilnik i perverznjak, da bude zadovoljna što ima krov nad glavom, hranu i što joj redovno svake godine pravi po jedno dete.

Kakvi slatkiši po selima, gde ti živiš 🙄

Vidim istu tu pricu o slatkisima na cijelom Balkanu kod ljudi koji su odrasli na selu. Cak su patili za bijelim hljebom i kiflama. Cesto mi prebace kako ja nisam "gladovao", a kad ih pitas jesu li imalo dovoljno da jedu, onda kazu da jesu ali nisu imali kifle i bijeli hljeb. A slatkisi su posebna prica.
Da, a ako je zena perverznjak i podlac, to se ne kaznjava. Muskarci su vjerovatno nauceni perverzijama izmedju sebe...

Koliko puta je ovde ,na forumu napisano da se zene bore medju sobom,da se dozivljavaju kao konkurencija u borbi za muskarca,da su sklone zabadanju noza u ledja medjusobno opet zbog muskarca, podmetanjima,ogovaranjima...I sam si to vise puta tvrdio.

A da li je zaista tako? I da li je tacno i da su ujedinjene bas oko ideje feminizma ? Te sve koje kopaju medjusobno oci da bi dobile alfu....Hmm

Ovako zajedno napisano,potpuno nelogicno zvuci ,zar ne ?

Ja ne smatram sebe feminiskinjom i nisam.Nisam u smislu da potcenjujem znacaj muskaraca u nasim pa i u zivotu uopste.Ne mislim da postoji potreba za nekom borbom za zenska prava jer ih imamo,ravnopravne smo. Pravno,zakonski,jesmo. I tu je sve preko ovoga sto imamo cista budalastina,poput sakacenja jezika zarad rodne ravnopravnosti ili propisivanje procenata rodne zastupljenosti u upravnim odborima ili vlasti...Itd.

Ono sto se mozda smatra feminizmom ,a ja ga ne vidim tako,je moj stav da osnovna ljudska prava zena moraju da budu postovana i to sa punom svescu da se postuje pravo slabijeg pola.Koliko god mi zelele da budemo ravnopravne,ipak smo slabiji pol i podloznije kao takve ugrozavanju nasih prava.

Ako hocete da budete iskreni i realni,priznacete da je daleko vise zlostavljanih zena nego muskaraca,a zlostavljane su od koga ?
Muskaraca iz najblizeg okruzenja,bas onih koji bi trebali da ih navise postuju,stite ili da im budu podrska.

Taj problem neravnopravnosti,a upravo potekao iz tradicionalizma,se ne resava pravnim aktima,zakonima niti kvotama.

Resava se ,sto je gotovo nezamislivo, samo prihvatanjem muskaraca da su zene osobe punopravne poput njih,samo fizicki slabije i tradicionalno gotovo genetski vaspitane da budu u podredjenom polozaju.I kao takve bi trebale od strane muskaraca da zasluzuju vise postovanja a nikako manje.A desava se upravo suprotno.Sklonost da emancipovane i sposobne zene potcenjuju ( da ne idem dalje) ,a one koje konzervativne,potcinjeno poslusne tretiraju kao nemisleca bica dostojna samo kuhinje i kreveta,nikako ne pomaze u prevazilazenju problema ravnopravnosti.

Najveci problem je sto velika vecina muskaraca to kod sebe i ne prepoznaje.Ali zene prepoznaju i to je ono oko cega jesu ili bi bar trebale da budu potpuno jedinstvene. Da zene same po sebi zasluzuju pre svega postovanje muskaraca.Kada bi se odnos muskaraca prema zenama bazirao pre svega na postovanju pola samog ,a onda tek prema karakteru,sposobnostima,ne bi bilo potrebe za feminizmom ni ovim mojim,a ni onim ekstremnijim.

Moram da kazem da naravno ima muskaraca koji se tako ophode prema zenama ,samo ima mnogo vise onih drugacijih i posto su u vecini konstantno podgrevaju feminizam.
Ali, pitanje je sasvim jednostavno...
Dakle, da li je feminizam svesna veza zena u frontu protiv tradicionalizma na ideji slobode odlucivanja ili je fenomen koji ne koristi svest da bi ujedinio celu jednu rodnu zajednicu ma koliko razlicitih jedinki?

