gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
Hvala na podršci !... tako je. Ne zna se, lupeta se, luta se, jednostavno bludničimo sa tranzicijom
Ali i da se zna, nisam ja protiv zapada, nego nasih fantazijera koji bi na račun sopstvenosti zarađivali kroz tranziciju, a posle bi da leče to isto društvo. Tačno je da ima iskrenih entuzijasta koji se zloupotrebljavaju. Ne mora sve da se prihvati sa Zapada i oni su mi ponekad priznavali (u nezvaničnim sastancima) da nije sve dobro odakle dolaze, a da kod nas ima veoma dobrih stvari i da ih valja oživeti. Danas svi pate da kažu Zapadu "Da", nekad je Milošević patio i uvek nalazio načina da kaže "Ne". I oni su nas tu provalili i veoma sistematski deluju kao krvopije iz sopstvenog interesa. Znam neka zemlje (iz okruženja koje su se lepo suprotstavile) i odbranile sopstveni interes. Nisu svakake bezvezotine i budalaštine prihvatale, ali su dovodile sopstvenim merama i izgradnjom sopstvenih proizvodnih snaga lagano do prihvatljivih rezultata. Ja priznajem kada sam bio na nekakvim pozicijama to shvatanje u našem timu , nisam uspeo. Sada sam tehničko lice u privatnoj firmi. Zovu me stalno u min. i upravu, uvek nešto nude, jer su svesni da su se procesi tranzicije vratili na početak i sve ono što sam opominjao obistinilo se...,a privredu nismo podigli, gomila kupljene tehnologije, pribora, kancelarjskog materijala, projekata, stoji , propada ... pa eto (govore mi u izgovoru) sobzorom da privreda nije podignuta kako valja (zovu me ajmo) još jedan krug kroz promene...ccc
Da ne gnjavim (lju kolko sam vec ispiso :rolleyes... bio svugde, svašta radio (i u drugim civilizacijama), ali neke stvari ne treba silovati kada nisu prirodne. Ovde neki ne razumeju da smo mi Evropsko spljošteno (plemensko - svako kao zna svakog i mora da ga poštuje) društvo i da tako treba da ga u prvim momentima nulte godine prihvatimo, a posle da ga raslojavamo, izdužujemo i razvijamo. Meni se gradozidanija suvišnih i zbunjujućih institucija, ako nisi sredio stvar sa postojećim ne dopada. Ali lepo je i najlakše da sve probleme načneš kroz nove institucije , donacije kao štetočine miš koji sve progrize, a taj miš posle nije sposoban da završi posao do kraja. Onda novi političari gase takvu kvazi instituciju i prenose je u nadležnost nekog minst..... ala sam se raspisao...
Slonovi su dobroćudne životinje, ali su mnogo nezgrapni.
Terapija kod nasilja našeg društva ne može biti ista kao na zapadu. Ne kopirati institucije, već menjati ih u skladu sa kontekstom i tradicijom. Domaći ambijent, ljubavi i humanosti je najlepši i najdelotvorniji za terapiju. Dugoročno gledano pare, tehnologija, sjaj ili izvoz nasilja kroz ratove ili holivud ne pomažu, ali pomaže ljubav, tradicija, religija, integracija i to ona divna seljačka kada ti osetiš da si deo neke zajednice i da deliš sve sa svima, da si deo njih ali i oni deo tebe. Dakle korisnost, prirodni zdravi poslovi.
Zašto žena trpi nasilje, zato što zna svog muškarca iz perioda kada je imao svoju odbrambenu i dobavljačku funkciju, iz onog humanog perioda kog ne može sentimentalno da se otrgne ili prekine, jer on sebe uništava (shvatanju o sopstvenoj nepotrebnosti - 500,000 nezaposlenih) jer je nepotreban društvu, a samim tim i svojim bližnjima i zbog toga nesvesno uništava i nju ili decu.
prekidam (ovo više ne ide ovde...)
ono sto ovdje "neko ne razumije" jeste da su svi ljudi, na svim meridijanima, sustinski ISTI
cak i "muski" i "zenski" ljudi...
te "anegdote iz Flinstonsa" prepricavaj nekim zenkama koje u to vjeruju
jer ako je moja baba odgojila troje djece kao samohrana majka zasto bih ja bila manje sposobna?
kao treba mi muzjak "lovac, ribolovac..." da se skrbi o mladuncadi pa cu zarad toga da sjedim i trpim...vala bas...samo ne znam u kom to paralelnom svemiru...
i muskarce zlostavljaju, fizicki, zene...al to mora da je na "trulom Zapadu"...
"zrtva", ako pricamo o jedinki sposobnoj da se brani, je "stanje uma" i nista drugo 8)
btw to sto je tebi zanimljivije da okolisas i vices "moj je najskuplji i najveci "umjesto da
kazes nesto konkretno - to je druga stvar;
jesi, mlogo si napisao, a nista reko nisi...
jer jedno je rasclaniti, analizirati, kritikovati... konkretne pojave/ljude,
a drugo je "uceno srati serendanja radi"...al znas ti to i sam, zar ne?
drugim rijecima - korupcija je sveprisutna
(na ovoj 'ebenoj planeti i vjerojatno na svim nastanjenim planetama...)
i kultni je momenat bez dileme
pa izvoli - otvori temu pa nam se otvori...
mos' i CV postavit da ti kazemo kako si najveci, najljepsi, naj...truc bla bla...
... tako je. Ne zna se, lupeta se, luta se, jednostavno bludničimo sa tranzicijom
... bio svugde, svašta radio (i u drugim civilizacijama), ali neke stvari ne treba silovati kada nisu prirodne. Ovde neki ne razumeju da smo mi Evropsko spljošteno (plemensko - svako kao zna svakog i mora da ga poštuje) društvo i da tako treba da ga u prvim momentima nulte godine prihvatimo, a posle da ga raslojavamo, izdužujemo i razvijamo. Meni se gradozidanija suvišnih i zbunjujućih institucija, ako nisi sredio stvar sa postojećim ne dopada. Ali lepo je i najlakše da sve probleme načneš kroz nove institucije , donacije kao štetočine miš koji sve progrize, a taj miš posle nije sposoban da završi posao do kraja. Onda novi političari gase takvu kvazi instituciju i prenose je u nadležnost nekog minst..... ala sam se raspisao...
- hvala bogu, sada sam u struci ne u upravi