Mesić: Danas se samo seronje i kukavice boje Srba

Sto ne citiras i reci ostalih saveznika ali ne samo saveznika vec i srpskih neprijatelja ? Manipulatoru jedan

Srbija nikad nije potpisala kapitulaciju.

Dosta smo ratova i bitaka izgubili ali nikad CAST !! Na ledjima smo bili mnogo puta ali na kolenima nikad. Nije bilo bitno kolika nam sila preti vec ono sto branimo, a branili smo slobodu, porodice i zemlju predaka. Vama hrvatima tako nesto nije pojmljivo i ja to razumem....odavno ste izgubili svaku duhovnu vrednost.

Ako je ideja Velike Srbije tih 90-tih zaista postojala, onda je uništena odlukama Badinetrove komisije.

To je bio kraj, i to pre samog početka.
Badinterova komisija nije bila nikakvo zakonsko i pravno tjelo bilo unutrasnje SFRJOTA ili medjunarodno. To je isto ko da kazes da je saobracajni policajac i sud i porota.
Ne znam kakav je zakon tamo u Srbiji, nije mi poznato da saobracajni policajac ima takva ovlastenja idje. Dakle, KOMISIJA moze napraviti zapisnik ko i saobracajni policajac za udes. Ostatak se rjesava dalje na visim tjelima.

U zadnji 25 godina po svijetu upoznao sam dosta stranaca, koji su kao vojnici ili u politici bili umjesani u desavanja kod nas. Kod vecine, profesionalaca, pogotovo Kanadjana i Amerikanaca i Rusa, stav je da su Srbi u SRH i SR BIH imali itekako valjanog razloga da se bore za svoj interes s obzirom na stav druge dvije strane.

Drugi zakljucak je bio Koji je q. Srbima da sami sebi stalno zabijaju autogolove? Zanimljiva stvar je da osim ignoranata, vecina je imala naklonjen stav prema Srbima nevezano za trenutnu politiku.

Tako da, .... Taj q. od stava da je sve rjeseno sfrjot granicama itd. je i doveo do ovog sto Stipe veli, Srbi su sprdnja i samo najvece kukavice i seronje se boje Srba. Jer nemaju svoje JA, i jer komisije davaju sud o stvarima o kojima treba odlucivati SUD.
Na duze staze gledajuci, ne vjerujem da je bilo u interesu Srbije da mi propadnemo i da je Srbija danas jaca otkako smo mi propali (mislim na sve zap. od Drine).
Posljedice su dugorocne i jos ce ih biti.

Badinterova komisija nije bila nikakvo zakonsko i pravno tjelo bilo unutrasnje SFRJOTA ili medjunarodno. To je isto ko da kazes da je saobracajni policajac i sud i porota.
Ne znam kakav je zakon tamo u Srbiji, nije mi poznato da saobracajni policajac ima takva ovlastenja idje. Dakle, KOMISIJA moze napraviti zapisnik ko i saobracajni policajac za udes. Ostatak se rjesava dalje na visim tjelima.

U zadnji 25 godina po svijetu upoznao sam dosta stranaca, koji su kao vojnici ili u politici bili umjesani u desavanja kod nas. Kod vecine, profesionalaca, pogotovo Kanadjana i Amerikanaca i Rusa, stav je da su Srbi u SRH i SR BIH imali itekako valjanog razloga da se bore za svoj interes s obzirom na stav druge dvije strane.

Drugi zakljucak je bio Koji je q. Srbima da sami sebi stalno zabijaju autogolove? Zanimljiva stvar je da osim ignoranata, vecina je imala naklonjen stav prema Srbima nevezano za trenutnu politiku.

Tako da, .... Taj q. od stava da je sve rjeseno sfrjot granicama itd. je i doveo do ovog sto Stipe veli, Srbi su sprdnja i samo najvece kukavice i seronje se boje Srba. Jer nemaju svoje JA, i jer komisije davaju sud o stvarima o kojima treba odlucivati SUD.
Na duze staze gledajuci, ne vjerujem da je bilo u interesu Srbije da mi propadnemo i da je Srbija danas jaca otkako smo mi propali (mislim na sve zap. od Drine).
Posljedice su dugorocne i jos ce ih biti.

A s kim bi se tužio, na kojem sudu, i ko bi nam sudio?

Pa mi da smo mogli unutar SFRJ da se dogovorimo oko tih stvari, svega što se dogodilo ne bi ni bilo.

Ovako, tačno je da smo mi Badinterovoj komisiji dali ovlašćenja i suda i svega, ali ko nas je tukao po ušima da pristajemo na to?

U suštini, ta komisija je samo bila pokriće za stav koji su u vezi SFRJ već zauzele neke velike sile, Nemačka pre svega, a mi smo uredno zagrizli.

Naravno da Srbiji nije bilo u interesu da Srbi preko Drine propadnu, zašto bi bilo?

Samo što ispada da onda nije trebalo glumiti ludilo, i ići u rat za koji si malte ne u startu prihvatio poraz, nego lepo reći "Ok, svi ćemo biti samostalni, pa sad da vidimo kakav će biti položaj Srba u novim državama"...na nekom Sudu...ili drugačije.

Mislim, posle bitke su svi generali, ali fakat je da smo prihvatanjem Badintera mi faktički završili sa drugim opcijama.

I u BiH smo pristali na samostalnost BiH u skladu sa Badinterom, potpisom na Kutiljerov plan, pa su Bošnjani dobri povukli potpis i započeli rat.

Kako god da okrenes, bez Srba nije moglo biti rjesenja. Bilo ratnog bilo mirnog. Srbi jesu imali daleko vise opcija nego sto je ispalo ali kako i sam velis (kolko razumijem rekao si ovo sto sam ja vec rekao) ko je Srbe tjerao da prihvataju u startu luzersku poziciju.
Dakle to je problem...
I apsolutno nema toga mooda u svijetu koje je moglo odluciti u ime Srba a da Srbi na to ne pristanu. Sigurno to nije mogla biti Badinterova pocetna pozicija da Srbi kao gradjani SFRJOTA i gradjani SRH I SRBIH nemaju ista prava kao Hrvati i muslimani.

Da Njemacka je bila u startu protiv, ali su druge zemlje itekako dale manevarskog prostora Srbima. Stav Amerike je bio da ona ispane glavna a njihova politika je mogla ici i ovako i onako.
Srpski luzerski potezi su doveli do toga da je ispalo na stetu Srba.

Lako je poslje rata biti djenral, a bome bilo je lako i u ratu to biti. Srbi su imali bar do polovine 1993 u svojim rukama ogromnu silu a sa njom su uradili NISTA i manje od nista.
To je tako kad se ponasas kao glupak i gubitnik u samom startu. Kad si bezidejan i nemas pojma sta radis, ne znas kako da raspolazes sredstvima i ne znas sta oces.

Mi odje moramo pisati sljedeci 6 mjeseci da navedemo sve propuste koje su Srbi napravili i opet ne bi ih sve naveli. Strasno porazno i odvratno.

Samo ocu reci to da nije bas moralo biti tako i nije moralo ispasti gore od najgorega.

Pa ti sam velis da je sve bilo rjeseno, koju smo PM onda izgubili jos 60 000 mrtvi Srba i dva miliona protjerani poslje svega....

Back