Meseceva dijeta

sardina-tunjevina..ne znam sto ne jedes krompir..a mogla bi malo na vezbe da se bacis..to zavaravanje slatkisima ce te usporiti nisi svesna koliko..med umesto toga ubaci
Ne mogu sardinu i tunjevinu, grozne su mi bez hleba.xD A za krompir sam pročitala negde da nije preporučljiv kad se drži dijeta. Što se tiče vežbi, planiram već duže vreme da idem na trčanje, ali nikako da se smilujem.xD A znam da bih mogla med, ali čokolada mmm. :D

ma ti se zajebavas:lol:normalno da ces parce hleba..ili s testeninom tuna..to je lagana hrana za duzi period navikavanja da se smanji zeludac..a to slatkisima ne moze..danas pojedes sutra ti se u isto vreme jede..znam bre i ja jedem slatko kad se navucem..ali znam se kontrolisati

ma ti se zajebavas:lol:normalno da ces parce hleba..ili s testeninom tuna..to je lagana hrana za duzi period navikavanja da se smanji zeludac..a to slatkisima ne moze..danas pojedes sutra ti se u isto vreme jede..znam bre i ja jedem slatko kad se navucem..ali znam se kontrolisati
Ma ne zajebavam se.xD A be, ne jedem slatkiše kao blesava... al' si mi napisao ovo, kao da pojedem kg čokolade dnevno...

Cokolada moze i treba da se jede i to svaki dan...ALI ne vise od 50 g kad se trenira i oko 30 g kad se ne trenira.(ovo je okvirno u zavisnosti od kilaze i kolicine misicne mase koju posedjuje neka osoba,recimo za nekog do 80 kg,ovi preko bi mogli i malo vise).
E sad,ne bilo koja cokolada vec crna,koja je inace jako skupa,od 200 din su cene pa na gore...

Cokolada moze i treba da se jede i to svaki dan...ALI ne vise od 50 g kad se trenira i oko 30 g kad se ne trenira.(ovo je okvirno u zavisnosti od kilaze i kolicine misicne mase koju posedjuje neka osoba,recimo za nekog do 80 kg,ovi preko bi mogli i malo vise).
E sad,ne bilo koja cokolada vec crna,koja je inace jako skupa,od 200 din su cene pa na gore...
Ali dobro, kad je jednom kupiš traje nedelju dana i više, tako da nije strašno i 200 din. A i mogu da je ne jedem svaki dan, recimo svaki drugi. Moraću da ''stegnem kaiš'', nema mi druge.xD Hvala.

E našla sam neku dijetu, jako je rigorozna. Pretražila sam forum, nema je, pa eto... Navodno se za 13 dana izgubi 11 kg.
Danska dijeta
1. dan
Doručak: kafa, 1 kocka šećera ili 1 kašičica meda
Ručak: 2 tvrdo kuvana jaja, 400gr barenog spanaća, 1 paradajz
Večera: 200g pečenog posnog mesa (junetina, jagnjetina, ćuretina...), zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

2.dan
Ručak: 250g šunke, 1 čaša jogurta
Večera: 200g bifteka, zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

3.dan
Doručak: kafa, 1 kocka šećera ili 1 kašičica meda, 1 kriška tosta
Ručak: 2 tvrdo kuvana jaja, 1 režanj pršute, zelena salata
Večera: 1 kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka (jabuka, kruška, pomorandza...)

4.dan
Ručak: 200ml sveže ceđenog voćnog soka, 1 čaša jogurta
Večera: 1 tvrdo kuvano jaje, 1 rendana šargarepa, 250g voća po izboru

5.dan
Doručak: 1 čaša nezaslađene limunade, 1 velika narendana šargarepa
Ručak: 200g kuvane ili pečene ribe začinjene limunovim sokom
Večera: 200g junetine dinstane na puteru sa 1 korenom celera

6.dan
Ručak: 2 tvrdo kuvana jaja, 1 rendana šargarepa
Večera: 1/2 pečenih pilećih grudi bez kožice, zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

7.dan
Doručak: nezaslađen čaj po izboru (količina po želji)
Ručak: voda (količina po želji)
Večera: 200g grilovanih jagnjećih kotleta sa 1 jabukom