Posto je neko postavio ili uveo pojam metafizickog u stvarnom tradicionalizmu sukobljavajuci ga sa feminizmom, mene ovde zanima bas taj odnos metafizickog u feminizmu, narocito jer ne verujem u postojanje metafizickog u tradicionalizmu.
...

Да кренем или да не кренем од прве реченице ?!?! Питање је сад?

- -
Ја сам тај који увек поставља појам о ком треба размишљати: "Матафизичка стварност у традиционализму"

Да те подсетим из других метафизичких, онтолошких и традиционалистичких текстова и радова које је сувишно понављати - материјализам је такође метафизика, Виртуелни Свет је такође метафизика, али је у односу на Профани Свет антионтологија.

Исто процес, али друга манифестација је настала између некадашњег Сакралног Света и садашњег распадајућег Материјалног Света.

То се не догађа без Контраиницијације.

Прочитај о томе, не можеш тио то савладати, али прочитај, па питај како се неки Свет распада, а како се гради !

Исто је са тим вашим демократијама, нво, лгбт, педиофилији или МШ и феминизму

Jasta, o metafizickoj stvarnosti tredicionalizma je dosta pisano i ovde, a najvise o potrebi spaljivanja ljudi u ime Sakralnog:) lepo izabranih ljudi koji se suprotstavljaju spaljivanju duha od strane "metafizicke stvarnosti tradicionalizma koji se bori iskljucivo za svoj nistavni, ulubljeni zivot u sakralnosti egzibicionizma.
Lazi vraceva i njihovih poltrona, "misticne" bajke sa velikim tajnama sakrivenim u tradiciji.

Tradicionalistima je i do toga da uce iz proslosti. To nije obozavanje pepela, nego cuvanje plamena zivota. Modernistima nije ni do jednog ni do drugog. Oni ne uce iz gresaka, sem kad se radi o "tranziciji materije u duh". A to sto ce ta duh-materija da propadne zajedno sa ljudima (koji su vec po sebi duh u materiji) to nikome nista. Mi sad otkrivamo slozene masine i mehanizme u starim grckim olupinama na dnu mora i cudimo se tome, a za 3500 godina cudice se ljudi kad iz sredozemnih voda budu vadili IPhone danasnjih imigranata. Sredstvo je pobijedilo cilj i vlasnika. Sredstvo vise ne opravdava cilj.

Hahahaha, budilo nam se dete i jos bunca, sanjalo grcke brodove stare 3500 godina....sa ugradjenim GPS om.
Istina to moze da se proda vama fasistima kojima je nevazna istorija, ako je sami ne napisete.
Da nisi nasao i neke Arijevce na dnu Sredozemlja? Sta kazu za danasnju geopoliticku situaciju da bar otvore oci mistiku....

Kolega, pre 3500 godina u Grckoj je vladao robovlasnicki sistem slicno danasnjem sa razlikom sto vas drze na uzdi binarnim brojevima, a njih su drzali lancima. Mislim da su oni bili svesniji od vas i da treba zaista da ucite od tih robova.

Jasta, o metafizickoj stvarnosti tredicionalizma je dosta pisano i ovde, a najvise o potrebi spaljivanja ljudi u ime Sakralnog:) lepo izabranih ljudi koji se suprotstavljaju spaljivanju duha od strane "metafizicke stvarnosti tradicionalizma koji se bori iskljucivo za svoj nistavni, ulubljeni zivot u sakralnosti egzibicionizma.
Lazi vraceva i njihovih poltrona, "misticne" bajke sa velikim tajnama sakrivenim u tradiciji.

Ko je spaljivao, ubijao, streljao, pa i uništavao materijalne dokaze (kineska "kulturna" revolucija) tradicionalizma - pa to je radila tvoja crveno crna i žuta internacionala u ime progresa.

Bolje se ti bavi sa 10,000 Pozitivnih propisa, koje duh vremena stalno iznosi iz utopijske u distopijsku bocu.

Tradicionalisti bi me ladno spalili da nesto imaju tih misticnih moci sakralne tradicije.:)

Ništa ti ne kapiraš, pa lupetaš od silnih tvojih nasilničkih utopija.

Tradicionalista i rasni čovek jedne rase (jedne kulure) i tradicionalista rasni čovek druge rase (druge kulture) se međusobno više poštuju , nego što poštuju svoje nerasne pripadnike. Zato su nerasni i nekulturni kauboji pogrešno shvatili kao i ti tradicionalizam i pobili indijance.

