Meseceva dijeta

Ljudi edukujete se o ishrani,nemojte sebi raditi ovakve gluposti kakav mesec kakva dijeta,da li ste normalni?! Citajte malo ali na pravim mestima,a ne casopise po kojima pisu idoti,isto ko Karleusa da vam predaje srpski jezik! Procitajte knjigu vezbanje i zdravlje,onda posetite forum Pansporta gde imate sve o ishrani...Batalite ovakve dijete jer cete rusiti sebi zdravlje.
Edukacija o pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti ne isključuje želju za nezdravim namirnicama i lenjost.

Edukacija o pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti ne isključuje želju za nezdravim namirnicama i lenjost.

Da,ali isto tako glupe,iscrpe i pre svega ne zdrave dijete ne znace nista sem mucenja organizma i rusenja zdravlja,tako da...sta je lakse biti malo vredan i edukovati se ili zezati samog sebe,rusiti zdravlje i gladovati kad god padnes u depresiju zbog viska kg???

Kada je rec o edukaciji, verujem da vecina ljudi zna da je stetno jesti pre spavanja,da je stetno preslano i premasno,prženo,sirevi,
slatkisi u vidu belog secera,belo brasno..da voće treba jesti pre dorucka i rucka,bolje je vise malih obroka tokom dana,treba piti mnogo vode,
nikako gazirano,kafa,veštački sokovi.. treba sporo i sto duze zvakati zalogaj...Mislim da samo gluv nije cuo ove stvari,jer nas mediji bombarduju
ovim savetim. I to je dobro.
Ali mnogi ljudi jednostavno pojedu ,svesno pojedu,nezdrav obrok ,prejedu se,pojedu i kolač i popiju Coca colu,i spavanjac. I znaju da to ne valja.
Da je to toliko jednostavno,svi bi bili fit,zar ne?
Ovde se ne radi i dijetama,vec o jednodnevnom gladovanju u periodu meseceve mene. A da li je to zdravo? To je diskutabilno.

Kada je rec o edukaciji, verujem da vecina ljudi zna da je stetno jesti pre spavanja,da je stetno preslano i premasno,prženo,sirevi,
slatkisi u vidu belog secera,belo brasno..da voće treba jesti pre dorucka i rucka,bolje je vise malih obroka tokom dana,treba piti mnogo vode,
nikako gazirano,kafa,veštački sokovi.. treba sporo i sto duze zvakati zalogaj...Mislim da samo gluv nije cuo ove stvari,jer nas mediji bombarduju
Ali mnogi ljudi jednostavno pojedu ,svesno pojedu,nezdrav obrok ,prejedu se,pojedu i kolač i popiju Coca colu,i spavanjac. I znaju da to ne valja.
Ovde se ne radi i dijetama,vec o jednodnevnom gladovanju u periodu meseceve mene. A da li je to zdravo? To je diskutabilno.

Zdravije je popiti koka kolu i pizu nego gladovati...A to gladovanje nista ne donosi,90 % gojaznih ljudi jede 1 ili 2 puta dnevno.Slazem se da bi svi trebali znati neke osnovne stvari o ishrani i to uvek govorim.Svi ljudi na svetu mogu biti FIT ako zele dovoljno da se potrude i da se edukuju.Niko nije rodjen da bude debeo,vec to postane losom i prekomernom ishranom.

Ово је потпуно погрешно.
Воће се никако не препоручује пре доручка нити као замена за доручак, јер садржи у себи просте шећере који натерају панкреас да излучи много више инсулина него што је потребно па си након доручковања воћа:
1. врло брзо гладна и то много више него што би била гладна да си појела за доручак комбинацију простог и сложеног шећера (нпр. хлеб и џем)
2, на дуже стазе, ко има предиспозицију за дијабетес, пре ће се исти испољити захваљујући тој навици
3. прости шећери подстичу лучење хлоро-водоничне киселине, а и одређеним реакцијама и сами прелазе у киселину па стварају, опет на дуже стазе, подлогу за развој гастритиса, чира и сличних запаљенски обољења желуца

Значи, никако за доручак јест намирнице које су саткане само од простих шећера.