8.dan
Večera: 200g pečenog posnog mesa (junetina, jagnjetina, ćuretina...), zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

9.dan
Večera: 200g bifteka, zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

10.dan
Ručak: 2 tvrdo kuvana jajeta. 100g pršute, zelena salata
Večera: 1 tvrdo kuvano jaje, 1 paradajz, 1 voćka

11.dan
Ručak: 200ml sveže ceđenog voćnog soka, 1 čaša joguta
Večera: 1 tvrdo kuvano jaje, 1 rendana šargarepa, 250g odmrznutog bobičastog voća

12.dan
Večera: 200g govedine dinstane na puteru sa 1 korenom celera

13.dan
Ručak: 2 tvrdo kuvana jajeta, 1 rendana šargarepa
Večera: 1/2 pečenih polećih grudi bez kožice, zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

ETOOO :D Dok se drži ova dijeta nema nikakvog grickanja između obroka, znači ništa. Ako osetite nenormalnu glad, samo voda i ništa više. Znači dijeta je zlo.

E našla sam neku dijetu, jako je rigorozna. Pretražila sam forum, nema je, pa eto... Navodno se za 13 dana izgubi 11 kg.
Danska dijeta
1. dan

2.dan

3.dan
Ručak: 2 tvrdo kuvana jaja, 1 režanj pršute, zelena salata
Večera: 1 kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka (jabuka, kruška, pomorandza...)

4.dan
Ručak: 200ml sveže ceđenog voćnog soka, 1 čaša jogurta
Večera: 1 tvrdo kuvano jaje, 1 rendana šargarepa, 250g voća po izboru

5.dan
Večera: 200g junetine dinstane na puteru sa 1 korenom celera

6.dan
Ručak: 2 tvrdo kuvana jaja, 1 rendana šargarepa
Večera: 1/2 pečenih pilećih grudi bez kožice, zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

7.dan
Doručak: nezaslađen čaj po izboru (količina po želji)
Ručak: voda (količina po želji)
Večera: 200g grilovanih jagnjećih kotleta sa 1 jabukom

8.dan

9.dan

10.dan
Ručak: 2 tvrdo kuvana jajeta. 100g pršute, zelena salata
Večera: 1 tvrdo kuvano jaje, 1 paradajz, 1 voćka

11.dan
Ručak: 200ml sveže ceđenog voćnog soka, 1 čaša joguta
Večera: 1 tvrdo kuvano jaje, 1 rendana šargarepa, 250g odmrznutog bobičastog voća

12.dan
Večera: 200g govedine dinstane na puteru sa 1 korenom celera

13.dan
Ručak: 2 tvrdo kuvana jajeta, 1 rendana šargarepa
Večera: 1/2 pečenih polećih grudi bez kožice, zelena salata začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom

ETOOO :D Dok se drži ova dijeta nema nikakvog grickanja između obroka, znači ništa. Ako osetite nenormalnu glad, samo voda i ništa više. Znači dijeta je zlo.
Lepo si rekla,ova dijeta je ZLO i nikako je ne treba primenjivati.
Reci cu to ovako da svi shvate...ovo je glupost,nebuloza,sranjeee...No nisi ti kriva i ove reci nisu tebi namenjene vec debilima koji pisu ovakve dijete i jos uzimaju pare za to.

Da bi neko smrsao treba da uradi manje vise sledece stvari...

Da jede 5 puta (3 glavna obroka plus 2 uzine)

Da ima fizicku aktivnost 4x nedeljno od po minimum 30 min

Da unosi samo zdrave namirnice koje njegovo telo moze da iskoristi ( Junk da jede ne vise od 3 obroka nedeljno,da li ce to biti tri obroka u danu ili svaku drugi dan po jedan los obrok nije bitno)

Da pije najmanje 2 L vode

OD NAMIRNICA SLEDECE:

PROTEINI:
Riba (Pastrmka,Oslic,sve sveze morske ribe)
Meso (Juneci but,konjetina,Pilece i curece belo)
Jaja (zene do 3 cela dnevno)
Mlecni proizvodi (mladi sir,jogurt oboje do 200 g ili ti 200 ml )

MASTI:
Orasi
Bademi
Lesnici

do 100 g dnevno ako se jedu kao uzina.

