mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Ovo su konzerve, naravno to je skuplja varijanta od granula jer u 1 kg konzervirane hrane ima manje suve materije nego u 1 kg granula... ali opet, bas sam ovih dana citala, macka koja jede samo granule treba da popije nesto vise od 200 ml vode dnevno, a ja jos nisam videla macku koja toliko pije. Znaci vecini macaka na granulama mokraca je koncentrovana preko svake mere, pa onda je i normalno da iz godine u godinu sve vise macaka dobija pesak i kamen u bubregu.
A na sta misli kada kaze energija, na kalorije iz hrane? Ili na nesvarljiv ostatak? Oni koji macke hrane 100% sirovom hranom kazu da mnogo manje kake i da to skoro ne smrdi, sto znaci da je mnogo veca iskoristljivost takve hrane u odnosu na kupovnu. Sto i nije cudo kada pogledas koliko biljaka stavljaju u macju hranu, kao da hranimo krave a ne macke!
Kad kaže energija, misli na kalorije iz hrane, dakle, na šećer i mast. Sad, ja ne znam kako im "miriše" kaka, posip je to lepo upijao u Bilijevom slučaju a Mirko sve češće to radi napolju negde, u pesku, ali vidim da im mnogo više odgovara kad i sami ponešto ulove ali da on, kad jede granule, popije i dosta vode, moj mali pametnjaković

Nego, nisam više sigurna jesam li podelila sa vama deo p prepiske sa Dedom, moraću da prekopam po pošti, da vidim kako se zove ta hrana bez dodatih žitarica o kojoj je pisao.