Metafizika feminizma

Ne pričamo o feminizmu, nego o solidarnosti žena po pitanju njihovih prava bez obzira na moral, obrazovanje i vaspitanje.

Od postanka sveta žena je tretirana kao svojina očeva, muževljeva.. Nikad svoja, jer nije imala nikakva prava.

I nisam govorila o kažnjavanju nego o osudi u moralnom smislu.

Čak i danas muškarci izbegavaju da osude, moralno, muškarca koji se odnosi prema ženama, recimo poput Jutke.

I obično se prebaci lopta na to kakve su to žene, traže im se mane.. Itd
To i jeste ono o cemu je tema....cak i da pouzdano znas da je ta zena namestila jutku ti ces je podrzavati...jer realno treba se spustiti na taj nivo da bi namestila napasnika...sto realno stoji...ali ti recimo ne bi to uradila, ali je podrzavas...

Metafizika feminizma je u tome da su svi ljudi rodjeni jednaki. Da su i zene ljudi. i da ih treba izjednacavati sve dok ne nestanu sve razlike.

To je mrznja prema nejednakosti. Da je prirodi stalo do ove hriscanske metafizike ona ne bi stvaralla razlicite zivotinje, nego bi sve izgledale sasvim jednako.

E, onda kao sledece ide da je za nejednakost zasluzan djavo. To je drugi argument feminizma, odnosno muskarac, posto djavo najvise saradjuje sa muskarcima.

Zato ja brate fino uzmem Nietzschea i spasim zdrav razum.

To i jeste ono o cemu je tema....cak i da pouzdano znas da je ta zena namestila jutku ti ces je podrzavati...jer realno treba se spustiti na taj nivo da bi namestila napasnika...sto realno stoji...ali ti recimo ne bi to uradila, ali je podrzavas...

Ne. Postoji razlika u tome da podržim nju ili osudim njega.
Tj, postupke njihove.

Njega ne opravdava nikako to kakva je ona, jer je u povlašćenom položaju, jači fizički i statusno.
I za svaku je osudu.

To ne znači da automatski podržavam nju ukoliko je htela na taj način da zadrži ili dobije posao.

To što neko nije ispravan ne daje nam pravo da mi budemo još gori, posebno ako smo u nadređenoj poziciji.

Metafizika feminizma je u tome da su svi ljudi rodjeni jednaki. Da su i zene ljudi. i da ih treba izjednacavati sve dok ne nestanu sve razlike.

To je mrznja prema nejednakosti. Da je prirodi stalo do ove hriscanske metafizike ona ne bi stvaralla razlicite zivotinje, nego bi sve izgledale sasvim jednako.

E, onda kao sledece ide da je za nejednakost zasluzan djavo. To je drugi argument feminizma, odnosno muskarac, posto djavo najvise saradjuje sa muskarcima.

Zato ja brate fino uzmem Nietzschea i spasim zdrav razum.
I on od sebe poludeo, a neces ti....

Ne. Postoji razlika u tome da podržim nju ili osudim njega.
Tj, postupke njihove.

Njega ne opravdava nikako to kakva je ona, jer je u povlašćenom položaju, jači fizički i statusno.
I za svaku je osudu.

To ne znači da automatski podržavam nju ukoliko je htela na taj način da zadrži ili dobije posao.

To što neko nije ispravan ne daje nam pravo da mi budemo još gori, posebno ako smo u nadređenoj poziciji.
Pazi i ja ga osudjujem i ja nju podrzavam, ali se ne radi o tome...to je samo primer.
Nije ni blizu isto podrzavati nekoga ko je los jer je onaj drugi gori ili osuditi to sto je bitno....razumews?
Lik je debil sto dokazuje cak i to sto je namesten, taman i da nije kriv.

Nekad se rat vodi do medjusobnog istrebljenja, a nekad do primirja. Kad se postigne primirje, onda se napise mirovni sporazum. Taj sporazum se naziva i zakon. On traje dok se ne narusi odnos snaga. Kad se narusi, sporazum se brise i pocinje rat...

Razumem, pa ja to isto govorim.
poenta je da sada vise nije problem zenskih prava i zene sasvim precizno filigranski znaju da procene kome je gde mesto, ali pored toga svega se pojavi ona (nepotrebna) mrvica empatije koja nema veza s realnoscu...slusas je i ne verujes da je ista ta zena pola sata ranije dok je razmisljala o nekom problemu ...napljuvala tu istu zenu koju sada brani.

O zakonu i ratu. Dok su muskarci nosili oruzje i ratovali jedni protiv drugih, postojao je zakon koji su zene postovale. Kad su se muskarci razoruzali, narusio se odnos snaga, i od tada zene ne postuju zakon... ratuju pasivno.

Da li si svestan koliko je ovo što si napisao pa u najmanju ruku muškošovinistički, ženomrzački...

Dok su muškarci ratovali žene nisu poštovale zakone, nego su bile niža vrsta, poput kućnih ljubimaca ili domaćih životinja i zakon ih nije ni doticao, jedini zakon je bio zakon muškarca kome pripadaju.

Tek od kada su dobile građanska prava može da se diskutuje o tome da li poštuju zakone ili ne.

Da li si svestan koliko je ovo što si napisao pa u najmanju ruku muškošovinistički, ženomrzački...

Dok su muškarci ratovali žene nisu poštovale zakone, nego su bile niža vrsta, poput kućnih ljubimaca ili domaćih životinja i zakon ih nije ni doticao, jedini zakon je bio zakon muškarca kome pripadaju.

Tek od kada su dobile građanska prava može da se diskutuje o tome da li poštuju zakone ili ne.

Mislis, jednakost ih nije doticala i nisu se mogle probiti oruzjem? Pa da ... aktivni rat je za zene vrlo neugodan i nepovoljan.
Pasivni rat rijecima je mnogo bolji, samo je potrebno muskarce trajno razoruzati.

Muka mi je od pilicara koji su nesposobni da budu muskarci u svakoj prilici, vec im trebaju posebni uslovi da se dokazu. treba im postovanje bez ikakve upotrebe glave ili bar dokaza da jesu nesto.

Tvoja glava mnogo pise ali nista ne postize. Do sada nisi iznio nijedan argument zasto bi bilo koji muskarac treba da bude ponosan tvojim postignucima.
Prije bih rekao da ta tvoja zbrka odgovara transgenderima.

Back