U.HIDRATI:
Pirinac
Krompir
Ovsene i razane pahulje
Hleb od celog zrna

POVRCE svih vrsta u neogranicenim kolicinama...

Pored ovoga pozeljno je i piti zeleni i crni caj bar solju dnevno...

Eto to treba da se jede i nema te osobe na svetu koja ce biti debela ako sve ovo ispostuje...

Da bi neko smrsao treba da uradi manje vise sledece stvari...

Da jede 5 puta (3 glavna obroka plus 2 uzine)

Da ima fizicku aktivnost 4x nedeljno od po minimum 30 min

Da unosi samo zdrave namirnice koje njegovo telo moze da iskoristi ( Junk da jede ne vise od 3 obroka nedeljno,da li ce to biti tri obroka u danu ili svaku drugi dan po jedan los obrok nije bitno)

Da pije najmanje 2 L vode

OD NAMIRNICA SLEDECE:

PROTEINI:
Riba (Pastrmka,Oslic,sve sveze morske ribe)
Meso (Juneci but,konjetina,Pilece i curece belo)
Jaja (zene do 3 cela dnevno)
Mlecni proizvodi (mladi sir,jogurt oboje do 200 g ili ti 200 ml )

MASTI:
Orasi
Bademi
Lesnici

do 100 g dnevno ako se jedu kao uzina.

U.HIDRATI:
Pirinac
Krompir
Ovsene i razane pahulje
Hleb od celog zrna

POVRCE svih vrsta u neogranicenim kolicinama...

Pored ovoga pozeljno je i piti zeleni i crni caj bar solju dnevno...

Eto to treba da se jede i nema te osobe na svetu koja ce biti debela ako sve ovo ispostuje...

Slažem se sa ovim načinom ishrane, s tim što ja ne jedem meso,ribu i hleb, ali sve ostalo da. Ona dijeta je za one koji baš imaju jaku želju da smršaju, a žele to da učine na brz način. Ovo tvoje zahteva malo više vremena... I da, ja uveče ne jedem, ali nekad kad sam baš glada, uzmem bele semenke. Šta misliš o tome?

Slažem se sa ovim načinom ishrane, s tim što ja ne jedem meso,ribu i hleb, ali sve ostalo da. Ona dijeta je za one koji baš imaju jaku želju da smršaju, a žele to da učine na brz način. Ovo tvoje zahteva malo više vremena... I da, ja uveče ne jedem, ali nekad kad sam baš glada, uzmem bele semenke. Šta misliš o tome?

Zasto ne jedes meso,ribu i hleb?
Sa tom dijetom ce izgubiti samo misicnu masu i malo vode,a onda ce se posle nje dodatno ugojiti. ;) Izgladnjujes se,mucis,prividno smrsas,a onda se ugojis jos vise ili zavrsis u bolnici ako predugo budes na ovakvim dijetama.To sto sam napisao nije dijeta vec nacin zivota koji garantuje da ce svako biti mrsav jer unosi kolorije koje organizam moze da iskoristi.

To da se ne jede posle 6 ili 7,8 je obican mit koji je neko iz neznanja ili namerno ubacio ljudima.Svako ko zna o cemu se radi ce ti reci da ni slucajno ne smes otici u krevet bez 5 obroka dnevno i bez vecere.
Ako hoces napisacu ti kako da se hranis,ispostuj to samo 2 nedelje i videces da sve ovo sto pisem jeste tako?!

Zasto ne jedes meso,ribu i hleb?
Sa tom dijetom ce izgubiti samo misicnu masu i malo vode,a onda ce se posle nje dodatno ugojiti. ;) Izgladnjujes se,mucis,prividno smrsas,a onda se ugojis jos vise ili zavrsis u bolnici ako predugo budes na ovakvim dijetama.To sto sam napisao nije dijeta vec nacin zivota koji garantuje da ce svako biti mrsav jer unosi kolorije koje organizam moze da iskoristi.