Kauboju jedan boljevički, zato ti nećeš biti poštovan, dok ne urediš svoj nerasni mozak ... :D

Poslednja izmena:
Проблем мита о прогреса и његовог кретања у будућност је тај, уколико не постоји избацивање традиционализма као што ракета има своје гориво.

- -

Početak "kulturne" revolucije[uredi VE | uredi]
U svibnju 1966., dok su Deng Xiaoping i Liu Shaoqi u Pekingu pokušavali obuzdati horde crvenogardista koji su stvarali nerede, Mao je bio izvan grada. U onome što se danas čini kao neka vrsta promidžbenog poteza, Mao je otišao na plivanje na rijeku Jangce, kako bi javnosti demonstrirao da je još uvijek jak, o čemu je izvještavao tadašnji tisak.[10] Struja oko Xiaopinga i Shaoqija je probala riješiti pobune studenata osnivanjem tzv. sveučilišnih odbora, što je naljutilo Crvenu gardu, a Mao je ta tijela ubrzo dao raspustiti.

U međuvremenu su se crvenogardisti pohvalili Maou s milijun članova, na što im je on 1. kolovoza odgovorio pismom u kojem ih je podržao. Nekoliko dana kasnije u novinama je izdao članak namijenjen njima pod nazivom "Bombardirajte središnjicu", što je bila aluzija da počnu napadati vrh partije.[11]

Dana 8 kolovoza 1966. Mao je na plenumu CK Kine objavio 16 točaka u kojima se kaže da je partijski establišment krenuo putevima kapitalizma a crvenogardistima se poručuje: "ne bojte se nereda". Proglas je također pozvao čitatelja da se bori protiv tzv. četiri starine:

• Starih ideja
  • Starih običaja
  • Starih kultura
  • Starih navika

Stari budistički kipovi koje je uništila Crvena garda.
Dana 16. kolovoza 1966. godine na velikom skupu na trgu Tienanmen, Mao Ce Tungu je simbolički stavljena oko ruke traka Crvene garde. Mao je izdao direktivu policiji da je "miješanje u rad Crvene garde nepotrebno",[12][13] čime je Crvena garda postala organizacija koju organi reda kakvi postoje u normalnim državama ne kontroliraju.

Crvenogardističkim jurišnicima uskoro je omogućeno da besplatno putuju po zemlji kako bi se bunili. Uskoro su počela razna uništavanja i upadanja u domove ljudi. Gardisti su se raspršili diljem zemlje i poticali seljaštvo da napada državne dužnosnike, što su ovi radili jer su primjerice državni dužnosnici najbolje žito dali državi. Ponovna meta nasilja postali su i potomci bivših velikih zemljovlasnika, koji bi bili javno ponižavani i prebijani. Kao mete napada s vremenom su završili i marginalizirani Deng Xiaoping, te Liu Shaoqi, od kojih potonji umire u zatvoru. Jedna od žrtava revolucije bio je i trenutni kineski predsjednik Xi Jinping, tada tinejdžer, čije je dom u jeku revolucije pretresen, otac - član centralnog komiteta premlaćen, sestra ubijena, a majka prisiljena da se javno odrekne svog muža dok je ovaj bio javno ponižavan.[14] Kao rezultat direktive o napadanju starina, crvenogardistički jurišnici uništili su neprocjenjive starine iz kineske povijesti; stare tekstove, kipove i slike
[9]

Ako se samo sacuva tradicionalni obicajni zakonik, dobija se ciscenje zita od kukolja odnosno parazita koji nista nece doprinijeti, jer i Tesla je trazio tradicionalnu lojalnu zenu, a dobio je metronoma i moderatorke da se izruguju nad njegovim djelom i grobom. Siguran sam da Tesla ne bi ni prstom mrdnuo da je znao da ce ostati sam.

Kako rece moj komsija, kritika je dozvoljena samo onima koji imaju vlastita dostignuca na nekom polju. Tako da tradicionalizam niko ne bi smio da kritikuje ako licno nema neka dostignuca na bilo kom polju, pa ni ako nema iskustva u samom tradicionalizmu. Ima dovoljno tradicionalista koji su bili uspjesni naucnici. Tradicija i religija nisu jedno te isto i zato onaj koji napada crkvu misleci da napada tradiciju napada vlastite pretke i njihovu porodicu. S druge strane feministkinje napadaju porodicu i cak seksualnu orjentaciju, a ne napadaju crkvu.

Back