Ово је потпуно погрешно.
Воће се никако не препоручује пре доручка нити као замена за доручак, јер садржи у себи просте шећере који натерају панкреас да излучи много више инсулина него што је потребно па си након доручковања воћа:
1. врло брзо гладна и то много више него што би била гладна да си појела за доручак комбинацију простог и сложеног шећера (нпр. хлеб и џем)
2, на дуже стазе, ко има предиспозицију за дијабетес, пре ће се исти испољити захваљујући тој навици
3. прости шећери подстичу лучење хлоро-водоничне киселине, а и одређеним реакцијама и сами прелазе у киселину па стварају, опет на дуже стазе, подлогу за развој гастритиса, чира и сличних запаљенски обољења желуца

A kada treba,po tvom misljenju,jesti voće? Posle obroka?

Nisam napisala da za dorucak treba jesti samo voce,vec da pre dorucka i rucka trebajesti voće.Nikako posle obroka..
Što se tice dijabetesa,cak i potencijalnog,slažem se... Samo ne verujem da se takvim osobama preporucuje za dorucak hleb i džem.
Voće treba jesti na prazan stomak,sacekati sat-dva da se svari,pa onda doruckovati,rucati. Na taj nacin se najbolje iskorise vitamini.

Ово је потпуно погрешно.

Sve ovo je tacno.

Nazalost isprobano u mom slucaju kod UN dijete gde se tri meseca jede voce za dorucak.
Izdrzala sam dve nedelje bolova u zelucu...dok nije doslo do mucnine, kiseline i povracanja. I odustala sam naravno.
Nikad vise.

Da ne pricam o tome da sam non stop bila gladna.

Najbolje sam se osecala (a i najvise smrsala) kada sam jela voce kao popodnevnu uzinu

Nisam napisala da za dorucak treba jesti samo voce,vec da pre dorucka i rucka trebajesti voće.Nikako posle obroka..
Što se tice dijabetesa,cak i potencijalnog,slažem se... Samo ne verujem da se takvim osobama preporucuje za dorucak hleb i džem.
Voće treba jesti na prazan stomak,sacekati sat-dva da se svari,pa onda doruckovati,rucati. Na taj nacin se najbolje iskorise vitamini.

Као што је Глорина написала, воће се једе као УЖИНА.
Дакле, доручак-ужина-ручак-ужина-вечера.
Е, за ужину поједи слободно воће, никако на празан желудац, написала сам ти већ зашто. ;)
И за дијабетичаре и за нас који не болујемо од дијабетеса важи исто, а то је да треба да се трудимо да једемо храну која има нижи гликемијски индекс.
Гликемијски индекс говори о брзини којом храна подиже ниво шећера у крви тј. подстиче лучење инсулина из панкреаса.

Прости шећери стравичном брзином подижу ниво шећера у крви- сахароза, глукоза, малтоза, фруктоза (воћни шећер).

Набави табелу гликемијског индекса али немој да их тражиш по нету, не знам колико су тачне.
То можеш узети од сваког дијетолога.
Вођење рачуна о гликемијском индексу је савршен начин да држиш дијету, без дијете. ;)
Тако што ћеш јести храну нижег гликемијског индекса или ако ти се већ једе нешто што има виши гликемијски индекс, укомбинујеш с нечим што има нижи ги.;)

Примера ради, интегрални пиринач има виши гликемијски индекс од грашка. А многи мисле да једењем интегралних житарица могу лакше да скину килограме. Или пасуљ тетовац има нижи Глик. инд. од кромпира...итд.

Ево, на сајту Апотеке Ужице, има дат гликемијски индекс по групама намирница.
Обрати пажњу на воће и колики му је гликемијски индекс:

http://www.apotekaue.rs/dijabeticari.php

Наравно, и даље стоји препорука да за прецизну табелу одеш код дијетолога.

Ево, на сајту Апотеке Ужице, има дат гликемијски индекс по групама намирница.
Обрати пажњу на воће и колики му је гликемијски индекс:

http://www.apotekaue.rs/dijabeticari.php

Наравно, и даље стоји препорука да за прецизну табелу одеш код дијетолога.
Malo sam zbunjena. Meni najviše prija voće pre obroka,čak i na prazan želudac.
Ne samo meni,već i mnogima oko mene,porodici..nismo nesto gojazni i niko nema dijabetes.
A da je ne zdravo pre dorucka jesti voće,prvi put cujem.
Poštovana Sofija,ako nije previše lično pitanje,šta si specijalizirala? Mislim da sam negde procitala da si Dr.Med.
Pozdrav!