To da se ne jede posle 6 ili 7,8 je obican mit koji je neko iz neznanja ili namerno ubacio ljudima.Svako ko zna o cemu se radi ce ti reci da ni slucajno ne smes otici u krevet bez 5 obroka dnevno i bez vecere.
Ako hoces napisacu ti kako da se hranis,ispostuj to samo 2 nedelje i videces da sve ovo sto pisem jeste tako?!

Zato što mi je žao da jedem životinje.xD Gledala sam neke klipove i slike i proradila mi je savest, pa sam rešila da se u potpunosti odreknem životinjskog mesa. I tako već mesec dana... A na internetima :D piše da hleb i jedenje kasno uveče goji. Pa zato... A možeš da mi napišeš tu dijetu, ali ako ima mesa, onda nemoj da se mučiš. A pretpostavljam da ima. A kad bolje razmislim, moj brat, koji ne može da spava a da ne pojede nešto, i jede 100 puta dnevno,pa i dalje izgleda super... Kapiram da je to do metabolizma... Nemam pojma više, ali znam samo da hoću da smršam!!!

Zato što mi je žao da jedem životinje.xD Gledala sam neke klipove i slike i proradila mi je savest, pa sam rešila da se u potpunosti odreknem životinjskog mesa. I tako već mesec dana... A na internetima :D piše da hleb i jedenje kasno uveče goji. Pa zato... A možeš da mi napišeš tu dijetu, ali ako ima mesa, onda nemoj da se mučiš. A pretpostavljam da ima. A kad bolje razmislim, moj brat, koji ne može da spava a da ne pojede nešto, i jede 100 puta dnevno,pa i dalje izgleda super... Kapiram da je to do metabolizma... Nemam pojma više, ali znam samo da hoću da smršam!!!
To sto tvoj burazer jede sta stigne a lepo izgleda je genetika. ;)
Mozes da smrsas i bez mesa ali nemas dovoljno proteina u ishrani,a to je problem iz samo jednog razloga,imaces manje misica.A to je lose jer kad imas manje misica onda ti je sporiji metabolizam,a logicno kad imas vise misica brzi ti je metabolizam,snaznija si a samim tim i puna energije i zdravija. ;)
No dobro ne treba nista na silu raditi. :)
Jel jedes sir,jaja,jogurt?
Jel imas gizicku aktivnost bar 3x nedeljno?

To sto tvoj burazer jede sta stigne a lepo izgleda je genetika. ;)
Mozes da smrsas i bez mesa ali nemas dovoljno proteina u ishrani,a to je problem iz samo jednog razloga,imaces manje misica.A to je lose jer kad imas manje misica onda ti je sporiji metabolizam,a logicno kad imas vise misica brzi ti je metabolizam,snaznija si a samim tim i puna energije i zdravija. ;)
No dobro ne treba nista na silu raditi. :)
Jel jedes sir,jaja,jogurt?
Jel imas gizicku aktivnost bar 3x nedeljno?

To jedem. Ne znam šta to znači, ali kapiram da je trčanje, vežbe i tako. Je l' se računa majanje po gradu svaki dan?xD

To jedem. Ne znam šta to znači, ali kapiram da je trčanje, vežbe i tako. Je l' se računa majanje po gradu svaki dan?xD

Ok,imas odredjene izvore proteina a oni su neophodni kako bi bar ocuvala postojecu misicnu masu,jer sto vise misica-manje sala-brzi metabolizam-snaznija si-a to odmah znaci i da si energicnija,raspolozenija... ;)
Da,fizicka aktivnost podrazumeva neki vid treninga...a u nju ne spada jurcanje po gradu a ni seks recimo. ;) Osim ako i jedno i drugo ne radis bar 3x nedeljno u trajanju od 30 min sa pulsom preko 120 otkucaja u minutu. :D ;)

Najbolja fizicka aktivnost za mrsavljenje,jacanje celo tela i oblikovanje tela je teretana,ali posto pretpostavljam da ces imati odbojnost samo iz jednog razloga-neznanja ili neinformisanosti kao 90% devojaka za pocetak dok ne udjes skroz u ovaj mracni svet sporta i zdravog zivota bilo bi dobro da radis sledece. ;) :)

3x nedeljno kad god tebi odgovara imaces sledeci trening:

-Vezba za jacanje celog tela a najvise za trbusne misice (spoljne i centralne) kao i za Psoas Major (misic donjeg dela ledja)...

