Becky Thatcher
Domaćin
- Poruka
- 3.587
Da li ste za da se donese neki zakon koji bi nekim ljudima zabranio da imaju decu s obzirom na njihovo psihičko stanje (ono ako je baš loše), ili više od 1 deteta s obzirom na njihovu materijalnu situaciju... ili štagod ,ali jednostavno dati moć državi da se bavi i tim intimnim pitanjima čoveka ?
Šta sam onaj dan htela da ti napišem...
Čitam neki članak u aktuelnom časopisu o roditeljstvu, gde piše kako se ,,u svetu" dovodi u pitanje donošenje novog zakona koji zabranjuju roditeljima da fizički kažnjavaju decu, i preti im se oduzimanjem deteta ukoliko primenjuju vaspitne mere tipa ,,šljap po guzi"...
A onda i ovo, kako se ograničava broj dece, zakonski...
Pa onda mi pada na pamet ona naša peticija za ukidanje PDV-a sa bebi opreme, koja nije prošla za razliku od ukidanja PDV-a sa kompjuterske opreme jer je ovo drugo nekome bilo smislenije a prvo nije predviđeno u budžetu Srbije...
Pa onda se tu prepliću koje kakvi apeli na mlade ljude sa pominjanjem pojma bele kuge...
I op... obavezne vakcije koje se kupuju... Mleko za bebirone i pelenice koje su i do 3 puta jeftinije u zemljama sa mnogo jačim standardima... Garderoba, oprema i sl...
I
ta sva mešanja i pokušaji mešanja države u pitanje roditeljstva me toliko nerviraju da je to strava jedna.
Jer imaju stav prema roditeljstvu kao banke prema kreditnim korisnicima. Ledeno, bezobzirno, bezobrazno, jadno...