Mesečeva dijeta je efikasan metod za mršavljenje dakle jedan kratak uvod
Ako ste pravoslavac posti se sreda i petak dakle dva dana, post bi pravi podrazumevao samo izvorsku vodu i molitva.
Tako da su iskustva vrlo dobra primera radi sam naveo onda jednom sedmično ti dođe kao igrarija da nejedeš 24 sata
Dobro je da čovek povremeno jača svoj mentalni sklop ako nejede a i mrša usput čisti organizam vrši detoksikaciju tj.izbacivanje šljake koja se nakupila tokom života.
Četiri nedelje u mesecu četiri dana nejedenja odmaraš unutrašnje organe i organe za varenje.
1 nedelje smršaš 2 kg i do sledeće ugojiš se 1kg i tako do kraja meseca smršaš 8kg nadomestiš 4kg dakle smršala si 4kg za mesec dana bez opterećenja a ja bi ti predložio kombinaciju Hejove dijete sa mesečevom jer je tamo kombinacija hrane adekvatne.
o Hejovoj dijeti na sledećoj sesiji.

Malo sam zbunjena. Meni najviše prija voće pre obroka,čak i na prazan želudac.
Ne samo meni,već i mnogima oko mene,porodici..nismo nesto gojazni i niko nema dijabetes.
A da je ne zdravo pre dorucka jesti voće,prvi put cujem.
Poštovana Sofija,ako nije previše lično pitanje,šta si specijalizirala? Mislim da sam negde procitala da si Dr.Med.
Pozdrav!

Сад ти одговара такав начин исхране али нико од нас не зна шта ће бити с твојим желуцем за десет година или ћеш можда развити дијабетес. ;)
Наравно, то што је наука утврдила да се у већини случајева тако дешава, не значи да си ти (или твоји чланови породице) у саставу те већине.
Твој желудац и панкреас може бити сасвим неосетљив на ово што сам написала. ;)
Али пошто не знамо унапред јесте ли или није, препорука је не експериментисати.
Значи, не само воће, него било шта што је базирано на простим шећерима не узимати ујутру, а и генерално избегавати.
Људи имају оне форе са узимањем меда на празан желудац, ујутру, као због јачања имунитета. Таман посла! Ништа горе за желудац. ;)
Аха , др медицине сам, на патологији. :)

Сад ти одговара такав начин исхране али нико од нас не зна шта ће бити с твојим желуцем за десет година или ћеш можда развити дијабетес. ;)
Наравно, то што је наука утврдила да се у већини случајева тако дешава, не значи да си ти (или твоји чланови породице) у саставу те већине.
Твој желудац и панкреас може бити сасвим неосетљив на ово што сам написала. ;)
Али пошто не знамо унапред јесте ли или није, препорука је не експериментисати.
Значи, не само воће, него било шта што је базирано на простим шећерима не узимати ујутру, а и генерално избегавати.
Људи имају оне форе са узимањем меда на празан желудац, ујутру, као због јачања имунитета. Таман посла! Ништа горе за желудац. ;)
Аха , др медицине сам, на патологији. :)
Verujem da je sve to istina. Ali,zar je pogresno doruckovati npr: jabuka,posle pola sata 2 kuvana jaja?
I svaka cast svakoj ženi koja je specijalizirala na medicini! Mislila sam da si endokrinologiju,ne znam zasto..

ja ujutru samo voce mogu da jedem... jutros sam pojela 4 kruske i popila pola litra cedjenog soka pa posle kafu ... onda sam gladna ali ne mogu da jedem dok ne prodje bar 1 sat inace mi je muka :think:
Uuhh. To je sve stvar navike,predpostavljam. Mogu jesti cim oci otvorim,i to sta bilo....
Mozda ce ti doktorka reci sta da radis...Znam samo da je dorucak najbitniji obrok.