IZDRZAJI: stanes u polozaj za sklek (muski sklek) ali na laktovima i tako izdrzavas 20 s,pa...
okrenes se na jedan bok i tako izdrzavas 20 s,pa...
okrenes se na drugi bok i tako izdrzavas 20 s,pa...

Sledi pauza od 3 min,a posle nje opet isto i tako 3 puta. :) A dok to radis pustis neku muziku i sebi to predstavis kao uzivanje,relaksaciju,odmor i vreme koje si odvojila samo za sebe. ;)

Kad to zavrsis (traje celih 13-14 min) bubuice u usi i na trcanje. :)

TRCANJE: treba da trcis sto sporije,lagano samo da ne ides peske A na svaka 3 min da pravis promenu ritma,tj. da ubrzas i trcis nekih 50-60% od maksimalne brzine celih 30 s,i tako u krug 3 min najsporije,pa 30 s ubrzanje CELIH 7 puta sto ce biti ukupno 24 min i 30 s,ONDA prosetas 3 min a zatim poslednje LAGANO-najlaganije poslednja 3 min istrcis i TO JE TO. :D ;)

Tako radis prve dve nedelje,a posle toga cu ti reci sta i kako dalje. ;) :)

ISHRANA:
DAN 1:

1)Bademi i lesnici po 50 g sa 2 cela jajeta i 2 belanca
2)Trening
3)posle svakog treninga sebe nagradi necim omiljenim,nesto sto najvise volis da jedes iako je Junk(cokolada,plazma...) ali umereno,a onda:
Pirinac ili krompir,Ela sir ili Mladi sir ili Balans sir,sojine snicle,salata...
4)vocka
5)Pravis sebi salatu kao one Mediteranske sa 80% povrca i malo sira a to sve prelijes Maslinovim uljem.

DAN 2:
1)Ovsene pahulje sa mlekom(zagrejes da bi bolje upile mleko),u to stavis kasicicu meda i malo cimeta
2)vocka
3)Imas frikom mesavine (smrznuto povrce) pa ih kombinuje,preko njih malo sira...
4)vocka
5)2 cela jajeta (kajgana) i pirinac i salata...

DAN 1 je kad imas trening a DAN 2 kad nemas...
Sve kuvaj,sem sto jaja moze kajgana...
Da bi unela dovoljno proteina (posto ne jedes meso) bilo bi pozeljno da kupis protein surutke (whey protein) u radnjama za prodaju suplementacije,900 g kosta 3000 din i traje ti preko mesec dana,ako se odlucis da ga kupis reci cu ti kad da ga pijes...

E da,sve spremaj na Maslacu,a ulje koristi samo Maslinovo i to samo za salatu,tako neces bacati maslinovo ulje i trajace ti preko mesec dana. ;)
Bilo bi dobro kad bi uzela i Omega 3 i multivitaminski kompleks Take One,oboje ce te kostati 2000 din ali trajace ti 2 meseca. ;)

E da,sve spremaj na Maslacu,a ulje koristi samo Maslinovo i to samo za salatu,tako neces bacati maslinovo ulje i trajace ti preko mesec dana. ;)
Bilo bi dobro kad bi uzela i Omega 3 i multivitaminski kompleks Take One,oboje ce te kostati 2000 din ali trajace ti 2 meseca. ;)

Ne mogu ja, ovo je previše za mene...xD A čime se baviš? Toliko toga znaš, pa...

To poštujem. A ja sam pomislila da si nutricionista.xD

90% nutricionista kod nas slabo radi svoj posao...Jedna od retkih koja to radi kako treba je Daniela Svarc,mozes je kontaktirati na Pansport forumu.
Ja samo citam i ucim o ishrani,treningu i suplementaciji od ljudi koji su u tome najbolji,a posto sam vec 2-3 godine u toj prici naucio sam o ishrani 90% stvari tako da kad se budem bavio trenerskim poslom imacu i taj deo kao neki bonus znanja. :)

P.S nije sve bas onako kako nutricionisti misle a ni kako ih uce kod nas,jer mi kasnimo nekih 20 godina po pitanju ishrane,treninga a o suplementaciji i da ne govorim.

Back