E, nije me bilo neko vreme.xD Smrsala sam 4 kg. 3 nedelje nisam jela po 1 dan, i ovo je sranje.xD A nisam jela slatkise, hleb, i pila gazirane sokove. 7og i 14og kad su bile mene, jela sam. Ne verujem da cu da se prdrzavam vise mena, zato sto nema veze sa zivotom.:) Verujem da sam ova 4 kg skinula zato sto ne jedem hleb i posle 7 uvece. Znaci zakljucak je da na mene ne deluju mene, i ovi ljudi koji su protivnici dijeta, u pravu ste xD

E, nije me bilo neko vreme.xD Smrsala sam 4 kg. 3 nedelje nisam jela po 1 dan, i ovo je sranje.xD A nisam jela slatkise, hleb, i pila gazirane sokove. 7og i 14og kad su bile mene, jela sam. Ne verujem da cu da se prdrzavam vise mena, zato sto nema veze sa zivotom.:) Verujem da sam ova 4 kg skinula zato sto ne jedem hleb i posle 7 uvece. Znaci zakljucak je da na mene ne deluju mene, i ovi ljudi koji su protivnici dijeta, u pravu ste xD
Dobra stvar je da si smrsala:) I ja mislim da je pre zbog izbacivanja ugljenih hidrata,i tajminga vecere. Ipak mislim da gladovanje od 24h može biti dobra stvar,kome nije tesko..ja cekam da neka krene od podne:zroll:

Ја сам противник дијета.
Исхрана треба да буде разноврсна,али је битна количина хране која се уноси и наравно физичка активност.
Ако ти је први оброк у 2 сата,онда много грешиш. Метаболизам се успорава на тај начин.. Твој организам није добио каолорије и одмах
штеди постојеће.Дакле за то време не губиш ништа од килаже...
Први оброк до 8 сати, ручак до 14, вечера до 19. Количина хране -колико може да ти стане на длан, без прстију..
Вода до 1,5 литар,довољна је једна свежа воћкица дневно..алкохол најбоље никако,или ретко..,дуван никако
Физичка активност... 1 сат времена, сваки други дан,лагано трчање,оштро пешачење, вежбице..

Колико дуго тако.?
Па цео живот драга....ако желиш да будеш здрава и изгледаш добро...

И пусти дијете...
Ово што сам написала је начин живота ...

Браво за почетак дисциплине :)
Само ти АцидаН настави да не једеш после 7 увече, избегавај слаткише, хлеб..
па за 2-3 месеца моћи ћеш да се придржаваш бар 70% овога што сам написала у горњем цитату...

Ljudi! Evo me o5, moje dijete i ja. ;D E ovako, pre nedelju dana sam uvela sebi novi način ishrane. Inače i dalje ne jedem hleb i peciva (nemate pojma koliko mi nedostaje burek sa sirom) , a naravno zaboravila sam kakav ukus ima fanta i pepsi ALI, jedem slatkiše.xD I naravno da ne preterujem! To je možda jedan-dva kolača dnevno, red čokolade (4 kockice) i taj fazon. Jednostavno ne mogu bez slatkiša! Ali mi se čini da od ova 4 kg nisam ništa više smršala ( doduše, nisam se merila, ali primetila bih da sam smršala). I rešila sam da probam ovako. Slušajte moju dijetu. Ujutru obavezno popijem čašu vode i posle kafu (bez šećera) i jabuku. Posle toga za ručak spremim:
1.grašak i kukuruz šećerac ( ne mogu ništa od ovoga samo da jedem, grozno mi je i kuvam samo u posoljenoj vodi, ništa više ne stavljam)
2.skuvam jaja (2-3) ( i jela sam ih sa parčetom sira, da ubijem monotoniju)
3.makarone ( sa kečapom ili sirom mogu da ih jedem)
4.pirinač
I uglavnom to vritim. Najviše jedem grašak i šećerac. Za večeru jedem, oko 6,7, 100 gr. integralnih štapića i čaša jogurta. Ako ogladnim između ručka i večere ili popijem zeleni čaj ili bilo koji drugi, kafu, pojedem jabuku, ''živu'' šargarepu... I posle uveče jabuka o5. Inače obožavam jabuke, nije mi problem da i jedem. I strogo se držim ovoga. Meso ne jedem uopšte ili bilo šta što ima veze sa životinjama iz nekih ličnih razoga. A da, npr. danas sam od slatkiša pojela jednu čokoldanu bananicu i jedan čoko keks. Krompir isto izbegavam.
Moje pitanje vama... Da li mislite da ću ovakvim načinom ishrane uspeti da smršam barem 5 kg u roku od mesec dana? I predložite mi šta bih još mogla da jedem za ručak, nisam neki ekspert u kuhinji, niti imam neke ideje...xD Što se tiče mesečevih mena, nisam držala skoro, ali planiram sledeću menu da gladujem. I vi koji držite, ima li nekih rezultata mesečeva mena? Pošto kod mene nije, pa da vidim vas.xD
Raspisala sam se a? :D

Back